Krytky konektorů (noise stopper)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
AM
Kontaktovat uživatele:

Re: Krytky konektorů (noise stopper)

Příspěvek od AM »

cardasi blaboly nejsou o zkratovani vstupu, ale pouze o zastineni cinchoveho konektoru, protoze se zkratovani nekterym predzesilovacum nelibi.
Cardas RCA Caps (RCA C) fit over unused female RCA connectors in your system to eliminate EMI and RF noise absorption. Unlike traditional shorting plugs, these caps do not short the inputs (many pre amps do not like having their inputs shorted).
taky neverim na tyhle zazraky, ale pokud je nejak zprasene neodstinena konstrukce s privodnimi draty k cinchum, tak by zemneni vstupu pomoct mohlo. u kvalitnich konstrukci mi to prijde k nicemu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer píše:Vždycky jsem si myslel,že se ze zásady nedohodne manžel s manželkou.

Ale jak vidím,je to jinak. I na takový prkotině,zakrýt či nezakrýt ďouru proti prachu ;) ,vznikne hifibratrovražda.
no nejdřív bylo tvrzení, že kdo neslyší přínos má buď aparát s nízkým rozlišením nebo je hluchý.
když se ukázalo, že to nemusí být pravda, následují pomluvy "za bukem".
to na "bratrství" moc nevypadá...
*headbang*

p.s. raději se jdu dívat na hokej...

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

AM: nevidím nejmenší důvod, proč by nemohl být nefunkční a nezapojený vstup zkratován. Zapojený a zkratovaný ( nefunkční ) vstup by mohl dělat problém ZDROJI SIGNÁLU , OVŠEM JEN TEHDY, NEBYL-LI BY TENTO ZKRATUVZDORNÝ...tak blbý výrobce doufám snad neexistuje...

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Tony píše:
boxer píše:vznikne hifibratrovražda.
to je určite nejaký novotvar ;)
ano, je prece spravne psat svoje """"zkusenosti""". co treba zkusenost, ze vydechovanim cigaretoveho koure do umyvadla s vodou nevznikne zlato...?

navrhuji v této souvislosti zavést rovnež nový pojem hifikosmonaut. Hifibajkonur je zde http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=26&t=361 :roll:

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tady JE! ponorková nemoc,jakmile se někdo o něco pokusí je ihned urážen a vláčen...k...a chlapi! Je jaro a tak buďme *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

No, lepší by bylo Ivošu zavýst titul hifiko..t... už několik horkejch aspirantů tohohle ocenění mám vytipovanejch... :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

po soukromé korespondenci se Stevem beru zpět své podezření, že to z jeho strany byla provokace.

prostě je až příliš zapálený...

JJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJR »

kazzatel píše:OK, tedy polopatě: přepínání vstupů je v zesilovačích děláno dvěmi způsoby, za prvé jen prostým odpojením nefunkčního a připojením funkčního a za druhé stejně, ale ještě následným zkratováním nefunkčního na zem. Důvod je prostý ( u druhé varianty ), ve vzduchu je nyní spousta rušení, které se přes nefunkční vstup dostane dovnitř zesilovače a kapacitně se dostane dál a dělá pak uvnitř problémy. Zkratuje-li se nefunkční vstup na zem, buď kontaktem relé, nebo vnějším zkratovacím prvkem , důležitě nazývaným " potlačovač šumu ", je průnik zvnějšku minimální. Kočičák má evidentně první způsob , čili zlepšení pozoruje, zatímco Cihlička druhý, čili zlepšení nepozoruje, neboť vnější zkratovač je jen duplicitní ke kontaktu relé. Vše je prosté a netřeba psát vzletný a důležitý testy takovýhle blbosti. Stejně tak i mě nebaví bejt pořád laskavej a hodnej strejčínek...
To Cough:

Ano, máš pravdu, je správné psát sem svoje zkušenosti z HIFI. Obzvlášť lidem se stejným koníčkem je to vhodné. Vlastně proto je tady toto fórum.
Ale jen naprostej blbec může napsat to, co jsi napsal ty.
Nevím, jestli toto vlákno čteš, ale evidentně ne, takže se k němu ani nevyjadřuj. Jako osvětu ti sem vkládám Kazzatelovo vysvětlení, které ti pravděpodobně """uniklo""", kdy zmiňované úpravy mohou mít smysl.

Kazzatel je dokonce vepředu i s titulem pro takové machry s přátelským přístupem na tomto fóru.
kazzatel píše:No, lepší by bylo Ivošu zavýst titul hifiko..t... už několik horkejch aspirantů tohohle ocenění mám vytipovanejch... :mrgreen:
Kazzateli - s dovolením jsem si půjčil tvé výroky. Díky. Howgh

JJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJR »

Ještě jsem zapomněl dodat, že díky tomuto vláknu jsem si objednal krytky na všechny volné vstupy i výstupy.
Steve, díky za toto vlákno.
Mám Electrocompaniet ECI 5 a výrobce to přímo doporučuje. Možná by se to konstrukčně dalo udělat lépe, jak píše Kazzatel, ale pro mne je u komponentů zatím rozhodující ZVUK.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

JJR

ber to z té lepší stránky: tentokrát jsme byli ušetřeni řečí o pynk flojdech a pružinách. *thumbs up*

Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích...
Ďábel

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Steve
To video na Cardasu je taký "technický" blábol a vymývanie mozgov naivných laikov , že je to až neuveriteľné ..Do zapojeného , vysokoohmového vstupu (šum vždy závisí od impedancie zdroja signálu, je to fyzikálny fakt, šumí každý odpor....) osciloskopu strčiť skratovaciu spojku a pokles zobrazeného šumu vydávať za dôkaz funkcie ich zázraku, je drzosť.. Je pre mňa neuveriteľné a dosť smutné, že niekto na to naletí. Hovorí to totiž aj o úrovni znalostí dosť elementárnych faktov z fyziky.

Libor Šulc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Šulc »

Krytka má smysl i v případě aplikace na zkratovaný vstup jako ochrana proti zbytečné oxidaci.
(a o délce vedení od kontaktů zkratovacího relé ke vstupnímu konektoru nemluvím...)

Kdo to chce,proč ne.Nic tím rozhodně nezhoršíte.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nevedel som že tie krytky sú navyše aj hermetické a že zlato (také konektory má predsa každý, kto použije tento doplnok..) oxiduje. Zázrak Cecilko!!
Naozaj to nič nezhorší, len zlepší. Ale nie u užívateľa.
Len tak mimochodom, odpájate a skratujete aj momentálne nepoužitý vstup napr. pri prepínači konvertorov pri multifeed parabole? ;) Princíp je rovnaký .

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 AM
protoze se zkratovani nekterym predzesilovacum nelibi.
Taký predzosilňovač ďaleko zahoď, pretože pripojenie zdroja signálu do vstupu je tiež skratnutie vstupu. Dobré zdroje signálu majú výstupný odpor pod 50ohm, čo je prakticky skrat. Je to znovu nezmysel.

Odpovědět