Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Příspěvek od Jarda69 »

lachim píše:NIN
myslím, že tvůj názor z dnešních 16:55 zcela přesně popsal problém "umření" debatních fór o hifi.
(sorry za offtopic. zde mě to však zaujalo svou adresností)
domnívám se, že pseudo-přispěvatelé, jako např. jarda69, znechutili aktivní účast normálních uživatelů hifi, která tak odhadem do roku 2012 spočívala v debatě o konkrétních názorech na konkrétní hifi -produkty. získaných reálným poslechem skutečného hifi u sebe doma.
doporučuji ti provnání úrovně diskuze ve vlákně
"Úroveň CS HiFi posluchačů a jejich lidská kvalita" založeného renownem 06.12.2010 a ještě nějaký čas poté
s "průměrem" diskuze roku 2015.
osobně bych mohl k porovnání čínských fejků s originálními kabely napsat reálnou zkušenost s fejkem kabelu valhalla, odin, taralabs, harmonix...
avšak budu na 92% "ukamenován" pseudo-argumenty a tzv. spamem pseudo-přispěvatelů.
proto se již dnes zkušenosti a reálné poznatky k hifi komunikují mimo tato fóra.
bohužel. bohužel.
K čemu to bude, když sem popíšu, jak to slyším a že to nebylo jenom jednou, ale na různých sestavách a přes to se to chovalo velice podobně.
Je to slyšet a má to dokonce i vysvětlení. Ale pokud tedy chodíš na podobná fora, tak asi víš, že se to omílá dokola už kolik let a stejně to vždycky
narazí na neprůstřelné argumenty laiků, že zrovna oni to neslyší. Ano, nemusí to slyšet. Je to závislé na všech komponentech i na místu, kde
se provozují. Problém je, že všichi se stejným názorem drží pospolu a vždy každého vyženou. Bylo to i na Slovenetu i jinde.
Technici tam přestali chodit, protože je to už nebavilo, pořád se s někým hádat a sklízet jenom posměšky.
Ano, uznávám, že jsem se tady nechal hloupě vyprovokovat a reagoval jsem. Už se to nestane. Vše si budu řešit v SZ.
Snad jsem nikomu nezpůsobil nenapravitelnou duševní újmu.
Omlouvám se.
V podstatě je mi to celé fuk i kdyby se ukázalo, že mám pravdu, tak si za to nikde nic nekoupím. Jenom mi přišlo škoda, že se málo používá vlastní rozum
a papouškují se nějaké testy, na jednom místě s omezeným počtem různých komponentů a pak se to vydává za univerzální pravdu.
Je to nefér k začátečníkům.

Krojc
Kontaktovat uživatele:

Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Příspěvek od Krojc »

Dobrý den všem, krojc jméno mé, jsem tu nový. Dovedlo mě sem hledání kabelu, co není vyrobený v Číně. Vlastně ani nejde o hifi kabel, potřebuju nový kabel k připojení HDD, usb-c/usb micro B. Po pročtení tématu docela zírám - bez urážky kohokoli. Jeden by neřekl, jak daleko od kabelů se lze dostat při diskuzi o kabelech. Asi ani nejsem vlastně “hifista”, jak tak čtu. Mám prostě hrozně moc rád muziku, poznám, když zvuk je oukej. Někde se tam píše, že je to vlastně všechno subjektivní. S tím lze souhlasit. Nejsem úplně příznivce diskuzních fór - často zbytečně jitří emoce.
Nicméně mám chvilku, tak jsem vstoupil bez pozvání. Téma spustilo sérii úvah.
Zda, nežli kabel, není důležitější to, co jím “protéká”, nemyslím formu, ale obsah ?
Zda není konečně na čase přestat podporovat čínskou ekonomiku ve všeobecnosti ?
Zda není lepší poslouchat muziku, než se dohadovat o kabely?
Možno uvažovat do nekonečna - taková je mysl lidská..
Lépe jí každopádně dělá ta hudba, než ty dohady…
Doma poslouchám muziku v obýváku, nemám sólo místnost, kam si zalezu před světem. Rád jí poslouchám s lidma, s rodinou, s dětma. Je to skvělý. Bedny mám AQ. I zesik. Je to vyrobený v Čechách, rád jsem podpořil českou ekonomiku. Aspoň pro svůj pocit. Nestálo to milion. Stačilo pár tisíc. Hraje to skvěle. Plný, pevný zvuk v celé šíři pásma. Když by s tim něco nedejbože nebylo v pořádku, říkal pán z Červenky, že to v klidu opraví. Kabely italský Bespeco. Jsou vyrobený v Itálii. Starý gramce možná vyrobený v Číně budou, jen co je pravda, ani nevim. Jehly Ortofon v Dánsku, to vím. Příští gramofony budou vyrobený v Japonsku, uvádí výrobce. Snad mu lze věřit.
Rád poslouchám všechno možný, od Chopina v podání mladých současníků, přes Briana Eno až po Catarinu Barbieri nebo Boba Marleyho. A všechno kolem i mezi. Prostě všechno, co vyvolává mimoděčný úsměv a ježí chlupy. Hudba je prostě ten spojovací článek, důležitější než kabely. Nedostali jste se všichni k hifi díky muzice ?? Tak se nehádejte a pusťte si radši něco parádního. Už jste přece velký a rozumný kluci a máte tlustý repráky…(musim vás trošku poškádlit, berete se mnozí až příliš vážně😉)
Tak zatim dobrou a možná se zase někdy pozvu, třeba se seriózním příspěvkem a pokornou upřímnou žádostí o radu v tématu hi-fi (to ale vážně, zajímá mě to mimořádně, dobrá muzika bez dobrýho soundu, to není vono, to víme všichni…)
Všechny zdraví krojc ze severního lesa🙏🎧🎼🎚️🎛️🎚️

Odpovědět