Hifi dusítko
Hifi dusítko
Jeden hifista mi zaslal tento odkaz : http://hifina.cz/home/109-ac-ipurifier.html
Zkoušel už to někdo ? Cena slušná, ale jestli to má pozitivní dopad na síť a její vylepšení ?!?!
Aby to nebylo jako, nebudu jmenovat, vyznamný výrobce super kabelů, jenom krásně udělaná vidlice do psa.
Zkoušel už to někdo ? Cena slušná, ale jestli to má pozitivní dopad na síť a její vylepšení ?!?!
Aby to nebylo jako, nebudu jmenovat, vyznamný výrobce super kabelů, jenom krásně udělaná vidlice do psa.
Re: Hifi dusítko
Paralelná filtrácia (dávno známa vec..), kondenzátor 5-20uF (tzv. motorový na 275V AC , cena možno 6-8 EUR) v peknom obale s vidlicou , pripojený medzi fázu a nulu, jeden varistor (ochrana..) a skúšačka fáze.
Tady jsem trochu mimo. Použití je snad jasný. Prostě to vrazit do zásuvky, případně lišty. A co třeba do filtru, v mém případě Sunrise? A počet kusů? Stačí 1 ks na sestavu, když mám samostatný přívod? Nebo se to rve do každý díry? Samostatný přívod mám zakončený 2 zásuvkou. Jedna je volná, druhá je využita, a kabel z ní přímo do Sunrise. Takže by mi asi stačilo jedno dusitko do zásuvky a pak už nic? Nebo i do každé volné pozice na filtru? A ti, co to používáte a máte zkušenosti z praxe, co to dělá, nebo by mělo dělat? Nebo je to woodoo? Nebo se to projevuje jako filtr, čili jak kde? Někde super, někde nic...? Nic o tom nevím, proto tolik pitomých otázek . Předem děkuji za shovívavost a případné vysvětlení
Cituji : Paralelná filtrácia (dávno známa vec..), ---- ano samozřejmě.
valderon : jestli máš dvojzásuvku na přívodu , tak tam , ale u někoho to je lepší v liště, a použití více kusů je lepší.
valderon : jestli máš dvojzásuvku na přívodu , tak tam , ale u někoho to je lepší v liště, a použití více kusů je lepší.
Ale já nemám a ani nepotřebuji lištu. Takže do zásuvky 1 ks. Ok. Do filtru asi nic?.. A co to vlastně má dělat? Je to nějak, víc či min, slyšet? Nebo je to na úrovni "pro dobrý pocit"?
Len taká faktická poznámka, tá paralelná filtrácia znamená trvalý odber zo siete (podľa hodnoty toho kondenzátora), pri viac kusoch sa samozrejme úmerne zvyšuje.
Funguje to ako LC filter, kde L je indukčnosť (impedancia) siete, čo je silne premenné a závislé na mieste a stave inštalácie.
Funguje to ako LC filter, kde L je indukčnosť (impedancia) siete, čo je silne premenné a závislé na mieste a stave inštalácie.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro BVa
Je to POUZE kapacitní filtr, do paralelního filtru není kam dát to "L".
-
Pro Valderon
Částečně to odruší "pohltí" vf rušení pronikající sítí ; jak bylo napsáno lze to vyřešit kondenzátorem tzv "ypsilonkou" za pár kaček.
Jestli to poznáš na zvuku, to závisí od míry zarušení sítě u tebe a od míry vlivu psychoakustiky na tvůj vjem. Spíš na měřáku (na osciloskopu) by bylo vidět rozdíl.
-
Pro Pytel
Teda ta cena VŮŮBEC NENÍ SLUŠNÁ ! Je to desetinásobek ceny za kterou jde něco takového sestavit.
Je to POUZE kapacitní filtr, do paralelního filtru není kam dát to "L".
-
Pro Valderon
Částečně to odruší "pohltí" vf rušení pronikající sítí ; jak bylo napsáno lze to vyřešit kondenzátorem tzv "ypsilonkou" za pár kaček.
Jestli to poznáš na zvuku, to závisí od míry zarušení sítě u tebe a od míry vlivu psychoakustiky na tvůj vjem. Spíš na měřáku (na osciloskopu) by bylo vidět rozdíl.
-
Pro Pytel
Teda ta cena VŮŮBEC NENÍ SLUŠNÁ ! Je to desetinásobek ceny za kterou jde něco takového sestavit.
Něco podobného Pytel vyrábí,ne
2 transiwat
Ak by bola impedancia siete "nulová" nezávisle na kmitočte ,tak filtračný účinok by bol rovnako nulový.
Však si to vyskúšajte, kúpte si niečo podobné ako toto, https://www.sos.sk/products/ducati/cmot-12-450-64280 , pripojiť na sieťovú vidlicu čo najkratšími vodičmi a je to..
Bez toho L by to nefungovalo, len by sa "tlačili" tie rušenia vyšším prúdmi do kondenzátora.kde L je indukčnosť (impedancia) siete
Ak by bola impedancia siete "nulová" nezávisle na kmitočte ,tak filtračný účinok by bol rovnako nulový.
Však si to vyskúšajte, kúpte si niečo podobné ako toto, https://www.sos.sk/products/ducati/cmot-12-450-64280 , pripojiť na sieťovú vidlicu čo najkratšími vodičmi a je to..
Valderon: ty to nepotrebujes ked mas filltraciu NA Sunrise.
Děkuji blesku za odpověď
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro Sekala
Jestli ty tištáky jsou pajšlem té trubky, tak jsem z toho přibližně vyčetl nějaké varistory jako přepěťovka, obvod na indikaci L proti PE a že by ten malý žlutý kondík byl jako L filtr ? Jsou v tom i nějaké aktivní prvky - tranzistory (?) ,bylo by dobré vidět i kompletní schema - asi nedostupné. /Pokud to někdo má a chtělo by se mu to zkreslit z tištáku včetně typů a hodnot součástek.../
Pro BVa
C filtry jsou běžné, funguje to i bez L, zjednodušeně řečeno kondenzátor o dostatečně velké kapacitě funguje jako zkrat pro vf kmitočty.
Jestli ty tištáky jsou pajšlem té trubky, tak jsem z toho přibližně vyčetl nějaké varistory jako přepěťovka, obvod na indikaci L proti PE a že by ten malý žlutý kondík byl jako L filtr ? Jsou v tom i nějaké aktivní prvky - tranzistory (?) ,bylo by dobré vidět i kompletní schema - asi nedostupné. /Pokud to někdo má a chtělo by se mu to zkreslit z tištáku včetně typů a hodnot součástek.../
Pro BVa
C filtry jsou běžné, funguje to i bez L, zjednodušeně řečeno kondenzátor o dostatečně velké kapacitě funguje jako zkrat pro vf kmitočty.
Čo sa stane , ak "skrat" budíš z nulovej impedancie? . To " L " je impedancia sieťového rozvodu, s tou sa kalkuluje. Len C paralelne k tvrdému zdroju napätia by ako filter nefungovalo.
Měly by být. Alespoň to vyplývá z kontextu odkazovaného vlákna. Každopádně informace (ze zmíněného vlákna), že to "dusítko" má mít lepší filtr. vlastnosti než standartní pasiv. filtr, je nepravdivá a zavádějící. Zvláště v dané cen. relaci.TRANSIWATT píše:Jestli ty tištáky jsou pajšlem té trubky...