Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
vlado222

Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Příspěvek od vlado222 »

Jimmi činská kobra fejka sa naľakala a z bazáru zmizla, tak si budeš musieť nájsť na tú svoju slovenskú kobru už len tú slovenskú fajku. :lol:

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Pytel píše:Jak píše davidhighend tak u originální metráže vždy bylo a je " Van den Hul " a to jsem několik desítek metrů zkompletoval. A co se týče u signálových kabelů této značky tak se zapojují jako směrové a síťové kabely -- stínění také pouze na jednom konci.
No nedá mi aby som sa na toto nespýtal, ide mi konkrétne o VDH M.C. D 310, naozaj platí aj u tohto kábla že orginál začína Van den Hul a fake malým van den Hul ?

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Mám k Tannoyům repro kabel, který vyrábí VDH přímo pro ně. Je kupovaný s papírama v Německu. Prodejci kabelů ho mají v nabídce jen ojediněle a Asiati už vůbec ne. To by se jim asi nevyplatilo.

Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

NIN:
*palec*
ja som zostal trošku v šoku, z tých tvrdení o malom a veľkom písmene :D

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Neviem o tom že by som mal Fake kábel takže skusenosť s Fake asi žiadna. Všetky okrem 1.neho mám už dávnejšie kupené , ked nebol tak dostupný Internet,boli colnice atd.Na 95% vecí mám kupených v CR a SR u a od oficaialnych dovozcov a predajcov tak som v klude.Niečo som aj porovnáva u zopár typov s totožným modelom od známeho kupované z vonku ale tiež od of. predajcu a zvukový rozdiel som nepozoroval.
Dnes sa ale treba mať pri kupe ozaj na pozore *taktone* .

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

kite19 píše:
Pytel píše:Jak píše davidhighend tak u originální metráže vždy bylo a je " Van den Hul " a to jsem několik desítek metrů zkompletoval. A co se týče u signálových kabelů této značky tak se zapojují jako směrové a síťové kabely -- stínění také pouze na jednom konci.
No nedá mi aby som sa na toto nespýtal, ide mi konkrétne o VDH M.C. D 310, naozaj platí aj u tohto kábla že orginál začína Van den Hul a fake malým van den Hul ?
Niečo od výrobcu Van den Hul ohľadom fake, The Mainsstream Hybrid power cable
http://www.vandenhul.com/products/cable ... logen-free

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tady ještě odkaz na test Tannoy ve studiou Špalíček, kde jsou VDH taky vyfocené. S těmi písmeny to bude nějaké zmatené. Jiný nápis jsem u těhle reprokabelů na netu nenašel. Z poznatků níže tedy vyplývá, že originální metráž tohoto kabelu neexistuje :D
http://www.studiospalicek.cz/tannoy-definition-dc10t-0

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

S tými písmenami je to asi úplne jedno, to ma trápi najmenej :D , 2 páry mám z obchodu - kamenný overený, dva som kúpil na fóre a jeden mám darovaný, na všetkých je malým van ...
len ku gramofónu je to veľkým Van, hrá mi to dobre a preto sa už netrápim, ale svoje konkrétne káble som našiel aj na oficiálnej stránke výrobcu a tiež to tam bolo malým.
Vytočilo by ma, ak by sa potvrdilo, že aj oficiálny predajca v pohode predáva fake, a to by som mu potom urobil riadnu reklamu :lol:

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Je to origo alebo fake? V Bisaudiu je cena 2900€ za 1m XLR.
Tu ho predávajú za 3500Kč. Je to podivné predávať taký drahý kabel za babku.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... y-xlr-1-m/

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Je to podezřelý. Audioquestů je plná ebay, protože se vyrábějí v Číně ;-) Asi bych přinejmenším požadoval originální krabici, kterou snad ještě jsou schopni si vyrobit v US. Na druhou stranu jsou na ebayi i laciné Audioquesty včetně krabic, tak babo raď. Více nebo méně to ale bude Čína vždycky.

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

petrL píše:Je to podezřelý. Audioquestů je plná ebay, protože se vyrábějí v Číně ;-) Asi bych přinejmenším požadoval originální krabici, kterou snad ještě jsou schopni si vyrobit v US. Na druhou stranu jsou na ebayi i laciné Audioquesty včetně krabic, tak babo raď. Více nebo méně to ale bude Čína vždycky.

Vyššie rady sa kompletizujú v Holandsku, vrátane rady SKY.Tato rada SKY je v peknej krabici nie v tom sačku čo je na obrázku .Cena je samozrejme fejkova ako vyšita...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

V tom případě jsem poměrně spokojený člověk neboť bedýnky Pioneer napájím kablíkem co měli tenkrát zrovna v Prioru a to Vám byla bílá kulatá měděná dvojlinka běžná u vysavačů a stolních lampiček...asi tak ve své době za 5-10 Kč / m. No, Vy možná ten rozdíl poznáte, já ne. Hi-Fi audio zdar.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Rozdíl mezi bílou dvoulinkou z Prioru a mezi silnějším kabelem, například 2x4mm, pozná i hluchá babička. :lol:

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Určitě, hlavně pokud ty kabely uvidí a bude vědět, kterej zrovna hraje:
http://klamadu.de/versch/seitekabelhoermal.htm

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Neviem či príklad s vínom je správny, dobrý vinár vie urobiť dobré víno, keď mieša predpokladá určitý výsledok a s určitou pravdepodobnosťou sa trafí do toho čo chcel vyrobiť.
V podstate som za kvalitné káble, ale osobne v tomto segmente mám pocit, najväčšieho a neodôvodneného kšeftu v hifi.
Povedzme u zosilňovačov sa dá aj technicky zdôvodniť prečo trebárs je tento horší a tento lepší, pričom aj predpoklad použitia určitých súčiastok a ich realizácie v zapojení, umožňuje konštruktérovi predpokladať aký výsledok dosiahne.
U káblov v tisícových cenovkách, mi akákoľvek racionalita chýba, racionalita aj v argumentácii o ladení káblami. Jednoducho ak mám daný určitý zosilňovač a reproduktory so známymi parametrami - argumentom na zapojenie určitého kábla by nemalo byť vyskúšaj počuješ, možno kúpiš alebo vrátiš.
Rozumným by pre mňa bolo zhodnotenie zvuku zostavy a ak mi na ňom niečo vadí, ísť do obchodu pre kábel ktorý daný nedostatok potláča, resp. odstraňuje. rozumným mi nepríde skúšanie 10tich rôznych káblov a počúvanie, ktorý sadne.
Káble signál vedú, v oblasti hifi by na neho vplyv mať nemali. Ak je ekvalizácia zvuku ortodoxnými hifistami odmietaná ako neprimeraný zásah do zvuku, prečo je ovplyvňovanie signálu káblami prijímané ako niečo, čo každý správny hifista robí a ak nelaboruje s káblami tak je hluchý prípadne to nemyslí s hifi vážne.
V tomto zmysle mi argumenty na ladenie káblami prídu navarené z čistej vody, teda okrem kvalitných káblov s dobrým tienením a ostatnými parametrami, ktoré bez skreslenia prenesú signál.
Káblová loby ma už znervózňuje, aj tu na fóre, človek ide kúpiť reprá a zosík za 4000 českých a nechce to dodrbať káblami, tak sa pýta aké káble. Nemám mu to za zlé, zazlievam to členom fóra, ktorý ho svojimi príspevkami ovplyvnili.

Odpovědět