Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: Originál vs Čína - zkušenosti a srovnání

Příspěvek od tujatuja »

Prospero píše:
tujatuja píše:Výroba takového kabelu však stojí pouhý zlomek ceny, za kterou se některé předražené kabely prodávají.
To ale plati i pro (minimalne) 50% procent ostatnich komponentu.... ;)
To určitě ne. Pokud stojí kus měděného drátu (jakkoli umně propleteného a upravovaného), opatřeného isolantem a vrchním pláštěm plus koncovkami, řekněme 10 tisíc korun (a to existují mnohem dražší kabely), tak je na výrobní náklady nabalena marže přesahující 1000% (skromný odhad).

Propojovací audiokabel je velmi jednoduché zařízení a na jeho konstrukci není co smysluplného dále vymýšlet, kromě šamanských praktik.

Faktem je, že pokud budou existovat lidé, ochotní kupovat za přemrštěné ceny, ceny budou takové, jaké jsou.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Nebo si snad opravdu myslis, ze desitky vyrobcu kabelu by se (uz po desetileti) udrzely na trhu jen proto, ze sve vyrobky dokazi vymachat v reklamni omáčce?
A ze se snad miliony jejich spokojenych zakazniku do jednoho mýlí? :mrgreen:
Áno, napadlo ma to :D V týchto úvahách som zašiel ešte ďalej, ale nechce sa mi skúmať vlastnícke vzťahy medzi jednotlivými firmami, ale myslím si, že by bolo viacero firiem a vzťahov ako je medzi pioneerom a TAD.
Špičkový výrobok, jeho vývoj a výskum, je nemožný bez zázemia veľkej firmy, ktorá to prefinancuje a výsledky takéhoto výskumu ak sa príde na niečo nové sa nedostanú len do highendu, ale časom sú zapracované aj do lowendu.
Už tu bol uvedený príklad s vínom, tak ho použijem ešte raz. Ak sa zadarí a je dobrá sezóna, môže byť vyrobené veľké množstvo značkového vína, na trh však nemôže byť v takom množstve distribuované, nakoľko by devalvovalo značku - cena značky je odvodená nielen od kvality, ale aj jej vzácnosti na trhu. To kvalitné víno je následne predávané pod iným označením a za nižšiu cenu.
Ide o úplne bežnú obchodnú prax a ja tu asfaltujem :lol: Všetkým je nám to známe a sú to úplne banality z trhu :lol:

Myslím si, že len vďaka tomu dokážu skutočné highend firmy prežiť - buď sú vlastnícky a inak naviazané na veľkú firmu s obratom založenom na spotrebe, alebo ide o firmy ktoré kompletujú zo súčiastok týchto firiem a predávajú to pod svojim logom.
Všade na trhu to tak funguje a podľa mňa to tak je aj v oblasti hifi a highend. V oblasti káblov to nijak inak nebude a pretože to by highend káble popierali nielen fyziku, ale aj ekonomické teórie(pri tej marži, to aj možné je)

ron

Příspěvek od ron »

Mierne premazaný a popresúvaný offtopic.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Lidi, kupte si normální zesilovač , ne drahý šmejd, který je náchylný na originál kabel.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

kubas píše:Lidi, kupte si normální zesilovač , ne drahý šmejd, který je náchylný na originál kabel.
Nějaký návrh ?

Raptor

Příspěvek od Raptor »

Ohledně originálů kabelů VDH. Hifista jsem již dlouho. V roce 1994 jsem vycestoval do Holandska a přivezl kabely tenkrát nějaké ty 102 D MK III speciál, jsou to originály v bílé barvě, byly v originál krabičkách VDH made in Holand, sametový karton s průhledným víčkem. Důležitý parametr je, že i na koncovkách cinch je napsáno van den HUl a právě i na tom originál kabelu z Holandska je napsáno van den Hul - přesně takto. Později jsem koupil rovněž hotový kabel VDH ten oranžový D 102 MK III HYBRID Halogen free a psáno také van den Hul, byl rovněž originál v krabičce VDH made in Holand. Později po nástupu SACD ( jen analog výstup a nechtěl jsem platit tu "pecku" za 6 hotových kabelů ) jsem koupil metráž, pozlacené cinche a cín se stříbrem a kabely vyrobil. Ta metráž je stejně oranžově jasný kabel se stejným nápisem jako ten hotový tedy van den Hul. Po posouzení poslechem jsem neregistroval mezi nimi rozdíl.
Jak tady někdo výše píše to srovnání, tak to je poněkud zmatečné, ikdyž je ze stránek VDH - tam jsou ty nápisy malé versus velké obráceně a myslím, že je to chybně, protože nejen podle mých vlastních zkušeností, ale i otevřením dokumentů na stránkách VDH v PDF si to můžete jasně ověřit: van den Hul. Záhada vyřešena.
Pro potenciální zájemce: fake není tak oranžový - je vybledlý a hlavně se liší konectory cinch, kde není nápid van den Hul. Stačí do vyhledávače jít na obrázky a hned vidíte tu paletu různých druhů fake. Originál má jen jednu. Podotýkám jsem jen letitý hifista, nikoliv prodejce, či marketingový manager VDH. Tak šťastný výběr.
Co se zvuku týká, tak v pohodě, ale dnes jen na zmíněný SACD multi, gramec, jinak digitál - koax, či optika a HDMI.

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

S499_1023 píše:Určitě, hlavně pokud ty kabely uvidí a bude vědět, kterej zrovna hraje:
http://klamadu.de/versch/seitekabelhoermal.htm
*thumbs up*

Tohle jsem jednou postoval na highend foru vedle, ale tamni zlatousci si porad melou jen to svoje, tak jsem to vzdal a uz tam nechodim, vetsi zabednenost jsem nezazil :shock:

D.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

A co se tam píše ?

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

Jarda69 píše:A co se tam píše ?
O provedenem slepem testu v nemeckem casopise Hörmal.
O nemoznosti a neschopnosti posluchacu rozeznani 10ti metrove nejobycejnejsi dvoulinky od "highend" stribrneho kabelu.
Testeri nebyli ani schopni urcit, zda vubec kabel prohozen byl nebo nebyl.

:!:
D.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

No jo. Lidi toho děsně nakecaj a pak se ukáže, že si vymýšlí. Já jsem třeba slyšel o lidech, co údajně slyší rozdíl mezi různými zesilovači.
A to dokonce i v případě, že jsou všechny tranzistorové ! Každej hledá cestu, jak na sebe upozornit :roll:

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Jak to myslis? Jako, ze vsechny tranzistorove zesilovace hrajou stejne?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

sostakovic píše:Jak to myslis? Jako, ze vsechny tranzistorove zesilovace hrajou stejne?
Zkusím malou nápovědu.
Co dělá zesilovač ? Zesiluje signál.
Co dělá kabel ? Přenáší signál mezi komponenty.
Já myslím, že by to mělo stačit. Kdo jenom trochu chce a není uplně hloupý, tak to pochopí.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

tak tohle je trochu dětinská argumentace, ne? To je jeako srovnávat bavlněnou a hedvábnou látku - oboje jsou to látky, tak včem je rozdíl!

Odpovědět