Signálové XLR do 10tis.
Re: Signálové XLR do 10tis.
Bohužel, tyto levné profi kabely jsou jaké jsou, a jsou plně poplatné profi použití. A tam jde o velkou ohebnost, odolnost proti šlapání apod. a o nízkou cenu, protože na rozdíl od domácího hifi se používají mnohonásobně delší. A podle toho také ty kabely vypadají. Žádné stříbro, solid core, teflon, ale měkké levné provedení, tedy standardní třída mědi, lanka, PVC dielektrikum. Také jsem jich několik zkoušel, ano zvuk z beden také lezl, ale ty emoce z toho zvuku nebyly zdaleka stejné jako s pořádným kabelem. Scházely tam jisté atributy, které jsou pro audiophily důležité. Chápu, že pro mnoho ostatních je důležitá hlavně cena a pocit, že s tím tak krásně levně vyběhli a můžou na ty, co dávají za kabely mnohem více dělat dlouhý nos. Za mě tudy nee.
Noble Audio - výroba a prodej
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co dodá (přidá?)drahý audiofilní XLR za atributy do zvuku kromě zlatých konektorů a nádherného opletu. Technicky myslím....
Atributy zvuku jsou popis akustického vjemu a tam žádné "technicky" není.
Mně se vždycky líbil Profibus. Solid core, izolace napěněná, slušné stínění. Ale je tuhej.
https://cdn-reichelt.de/bilder/web/xxl_ ... 02YSCY.png
https://cdn-reichelt.de/bilder/web/xxl_ ... 02YSCY.png
@NA
je zajímavé, jak často se ty různé " Valhally " objevují v inzerci s klasickým konstatováním, "jdu výš". Komu není rady...ať si utrácí své prostředky jak je libo. Ve studiové praxi se za kvalitní XLR / mikrofonní kabel považuje např. Klotz MC5000. Hoď sem nějaký high-end kabel, který má alespoň podobné parametry R,C,L.
je zajímavé, jak často se ty různé " Valhally " objevují v inzerci s klasickým konstatováním, "jdu výš". Komu není rady...ať si utrácí své prostředky jak je libo. Ve studiové praxi se za kvalitní XLR / mikrofonní kabel považuje např. Klotz MC5000. Hoď sem nějaký high-end kabel, který má alespoň podobné parametry R,C,L.
Naposledy upravil(a) MPK dne 19 říj 2024 18:01, celkem upraveno 1 x.
Evidentně jsi takový kabel ještě v ruce neměljarda_k_2005 píše: ↑19 říj 2024 15:05Co dodá (přidá?)drahý audiofilní XLR za atributy do zvuku kromě zlatých konektorů a nádherného opletu. Technicky myslím....
On se nějakej blbec,co to koupí,vždycky najde (že FS)
Nechtel jsem spustit klasicky forum flame. Necekam, ze usetrim, spis zkousim, nestoji to moc a uvidim. Jdu objednavat Canare, protoze stoji par korun. Vymenu kazdeho kabelu v systemu slysim, ale presto se drzim v rozumnych cenovych relacich (do 10000kc/ks) a DIY ala kompletace z metraze. Stejne tak rozumim nakupu kabelu za ceny co maji jini hlavni komponenty, kdyz jde o vymazlenou sestavu. Zaroven nemyslim, ze je stastne resit prusvih zakladni sestavy kabelem za cenu co dal nekdo do zesilovace nebo reprosoustavy a nema doresene nejnutnejsi veci jako akustika mistnosti ap.
Proč sem hned tahat extrém jako je kabel za roční plat? Já píšu o kvalitním kabelu z kvalitních materiálů a ten je klidně i okolo těch 10.000,-
A že ho náhodou prodáváš ty za desítku.To je náhodička.Ty seš jak ty "šmejdi",co prodávaj seniorům nádobí !
Já vím že je to furt dokola.. .jenže když to vidím často, někdy se neudrzim .
Proboha- kabel signálový ( jeden ) . Za deset tisíc?
Jsem tedy jen prachsprosty elektrikář, a s maturitou tedy a mnohaletou praxí nízké napětí do 1500 DC a elektronika ....
A k...a můžu říct - ještě že tak ! Protože kabel za desítku je mazec . Kvalitní materiály bla bla ..... Je určitý limit kdy je kvalita naprosto dostačující . A deset litrů je teda kapku přes čáru .
Njn - asi jako led svítilny zadní na Hyundai za 500 , u nás za pět tisíc. Přidat nulu je nejjednodušší, dokonce jedndusii než krát dvě .
Ale jo, proč neumožnit prodejcům jezdit tlustýma autama . Koupí v Číně a přidají nulu . Nakonec taky vaří z vody. A doma se tlemi až se za břicha popadaj
Proboha- kabel signálový ( jeden ) . Za deset tisíc?
Jsem tedy jen prachsprosty elektrikář, a s maturitou tedy a mnohaletou praxí nízké napětí do 1500 DC a elektronika ....
A k...a můžu říct - ještě že tak ! Protože kabel za desítku je mazec . Kvalitní materiály bla bla ..... Je určitý limit kdy je kvalita naprosto dostačující . A deset litrů je teda kapku přes čáru .
Njn - asi jako led svítilny zadní na Hyundai za 500 , u nás za pět tisíc. Přidat nulu je nejjednodušší, dokonce jedndusii než krát dvě .
