Značky: Acoustic Energy, Acrolink, Artnovion, Audia Flight, Avantgarde Acoustic, AVM, Bespoke Audio, Cambridge Audio, Copland, darTZeel, Electrocompaniet, Elipson, EMM Labs, Estelon, Falcon Loudspeakers, Gauder Akustik, Gradient, Meitner, MoFi Electronics, Music First Audio, Neat Acoustics, Norstone, Soundcare, Tangent
Diskuze o studiu TYKON
Diskuze o studiu TYKON
Tak jsem po dlouhé době byl na návštěvě, no a když jsem vyřešil co jsem potřeboval poslechl jsem si nové produkty Audio Research na Sonus Faber, no a co k tomu napsat? Velmi dobré, zvuk byl plný a přitom detailní, prostě hifi na nejvyšší úrovni se vším všudy, samozřejmě i s ochotou a přístupem p.Šulce.
Re: Diskuze o studiu TYKON
Koukám že změny v TYKON neberou konce, po ztrátě WB přibyly dvě luxusní značky a to reprosoustavy ESTELON : http://www.tykon.cz/novinky/reprosoustavy-estelon.html a předzesilovače BESPOKE AUDIO: http://www.tykon.cz/znacky/bespoke-audio.html ovšem na druhou stranu se ztratila značka SONUS FABER která pokrývala výraznou část repro nabídky společnosti a nahradit ji nebude asi žádná legrace když si uvědomíme že SF vyráběl repro od nějakých 15tis až po reprobedny v řádech několika miliónů.Velmi vydařené byly série střední a vyšší třídy Chameleon, Venere a Olympica které teď ve studiu asi nemají náhradu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Fakt super pomoc přesvědčit manželku k upgrade systému. Drahý systém prý nemá cenu pouštět, když chceme levnější. Takže nepustil nic. Patnáct minut hučení o dvacetilitrových bednách, a nedalo se utéct. Dva dny ženu přemlouvám, aby se mnou do studia zajela a když to tam viděla, bála se vystoupit z auta. Po cestě, než jsem se otočil vozem, jsme potkali asi tři tlupy. Navíc mám trochu neobvyklé auto, takže ho místní obcházeli jako mlsní psi. Studio s hifi za miliony v bronxu, super nápad. Takže ženu už do studia nikdy nedostanu...
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
no to moc konkretni neni ... nepoustel ti pan Sulc nahodou system o ktery jsi mel zajem ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, je to těžké pochopit, i tak jednoduchou větu "nepustil nic". Člověk jde do studia, kde se lidem pouští hudba a napíše, že mu nepustili nic. Nenormální... nekonkrétní...
OK, zkusím to teda rozvést, aby to pochopili všichni. Samozřejmě kromě těch, které by vyfiltroval jednoduchý IQ test, který se dělá na některých forech, kde se při odeslání registrace musí zodpovědět kolik je 2+4.
Šli jsme do studia poslechnout si jakoukoli sestavu, abych manželce ukázal, že je potřeba koupit nový systém, protože náš je nedostačující a ona pořád nechápala, o čem mluvím. Mám ženu, která má hudbu ráda a často se mnou sedí a poslouchá různé nahrávky, takže jsem doufal, že když uslyší něco lepšího, pochopí o čem mluvím, když jí přesvědčuji o nutnosti upgrade.
Přišli jsme do studia, zeptali se, zda je možný poslech, pán nás uvedl dovnitř, zavolal druhého pána a ten začal vykládat, jaké jsou skvělé bedny o objemu 15l, a že nám nebude pouštět to, co má zapojené, protože to je drahé (a to si stejně nekoupíme) a co by jsme si koupili, zapojené nemá a přece se nebudeme na něj dívat, jak to zapojuje, takže to nám taky nepustí. Takže jsme tam stáli a poslouchali ty sračky o tom zmaru, chystali se odejít asi 5x, ale pán nám zase začal ukazovat další nábytek, a povídal nám o tom jako prodejce energií, samozřejmě nás nezapomněl znova upozornit, že nám to nemůže pustit, protože by to musel napojit. Prostě bezmoc a zoufalství... Já chtěl, aby něco pustil, jenže proč by pouštěl něco, co si nekoupím. Prostě jsem nevypadal dost umaštěně, jako když sedím celé dny u kompu, mezi nohy mě kipe mastnota z konzerv, kterými se živím, abych na něco takového našetřil, nebo si to nedokážu jinak vysvětlit.
Nebudu se moc rozepisovat, prostě je to tam jako v europameblu. Jako když přijdete do salonu, kde půjčují porsche, ale oni Vám řeknou, že porsche nepůjčí, aby jste si náhodou nezkazil pohled na auta, protože pak by jste byl moc namlsaný, ale nabídnou Vám fábii. Jenže fábie není natankovaná a přece se nebudete dívat, jak se tankuje. Takže tam stojíte jak d...l, a posloucháte hovna o fábii, jaký má krásný kola...
