Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Příspěvek od PítrsPraha »

Jarda69 píše:Problém nastane v okamžiku, když někdo napíše, že můžou "hrát" různě kabely různých konstrukcí a různých parametrů.
To je věc, kterou prostě nechápu. Na to přece není potřeba žádné extra vzdělání, ale uplně obyčejný selský rozum.
Jarda69 píše:Kabely samy o sobě opravdu nemají vliv na zvuk.
Hmmm... *2thumbsup*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

bh69 píše:
Jarda69 píše:můžou "hrát" různě kabely různých konstrukcí a různých parametrů.
To je věc, kterou prostě nechápu. Na to přece není potřeba žádné extra vzdělání, ale uplně obyčejný selský rozum
no to prave ale nestaci ... uvaha, ze kabely se prece nejak lisi a proto taky jinak hrajou, je proste prilis trivialni. Je potreba vedet v cem se lisi a o kolik a zda ten rozdil vubec realne muze neco ovlivnit.
Jasně, tomu požadavku rozumím. Ale to je právě ten problém. Několikrát to bylo vysvětleno na různých forech. Je to jedno z nejvíce diskutovaných témat.
Každý vodič připojený do obvodu přinese změnu celého obvodu. Třeba téma tlumivek ve vf obvodech, jejich návrh a realizace. Tam by asi psali jenom ti, které to zajímá a kteří tomu alespoň trochu rozumí.
Podobně třeba výroba antén.
U kabelů je to jinak. Tam si plno lidí myslí, že tomu do hloubky rozumí. Jedna skupina ví, že záleží na průřezu a tím i odporu vodiče. Další skupina už něco ví o indukčnosti a kapacitě.
Další něco ví i o chování vodiče v elektromagnetickém poli, případně o vlivu různých druhů izolací. Poslední, nejmenší skupina, si dokáže tohle všechno přiřadit k chování zesilovače.
Máš nějaký nápad, jak srozumitelně vysvětlit první skupině celou problematiku ?
A počítej s tím, že ti do toho ještě budou vyskakovat různí trollové, žadonící o pozornost.

Odar

Příspěvek od Odar »

Jarda69 --> A pre zmenu, mohol by si ty vysvetlit, co maju tvoje prispevky spolocne s temou? Si uplne OT *sunglases*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

davidm535i píše:
S499_1023 píše:Určitě, hlavně pokud ty kabely uvidí a bude vědět, kterej zrovna hraje:
http://klamadu.de/versch/seitekabelhoermal.htm
*thumbs up*

Tohle jsem jednou postoval na highend foru vedle, ale tamni zlatousci si porad melou jen to svoje, tak jsem to vzdal a uz tam nechodim, vetsi zabednenost jsem nezazil :shock:

D.
Stačí ti taková odpověď ?

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Máš určite dar všetko šťavnato komentovať, len prakticky si tu nedal nič. Si stále mimo a vždy chceš mať
na vrch. Daj už niečo o čo sa tvoje komentáre opierajú. Sme v téme fake verzus originál a nie v téme Jarda
verzus zbytok. :?:

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Napiš to autorovi postu, ne mně. Děkuji.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

bertram píše:Máš určite dar všetko šťavnato komentovať, len prakticky si tu nedal nič. Si stále mimo a vždy chceš mať
na vrch. Daj už niečo o čo sa tvoje komentáre opierajú. Sme v téme fake verzus originál a nie v téme Jarda
Celá tahle stránka je off topic. Proč se nenavezeš do toho, kdo to začal ?
V čem přesně jsem mimo ? Proč myslíš, že chci mít navrch ? Protože se snažím co nejšetrněji vysvětlit, že se někdo mýlí ?
Mě už vážně nenapadá, jak to šetrněji podat. Šlo by to pomocí maňásků, ale to se přes internet dělá špatně.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tohle vlákno jsem zakládal, abychom se z praktických zkušeností dozvěděli, že nákup čínské napodobeniny je hloupost...a nebo taky ne a proč. Ale koukám, že hloupost byla to, že jsem si myslel, že se tady něco přínosného dočteme. *thumbs down*

