Optimalizátor země

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Optimalizátor země

Příspěvek od Pytel »

Nedávno mne oslovil jeden hifista zda mám zkušenost s tímto : https://www.hifi-zubehoer.info/vortex-h ... soID=30398

Asi před 2 roky jsem jednomu hifistovi dělal něco podobného : http://wilbrand-acoustics.de/produkt/di ... sableiter/

Co Vy nato, nechci urážky , jen jestli někdo už to zkoušel *sunglases*

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Optimalizátor země

Příspěvek od Fidas »

Nevím, co v tom je ani jak to funguje.
Ale vidím, že se to připojuje do elektrické zásuvky ...nehrozí zavlečení rušení?
Německy neumím a na té stránce mi překladač nefunguje.
Můžeš popsat důvod a vliv použití této věci?
Díky.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Sieťová vidlica, kábel pripojený na ochranný vodič siete, na druhom konci na zem RCA, XLR, USB konektoru na prístroji..."Len" 400EUR...Prístroj triedy II sa zmení na triedu I , so všetkými dôsledkami..Drahý nezmysel, ktorý nič nezlepší, práve naopak.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ano plně souhlasím s Bv : Prístroj triedy II sa zmení na triedu I , so všetkými dôsledkami.. Drahý nezmysel, ktorý nič nezlepší, práve naopak.
Ale p. Bunta zkoušel jste to nebo jen dedukce z obrázku nebo popisu výrobce?!?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Píšu tam (okrem množstva PR blábolov), že kapacitné rušenia ("priesaky" cez kapacity primár/sekundár zdrojov) sa odvedú do zeme. Nakoniec kus drátu nič iné nedokáže, len vodivo spojiť dva body.. Potom dva takto "vylepšené" prístroje spojíte signálovým káblom a máte z toho zemnú slučku, ktorej sa snažia výrobcovia vyhnúť práve konštrukciou v triede II. A namiesto malých kapacitných prúdov sa tam zavlečú podstatne vyššie indukované rušenia. Ano, bude to zrejme hrať inak. Ale lepšie určite nie. Však si to vyskúšajte , stačí uzemniť pár prístrojov triedy II (transport, DAC, zosilňovač). 3m kábla...Je to elementárna vec.
Ak chcete "optimalizátor zeme", tak si kúpte takýto "ground box" ;)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

vidím v tom dva aspekty :

1. muže to pomoci odstranit brum u zařízení, které je napájeno ze spínaného zdroje a které vlastně žádnou "zem" nemá. Například phono preamp nebo gramofon.

2. u zařízení ve II. třídě je výslovně zakázáno na jeho vodivé povrchy přivádět PE ze sítě, takže bych řekl, že se to nesmí u zařízení II. třídy používat.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Podle mě je to špatně navržený ! Myslím, že by ten zemnicí vodič měl bejt rozhodně stíněnej.
kabelguru.cz

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

šeďoure, a čím chceš stínit zemní vodič ??? Kam připojíš stínění ?
To Pytel:" Asi před 2 roky jsem jednomu hifistovi dělal něco podobného : http://wilbrand-acoustics.de/produkt/di ... sableiter/" Dobře míněná rada, už to raději nikdy nedělej. Máš padesátku ?

Souhlas s tvrzením, že v určitých případech to spíš může udělat zemní smyčku a zavléct bručení.
Renown píše:vidím v tom dva aspekty :

1. muže to pomoci odstranit brum u zařízení, které je napájeno ze spínaného zdroje a které vlastně žádnou "zem" nemá. Například phono preamp nebo gramofon.

2. u zařízení ve II. třídě je výslovně zakázáno na jeho vodivé povrchy přivádět PE ze sítě, takže bych řekl, že se to nesmí u zařízení II. třídy používat.
Souhlas s bodem 1.

K bodu 2 asi tolik. Tř.II je dělána tak, že NEMUSÍ mít ochr.vodič z důvodu dvojité izolace.Zakázáno to není, ale pak připojením PE vodiče k neživým částem z toho vznikne zařízení ve tř.I. Takovou úpravou (samozřejmě odborně provedenou) se pouze zvýší bezpečnost zařízení . Například u čínských zařízení, kde dost často není dodržena izolační pevnost síťových transformátorů a dvojité izolace.

U hifi sestavy bývá některý z komponentů v tř.I, dost často výkonový zesilovač. U takového zařízení je kostra elektroniky /gnd/ v jednom bodě spojena s kovovou skříní přístroje k PE svorce. Tím se přes stínění propoj. kabelů dostane na všechna zařízení i ve tř.II.

A k sortimentu oné firmy. Tady skutečně u naprosté většiny produktů NEPLATÍ ono "vyzkoušels to ?, pak povídej" . Produkty typu "aktivator licht", "aktivator stab" "bergkrystal" na provázku nabízí akorát ztrátu času a peněz.
Prakticky celý sortiment má vlastnost , že zvuku vlastně neublíží. Pouze je zde možnost si udělat radost tím, že koupíme funkční NIC za hodně peněz. i to dokáže některým lidem udělat radost.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Šeďour si samozřejmě dělá legraci se stíněním zemnícího vodiče.

k bodu 2
doporučuji přečíst http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... highlight=
pak Transiwatt pochopí co jsem tím myslel

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Šeďour si dělal legraci, ok, .....tady na hifinázorech už začíná dělat problem rozlišit legraci od smrtelně vážně míněných krawin.

Teda nevím, možná mám po včerejšku nějakej iq útlum...
Přečetl jsem si to tam a PMA tvrdí v podstatě totéž co já (nebo ne?)
PMA: "Přiznám se, že tomuto vysvětlení nerozumím. Každý CD přehravač, DVD přehravač, kazetový magnetofon (ev. další přístroje) ve třídě II (tj. většina) má kovový kryt (tedy vodivý kryt) a ten je spojený s těly konektorů. Při propojení linkovým kabelem na zesilovač ve třídě I se automaticky dostane PE na kryt přístroje ve třídě II (CD přehravače). Takže?? "

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Zemnicí vodič se samozřejmě musí stínít fází.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

A stínění nechť je stíněno stíněním, dobře uzemněným na zemnič, který bude hluboko a viditelně zakopán v hloubce co nejblíže středu Země. Pozor na rotaci zemského játra :D

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

1) ano, dělám si se stíněním uzemňovacího vodiče legraci.

Ale na druhou stranu, kdyby použili stíněnej kabel, kterej je už z principu silnější než použitej obyčejnej drát, tak by to aspoň trochu vypadalo.A za čtyrysta euro by to rozhodně vypadat mělo !
A úplně nejhorší, co se týká vzhledu, je ta varianta, kde výrobce použil žlutozelený vodiče ! To fakt tihle dráteníci nikdy neslyšeli o výrazu elegance, design, apod. ?

2) co to je proboha za pitomost s tím, že...u zařízení ve II. třídě je výslovně zakázáno na jeho vodivé povrchy přivádět PE ze sítě, takže bych řekl, že se to nesmí u zařízení II. třídy používat...?

Podle týhle logiky je teda zakázáno propojovat mezi sebou zařízení I. a II. třídy ?
kabelguru.cz

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

šeďour :

četl jsi ten odkaz ze slovanetu ?

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Ten odkaz jsem četl.A co ?

Myslím, že v tomhle vlákně jde jen o nepochopení problematiky návrhu přístrojů v I. a II. třídě a jejich používání.
kabelguru.cz

Odpovědět