Nebo si snad opravdu myslis, ze desitky vyrobcu kabelu by se (uz po desetileti) udrzely na trhu jen proto, ze sve vyrobky dokazi vymachat v reklamni omáčce?
A ze se snad miliony jejich spokojenych zakazniku do jednoho mýlí?
Áno, napadlo ma to
V týchto úvahách som zašiel ešte ďalej, ale nechce sa mi skúmať vlastnícke vzťahy medzi jednotlivými firmami, ale myslím si, že by bolo viacero firiem a vzťahov ako je medzi pioneerom a TAD.
Špičkový výrobok, jeho vývoj a výskum, je nemožný bez zázemia veľkej firmy, ktorá to prefinancuje a výsledky takéhoto výskumu ak sa príde na niečo nové sa nedostanú len do highendu, ale časom sú zapracované aj do lowendu.
Už tu bol uvedený príklad s vínom, tak ho použijem ešte raz. Ak sa zadarí a je dobrá sezóna, môže byť vyrobené veľké množstvo značkového vína, na trh však nemôže byť v takom množstve distribuované, nakoľko by devalvovalo značku - cena značky je odvodená nielen od kvality, ale aj jej vzácnosti na trhu. To kvalitné víno je následne predávané pod iným označením a za nižšiu cenu.
Ide o úplne bežnú obchodnú prax a ja tu asfaltujem
Všetkým je nám to známe a sú to úplne banality z trhu
Myslím si, že len vďaka tomu dokážu skutočné highend firmy prežiť - buď sú vlastnícky a inak naviazané na veľkú firmu s obratom založenom na spotrebe, alebo ide o firmy ktoré kompletujú zo súčiastok týchto firiem a predávajú to pod svojim logom.
Všade na trhu to tak funguje a podľa mňa to tak je aj v oblasti hifi a highend. V oblasti káblov to nijak inak nebude a pretože to by highend káble popierali nielen fyziku, ale aj ekonomické teórie(pri tej marži, to aj možné je)