Srovnání antivibračních nožiček a položek

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Srovnání antivibračních nožiček a položek

Příspěvek od PítrsPraha »

Napíšu to upřímně: kdo jsi, abys hodnotil, jestli je něčí reálná zkušenost vágní? Aneb shodný scénář po padesáté osmé: čím menší vlastní zkušenost a reálnými činy projevený zájem o téma, tím urputnější domáhání se důkazů a jasných popisů zkušeností druhých. Takové "myšlení" nechápu.

Pokud tě téma tolik moc intenzivně zajímá, přestaň trávit čas trolením v diskusi, podložky si napůjčuj, vyzkoušej, vyhodnoť a o svou zkušenost se poděl. Jenže v tom je ta potíž. To stojí čas, musí se vynaložit nějaká činnost a stojí to i nějaké drobné peníze. Zatímco vyrejpávání do diskusí stojí jen trochu času a zvládne jej každý ... .

Dřív, když jsem s hifi začínal a měl mnohem hůř hrající sestavu, o které jsem si myslel, že hraje božsky, jsem taky zastával tenhle názor. Dnes když vyndám Cerabally z pod všech komponentů, je to rázem zvukově jiná sestava. Největší přínos je pod přehrávačem/DACem, pak bedny, dlouho nic a pak zesilovač s oddělovákem.
Je mi úplně jedno proč to funguje, jediné důležité pro mě je, že to funguje. Zároveň to nijak neprožívám a s jinýma podložkama než Ceraballama jsem neměl čest. Možná, že to přijde na pořad dne v době, kdy nebudu mít čím jiným vyplňovat svůj volný čas, což doufám nastane za hodně dlouho.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Pítrsi, nebuď osobní, je to nepříjemné. Nenapsal jsem, že je zkušenost vágní (to snad ani být nemůže, leda pod vlivem drog). Psal jsem, že je vágně předaná.
Tomu trolení nerozumím. Nikoho neurážím a držím se tématu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pavel_LXmini píše:je to nepříjemné
To jsem rád. Nepříjemný pocit při čtení popisu svého vystupování je prvním krokem k tomu přestat trolit ostatní. Zvlášť když vlastní reálné zkušenosti chybí a zbývá jen tohle plané teoretizování a usilovné domáhání se "důkazů".

Napiš jaké antivibrační nožičky jsi na jaké sestavě srovnával (téma vlákna). Hodnocení relevance zkušenosti jiných nech plavat.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pavle, co k tomu dodat...... 🙄
My, co ho delsi dobu uz zname, vime, ze je reditel zemekoule.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Napíšu to upřímně: kdo jsi, abys hodnotil, jestli je něčí reálná zkušenost vágní?
A kto si ty, aby si tvrdil, že tvoja skúsenosť je reálna, keď vieš vždy čo tam je podložené, koľko to stálo(cena) a kedy to tam prípadne nie je?? Keby ti tam niekto dal "makety" (nepíšem nefunkčné, pretože ani originál nemá žoadnu reálnu funkciu..),alebo by si robil "slepák", tak poznáš prd.. ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...a hejteří (z nichž někteří mé příspěvky nečtou protože mě mají zablokovaného :D ) se slétají :lol: .

Ale není to tak složité: ono tak nějak z podstaty věci vyplývá, že pokud někdo něco u sebe vyzkouší, má s tím reálnou zkušenost. Zcela bez ohledu na výsledek. Takže ptát se, kdo jsem, abych tvrdil, že moje zkušenost je reálná, jen ukazuje na nepochopení základních významů běžných slov a ultrahloupou primitivní snahu za každou cenu hledat spor i o to, jestli je reálné to, co je reálné. Aneb domnělé IQ 146 v praxi *2thumbsup* .

Předjímání, co kdo s jakým výsledkem zkoušel nebo nezkoušel, aniž by autor takových dojmologií byť jen tušil, jestli, co a jak proběhlo, je jen další tradiční bezobsažný kolorit.

Mít život naplněný pročítáním diskusí a hledáním, kde na koho zaútočit, zvlášť ve vašem věku, to je velký životní fail, pánové. Máte prostor pro další projevy svých frustrací.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Dúfal som, že pochopíš význam slova"reálna" v kontexte diskusie (ako vplyv na reálne, objektívne zmeny, nezávislé na subjekte..), nie reálny výskyt subjektívnych halucinácií u teba, o tom nepochybujem ;) ... Vidím, že som ťa precenil ,na teba treba polopatisticky.. :lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No právě, v kontextu diskuse...

Řeč je o reálné zkušenosti a ta je reálná, pokud se stala. Bez ohledu na výsledek. Pomotala se ti reálná zkušenost a reálná změna. Jedno rozdílné slovo a úplně jiný význam. Pro leckoho to může být složité, chápu.

Je reálná moje zkušenost s Cerabally pod repro, která přinesla objektivní změnu zvuku? Ano, je reálná.
Je reálná moje zkušenost s Cerabally pod oddělovákem, která pro moje uši nepřinesla žádnou změnu? Ano, je úplně stejně reálná.