OK, zkusím to teda rozvést, aby to pochopili všichni. Samozřejmě kromě těch, které by vyfiltroval jednoduchý IQ test, který se dělá na některých forech, kde se při odeslání registrace musí zodpovědět kolik je 2+4.
Šli jsme do studia poslechnout si jakoukoli sestavu, abych manželce ukázal, že je potřeba koupit nový systém, protože náš je nedostačující a ona pořád nechápala, o čem mluvím. Mám ženu, která má hudbu ráda a často se mnou sedí a poslouchá různé nahrávky, takže jsem doufal, že když uslyší něco lepšího, pochopí o čem mluvím, když jí přesvědčuji o nutnosti upgrade.
Přišli jsme do studia, zeptali se, zda je možný poslech, pán nás uvedl dovnitř, zavolal druhého pána a ten začal vykládat, jaké jsou skvělé bedny o objemu 15l, a že nám nebude pouštět to, co má zapojené, protože to je drahé (a to si stejně nekoupíme) a co by jsme si koupili, zapojené nemá a přece se nebudeme na něj dívat, jak to zapojuje, takže to nám taky nepustí. Takže jsme tam stáli a poslouchali ty sračky o tom zmaru, chystali se odejít asi 5x, ale pán nám zase začal ukazovat další nábytek, a povídal nám o tom jako prodejce energií, samozřejmě nás nezapomněl znova upozornit, že nám to nemůže pustit, protože by to musel napojit. Prostě bezmoc a zoufalství... Já chtěl, aby něco pustil, jenže proč by pouštěl něco, co si nekoupím. Prostě jsem nevypadal dost umaštěně, jako když sedím celé dny u kompu, mezi nohy mě kipe mastnota z konzerv, kterými se živím, abych na něco takového našetřil, nebo si to nedokážu jinak vysvětlit.
Nebudu se moc rozepisovat, prostě je to tam jako v europameblu. Jako když přijdete do salonu, kde půjčují porsche, ale oni Vám řeknou, že porsche nepůjčí, aby jste si náhodou nezkazil pohled na auta, protože pak by jste byl moc namlsaný, ale nabídnou Vám fábii. Jenže fábie není natankovaná a přece se nebudete dívat, jak se tankuje. Takže tam stojíte jak d...l, a posloucháte hovna o fábii, jaký má krásný kola...
tak to je presne priklad ako to nema vyzerat
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
fidlyfidly : a vis co, ja myslim ze by to slo i bez neopodstatnenych rypancu, tak dobry vyber nekde jinde, jestli tedy budes tusit co chces
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Do tohoto studia nikdy. Stačí si vzpomenout pana Šulce v diskusi: znacky-vyrobci/cambridge-audio-t2610-165.html.
fidlyfidly : a vis co, ja myslim ze by to slo i bez neopodstatnenych rypancu, tak dobry vyber nekde jinde, jestli tedy budes tusit co chces
Docela chápu frustraci fidlyfidly, zažil jsem totiž ukázkově podobnou příhodu s kamarádem a jeho manželkou poté, co jsme se telefonicky ohlásili a měli naprosko konkrétní zájem o výrobek z nabídky studia (stojanové repro do 40tisíc). Já si připadal jako blbec, že přesvědčuji své kamarády, aby narušili svůj jiný program a studio navštívili ... a oni odešli s tím, že raději nakoupí u konkurence, což se také následně stalo.Do tohoto studia nikdy. Stačí si vzpomenout pana Šulce v diskusi: znacky-vyrobci/cambridge-audio-t2610-165.html.
Nemyslím, že je korektní šířit zde negativní odsudky studia jen na základě internetové diskuse. Všichni jsme jenom lidi a někdy reagujeme způsobem, který později můžeme litovat, ale už to nejde vzít zpět.
TYKON má u mne za ty roky taky škraloup, ne že ne. ALE.. Ve své době jsem u nich několikrát vyseděl důlek na pohovce než jsem byl schopen se rozhodnout pro koupi repro za 30tisíc. Dvakrát jsem vrátil zakoupený výrobek po týdnu, protože mi z různých důvodů nevyhovoval, a dostal šanci koupit jiný ve stejné anebo vyšší ceně. Ochotně jsem dostal k zapůjčení drahé komponenty bez zálohy poté, co se mne majitel zeptal akorát na telefonní číslo. Odkoupili dříve zakoupené komponenty v případě upgrade.
