SSC

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

SSC

Příspěvek od Pytel »

Včera jsem si přivezl od této DE firmy nějaký puk : http://www.hifi-ssc.de

Zatím zkoušeno pod Primare BD 32, znatelný posun ve zvuku ve všech atributech. A to jsem zkoušel celou škálu od Ceraball až po Nordost -- nic nefungovalo jako tohle, nebo pro mé uši mělo přínos.

Přes víkend budu zkoušet i pod ATC ( nyní mám mé oblíbené Cerabally - na které nedám dopustit a už je používám od r. 2004 a nikdy mi nic jiného pod bedny nevyhovovalo). Zkusím a napíši své dojmy.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SSC

Příspěvek od Dinosaurjr »

Díky za tip! Jen bych se chtěl poptat, zda je známo, čím se v principu SSC liší od Ceraball - Nordost?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Asi nejerudovanější odpověď ti poskytne p. Kraut : http://www.hifi-ssc.cz/dovozce-a-kontakt

Ale co jsme při kávě hovořili, tak SSC používá jinou technologií a u některých prvků i magnety -- není to jako u Nordost a Ceraball přes kuličku.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

No jo, ale magnet system bude měkkej a bude to spíš jako guma a to se údajně neosvědčilo :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jestli to dováží nejexcelentnější prodavač hadího oleje Franta Bylinka, tak to bude určitě nejzazší konec háje. Prej "bez voodoo přirážky" a pak takový ranec. Já k němu jednou snad vyrazím.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Pytel píše: ...znatelný posun ve zvuku ve všech atributech. A to jsem zkoušel celou škálu od Ceraball až po Nordost -- nic nefungovalo jako tohle, nebo pro mé uši mělo přínos.
Aha, a to jsi je aplikoval na svoji sestavu, tj. pod komponenty do toho (předpokládám rezonance minimalizující) extra těžkého, bytelného, tlusto-deskového HiFi stolku?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Tak pod ATC vyměněny za Ceraball -- první dojem , zvuk je jiný -- dle mého ne tak přesný monitoring jako na kuličce, ale přibližující se analogu, zvuk je teplejší-- týden budu poslouchat a uvidíme -- viz. obrázek : Obrázek

Zde pod Primare : Obrázek
Ano to jsem aplikoval pod komponent uložen v extra těžkém, bytelném, tlusto-deskového HiFi stolku ( jak někteří hifisté pojmenovali pracovní ponk ).

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak to tipuji, ze je budes davat pryc (z pod repro)...Jsem zvedavy :)

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Mirku, tak jak tam mas ty podlozky ted, byly na stejnem miste cereball?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Davide, u beden ano, ale u primare jsem nyní nic neměl, jen když jsem zkoušel různé puky, a nožičky , vždy byly mimo nožičky -- nevešlo by se mi to do racku.

A jak jsem psal nic mne pod Primare nezaujalo jako toto.

No nevím jestli si moje uši zvykají na puky pod ATC , ale začíná se mi ten zvuk líbit, počkam ještě 2 -- 3 dny a vrátím ceraball . Určitě podám report.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Mně jen tak napadlo, jestli ta náhlá změna v kvalitě poslechu nemůže být třeba tím, ze cereball jsou vyšší než tyhle puky, čímž se změní poloha výškového reproduktoru. To myslím by mohlo mít větší vliv než samotná podložka. Ale třeba se pletu.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Kluci, jsem úplně blbej a ničemu nerozumím, ale mohl by mi někdo, prosím vás, vysvětlit, jak může výměna "podložky" pod blu-ray přehrávačem ("znatelný posun ve zvuku ve všech atributech") či pod repro (přibližující se analogu, zvuk je teplejší) tak výrazně změnit zvuk? Já plánuji upgrade (repro+CD+Amp.) v ceně cca 100k (bazarové ceny) a přitom by mi třeba stačilo vyměnit "podložky". Jasně, pro někoho jsou to drobné, ale přesto mi to vrtá hlavou :?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Karle, kdyz se Ti postesti a za 100k si nakoupis sestavu tak, aby hrala velmi ciste, uslysis i vymenu podlozek nebo jednoho blbeho dratu za dobry.
Kdyz Ti to nehraje ciste a nejsi na cistotu zvykly, nic Ti nechybi. Nemas nutkani menit woodoo, kabliky atd.

"hraje ciste" neni to co hralo na vystave nebo slysis ve vetsine kramu s hifi.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Kdo si hraje nezlobí, proti woodoo nic nemám, ať si každý koupí za svoje peníze co chce (když tím neškodí druhým) atd., ale pořád nechápu, jak výměna "podložek" může tak významně změnit zvuk. Vysvětlení tohoto "jevu" jsem v tvém příspěvku nenašel. Prostě PROČ? Konkrétně!

Odpovědět