taky neverim na tyhle zazraky, ale pokud je nejak zprasene neodstinena konstrukce s privodnimi draty k cinchum, tak by zemneni vstupu pomoct mohlo. u kvalitnich konstrukci mi to prijde k nicemu.Cardas RCA Caps (RCA C) fit over unused female RCA connectors in your system to eliminate EMI and RF noise absorption. Unlike traditional shorting plugs, these caps do not short the inputs (many pre amps do not like having their inputs shorted).
Krytky konektorů (noise stopper)
Re: Krytky konektorů (noise stopper)
cardasi blaboly nejsou o zkratovani vstupu, ale pouze o zastineni cinchoveho konektoru, protoze se zkratovani nekterym predzesilovacum nelibi.
no nejdřív bylo tvrzení, že kdo neslyší přínos má buď aparát s nízkým rozlišením nebo je hluchý.boxer píše:Vždycky jsem si myslel,že se ze zásady nedohodne manžel s manželkou.
Ale jak vidím,je to jinak. I na takový prkotině,zakrýt či nezakrýt ďouru proti prachu ,vznikne hifibratrovražda.
když se ukázalo, že to nemusí být pravda, následují pomluvy "za bukem".
to na "bratrství" moc nevypadá...
p.s. raději se jdu dívat na hokej...
AM: nevidím nejmenší důvod, proč by nemohl být nefunkční a nezapojený vstup zkratován. Zapojený a zkratovaný ( nefunkční ) vstup by mohl dělat problém ZDROJI SIGNÁLU , OVŠEM JEN TEHDY, NEBYL-LI BY TENTO ZKRATUVZDORNÝ...tak blbý výrobce doufám snad neexistuje...
ano, je prece spravne psat svoje """"zkusenosti""". co treba zkusenost, ze vydechovanim cigaretoveho koure do umyvadla s vodou nevznikne zlato...?Tony píše:to je určite nejaký novotvarboxer píše:vznikne hifibratrovražda.
navrhuji v této souvislosti zavést rovnež nový pojem hifikosmonaut. Hifibajkonur je zde http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=26&t=361
Tady JE! ponorková nemoc,jakmile se někdo o něco pokusí je ihned urážen a vláčen...k...a chlapi! Je jaro a tak buďme
No, lepší by bylo Ivošu zavýst titul hifiko..t... už několik horkejch aspirantů tohohle ocenění mám vytipovanejch...
po soukromé korespondenci se Stevem beru zpět své podezření, že to z jeho strany byla provokace.
prostě je až příliš zapálený...
prostě je až příliš zapálený...
To Cough:kazzatel píše:OK, tedy polopatě: přepínání vstupů je v zesilovačích děláno dvěmi způsoby, za prvé jen prostým odpojením nefunkčního a připojením funkčního a za druhé stejně, ale ještě následným zkratováním nefunkčního na zem. Důvod je prostý ( u druhé varianty ), ve vzduchu je nyní spousta rušení, které se přes nefunkční vstup dostane dovnitř zesilovače a kapacitně se dostane dál a dělá pak uvnitř problémy. Zkratuje-li se nefunkční vstup na zem, buď kontaktem relé, nebo vnějším zkratovacím prvkem , důležitě nazývaným " potlačovač šumu ", je průnik zvnějšku minimální. Kočičák má evidentně první způsob , čili zlepšení pozoruje, zatímco Cihlička druhý, čili zlepšení nepozoruje, neboť vnější zkratovač je jen duplicitní ke kontaktu relé. Vše je prosté a netřeba psát vzletný a důležitý testy takovýhle blbosti. Stejně tak i mě nebaví bejt pořád laskavej a hodnej strejčínek...
Ano, máš pravdu, je správné psát sem svoje zkušenosti z HIFI. Obzvlášť lidem se stejným koníčkem je to vhodné. Vlastně proto je tady toto fórum.
Ale jen naprostej blbec může napsat to, co jsi napsal ty.
Nevím, jestli toto vlákno čteš, ale evidentně ne, takže se k němu ani nevyjadřuj. Jako osvětu ti sem vkládám Kazzatelovo vysvětlení, které ti pravděpodobně """uniklo""", kdy zmiňované úpravy mohou mít smysl.
