Podložky pod kabely

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Podložky pod kabely

Příspěvek od PítrsPraha »

zabiny007 píše:tak neřeším ABX testy jen proto, abych se ubezpečil, že dělám správnou věc
O to se já zase snažím vždy při obměně komponentů, protože síla chtění a radosti z nové věci je veliká :-). Nechtěl bych po čase přijít na to, že jsem vyhodil z okna pár desítek tisíc za zbytečnou výměnu, když opadne počáteční WOW efekt. Tím neříkám, že jiný způsob je nesprávný. Jen poukazuju na fakt, že ne vždy, když slyšíme změnu zvuku, k ní skutečně došlo ;-).

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Jasně, každý to máme jinak nastavené. Jsou lidé, co poslouchají zvuky a je pro ně rovná čára, technicky zdůvodněné fungování a ověření v xnásobném ABX testu alfou a omegou. Mne baví hudba, baví mne emoce a i ty jsou důležité při rozhodování co si koupím. Přesto bez poslechu doma už nic nekupuji. Dávám ale přednost několikadennímu poslechu s následnou výměnou tam a zpět před intenzivním ABX testem. A když mi ucho a vlastní pocity řeknou, že výměna má smysl, tak jdu do toho. A pokud ne, tak prostě nejdu. A opravdu to není jen o tom, že když to slyšet chceš, tak to slyšíš. Zažil jsem i spoustu zklamání, kdy jsem měl půjčené vyhlášené kabely v očekávání WOW efektu (každý o nich na fóru básní) a ono nic...
A vůbec - vlastně ani netuším, jak bych takový ABX test v reálných podmínkách svého obýváku realizoval. Podle mne je to (u mne) neřešitelné...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

jimmi píše:
15 úno 2018 08:06
Vieš PítrsPraha ...Bez naozaj ale kvalitných všetkých káblov to ale sa nedá.
:) *bravo*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

zabiny007 píše:
15 úno 2018 08:08
"Miláčku, mám Tě moc rád a je mi s tebou dobře. Ale protože si potřebuji být na 100% jistý že jsi ta pravá, tak jsem dovedl kamarádku a teď si zavážu oči a ....zkuste mi parkrat prehodit tyto kabely...pak se rozhodnu
*2thumbsup* ;)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Nemohu se zbavit pocitu, že Pytel sem občas "hází" různé odkazy jen proto, aby nebyla nuda a pak s úsměvem na rtech sledoval, jak se tu pěkně rozjíždí "diskuze" a jak tady do sebe někteří členové fóra šijí. S prominutím, některé ty "woodoohifipomůcky" mi připadají jako neskutečně předražený lapák na vejry ;)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Proto raději jedu ve fetiši jménem elektronky, kde změna opravdu nastává a je navíc zábavná, člověk přehodí pár "bání" a vše je najednou barevnější a hifineuróza ukojena bez drahé výměny přístrojů *2thumbsup*. Podložky pod kabely proč ne, někdo slyší lepší hudbu, proč né? Ale největší hmatatelný přísun je při vysávání v místnosti, kdy kabely nezavazí na podlaze :D.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jen pro info: sice je to ostínění kabelů, ale ty "špalíky" tam také jsou a na obrazovce je vidět jak to fungue.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...nestíněný kabel smotaný do cívky... To nemůže nikdo soudný myslet jako relevantní argument.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Ty podložky fungují, udělal jsem si je z dubového masivu s tím, že nevěřím, že to změní zvuk, ale bude se lépe vysávat prach. Po nainstalování jsem byl při poslechu nějak nezvykle nervózní, zvuk byl dotěrný. Když tomu tak bylo i druhý den napadlo mě shodit kabel na koberec, a hned jsem slyšel jak se výšky přestaly tlačit do popředí. To mě donutilo vytáhnout druhé reprokabely, které mají méně otevřený charakter s nápadnějším spodkem. Zapojil jsem je a hodil je na podložky. S tímto kabelem se zvuk měnil obdobným způsobem, ale díky odlišnému charakteru zvuku kabelu to s podložením hrálo lépe, změna zde naopak pomohla. Toto jsou pro mě relevantní zážitky, které vznikli za maximálního klidu a pohody, bez stresování které přirozeně vzniká u metodiky slepých A-B-X testů. To opravdu nefunguje, každého to jen rozhodí. Ještě tak naslepo porovnávat A-B, ale to určování X spolehlivě mozek resetuje.
Noble Audio - výroba a prodej

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Je jen příznačné, jak se zlatoušci panicky vymezují vůči ABX, což je jediná relevantní metoda pro zjištění zda-li opravdu rozpoznají ony zvukové rozdíly, o nichž tak květnatě píší a mluví:-)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

No, když už jsem opatrně a tak na 13,8% přistoupil na sci-fi myšlenku, že má někdo barák kompletně protkaný a propojený kari sítí, která se mu v podlaze chová jak ruská Duga a přes několikanásobně stíněné propletené a kdovícoještě odizolované kabely mu ruší slyšitelně reprodukci, tak se dočtu, že špalkama pod kabelem se dá taky reprodukce ne jenom zlepšit, ale i pokazit. A tak jsem zase na začátku :? . Jo a samozřejmě jsem to i zkoušel, špalkama ze střešní latě, .... ale nic.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

zabiny007:
Ještě se k tomu krátce vrátím: náš koníček se jmenuje high fidelity, ne pleasant distortion :-), takže rovná čára je implikací našeho snažení. Hledání zvukové charakteristiky nejakého komponentu a posmech hudby s cílem navodit si příjemno, já ya sebe vnímám jako dvě odlišné věci - u každé z nich vnímám jinak, soustředím se na jiné věci.

Souhlasím s tím několikadenním poslechem, mám to stejně. I tak se ale snažím, pokud to jde, posléze poprosit partnerku, ať mi zapojí jeden z přístrojů a na základě konkrétních poslechových dojmů určit, který to hraje.

Dostali jsme se ale trochu jinam. Jen jsem chtěl upozornit, že vliv psychoakustiky je větší než si mnozí myslí.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

NA:
Pokud je rozdíl slyšitelný, pak musí logicky být i měřitelný - signál je jiný.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

merhaut píše:
15 úno 2018 23:54
Je jen příznačné, jak se zlatoušci panicky vymezují vůči ABX, což je jediná relevantní metoda pro zjištění zda-li opravdu rozpoznají ony zvukové rozdíly, o nichž tak květnatě píší a mluví:-)
Zase tak neprodyšně relevantní není. I ABX má svá úskalí, slabá místa a limity, které mají zkreslující vliv na výsledek.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Je to jediná relevantní metoda pro posouzení rozdílů zvuku. Samozřejmě, že vyžaduje své podmínky a znalosti realizatorů. Nic pro laiky.

Odpovědět