To všechno má také svou váhu.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud majitel TYKON vyhrožuje v diskusi členovi fóra, není korektní. Špatná zkušenost jiného to jen podtrhuje.
Proto mé vyjádření.
Hlavně nebuďte slepí, obchodník z principu musí vydělat. Na vás nezáleží, pokud si vás podchytí, abyste se vrátili ještě více utratit.
Proto mé vyjádření.
Hlavně nebuďte slepí, obchodník z principu musí vydělat. Na vás nezáleží, pokud si vás podchytí, abyste se vrátili ještě více utratit.
Bavil jsem se s víc lidma a nadávali. Jezdím kolem celkem často. Asi se zastavím. Parkrát mně napadlo, že bych tam vezl neohlášeně, na blind. Po tom co tu čtu a slyším už nemám vůbec odvahu.
Ale vysvětluji si to tak, že mají svojí velmi movitou stálou klientelu a nějací mameluci z venku či fora je nezajímají. Asi.
Ale vysvětluji si to tak, že mají svojí velmi movitou stálou klientelu a nějací mameluci z venku či fora je nezajímají. Asi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, dovolím si vyjádřit se za TYKON:
1.Pán nás navštívil MIMO pracovní dobu, v pondělí máme zavřeno, jsou kontrolní dny,dělá se na projektech,rozpočtech atd.Zkrátka ZAVŘENO.
2 .S omluvou to pánovi sdělujeme, nicméně i tak pána pozveme dál a alespoň probíráme jeho přání.
3.Vytipujeme okruh soustav a vhodných komponentů.Jedna se cca o 4 různé sestavy, ani jedna (to je Murphy) není momentálně zapojena.
4.Navrhuji pánovi jeho individuální termín, s tím, že si přijede na konkrétní termín a rovnou začne poslouchat vytipované věci a budeme se mu moci věnovat na 100%.
5.Pán dostává vizitku a trošku literatury.
6.Pán chce ale něco slyšet Top systém HNED teď! Na to mu vysvětlujeme, že referenční systém se zásadně pouští až nakonec, čili příště.
7.Pán,odchází a my netušíme, že je nespokojen.
Hold jsme pánovi nesedli
L.Šulc
PS:Prodejce není poddaný ani otrok.
Co když to pořád myslí dobře a dělá to poctivě z hloubi duše?
Zamyslete se.
1.Pán nás navštívil MIMO pracovní dobu, v pondělí máme zavřeno, jsou kontrolní dny,dělá se na projektech,rozpočtech atd.Zkrátka ZAVŘENO.
2 .S omluvou to pánovi sdělujeme, nicméně i tak pána pozveme dál a alespoň probíráme jeho přání.
3.Vytipujeme okruh soustav a vhodných komponentů.Jedna se cca o 4 různé sestavy, ani jedna (to je Murphy) není momentálně zapojena.
4.Navrhuji pánovi jeho individuální termín, s tím, že si přijede na konkrétní termín a rovnou začne poslouchat vytipované věci a budeme se mu moci věnovat na 100%.
5.Pán dostává vizitku a trošku literatury.
6.Pán chce ale něco slyšet Top systém HNED teď! Na to mu vysvětlujeme, že referenční systém se zásadně pouští až nakonec, čili příště.
7.Pán,odchází a my netušíme, že je nespokojen.
Hold jsme pánovi nesedli
L.Šulc
PS:Prodejce není poddaný ani otrok.
Co když to pořád myslí dobře a dělá to poctivě z hloubi duše?
Zamyslete se.
fidlyfidly, nepochopil jsem, jestli jsi přišel z ulice na blind nebo ses telefonicky objednal. To je podstatný rozdíl. A v tom případě prodejce chápu.
Ideální je si zavolat dopředu a domluvit určitý rámec a termín.
Ideální je si zavolat dopředu a domluvit určitý rámec a termín.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
pan Sulc : naprosto vam rozumim, venovat se nekomu mimo pracovni dobu a jeste se nechat hanet. Inu predstavy kolemjdoucih o fungovani hifistudia a moznostech okamziteho zapojeni a predvedeni jsou rekneme usmevne, o to vic pak rozdavaji sve pravdy a poucky.
@svartenatt: A co bys čekal? Že hifi studio bude provozovat svou činnost jako charitu jen proto, že ty to máš jen jako koníčka? Buďme vděční za každého podnikatele, který je ochoten investovat a pracovat v tak okrajovém segmentu, jakým hifi je. Jinak bychom si tak maximálně mohli naslepo objednávat z internetu.svartenatt píše: ↑10 říj 2018 08:44..Hlavně nebuďte slepí, obchodník z principu musí vydělat. Na vás nezáleží, pokud si vás podchytí, abyste se vrátili ještě více utratit.