Kazzatel je dokonce vepředu i s titulem pro takové machry s přátelským přístupem na tomto fóru.
Kazzateli - s dovolením jsem si půjčil tvé výroky. Díky. Howghkazzatel píše:No, lepší by bylo Ivošu zavýst titul hifiko..t... už několik horkejch aspirantů tohohle ocenění mám vytipovanejch...
Ještě jsem zapomněl dodat, že díky tomuto vláknu jsem si objednal krytky na všechny volné vstupy i výstupy.
Steve, díky za toto vlákno.
Mám Electrocompaniet ECI 5 a výrobce to přímo doporučuje. Možná by se to konstrukčně dalo udělat lépe, jak píše Kazzatel, ale pro mne je u komponentů zatím rozhodující ZVUK.
Steve, díky za toto vlákno.
Mám Electrocompaniet ECI 5 a výrobce to přímo doporučuje. Možná by se to konstrukčně dalo udělat lépe, jak píše Kazzatel, ale pro mne je u komponentů zatím rozhodující ZVUK.
JJR
ber to z té lepší stránky: tentokrát jsme byli ušetřeni řečí o pynk flojdech a pružinách.
Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích...
Ďábel
ber to z té lepší stránky: tentokrát jsme byli ušetřeni řečí o pynk flojdech a pružinách.
Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích...
Ďábel
2 Steve
To video na Cardasu je taký "technický" blábol a vymývanie mozgov naivných laikov , že je to až neuveriteľné ..Do zapojeného , vysokoohmového vstupu (šum vždy závisí od impedancie zdroja signálu, je to fyzikálny fakt, šumí každý odpor....) osciloskopu strčiť skratovaciu spojku a pokles zobrazeného šumu vydávať za dôkaz funkcie ich zázraku, je drzosť.. Je pre mňa neuveriteľné a dosť smutné, že niekto na to naletí. Hovorí to totiž aj o úrovni znalostí dosť elementárnych faktov z fyziky.
To video na Cardasu je taký "technický" blábol a vymývanie mozgov naivných laikov , že je to až neuveriteľné ..Do zapojeného , vysokoohmového vstupu (šum vždy závisí od impedancie zdroja signálu, je to fyzikálny fakt, šumí každý odpor....) osciloskopu strčiť skratovaciu spojku a pokles zobrazeného šumu vydávať za dôkaz funkcie ich zázraku, je drzosť.. Je pre mňa neuveriteľné a dosť smutné, že niekto na to naletí. Hovorí to totiž aj o úrovni znalostí dosť elementárnych faktov z fyziky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Krytka má smysl i v případě aplikace na zkratovaný vstup jako ochrana proti zbytečné oxidaci.
(a o délce vedení od kontaktů zkratovacího relé ke vstupnímu konektoru nemluvím...)
Kdo to chce,proč ne.Nic tím rozhodně nezhoršíte.
(a o délce vedení od kontaktů zkratovacího relé ke vstupnímu konektoru nemluvím...)
Kdo to chce,proč ne.Nic tím rozhodně nezhoršíte.
Nevedel som že tie krytky sú navyše aj hermetické a že zlato (také konektory má predsa každý, kto použije tento doplnok..) oxiduje. Zázrak Cecilko!!
Naozaj to nič nezhorší, len zlepší. Ale nie u užívateľa.
Len tak mimochodom, odpájate a skratujete aj momentálne nepoužitý vstup napr. pri prepínači konvertorov pri multifeed parabole? Princíp je rovnaký .
Naozaj to nič nezhorší, len zlepší. Ale nie u užívateľa.
Len tak mimochodom, odpájate a skratujete aj momentálne nepoužitý vstup napr. pri prepínači konvertorov pri multifeed parabole? Princíp je rovnaký .
2 AM
Taký predzosilňovač ďaleko zahoď, pretože pripojenie zdroja signálu do vstupu je tiež skratnutie vstupu. Dobré zdroje signálu majú výstupný odpor pod 50ohm, čo je prakticky skrat. Je to znovu nezmysel.protoze se zkratovani nekterym predzesilovacum nelibi.