Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
paolo
Kontaktovat uživatele:

Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Příspěvek od paolo »

moc lidí stejně nepřizná, že skočilo na lep čínským podvodníkům. Hlavně, že ušetřili :roll:
Rothaudio

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Jedného uspokojí to, že kúpil lacno, druhého, že kúpil draho - každý si to nejako zdôvodní. Otázne je, kto má objektívne väčšiu škodu - či ten, čo kúpil fake a nehrá mu to, alebo ten, ktorému to hrá o niečo lepšie za x-násobnú cenu. Čo je defacto väčší podvod? Nekalé kopírovanie, alebo pýtať za originálny kábel štvrť milióna? ;)

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Myslím že je viac tých čo kúpili fake a čo im to hrá fakeako tých čo kúpili kábel za štvrť miliona.
Taktiež si myslím že tí čo kupujú káble za štvrť miliona nemusia obracať každý cent dvakrát a nevzali si pôžičku na jeho kúpu.
Ja som zástancom originálu aj ked drahého, samozrejme úmerne voči svojmu reťazcu ako fake ktorý je dobrý len na ozdobu. Fake je fake a hrať nebude nikdy ako originál.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No po tom, co jsem viděl dokument Padělky (doporučovaný v sekci film na dlouhé zimní večery), je mi jasné, že dnes není problém vyrobit pro renomovanou značku požadovaný produkt a zbytek prodat za poloviční cenu jako fake s rozdílným potiskem za zlomkovou cenu. Výrobní cena těch předražených věcí je často směšná oproti tomu, co jsou schopni "zápaďáci" zaplatit. Padělky jsou velký kšeft a lidí co platí drahé originály je čím dál míň. Všichni chtějí nakupovat levně a i autorizovaní prodejci často neví co je fake a co originál...nebo je to prostě už nezajímá...firmy vyrábějící v Číně musí prostě s tímhle vývojem počítat- je to prostě příliš svůdné to zkusit okopírovat a dobře prodat...

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

drfish píše:No po tom, co jsem viděl dokument Padělky (doporučovaný v sekci film na dlouhé zimní večery), je mi jasné, že dnes není problém vyrobit pro renomovanou značku požadovaný produkt a zbytek prodat za poloviční cenu jako fake s rozdílným potiskem za zlomkovou cenu. Výrobní cena těch předražených věcí je často směšná oproti tomu, co jsou schopni "zápaďáci" zaplatit. Padělky jsou velký kšeft a lidí co platí drahé originály je čím dál míň. Všichni chtějí nakupovat levně a i autorizovaní prodejci často neví co je fake a co originál...nebo je to prostě už nezajímá...firmy vyrábějící v Číně musí prostě s tímhle vývojem počítat- je to prostě příliš svůdné to zkusit okopírovat a dobře prodat...
Niekedy ani netreba kopírovať - stačí ukradnúť z výrobnej linky značkového výrobcu polotovar a vyrobiť "originál" - verím, že v takomto prípade nie je počuť žiaden rozdiel. Otázka je, ako tozpoznať takýto "originál" od fake (napodobeniny).

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kabel do našich hifi sestav přeci není kabelka přes rameno.
osobně považuji nakupování fejků pro naše audio-sestavy za debilitu.
chtěl bych od někoho vysvětlit důvod nákupů těchto fejků.
fakt ho nechápu.
proč si někdo koupí k sestavě z pěkných, originálních a drahých komponentů fejk kabel??
čeho tím dosáhne ??
to se chce takhle "vyrovnat" jinému hifistovy, který si může dovolit originál?
proč ten fejk kupuje?
pokud tedy tento "fejkař"uvěřil, že kabel je také komponent a hodlá upgradem kabelu vylepšit zvuk své sestavy...
to je tak tupý, že se spokojí s fejkem rca kabelu odin za 10.000 Kč z číny?
čeho tím nákupem dosáhl? odin stejně nemá, ten kabe sice nějak hraje, ale...
proč si za těch 10.000 nekoupí originální cinch kabel od jiného hifisty. 2hnd, za půlku prodejní ceny?
proč chce mít fejk naprosto nedostupného kabelu připojený mezi své originální komponenty?
pak si takovýto "fejkař" ještě k tomuto "pseudo-kabelu" hodlá půjčovat od jiného hifisty např. drahý ( originální) přehrávač.
aby slyšel, jak mu ta sestava zahraje "teď".
fakt nechápu smysl nákupu fejků pro naše hifi-sestavy.
přeci ... když už dal někdo do sestavy x desítek tisíc, tak musí chápat, že se "fejk-kabelem" nikam neposune.
to si mohl sám namotat z nějaké kvalitní metráže nějaký kabel. měl by alespoň pocit, že ví na čem vlastně hraje.
a takový svůj výrobek zase může někdy někomu s čistým svědomím prodat, že?

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Tak já to zase zcela chápu. Například fejkař je realista a věří, že kabel za 50.000Kč bude hrát o nepodstatný fousánek líp, než reálně a technicky dobře vyrobený fejk/jiný kabel za zlomek ceny. A jsou fejkaři, kteří například nemohou nebo nechětjí zaplatit nehorázné peníze za kus měděného drátu. Mně to například hlava taky nebere a rozum se tomu brání.

Jinak obecně platí, že lidé jsou různé, tak nač se vzrušovat?

Lidé jsou různé
Každému, co jeho jest
100 lidí, 100 chutí
a tak by se dalo pokračovat.

To je to prostě čistě silně subjektivní rozhodnutí a důležité je, že si dotyčný fejkař obhájí sám před sebou. Ti druzí mu mohou být zcela ukradení...

Mně spíše vadí to, jak pomalu a nedůsledně se postupuje proti výrobcům všech možných i nemožných padělků a přitom všichni ví, co se kde děje. A nemusí to být jen Čína, padělá se všude na světě.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

nakupovani fejku k sestavam v porizovaci hodnote za desitky - stovky tisic nechapu ...
mozna, ze si tim nekdo muze honit ego, jak ma doma super Odin, Valhalu apod, ktera jeho stala 500 euro a ostatni blbci za to davaji tisice euro .. ale ...
ja preferuji v pripade mensiho rozpoctu kvalitni originalni second hand od dealera, nebo i kvalitni metraze a nechat udelat ..
ale lhani si do kapsy v podobe fejku *taktone* ... vzdyt to kupuji pro sebe, svoje usi, svuj dobry pocit, ze jsem udelal maximum co mohu ..

to Zdeny - mas z meho pohledu zajimavou logiku ... na jedne strane chapes nakupy fejku, ale na druhe strane Ti vadi, jak pomalu se proti temto vyrobcum postupuje .. ale prece kdyby to lide nekupovali, tak ...

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Je hezké si zopakovat školení o tom, že morálka by nám měla přikazovat preferenci originálů, ale téma znělo - zkušenosti a srovnání. Po takovém zatracování majitelů kopií sem své postřehy asi moc lidí nenapíše a přitom vím, že jsou tu tací, co nějakou tu zkušenost (zrovna s asijským Odinem) mají. Já osobně jsem ho pár hodin měl doma také, ale bez přímého srovnání. Přesto mi to stačilo k tomu, abych si ho "tupě" objednal. ;)

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

mám doma již nějakých pár let AQ King Cobra a Colorado.Za sebe mohu říct,že Cobra fake hrála stejně jako Cobra od našeho distributora.Colorado jsem nezkoušel,ale rozdíl ve zvuku oproti Cobře není nijak propastný.Takže z toho usuzuji,že oba dva jsou dělány ze skoro stejného drátu jen mají kapku jinou hrubost a té dosáhli čínaní jinak silnou izolací .Dnes hraji na originály jiného výrobce,Cobra leží v šuplíku a Colorado mi táhne signál z gramopreampu do předku a jsem s ním spokojen.Je to fake,ale hraje šikovně.Jen časem začínají šednou (oxidace) konektory a oplet se nějak smrsknul,ale pal to čert.Když jsem je kupoval,tak ještě u nás to nebylo s padělky tak moc známo,tak jsem to zkusil.Dnes bych už toto neriskoval.Pro mne a určitě pro většinu z nás je stokrát lepší kabel koupit u nás,protože ho můžu v klidu doma vyzkoušet a když nesedne,tak ho vrátím a vezmu jiný.To u Čínana asi určo ne.Nemluvě o tom kdybych si koupil třeba nějaký power kabel a kluk šikmooký by jeho výrobu nějak ojebal a já při zapojení odpálil své miláčky.No to by mě asi střelilo.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Fejk je principiálne svinstvo, bezpochyby. Aby bolo čo fejkovať, sú potrební ľudia, čo majú dostatok peňazí na akúkoľvek hifiinvestíciu, prakticky, či esteticky prínosnú a "výskum a vývoj" zaplatia. Lenže zábavu okolo hifi by si rád užil aj chudobný - a tu je odbytisko pre fejky - mať skoro Adidas v podobe Addidas. Na poli káblov je to najväčší biznis - nekonečná uchoalchýmia a vzrušenie. V extrémoch sa stáva, že človek skončí u obyčajnej dvojlinky, ktorá je ešte lacnejšia ako fejk. :mrgreen:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

palipol

ehm... ti tebou uvádění "chudobní" vůbec o hifi netuší.
v tomto vlákně debatované fejky kupuje dobře situovaná střední třída.
chudobní si koupí max. samsung. vše v jednom.
fejk nordostů, audioquestů (atd..) si koupí bohužel člověk, který si právě může dovolit i ten originál.
ač jen ten 2hnd. ale s origi původem. a za půlku nebo ještě méně.
ale originál!
"fejkování" v našem hifi nemá s chudou vůbec nic společného.
to spíše se švejkovstvím a chytračením.
přeci snahu o vysokou věrnost zvuku tohle "fejkování" zcela popírá.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

lachim má pravdu, že dnes ve světě Samsungů má málokdo ponětí i třeba o základních hifi komponentech.
Kabely mají tu výhodu, že nikde nikdo nenapíše, který je nejlepší (viz naše fórum). Vše je na úrovni spekulace (poslechni si a rozhodni se sám). Běžný nevzdělanec (třeba já ;) ) tak tápe do té doby, než přijde někdo a řekne-tenhle kabel si kup, nemůžeš udělat chybu. Proto ty věčné otázky "jaký kabel" všude v médiích. Běžný zákazník nemusí mít ten nejlepší kabel, jen prostě nechce šáhnout vedle. Chce jasné odpovědi. Jestliže je nedostane, je odpovědí vysoká cena- koupí si drahý kabel, aby měl jistotu, že se nepřehmátl. Proto Monster Cable tak úspěšně prodává HDMI kabely za 1500 a více Kč.
Jestli koupím Audioquest vydávaný za originál za plnou cenu a bude to fake, to je fakt průser. Jestli za třetinovou cenu, kdy je jasné, že je to fake, a koupím to třeba ze zvědavosti, vědom si rizika, moje blbost. Já to třeba vím (tuším), že je to fejk, ale velmi mnoho lidí to koupí, aniž by to tušili. V principu je to všechno podvod a svinstvo, ale u autorizovaného prodejce nákup fejku vskutku nepotěší. A i to se stane. Orientace je složitá, jelikož běžný zákazník netuší, nezná ceny, nepozná, nerozliší. Jen nastiňuju důvody, proč to lidi kupují. Jelikož mám obchod, vím, že zákazník je naprostá oběť, vydán napospas radám mým i mých prodavačů. Je jen na nás, jak se k nim zachováme, protože v budoucnu se nám každá chyba vymstí. *2thumbsup*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Dovolím si tvrdit, že celý ten kabelový business je svinstvo. Fejk - nefejk :roll:

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

aretax píše:
tujatuja píše:Pokud čínský výrobce věrně okopíruje kontrukci kabelu, použije stejné materiály, dodrží výrobní postupy a kontrolu kvality - proč ne? Problém je, že tak to u výrobců napodobenin prostě nechodí. Výrobci napodobenin obvykle okopírují vizuální atributy výrobku, přičemž mohou jít i do detailu, kdy po rozebrání pláště kabelu vypadá konstrukce stejně. Kvalita použitých materiálů, dodržování technologických postupů atd. ovšem nejsou srovnatelné s originálem.

Existují ovšem případy, že na trhu se objevují mnohem levnější výrobky, které jsou v podstatě stejné jako originály. Jde o to, že spousta značkových výrobků je vyráběna v Číně za pár šupů, aby se potom prodávaly v oficiální prodejní síti značkových firem s obrovskými ziskovými maržemi. Stává se proto, že z výrobních linek v Číně je část produkce ilegálně prodávána mimo oficiální prodejní sítě značkových firem, což může být i případ audiokabelů. Pokušení využít toho, že tzv. high-end kabely jsou prodávány důvěřivým hifistům za přemrštěné ceny, zatímco výrobní náklady jsou pouhým zlomkem prodejních cen, musí být hodně silné.
Ale to predsa platí o všetkých výrobkoch, nielen o kábloch a hifi. Potom bude najlepšie, ak prestaneme nakupovať v obchodoch a budeme využívať výlučne "výhodný" nákup čínskych napodobenín cez internet. Dá sa tak kúpiť aj auto, napr. VW, Rolls Royce a pod. Je to lacnejšie a podľa Teba zrovnateľné. Načo by títo "predajcovia" platili dane, poplatky za predajne a pod. Nie je výhodnejšie ísť do kamenného obchodu, nechať si tovar predviesť, prípadne vyskúšať a potom "výhodne" kúpiť fake cez internet? Však nech náklady znáša niekto iný (a nie sú malé!!!). Skúste sa opýtať nejakého predajcu high end, koľko vlastne skutočne zarobí, t.j. aké má náklady a koľko toho asi mesačne predá. Asi zistíte, že žiaden milionár nebude. Na vysvetlenie tu nepíšem o originálnych čínskych výrobkoch, ktoré môžu byť skutočne kvalitné, ale iba o fake!!! . Kvalitné čínske výrobky však nie sú zďaleka tak lacné, ako napodobeniny ( Aurum Cantus, Usher, Vincent, Cayin...)

Ja som bol v Číne v r. 2008. Na vlastné oči som videl fake Toyoty, Mercedesy, ww atď. Fake Televízory, handry, hodinky, no proste všetko. Obchody kde toho bolo haldy.
Kamarát si tam kúpl bundu Mamut z goratexu - krásna ako originál, ibaže nebola funkčná ako originál mamut a doma hrešil. Mojich známych vtedy pochytila nákupná horúčka. Kupovali za zlomok ceny čo stoja originály všetko fotoaparáty, mobily, kamery, handry, luxusné bríle Oakle a pod. Nič nefungovalo poriadne a nesplňalo ani na 10% parametre originálu. Doma to potom pohádzali do koša.
Ja som si vtedy kúpil z recesie 10 kusov hodiniek Rolex - za ktoré som zaplatil 1200sk. Kvôli pocitu že som niečo domov doniesol a a aby som mohol obdarovať známych Rolexkami. Boli ako originál, ibaže každému išli inak. Niekomu išli týždeň, niekomu mesiac. Ja som si aspoň mohol povedať že som známych obdaroval Luxusnými hodinkami.
Čo sa týka áut, napodobeniny to boli perfektné ale crash testami neprejdú. Načo také auto?
Nechápem ľudí čo si kúpia do svojich audioreťazcov fake káble. O čo im ide? Hrať nehrajú tak k čomu sú dobré?
To že sa predávajú fejky poskladané z originál dielov ukradnuté z fabriky je podľa mňa mýtus. Tvrdili nám to aj predavači v číne, predo ta nákupná horúčka mojich známych.
Ešte že som si zachoval vtedy chladnú hlavu. Možno že sú také fejky káblov na trhu. Ak áno tak mizivé %. Kúpiť taký a riskovať že tomu tak nie je to nemusím. Za mňa nie ďakujem.

Odpovědět