SSC

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SSC

Příspěvek od terahera »

Já myslím,že jsem tolerantní k různým názorům,ale nechápu,proč někdo,kdo tyhle věci nikdy nezkusil,má potřebu je hned hanit.I kdyby to mělo jen psychicky vliv na poslech,tak je to furt dobře, vždyť oto přece jde,mít radost a dobrý pocit,je jedno jestli je nějak podlozitelny měřením,nebo ne.Dobry pocit z poslechu,klid v duši,že jsem proto udělal maximum je přece v pořádku a dle mě,k nezaplacení

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ramones píše: Před pár léty jsme testovali monotóní zvuky různých kmitočtů, zda a jaký uslyšíme rozdíl v hladině dB a to tak, že ten kdo poslouchal měl sluchátka a vůbec netušil, kdy ten druhý na určitém kmitočtu nějaký ten dB přidal nebo ubral.
Výsledek byl někde mezi čtvrt a půl db postřehnutelné změny hlasitosti signálu (u hudby to budou hodnoty určitě vyšší)
Doporučil bych podobný test i zde.
To ale zdejší komunitu naprosto nezajímá.

Co se týče podložek, propojek, pojistek a jiných "jasně slyšených rozdílů", nikdo se nenamáhá s trochu solidně provedeným slepým testem. Proč? Prostě je to nezajímá. Oni jsou přesvědčení, že to slyšeli, a jiná argumentace neexistuje. Pak stejným zlatým uším vypneš během skladby výškové repro a nepoznají to. Ano, takový test jsem opakovaně dělal.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

terahera píše:Já myslím,že jsem tolerantní k různým názorům,ale nechápu,proč někdo,kdo tyhle věci nikdy nezkusil,
Ale zkusil a měl dojem, že rozdíly jsou, tedy až na úroveň podložek jsem nešel. Udělejte si jednou poctivý slepý test a dejte vědět výsledek. Jinak můžete slyšet naprosto cokoliv, nebo být aspoň skálopevně přesvědčen, že slyšíte kdejakou ptákovinu.
Pavel Macura Audio

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

PMA píše:
Ramones píše: Před pár léty jsme testovali monotóní zvuky různých kmitočtů, zda a jaký uslyšíme rozdíl v hladině dB a to tak, že ten kdo poslouchal měl sluchátka a vůbec netušil, kdy ten druhý na určitém kmitočtu nějaký ten dB přidal nebo ubral.
Výsledek byl někde mezi čtvrt a půl db postřehnutelné změny hlasitosti signálu (u hudby to budou hodnoty určitě vyšší)
Doporučil bych podobný test i zde.
To ale zdejší komunitu naprosto nezajímá.

Co se týče podložek, propojek, pojistek a jiných "jasně slyšených rozdílů", nikdo se nenamáhá s trochu solidně provedeným slepým testem. Proč? Prostě je to nezajímá. Oni jsou přesvědčení, že to slyšeli, a jiná argumentace neexistuje. Pak stejným zlatým uším vypneš během skladby výškové repro a nepoznají to. Ano, takový test jsem opakovaně dělal.
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

A v tom je jako nějaký problém?Když jsem ve finále spokojen,tak o co jde?Vy mi to snad platíte?Psal jsem,že důležité je mít dobrý pocit a klid na duši,a ten mám,takže dle mého názoru je poslech hudby hlavně o tom,ne o pátrání jestli to a to má doopravdy vliv,nebo ne.A slepé testy naco?Buď se mi to líbí,a jsem přesvědčen,že to má přínos,nebo ne a pak si to prostě nekoupím.Vzdyt to doma poslouchám já,tak je jedno jestli mi zvukovou nirvanu přinesou nožičky,nebo nějaký mnoha přístroji měřený komponent

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

terahera píše:Já myslím,že jsem tolerantní k různým názorům,ale nechápu,proč někdo,kdo tyhle věci nikdy nezkusil,má potřebu je hned hanit.I kdyby to mělo jen psychicky vliv na poslech,tak je to furt dobře, vždyť oto přece jde,mít radost a dobrý pocit,je jedno jestli je nějak podlozitelny měřením,nebo ne.Dobry pocit z poslechu,klid v duši,že jsem proto udělal maximum je přece v pořádku a dle mě,k nezaplacení
Souhlasím a v plné míře, byť skeptik, se připojuji ... a tvrdím totéž *thumbs up*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Ramones píše:
terahera píše:Já myslím,že jsem tolerantní k různým názorům,ale nechápu,proč někdo,kdo tyhle věci nikdy nezkusil,má potřebu je hned hanit.I kdyby to mělo jen psychicky vliv na poslech,tak je to furt dobře, vždyť oto přece jde,mít radost a dobrý pocit,je jedno jestli je nějak podlozitelny měřením,nebo ne.Dobry pocit z poslechu,klid v duši,že jsem proto udělal maximum je přece v pořádku a dle mě,k nezaplacení
Souhlasím a v plné míře, byť skeptik, se připojuji ... a tvrdím totéž *thumbs up*
zo začiatku, keď som mal pocit, že sa musím ku všetkému vyjadriť, tak som to presne robil, ale po čase sa môžem prikloniť k tomuto tvrdeniu, aj keď som ten skeptik.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Budu se opakovat.. "Vyzkoušel jsem.." SSC?? ceraball.. ?? Nic?. Jen tlachani. Omlouvam se ze jsem hnusnej. Toto ale ma v teto diskusi vahu.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Vzhledem k tomu,že čtu,a musím podotknout že rád,tvé příspěvky napříč forem,tak to má váhu

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

terahera píše:A v tom je jako nějaký problém?Když jsem ve finále spokojen,tak o co jde?Vy mi to snad platíte?Psal jsem,že důležité je mít dobrý pocit a klid na duši,a ten mám,takže dle mého názoru je poslech hudby hlavně o tom,ne o pátrání jestli to a to má doopravdy vliv,nebo ne.A slepé testy naco?Buď se mi to líbí,a jsem přesvědčen,že to má přínos,nebo ne a pak si to prostě nekoupím.Vzdyt to doma poslouchám já,tak je jedno jestli mi zvukovou nirvanu přinesou nožičky,nebo nějaký mnoha přístroji měřený komponent

Když to napíšeš takhle, tak je to v pohodě, ale vykřikovat jak se zvuk změnil o několik tříd, to je podobné, jako by jsi křičel na cikánském sídlišti cigáni do plynu.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

21.4. 2017 jsem na příspěvek
Pytel píše: Zatím zkoušeno pod Primare BD 32, znatelný posun ve zvuku ve všech atributech
reagoval jednoduchou a prostou otázkou: " - mohl by mi někdo, prosím vás, vysvětlit, jak může výměna "podložky" pod blu-ray přehrávačem tak výrazně změnit zvuk?" Ještě jednou podotýkám, že se nemluvilo o repro, ale pouze a jenom o BD přehrávači. Viz.
Pytel píše: Přes víkend budu zkoušet i pod ATC ....
Dnes je 8. května (tj. uplynulo 17 dní), a co jsem se dozvěděl? Jsem bezvěrec píšící nicneříkající příspěvky!? Že nic nemusím kupovat!? Vlákno zesměšňuji a plením ( :lol: )!? Jen tlachám!? Atd...atd...
Copak jste se opravdu vy všichni "věřící" zbláznili? Copak neumíte rozumně a v klidu reagovat na někoho, kdo tomu chce přijít na kloub. Nikdy a nikde jsem se nezmiňoval, že to jsou blbosti a nikde nikoho nezesměšňoval a podobně. Ani nejsem ten, který by měl opačný názor, tvrdě byl v opozici a něco vám, věřícím a slyšícím, vyvracel. Jen jsem si, ve vší skromnosti, dovolil položit dotaz. A co se stalo? Prdlajs :cry: Žádná odpověď, jen pořád dokola to samé...poslechni si, vyzkoušej si, nepruď atd. Toto fórum se honosí názvem "HiFi názory", ale když se tu objeví někdo s názorem jiným, než má jejich blahorodí, ouha :shock: Vyzkoušel jsem? Nevyzkoušel? Tak tlachám. Maminka tomu říkávala "ohýnek u prdýlky" ;) Kdyby mi třeba bylo alespoň naznačeno - jasně, změnila se vzdálenost přístroje od zemského povrchu o 2,5mm, tož to sakra musí být znát, ne :evil: Nebo že objemová hustota těchto nožiček je o 1% větší (menší), než těch stávajících, tak to přeci musí být slyšet. Mám rád lidičky zaobírající se muzikou a HiFi, i to jejich voodoo chápu a nijak nedehonestuji (jsou to jejich prachy), ale někdy mi připadají jakoby zakletí v tom svém světě a běda, jak se jim někdo snaží ho nabourat.
Díky tomuto fóru jsem se seznámil s člověkem, kterého jsem nedávno navštívil (právě kvůli BD přehrávači) a ten mi vyprávěl o svém starším bráchovi (žijícím v Německu), který pro své nekonečné zkoušení všeho možného už ani nemá čas na samotný poslech. Nevím to přesně, ale prý se mu oposlouchaly i Chario Academy (+Meridian, Accuphase atd.) Takhle bych dopadnout nechtěl :cry:
A poslední poznámka na závěr - všem vám, kteří máte takové uši, jak tu popisuje, tiše závidím. Mě stačí, když poznám, že se mi porouchal v bedně jeden reproduktor ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Karel1
Mé poznámky nebyly osobní vůči tobě,myslel jsem to všeobecně i na jiná témata o různých jak píšeš voodoo věcech,to že ses zeptal je v pohodě a nic nehaníš,to se o jiných členech říci nedá.Odpovědi se ti zřejmě nedostane,já osobně potom ani nepátrám,beru to prostě tak,že to má přínos k lepšímu a to je důležité.Jak a proč prostě neřeším,hlavně že to funguje ;)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Karel, 24.4. V 10:00 ses ptal i na podlozky pod repro? Tam uz je Ti to jasne a nerozporujes? Tam si myslim ze bude vliv mnohem vetsi. (Ze bychom se aspon trochu posunuli.. *2thumbsup* )

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Prijedte s panem PMA, udelam vam kavu a mezitim vymenim ruzne podlozky pod repro. (nebudu vypinat vyskace.. ;)
Naposledy upravil(a) kychtax dne 08 kvě 2017 12:12, celkem upraveno 1 x.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

kychtax píše: Karel, 24.4. V 10:00 ses ptal i na podlozky pod repro?
Vždy jsem "řešil" pouze a jenom BD přehrávač! Kdo umí číst, tomu to je jasné. U repro jsem se sám přesvědčil, co kolikrát ovlivní zvuk :o

Odpovědět