Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od NA »

Léta jsem používal Kimber 8 TC, pak jsem pořídil i novější a silnější 12TC. Zvukově jsem byl spokojen, 12 měla plnější zvuk. Když jsem před několika lety narazil na čínské kopie za krásnou cenu neodolal jsem, protože rád si dělám na věci názor na základě vlastní zkušenosti. Navíc o zvukovém porovnání originálů a kopií jsem po netu nenašel žádné info. Kabely se tváří na pohled i bližší prozkoumání jako originály. Zázrak se ale nekonal, kopie nedosahovaly pevnosti a transparentnosti zvuku originálů, byly tupější a mázlejší. Vždy když vidím tyto kabely v inzerci, říkám si, jestlipak jsou to opravdu originály. Kdo neslyší, nebo nepřipouští rozdíly, a nemá nějaký morální zábrany, tak si tyto kabely klidně pořiďte. Jsou pěkné, levné, akorát holt asi ta měď má moc příměsí.
Noble Audio - výroba a prodej

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Kabely se tváří na pohled i bližší prozkoumání jako originály. Zázrak se ale nekonal, kopie nedosahovaly pevnosti a transparentnosti zvuku originálů, byly tupější a mázlejší. Vždy když vidím tyto kabely v inzerci, říkám si, jestlipak jsou to opravdu originály. Kdo neslyší, nebo nepřipouští rozdíly, a nemá nějaký morální zábrany, tak si tyto kabely klidně pořiďte.
Měl jsem možnost poslechnout fake Nordost Heimdall2 se stejným výsledkem jako píše NA (tučná část textu).
Aby bylo jasno, ve výsledku to není úplně špatný reprokabel, nejspíše lepší, než jsem kdy doma udělal sám.
Já mám spíše morální problém s čínskou produkcí, která má potřebu prodávat se pod označením něčeho jiného jako fake.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

U těch pomlázek to má vlastní značku, takže tam by morální problém neměl být.

Odpovědět