Jen ze sebe i tady děláš úplného blbce.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

která přinesla objektivní změnu zvuku
Ako to vieš? Ty si arbiter objektívnej zmeny zvuku? Tvoje uši sú nezávislý, kalibrovaný etalón a detektor ? ;)
Tá tvoja "zkušenost" len hovorí o psychickej labilite..
Jen ze sebe i tady děláš úplného blbce.
:lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Reakce malého hloupého vztekajícího se děcka, které marně hledá, do čeho kolem sebe by si ještě bouchlo.

Přitom stačilo napsat prosté "No jo, popletl jsem to. Reálná zkušenost je prostě taková, která se stala. Bez ohledu na výsledek. Omlouvám se".

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Držme se tématu a prosím o věcnost. Díky
moderátor

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Pavel_LXmini píše:
06 dub 2021 19:03
Ta zkušenost je ale předaná vágně nebo spíš vůbec. Jasnější by bylo, pokud bys napsal, na jakém zařízení jsi zkoušel a co se změnilo. Třeba ještě jak jsi testoval. Jestli sám, jak dlouho, jestli jsi třeba pozval jiného hifistu a pomohl Ti se slepým testem, že si 5x poznal coupling, 5x decoupling a 5x bez podložek. Že se ti nejvíc líbil coupling a proč. Stačilo by 5 řádků a nebylo by to tak zamlžené.
Jistě, bylo by méně vágní, kdybych mohl porovnat ten konkrétní druh pružinové podložky. Nicméně v tomto nemohu posloužit, neměl jsem je k vyzkoušení. Nabízím tedy jen svou vágní zkušenost, že s podložkami kategorie "de-coupling" se mi zvuk v mém systému zatím líbil méně než s podložkami typu "coupling".

A tím netvrdím, že je ten či onen způsob lepší nebo horší a že svůj názor někdy v budoucnu nezměním poté, co vyzkouším třeba zrovna ty pružiny. Dokonce ani nikoho nepotřebuji přesvědčovat, že to je absolutní pravda a už vůbec nemám potřebu řešit, zda je ta změna objektivní či subjektivní.

@Pavel_LXmini: A čím jsi k tématu přispěl ty?

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Moje příspěvky k tématu najdeš od 3. dubna 17:32.

Trochu teorie k nožičkám nemůže být takový high-tech. Proč si myslím, že je dobré ji znát uvedu na příkladu. Je to jen hypotetický příklad, neberte mě za slovo, neříkám, že to tak je.

Příklad: výrobce podložek pod kabely má motivaci kabely zvednout aby pod nimi mohl jezdit robotický vysavač a umožnit tak uklízet prach pod všudypřítomnými kabely audiofilů. Podložky udělá velmi pěkné aby v poslechovce vypadaly dobře. Já, neznalý teorie (záměru výrobce), podložím kabely a snažím se zaměřit na změnu reprodukce z měničů reprosoustavy, což je zásadní omyl a nepochopení záměru výrobce.
Podobné to může být například s nožičkami a záměrem výrobce odstranit vibrace ze zařízení a tím zvýšit jeho životnost a spolehlivost. Pokud to nevím, tak se zaměřím na reprodukci a pokud se na ni zaměřím, tak poslouchám soustředěně a pozorněji a slyším více detailů a už je zde omyl. Výrobce to nevyvrátí, pro něj jen dobře.

Ještě jednou, netvrdím, že to tak je. Jen chci vysvětlit, že bych rád znal trochu teorie abych případný experiment správně pojal. Jsme na hifi fóru a můžeme vědět více. Prosté „mělo přínos“ nebo „je mi úplně jedno proč to funguje“ je, myslím, trochu málo. Když něco zjistím, tak to snad korektně vyzkouším a napíšu (pokud budu mít ještě chuť).

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
Pokud by byl výrobce férový, nebo pokud by vůbec rozuměl problému, uvedl by hmotnost zařízení a počet nožiček, jako vhodnou kombinaci pro tlumení. Také by uvedl tuhost jedné nohy a pod jaký typ přístroje je to vhodné a proč. Je zajímavé, že mnohem složitější zařízení jako CD, zesilovače apod. uvádějí měření podle standardů a výrobci těchto udělátek neudávají nic.
Mohlo by to pomoci k odfiltrování vibrací pokud soustava s nožičkami splní určitá kritéria (vlastní kmity vs. buzení). Chybí tam ale zcela tlumící člen. Dovedu si představit, že pokud to bude třeba pod subwooferem, tak ja píše Swartanett, se z toho může stát pan Hop z včelky Máji. Pod gramofonem s přítomným buzením blízkým vlastní frekvenci soustavy se z něj stane Dikobolos.
Aha, tohle. Tak to děkuji. Marně v tom hledám jakékoli sdělení k tématu, kromě plků na téma, co by kdo měl a neměl dělat. Až (pokud) někdy něco vyzkoušíš, případně spočítáš, tak zase napiš.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Antivibrační nožky (prům. 44mm) aneb 7mi pružinovka na Temu.com zadejte do vyhledávání:
4ks HiFi Hliníková Slitina Shock Spikes Pružinová Tlumicí Podložka Pro Audio CD HiFi Zesilovač/reproduktor/gramofon/přehravač"
za 20,80 EUR. Mno, doufám, že nedělám vol-o-vinu: Bude přínos smysluplnný ?

Odpovědět