Signálové XLR do 10tis.
Re: Signálové XLR do 10tis.
Mel jsem Nordost Tyr i Valhalla, tam mne chyběla plnost zvuku zejména na středech. Nechal jsem Klotz, no a ten nahradily moje diy kabliky. Lepší než Nordost, Klotz i Neotechy 1002 . U mne. ..náklady do 2tis za par.
Dělal jsi i vlastní "drátky" nebo je to z metráže?
ne, dráty si nemám jak udělat
Tazatel mozna myslel zda sis kupoval hotovy kabel nebo metraz Klotz
Pokud b), delal si to z tohoto? https://www.music-city.cz/klotz-sq450p-am0037942
dik
Pokud b), delal si to z tohoto? https://www.music-city.cz/klotz-sq450p-am0037942
dik
Tazatel měl na mysli něco takového, akorát pro XLR
drátky jsou Neotech SOST u mne (stříbro v teflonu)
Jak se z toho dělá XLR kabel? Smotal jsi pár drátků a pak dal dva páry do společného stínění?
To napíšu případně zájemci v SZ, kdo by si to chtěl sám vyrábět - může se ozvat.
Ma nekdo zkusenost s XLR kabely od Canare, napriklad L-4E6S? Ted testuji Klotz zmineny v tomto vlakne a na to, ze lze poridit za par stovek je to paradni kup. Mel jsem doma vselijake kabely jako QED XT40, Oehlbach XXL-1, zluty AQ WEL, ale prijde mi, ze studiova kabelaz jim muze smele konkurovat. Tim nerikam, ze drazsi kabelaz neni lepsi, ale obavam se, ze to bude urcite nad hranici 10 000Kc.
Nemám nijak rozsáhlé zkušenosti s různými kabely, ale z toho mála, co jsem si zkusil, bych s předchozím příspěvkem souhlasil. Kabely v řádu několika tisíc oproti třeba takovým DIY z AirMatrix mně nic nedaly (snad kromě vzhledu).
Za kabely, které představují podstatnější přínos ke zvuku sestavy, si nechají výrobci i prodejci dobře zaplatit. Ostatně, má to svou racionální business logiku. Výjimkou může být začínající značka, které se takový produkt podařil, ale ještě nepochopila, že v tomto segmentu na velkých počtech prodaných kusů asi moc nevydělá.
Za kabely, které představují podstatnější přínos ke zvuku sestavy, si nechají výrobci i prodejci dobře zaplatit. Ostatně, má to svou racionální business logiku. Výjimkou může být začínající značka, které se takový produkt podařil, ale ještě nepochopila, že v tomto segmentu na velkých počtech prodaných kusů asi moc nevydělá.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Já si zase myslím, že u symetrického vedení jakkoli dlouhého záleží především na symetrickém výstupu a jeho protějšku symetrickém vstupu přístrojů. Ty jsou důležité pro rekonstrukci signálu, který by mohl být znehodnocen cestou. Na kabelu vlastně vůbec nezáleží, pokud je správně zapojen a má řádné stínění. Jrd
Ano. Na kabelu vlastně vůbec nezáleží. Stačí, když má dobře vyřešené vodiče, aby měly skutečně symetrické provedení a chytaly stejné rušení a aby bylo velmi kvalitní stínění, aby toho rušení bylo co nejméně.
Výborný švýcarský kabel Gotham audio za pár korun,který už léta používám.Velmi ohebný,dvpojité protiběžné šroubovité stínění,lze použít i jako digital AES/EBUKdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti