Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání
Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání
K čemu to bude, když sem popíšu, jak to slyším a že to nebylo jenom jednou, ale na různých sestavách a přes to se to chovalo velice podobně.lachim píše:NIN
myslím, že tvůj názor z dnešních 16:55 zcela přesně popsal problém "umření" debatních fór o hifi.
(sorry za offtopic. zde mě to však zaujalo svou adresností)
domnívám se, že pseudo-přispěvatelé, jako např. jarda69, znechutili aktivní účast normálních uživatelů hifi, která tak odhadem do roku 2012 spočívala v debatě o konkrétních názorech na konkrétní hifi -produkty. získaných reálným poslechem skutečného hifi u sebe doma.
doporučuji ti provnání úrovně diskuze ve vlákně
"Úroveň CS HiFi posluchačů a jejich lidská kvalita" založeného renownem 06.12.2010 a ještě nějaký čas poté
s "průměrem" diskuze roku 2015.
osobně bych mohl k porovnání čínských fejků s originálními kabely napsat reálnou zkušenost s fejkem kabelu valhalla, odin, taralabs, harmonix...
avšak budu na 92% "ukamenován" pseudo-argumenty a tzv. spamem pseudo-přispěvatelů.
proto se již dnes zkušenosti a reálné poznatky k hifi komunikují mimo tato fóra.
bohužel. bohužel.
Je to slyšet a má to dokonce i vysvětlení. Ale pokud tedy chodíš na podobná fora, tak asi víš, že se to omílá dokola už kolik let a stejně to vždycky
narazí na neprůstřelné argumenty laiků, že zrovna oni to neslyší. Ano, nemusí to slyšet. Je to závislé na všech komponentech i na místu, kde
se provozují. Problém je, že všichi se stejným názorem drží pospolu a vždy každého vyženou. Bylo to i na Slovenetu i jinde.
Technici tam přestali chodit, protože je to už nebavilo, pořád se s někým hádat a sklízet jenom posměšky.
Ano, uznávám, že jsem se tady nechal hloupě vyprovokovat a reagoval jsem. Už se to nestane. Vše si budu řešit v SZ.
Snad jsem nikomu nezpůsobil nenapravitelnou duševní újmu.
Omlouvám se.
V podstatě je mi to celé fuk i kdyby se ukázalo, že mám pravdu, tak si za to nikde nic nekoupím. Jenom mi přišlo škoda, že se málo používá vlastní rozum
a papouškují se nějaké testy, na jednom místě s omezeným počtem různých komponentů a pak se to vydává za univerzální pravdu.
Je to nefér k začátečníkům.
Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání
Dobrý den všem, krojc jméno mé, jsem tu nový. Dovedlo mě sem hledání kabelu, co není vyrobený v Číně. Vlastně ani nejde o hifi kabel, potřebuju nový kabel k připojení HDD, usb-c/usb micro B. Po pročtení tématu docela zírám - bez urážky kohokoli. Jeden by neřekl, jak daleko od kabelů se lze dostat při diskuzi o kabelech. Asi ani nejsem vlastně “hifista”, jak tak čtu. Mám prostě hrozně moc rád muziku, poznám, když zvuk je oukej. Někde se tam píše, že je to vlastně všechno subjektivní. S tím lze souhlasit. Nejsem úplně příznivce diskuzních fór - často zbytečně jitří emoce.
Nicméně mám chvilku, tak jsem vstoupil bez pozvání. Téma spustilo sérii úvah.
Zda, nežli kabel, není důležitější to, co jím “protéká”, nemyslím formu, ale obsah ?
Zda není konečně na čase přestat podporovat čínskou ekonomiku ve všeobecnosti ?
Zda není lepší poslouchat muziku, než se dohadovat o kabely?
Možno uvažovat do nekonečna - taková je mysl lidská..
Lépe jí každopádně dělá ta hudba, než ty dohady…
Doma poslouchám muziku v obýváku, nemám sólo místnost, kam si zalezu před světem. Rád jí poslouchám s lidma, s rodinou, s dětma. Je to skvělý. Bedny mám AQ. I zesik. Je to vyrobený v Čechách, rád jsem podpořil českou ekonomiku. Aspoň pro svůj pocit. Nestálo to milion. Stačilo pár tisíc. Hraje to skvěle. Plný, pevný zvuk v celé šíři pásma. Když by s tim něco nedejbože nebylo v pořádku, říkal pán z Červenky, že to v klidu opraví. Kabely italský Bespeco. Jsou vyrobený v Itálii. Starý gramce možná vyrobený v Číně budou, jen co je pravda, ani nevim. Jehly Ortofon v Dánsku, to vím. Příští gramofony budou vyrobený v Japonsku, uvádí výrobce. Snad mu lze věřit.
Rád poslouchám všechno možný, od Chopina v podání mladých současníků, přes Briana Eno až po Catarinu Barbieri nebo Boba Marleyho. A všechno kolem i mezi. Prostě všechno, co vyvolává mimoděčný úsměv a ježí chlupy. Hudba je prostě ten spojovací článek, důležitější než kabely. Nedostali jste se všichni k hifi díky muzice ?? Tak se nehádejte a pusťte si radši něco parádního. Už jste přece velký a rozumný kluci a máte tlustý repráky…(musim vás trošku poškádlit, berete se mnozí až příliš vážně)
Tak zatim dobrou a možná se zase někdy pozvu, třeba se seriózním příspěvkem a pokornou upřímnou žádostí o radu v tématu hi-fi (to ale vážně, zajímá mě to mimořádně, dobrá muzika bez dobrýho soundu, to není vono, to víme všichni…)
Všechny zdraví krojc ze severního lesa
Nicméně mám chvilku, tak jsem vstoupil bez pozvání. Téma spustilo sérii úvah.
Zda, nežli kabel, není důležitější to, co jím “protéká”, nemyslím formu, ale obsah ?
Zda není konečně na čase přestat podporovat čínskou ekonomiku ve všeobecnosti ?
Zda není lepší poslouchat muziku, než se dohadovat o kabely?
Možno uvažovat do nekonečna - taková je mysl lidská..
Lépe jí každopádně dělá ta hudba, než ty dohady…
Doma poslouchám muziku v obýváku, nemám sólo místnost, kam si zalezu před světem. Rád jí poslouchám s lidma, s rodinou, s dětma. Je to skvělý. Bedny mám AQ. I zesik. Je to vyrobený v Čechách, rád jsem podpořil českou ekonomiku. Aspoň pro svůj pocit. Nestálo to milion. Stačilo pár tisíc. Hraje to skvěle. Plný, pevný zvuk v celé šíři pásma. Když by s tim něco nedejbože nebylo v pořádku, říkal pán z Červenky, že to v klidu opraví. Kabely italský Bespeco. Jsou vyrobený v Itálii. Starý gramce možná vyrobený v Číně budou, jen co je pravda, ani nevim. Jehly Ortofon v Dánsku, to vím. Příští gramofony budou vyrobený v Japonsku, uvádí výrobce. Snad mu lze věřit.
Rád poslouchám všechno možný, od Chopina v podání mladých současníků, přes Briana Eno až po Catarinu Barbieri nebo Boba Marleyho. A všechno kolem i mezi. Prostě všechno, co vyvolává mimoděčný úsměv a ježí chlupy. Hudba je prostě ten spojovací článek, důležitější než kabely. Nedostali jste se všichni k hifi díky muzice ?? Tak se nehádejte a pusťte si radši něco parádního. Už jste přece velký a rozumný kluci a máte tlustý repráky…(musim vás trošku poškádlit, berete se mnozí až příliš vážně)
Tak zatim dobrou a možná se zase někdy pozvu, třeba se seriózním příspěvkem a pokornou upřímnou žádostí o radu v tématu hi-fi (to ale vážně, zajímá mě to mimořádně, dobrá muzika bez dobrýho soundu, to není vono, to víme všichni…)
Všechny zdraví krojc ze severního lesa