Progresivní Rock
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Progresivní Rock
...a pak se s nekym bav o kvalite komponent...
Moje řeč, mám shodou okolností obě tyhle CD, původní z roku 1991 i tenhle remaster z roku 2005 a chtěl jsem napsat něco podobnýho, ale říkal jsem si - k čemu to je?
PENDRAGON patří k těm ansámblům, které poslouchám dost často, nálada nenálada...vždy potěší. Zarazila mě však tato poznámka
Já jsem si včera v pozdní hodinu dal sluchátkový poslech prvního alba italských Höstsonaten (projekt Fabia Zuffantiho z FINISTERRE) z roku 1997 . . . titulní, více než 41 minut dlouhá titulní skladba je famózní dílo se skvělým zvukem (DR14 to jen potvrzuje). Nedovedu si představit, že bych takto vydržel poslouchat nějakou jejich novodobou reedici s dynamickým rozsahem cca 7- 8 dB, jak to bývá obvyklé
Nebudu tady rozebírat loudness war či zmršený mastering (většiny remasterů), to je začarovaný kruh . . . ale na mém aparátku opravdu remastery Pendragon NEhrají lépe, než původní vydání. Mám je komplet a nejlepší zvuk mají první čtyři alba, s odřenýma ušima ještě páté "The Masquerade Overture", pak už to šlo do prdele. Letošní "Love Over Fear" s oběma přimhouřenýma očima jakžtakž ujde (DR9), ale pořád to nechápu Ale chápu, že se někomu můžou líbit mastery s nižší dynamikou, tento názor není ojedinělý (ale ne z úst audiofilů či hifíků). Příklad alba "Californication" od RHCHP je dobře známý.Leony5 píše:Poslední dobou jsem se dostal k remasterovaným Pendragon, např. toto je z r. 2005 (The jewel) a zní mi lépe než původní album
Já jsem si včera v pozdní hodinu dal sluchátkový poslech prvního alba italských Höstsonaten (projekt Fabia Zuffantiho z FINISTERRE) z roku 1997 . . . titulní, více než 41 minut dlouhá titulní skladba je famózní dílo se skvělým zvukem (DR14 to jen potvrzuje). Nedovedu si představit, že bych takto vydržel poslouchat nějakou jejich novodobou reedici s dynamickým rozsahem cca 7- 8 dB, jak to bývá obvyklé
Tak dnes odpoledne jsem si to poslechl znovu, na hlasitější poslech a první vydání hraje lépe. Včera jsem poslouchal večer a honě potichu, až při vyšší hlasitosti je slyšet že remaster se bortí a slévá.
Velmi oceňuji přehodnocení názoru po dalším poslechu. Ne každý je toho schopen.
PS: Úplně z jiného soudku, než Green Carnation, o kterých se zmiňuji v sekci "Progresivní metal"
Poslouchám
Noční poslech
KARFAGEN - Spektra (2016)
https://tidal.com/browse/album/67909054
Jak na progrock moc nejsem, tak tohle se mi tedy líbí. A moc.
Zadumal jsem, zda svůj příspěvek šoupnout do "zrovna poslouchám" či "hlas ženy", ale nakonec přiživuji PROGRESIVNÍ ROCK, protože . . . nikam jinam to tak nesedne. Kdo z vás, příznivců tohoto žánru a ženského zpěvu nezná francouzskou kapelu "Children in Paradise", která vydala v roce 2011 album "Esyllt" a v roce 2016 "Morrigan", tak to koukejte dohnat.
https://damkatofficial.bandcamp.com/alb ... new-record
Zmiňuji to proto, neboť právě poslouchám první sólové album jejich neskutečné pěnice Kathy Millot (aka Dam Kat) z roku 2017 "Alawn" -> Mastering Daniel Cardoso (ANATHEMA).
"Dech sladkosti a poezie uprostřed alternativního rocku, temného i jasného, inspirovaného mimo jiné autentičností Janis Joplin, sladkostí Beth Gibbons (Portishead), melodickou silou Pink Floyd, rockovou energií Led Zeppelin, melancholií Anathemy, smyslností Kate Bush, kreativní energií progresivního rocku, posvátností hudby Dead Can Dance, kouzlem Keltské hudby (Loreena McKennitt) i filmovou hudbou (Howard Shore, Pán prstenů) . . . nelze nezmínit metalové vlivy 90. let (Megadeth, Metallica, Death, My Drying Bride, Bolthrower, Loudblast ou Sup ... “ Harmonie ve staré velštině. MISTROVSKÉ DÍLO https://damkatofficial.bandcamp.com/alb ... new-record
Norští AIRBAG vydávají novinku "A Day at the Beach".
Album po prvním poslechu okamžitě objednáno . . . Nádhera *****
Album po prvním poslechu okamžitě objednáno . . . Nádhera *****
Konečně jsem se dostal k poslechu alba, které mi tu nějaký ten pátek zahálí . . .
Uchvátily mě vokály Al Winterse CD v ničem nezaostává za předchozím kouskem ->
Maníky z UK bych zařadil mezi "Symphonic Progressive". Dumám, co bych jim vytkl... ***** *****
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ani nevím, jestli to tu někdo zná nebo to tu bylo.
Voivod - Angel Rat, jediné rockové album jinak metalové kapely s velmi dobrým zvukem.
Voivod - Angel Rat, jediné rockové album jinak metalové kapely s velmi dobrým zvukem.
Dnešní uplakané odpoledne s krásným atmosférickým albem "A Day at The Beach" od kapely Airbag. Dlouho se mi nestalo abych jedno album sjížděl potřetí za sebou
https://airbagsound.bandcamp.com/album/ ... -the-beach
https://airbagsound.bandcamp.com/album/ ... -the-beach