Ale jo, proč neumožnit prodejcům jezdit tlustýma autama . Koupí v Číně a přidají nulu . Nakonec taky vaří z vody. A doma se tlemi až se za břicha popadaj
Naposledy upravil(a) Pesi dne 19 říj 2024 21:26, celkem upraveno 1 x.
Skutocni profesionali (teda nie samozvani zmotavaci zazracnych kablov) a zhodou okolnosti konstrukteri highend elektroniky mi odporucili pouzivat 110ohm aes/ebu kable s co najnizsou kapacitanciou aj na analog.koudy42 píše: ↑19 říj 2024 19:57Nechtel jsem spustit klasicky forum flame. Necekam, ze usetrim, spis zkousim, nestoji to moc a uvidim. Jdu objednavat Canare, protoze stoji par korun. Vymenu kazdeho kabelu v systemu slysim, ale presto se drzim v rozumnych cenovych relacich (do 10000kc/ks) a DIY ala kompletace z metraze. Stejne tak rozumim nakupu kabelu za ceny co maji jini hlavni komponenty, kdyz jde o vymazlenou sestavu. Zaroven nemyslim, ze je stastne resit prusvih zakladni sestavy kabelem za cenu co dal nekdo do zesilovace nebo reprosoustavy a nema doresene nejnutnejsi veci jako akustika mistnosti ap.
Dodatek k mému příspěvků výše:
Ne že by šlo přímo o to - poněvadž hifi fórum .: led zadní světla byla asi na káru ( jen ten kolega má hyundai) . Menší zadní led světla - zkoušeli jsme zapojení , 500 Kč , dobře , litr bych za ně dal - dejme tomu . Jenže ti šmejdi u nás prostě desetkrát tolik .
Jenže tak to je : stačí kouknout občas do světa motorů kolik stojí u nás LED světla na konkrétní auta . . Jako by nestačily aspoň vzadu normální žárovky za desítky korun .....Tvl kdo o to stál ! takhle daleko to dotáhnout si člověk říká ....
Ne že by šlo přímo o to - poněvadž hifi fórum .: led zadní světla byla asi na káru ( jen ten kolega má hyundai) . Menší zadní led světla - zkoušeli jsme zapojení , 500 Kč , dobře , litr bych za ně dal - dejme tomu . Jenže ti šmejdi u nás prostě desetkrát tolik .
Jenže tak to je : stačí kouknout občas do světa motorů kolik stojí u nás LED světla na konkrétní auta . . Jako by nestačily aspoň vzadu normální žárovky za desítky korun .....Tvl kdo o to stál ! takhle daleko to dotáhnout si člověk říká ....
Ano, přesně tak. Důkazem jsou kabelové firmy, které prodávají své produkty za nekřesťanské peníze a přesto se drží na trhu po desítky let. Vždycky, když se vezmu do ruky své Nordosty, tak si říkám, že za ty prachy by to mohlo aspoň adekvátně vypadat, ale ono ne, každý DIY, co jsem si kdy doma udělal, vypadal lépe - a co teprve nádherné kablíky z Číny... škoda mluvit.
Proč hned takové osobní útoky? Ty máš nějakou negativní zkušenost s NA? Od NA jsem doma zrovna neměl, ale pár napájecích kabelů a filtraci ano. Kdybych už tedy připustil, že hledám kabel podle ceny, tak za mne je NA v našem rybníku první, na koho bych se obrátil.že ho náhodou prodáváš ty za desítku.To je náhodička.Ty seš jak ty "šmejdi",co prodávaj seniorům nádobí !
Držím palce Dělání kabelů je taková zábava, která k našemu hobby evidentně, soudě podle mnoha příspěvků, patří. Já v tom taky utopil hromadu penězNecekam, ze usetrim, spis zkousim, nestoji to moc a uvidim. Jdu objednavat Canare, protoze stoji par korun. Vymenu kazdeho kabelu v systemu slysim, ale presto se drzim v rozumnych cenovych relacich (do 10000kc/ks) a DIY ala kompletace z metraze. Stejne tak rozumim nakupu kabelu za ceny co maji jini hlavni komponenty, kdyz jde o vymazlenou sestavu. Zaroven nemyslim, ze je stastne resit prusvih zakladni sestavy kabelem za cenu co dal nekdo do zesilovace nebo reprosoustavy a nema doresene nejnutnejsi veci jako akustika mistnosti ap.
Jinak souhlasím, že kvalitní kabel, žádný problém v systému nevyřeší, spíš naopak, nechá problém vyniknout v celé kráse.
@koudy42: Sleduji Tvé příspěvky už docela dlouho, nelze Tě na fóru přehlédnout , a genezi ve Tvém přístupu je IMHO veliká, jak se postupně zlepšuje Tvůj systém a taky poslechová zkušenost.
Taky jsem se tady nechtěl účastnit žádné "kabelové bitvy" o ne/přínosech nějakého konkrétního typu kabelu v systému. Nárážím na tu past, do kterého se žene hifista při výběru "kabelu do 10 tisíc". Myslím, že to je docela hodně peněz, za kus drátu a 2 koncovky, oplet ... materiál za pár stovek. Když to někdo prodává tak draho, tak to musí být přece už fakt dobré! Jenže to je právě ta past.
Můj názor je ten, že u tak pokročilého hifi-nadšence by spíše než "hledání kabelu za desítku" bylo hledání "kabelu, který mi sedí" ... a až bych jej našel, tak bych řešil otázku, zda mi to za ty peníze stojí.