NORDOST SORT LIFT Revoluční opora pro vaše kabely

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
panda
Kontaktovat uživatele:

Re: NORDOST SORT LIFT Revoluční opora pro vaše kabely

Příspěvek od panda »

Kdybych už v nějakém pomatení mysli usoudil, že kabely nesmí ležet na podlaze, tak bych je podepřel něčím nevodivým, např. jakýkoliv plast.
Použít na stojánky masivní kus hliníku a k tomu ještě dráty, to mi rozum nebere. Ale napadlo mě, jak tahle stojánkománie možná mohla vzniknout.
Pokud někdo měl elektrické podlahové topení a hnal tam v zimě velké proudy, třeba to mohlo nadělat nějakou paseku na aparátu citlivém na rušení.
Nedejbože, kdyby mě regulaci na principu tyristorového stmívače. No a pak třeba vzdálení kabelu od země mohlo mít nějaký vliv.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

jimmi - jsou to blaboly i v originalu, ale ten preklad googlem tomu jeste dodava grady *headbang* Chapu, ze neumis anglicky, ale nechapu proc to sem kopirujes ...

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Tak urob poriadny preklad do češtiny alebo slovenčiny a daj ho sem.Porovnáme potom rozdiel. :)

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

panda píše:Kdybych už v nějakém pomatení mysli usoudil, že kabely nesmí ležet na podlaze, tak bych je podepřel něčím nevodivým, např. jakýkoliv plast.
Použít na stojánky masivní kus hliníku a k tomu ještě dráty, to mi rozum nebere. Ale napadlo mě, jak tahle stojánkománie možná mohla vzniknout.
Pokud někdo měl elektrické podlahové topení a hnal tam v zimě velké proudy, třeba to mohlo nadělat nějakou paseku na aparátu citlivém na rušení.
Nedejbože, kdyby mě regulaci na principu tyristorového stmívače. No a pak třeba vzdálení kabelu od země mohlo mít nějaký vliv.
Zase rozumně k věci. Podložení kabelů je někdy prospěšné. V panelácích je podlaha stropem souseda co bydlí pode mnou a stropem jdou kabely k osvětlení. Rušení může proniknout, hlavně kdy ž svítí nějakým elektronicky spínaným svítidlem (úsporky a pod...)
Samozřejmě to se dá řešit mnohem,mnohem levněji a přitom esteticky.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jojo, panelák je typickým bydlištěm držitele kabelů a stojánků Südwest.

jimmi: jar-drôt :mrgreen:

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ideální poslechovka: Sklepní místnost, vlastní zemění, oplechované stěny i dveře. Napájení z akumulátorů nebo vlastního generátoru.
Jo a nějaký ten přívod vzduchu :)

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Indukce rušení z okolí do kabelů je problém, ale třeba takový kabel Supra PLY/S to má dobře vyřešené stíněním po celé délce s drátem pro připevnění k uzemňovacímu šroubu zesilovače. Toto má logický smysl. SORT LIFT nemůže rušení odstínit celou délku kabelu, to je nesmysl.

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

Ta cena mi prijde uplne v pohode. Nez se ten stojanek ke me dostane pres pulku planety, projde pres 10 obchodniku. Kdyz si na nem kazdej hodi 30%.... + postovny. Urcite to bude v krabicce a bude tam aj samolepka s vlastnim seriovym cislem :D

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Na What HIFI už někdo začal sám vyrábět.
Prototyp:
Obrázek

:lol:

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

svartenatt : tento obrazek uz tu byl pred mnoha lety a vzdy se najde nekdo, kdo ho zrecykluje .... ale je fakt, ze je to ftipne :-)

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Takychto veciciek je na trhu pozehnane, v roznych cenovych relaciach, z roznych materialov a v roznych dizajnovych kreaciach. nahodne som na nete narazil na tieto dve verzie, jedna drahsia a "uslachtilejsia", druha lacnejsia nieco ako economy class: http://www.bfly-audio.de/produkte/produ ... kabel.html
U clena Elko som par rokov dozadu mal moznost pocuvat zostavu, kde mal pod repro kablami keramicke puky znamej drahej znacky. Na otazku, ci spozoroval vo zvuku rozdiel s nimi a bez tvrdil, ze rozdiel neevidoval, ale esteticky sa mu to s tymi pukmi paci viac...tym som pre seba tuto temu uzavrel...

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Z popisu vyrobce:

Elevates sound stage, improves dynamic range, and increases detail in low frequency reproductions. Takze vubec nechapu, proc za doporuceni pouzit tyto podstavce k propojkam v ted jiz zamknutem vlaknu bylo vyhrozovano banem. Dle vyrobce to neni jen "esteticky prvek", ale skutecne to ma vliv na zvuk. Dalsiho se zdrzim.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Omlouvam se za nespravne uvedeni toho, ze nekomu bylo vyhrozovano banem za vyse uvedene. Spatne jsem pochopil prispevek...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ty jejich placatý kabely jsou asi dost těžko zvládnutelný, takže tyhle, řekl bych spíše držáky, účel asi mají. Ale řešení se mi nelíbí, bodový dotyk kabely spíš poškozuje, i když tady asi jenom teoreticky. Jestli je pravda, že si takovouhle blbost nechali patentovat, tak se nedivím ani ceně.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

moc rad bych tyto stojanky osobne vyzkousel. doufam, ze je prodejce, petr5, pujci. je vzdy velmi ochotny.
zkusim ho pozadat o zaslani alespon 6 ks.
pak napisi zpravu sem. pokud nebude nekdo rychlejsi....
to tady zase bude " rachot". aby se clovek bal popsat osobni pocit z radosti "s konem".
:-)

Odpovědět