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jardo, já nevim, zřejmě asi budeš elektrotechnik/ elektronik či něco příbuzného ..... ale mně připadá, že v práci tě asi nikdo nebere vážně, tak ty myšlenky musíš nechat vyprýštit zde ....možná jsi měl být učitelem nebo tak něco .
Nebos byl někým "zhora " seslán zde pořádně poučit to stádo blbců *klanimse*

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Jarda69 píše:
bertram píše:Máš určite dar všetko šťavnato komentovať, len prakticky si tu nedal nič. Si stále mimo a vždy chceš mať
Celá tahle stránka je off topic. Proč se nenavezeš do toho, kdo to začal ?
V čem přesně jsem mimo ? Proč myslíš, že chci mít navrch ? Protože se snažím co nejšetrněji vysvětlit, že se někdo mýlí ?
Mě už vážně nenapadá, jak to šetrněji podat. Šlo by to pomocí maňásků, ale to se přes internet dělá špatně.
Dobre teda,

doletel si do téma , ktoré je asi rok zabudnuté. Za 24 hod si dal 12x príspevok , ktoré sú zväčšéj časti ničím
nepodložené a je to len tvoje nouhaw. Keby si to dal , len ako svoje skúsenosti a nepresadzoval to ako objektívnu
pravdu , OK. Presvedčovať o ničím nepodložených veciach, nadhadzovať tvrdenia a byť tým presvedčený , čo pochybujem,
bez akéhokolvek podkladu a brániť to , aj keď je to mimo téma , je naozaj zvláštne. Buď chceš za akúkolvek cenu zaujať,
alebo si to neviem vysvetliť. :roll:

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Mám podezření, že fantom hifinázorů Jarda69 usiluje o rekord v četnosti nepodstatných příspěvků *headbang*

Nebo je za tím něco jiného?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

bertram píše:Za 24 hod si dal 12x príspevok , ktoré sú zväčšéj časti ničím
nepodložené a je to len tvoje nouhaw. Keby si to dal , len ako svoje skúsenosti a nepresadzoval to ako objektívnu
pravdu , OK....
chceš za akúkolvek cenu zaujať
Trefně vystižená "kuchařka" Jaroušových spamerských výskytů ve všech vláknech zde. A nejsi první, kdo to takhle cítí a popsal ;-).

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

NIN
myslím, že tvůj názor z dnešních 16:55 zcela přesně popsal problém "umření" debatních fór o hifi.
(sorry za offtopic. zde mě to však zaujalo svou adresností)
domnívám se, že pseudo-přispěvatelé, jako např. jarda69, znechutili aktivní účast normálních uživatelů hifi, která tak odhadem do roku 2012 spočívala v debatě o konkrétních názorech na konkrétní hifi -produkty. získaných reálným poslechem skutečného hifi u sebe doma.
doporučuji ti provnání úrovně diskuze ve vlákně
"Úroveň CS HiFi posluchačů a jejich lidská kvalita" založeného renownem 06.12.2010 a ještě nějaký čas poté
s "průměrem" diskuze roku 2015.
osobně bych mohl k porovnání čínských fejků s originálními kabely napsat reálnou zkušenost s fejkem kabelu valhalla, odin, taralabs, harmonix...
avšak budu na 92% "ukamenován" pseudo-argumenty a tzv. spamem pseudo-přispěvatelů.
proto se již dnes zkušenosti a reálné poznatky k hifi komunikují mimo tato fóra.
bohužel. bohužel.

bertram
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bertram »

Je to pravda , väčšina diskusie sa vedie už mimo fóra , aj keď za velkú časť vzťahov som
vďačný fóram , bez ktorých by som mnohých nikdy nespoznal. *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

aj keď za velkú časť vzťahov som
vďačný fóram , bez ktorých by som mnohých nikdy nespoznal

Ano, ano. Proto děkuji fóru za možnost poznat Jardu 69.

A Lachima.

Odpovědět