Progresivní Rock

Různé hudební žánry
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Progresivní Rock

Příspěvek od PítrsPraha »

...a pak se s nekym bav o kvalite komponent... *headbang*

LUK

Příspěvek od LUK »

Antony píše:
12 dub 2020 17:23
Pendragon - The Jewell
První CD edice (1991) - DR13
Remaster 2005 - DR7

Jo, to zní fak "vylepšeně". Úplnej tuzing....
Moje řeč, mám shodou okolností obě tyhle CD, původní z roku 1991 i tenhle remaster z roku 2005 a chtěl jsem napsat něco podobnýho, ale říkal jsem si - k čemu to je?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

PENDRAGON patří k těm ansámblům, které poslouchám dost často, nálada nenálada...vždy potěší. Zarazila mě však tato poznámka
Leony5 píše:Poslední dobou jsem se dostal k remasterovaným Pendragon, např. toto je z r. 2005 (The jewel) a zní mi lépe než původní album
Nebudu tady rozebírat loudness war či zmršený mastering (většiny remasterů), to je začarovaný kruh . . . ale na mém aparátku opravdu remastery Pendragon NEhrají lépe, než původní vydání. Mám je komplet a nejlepší zvuk mají první čtyři alba, s odřenýma ušima ještě páté "The Masquerade Overture", pak už to šlo do prdele. Letošní "Love Over Fear" s oběma přimhouřenýma očima jakžtakž ujde (DR9), ale pořád to nechápu :cry: Ale chápu, že se někomu můžou líbit mastery s nižší dynamikou, tento názor není ojedinělý (ale ne z úst audiofilů či hifíků). Příklad alba "Californication" od RHCHP je dobře známý.
Já jsem si včera v pozdní hodinu dal sluchátkový poslech prvního alba italských Höstsonaten (projekt Fabia Zuffantiho z FINISTERRE) z roku 1997
001a9dbb.jpeg
. . . titulní, více než 41 minut dlouhá titulní skladba je famózní dílo se skvělým zvukem (DR14 to jen potvrzuje). Nedovedu si představit, že bych takto vydržel poslouchat nějakou jejich novodobou reedici s dynamickým rozsahem cca 7- 8 dB, jak to bývá obvyklé :shock:

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak dnes odpoledne jsem si to poslechl znovu, na hlasitější poslech a první vydání hraje lépe. Včera jsem poslouchal večer a honě potichu, až při vyšší hlasitosti je slyšet že remaster se bortí a slévá. :roll:

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Velmi oceňuji přehodnocení názoru po dalším poslechu. Ne každý je toho schopen.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

cover_2425112422020_r.jpeg
Dave Cureton & Adam Gough . . . a hlavně druhé album s pěnicí Rosannou Lefevre (vystřídala neméně úžasnou Lindu Odinsen). Famózní záležitost, která by neměla uniknout slechům příznivců progresivní muziky. Po předešlém vynikajícím albu "Solitude", kde Rosanna debutovala, jsem nevěřil v překonání. Fantazie! Už ani nechci domyslet, co by mohlo přijít příště. Album jsem měl objednáno s podpisy, tož mě trošku pobavily veškeré ty omluvy, jak se vše kvůli nějakému viru opožďuje. Čekání stálo za to. Digipack krásně vyvedený, další skvostík v mé sbírce. Se sluchátky na uších se ponořuji do té nádherné, zklidňující muziky . . . fakt doporučuji! *thumbs up*
PS: Úplně z jiného soudku, než Green Carnation, o kterých se zmiňuji v sekci "Progresivní metal" ;)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Poslouchám
xFront.jpg

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Noční poslech *sunglases*
103be8382495b88f609c97f608e087d3_789ae2dfbecb37c87e03d547114a2b58.jpg

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Spát se už sice chce, ale ještě si dám troch toho progrocku
Přílohy
cover_05761022017_r.jpg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

KARFAGEN - Spektra (2016)

https://tidal.com/browse/album/67909054
Jak na progrock moc nejsem, tak tohle se mi tedy líbí. A moc. *thumbs up*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Zadumal jsem, zda svůj příspěvek šoupnout do "zrovna poslouchám" či "hlas ženy", ale nakonec přiživuji PROGRESIVNÍ ROCK, protože . . . nikam jinam to tak nesedne. Kdo z vás, příznivců tohoto žánru a ženského zpěvu nezná francouzskou kapelu "Children in Paradise", která vydala v roce 2011 album "Esyllt" a v roce 2016 "Morrigan", tak to koukejte dohnat.
cover_37358632017_r.jpg
cover_1568632017_r.jpg
Zmiňuji to proto, neboť právě poslouchám první sólové album jejich neskutečné pěnice Kathy Millot (aka Dam Kat) z roku 2017 "Alawn" -> Mastering Daniel Cardoso (ANATHEMA).
a3787325038_16.jpg
"Dech sladkosti a poezie uprostřed alternativního rocku, temného i jasného, ​​inspirovaného mimo jiné autentičností Janis Joplin, sladkostí Beth Gibbons (Portishead), melodickou silou Pink Floyd, rockovou energií Led Zeppelin, melancholií Anathemy, smyslností Kate Bush, kreativní energií progresivního rocku, posvátností hudby Dead Can Dance, kouzlem Keltské hudby (Loreena McKennitt) i filmovou hudbou (Howard Shore, Pán prstenů) . . . nelze nezmínit metalové vlivy 90. let (Megadeth, Metallica, Death, My Drying Bride, Bolthrower, Loudblast ou Sup ... “ Harmonie ve staré velštině. MISTROVSKÉ DÍLO *****

https://damkatofficial.bandcamp.com/alb ... new-record

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Norští AIRBAG vydávají novinku "A Day at the Beach".
Album po prvním poslechu okamžitě objednáno . . . Nádhera *thumbs up*
cover_1538113132020_r.jpg

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Konečně jsem se dostal k poslechu alba, které mi tu nějaký ten pátek zahálí . . .
cover_04123242019_r.jpeg
Uchvátily mě vokály Al Winterse *thumbs up* CD v ničem nezaostává za předchozím kouskem ->
cover_26560822017_r.jpg
Maníky z UK bych zařadil mezi "Symphonic Progressive". Dumám, co bych jim vytkl... ;)

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Ani nevím, jestli to tu někdo zná nebo to tu bylo.

Voivod - Angel Rat, jediné rockové album jinak metalové kapely s velmi dobrým zvukem.

Obrázek

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Dnešní uplakané odpoledne s krásným atmosférickým albem "A Day at The Beach" od kapely Airbag. Dlouho se mi nestalo abych jedno album sjížděl potřetí za sebou *palec*
https://airbagsound.bandcamp.com/album/ ... -the-beach
a3363236425_10.jpg

Odpovědět