G&G OneA

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Zamčeno
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: G&G OneA

Příspěvek od Renown »

to NA - hezký příspěvek *thumbs up*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Mnoho lidí zjednodušuje jevy okolo nás aby jim byli schopni svou lidsky omezenou myslí vůbec nějak porozumět..
A mnoho ľudí zase robí z jednoduchých a dávno známych vecí tajomno a niečo nadprirodzené, pretože ..biznys. A obvykle to robia tí, čo nie sú schopní (v horšom prípade ochotní..) porozumieť. Radšej namiesto 5 strán kvetnatých opisov "tajomna" pár faktov (napr.meranie stále sa zlepšujúcich filtrov ;) ). A bude vymaľované. Technika (reprodukcia) nie je o presvedčení, ale o faktoch.
A mimochodom , zdá sa, že sa tu zase "editovalo". *thumbs down*

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Navazu na vystizny prispevek NA:

Gravitacni sila ve vesmiru a tedy i na Zemi pusobila od zrodu vesmiru samotneho. Taky necekala az ji v 17.stol. popise a odsouhlasi jakasi forma zivota na Zemi.

Tedy proste nemusime vedet vse zrovna ted.

Kdo slysi rozdil, libi se mu to, ten vyuzije. Ostatni nemusi.

🕉

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Bva
Díval jsem se do historie moderátorských operací a zásahů a mohu Tě uklidnit. Je to bez zásahů. Jedinný možný edit by mohl být proveden samotným uživatelem.

K požadavku overgroundera připojuji i svůj apel na vás, aby se nám vlákno nezměnilo na souboj dvou stran. Oba tábory se již vyjádřili dostatečně. Děkuji.

Mohli byste se, prosím, přesunout s touto z principu nikdy nekončící diskusí do jiného tématu? Myslím, že toto se tu řeší neustále v různých podobách a diskuse nikdy nedospěla k obecně uznané pravdě. "Souboj" mezi mářáky, dokazovači, pocitáři a posluchači nemůže ze své podstaty vyústit v nic jiného, než hádku.
moderátor

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

overgrunder

Testoval jsi i jine materialy kulicek a jine velikosti kulicek?
Jaky jsi zaznamenal vliv na zvukovy projev?
Diky

🕉

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

NA píše:
08 led 2018 11:53
Mnoho lidí zjednodušuje jevy okolo nás aby jim byli schopni svou lidsky omezenou myslí vůbec nějak porozumět, protože jednoduše neumějí přijmout, že by se něco nemělo dát se současným stavem poznání světa dostatečně vysvětlit.
Na druhou stranu i kabelověrci, podložkáři, plácalové z fora ( :) ) apod. často neumějí přijmout, že některé věci už jsou hlouposti a výmysly.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

sonofstars píše:
08 led 2018 15:21
overgrunder

Testoval jsi i jine materialy kulicek a jine velikosti kulicek?
Jaky jsi zaznamenal vliv na zvukovy projev?
Diky

🕉
Ano, testoval jsem několik variant. Než jsem vyjednal výrobu správných kuliček, OneA jsem testoval na dostupnějších, o pár desetin milimetru menších kuličkách. Poté jsem zkoušel pro změnu kuličky o milimetr větší. Různě jsem to prohazoval, výsledek byl takový, že se menší (nesprávná) kulička jevila vhodněji. Ale když mi přišly konečně kuličky z výroby v USA, pochopil jsem, proč je tam kulička přesně taková a proč je rádius uvnitř takový, jaký je. Jiné materiály než jakostní keramiku jsem netestoval.

Já bych tu již velmi nerad dělal osvětu jen proto, abych nabíjel nepřejivcům a zavdával jim příčinu k osočování a vysmívání. Přece si ale neodpustím jednu poznámku, která se týká konstrukce tohoto prvku. Většina lidí si myslí, jak strašně jednoduché je něco vyrobit, tím spíše okopírovat. Že si prostě stačí vzít originál, oměřit a "vytočit na koleni sám". Pak už to jede samo. Z toho logicky plyne i velmi, velmi lichá domněnka, že jsou na tom závratné zisky a že to nic nestojí, dokonce ani námahu - jak jsem se dozvěděl.
Musíme si uvědomit, že originál, stejně jako OneA, je konstrukčně velmi důmyslně řešen - ač se to tak nezdá. Celá sestava tohoto prvku funguje pouze v celku a v patřičných setinových rozměrech, v konstrukci se nachází několik míst, kdy, pokud se špatně změří anebo se při výstupní kontrole se nezměří tak, jak je nutné, vypadne z toho zmetek na vyhození. I tuto zkušenost mám, a ano, byla dosti drahá. Jen výkres, než se finalizoval, měl 5 revizí. A každá revize se dělala na úkor kusové zmetkové výroby. Víte, kolik stojí pár zmetků udělat na CNC?

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Jen výkres, než se finalizoval, měl 5 revizí. A každá revize se dělala na úkor kusové zmetkové výroby. Víte, kolik stojí pár zmetků udělat na CNC?

A teď si predstav, ze bys nekopiroval hotový vyrobek, ale opravdu něco vyráběl! Kolik bys mel asi revizí, zmetků, výkresů...

Úplně opomíjím vyvoj a marketing. Pokud by to lidi neznali díky marketingu opravdoveho výrobce, jistě by se ti to prodávalo nepoměrně méně.
Bezostyšně kopírovat něčí vyrobek a ještě si stěžovat, jaké jsou s tim náklady a práce mi prijde opravdu úsměvné.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ja jsem predpokladal, ze to overgrounder mysli ironicky... Pokud ne, pak :cry: :? .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ty jsi vlastník toho CNC ? Nebo ho máš pronajatý ? Vyrábíš si sám, nebo práci zadáváš ?
Ptám se proto, že jsem podnikatel. Kdyby někdo zneužíval moje výrobní prostředky, materiál a ještě se na tom obohacoval, neplatil daně, asi bych ho z firmy vykopal. Nemyslím si, že to je tvůj případ. Myslím to v obecné rovině. :)

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

To uz nam fakt trochu odbiha od samotneho vyrobku. 😢
Skoda, zbytecne to zabiji vlakno. Nekdo, koho by zajimalo jak vyresit svoje podlozeni beden ci pristroju se spise docte o vecech mimo hifi 😢

🕉

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Zase 98% hádek a .... a k tématu skoro nic *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Chtěl bych oznámit, že jsem se rozhodl ukončit nabídku OneA. Důvodů je víc a nechci se tu o nich šířeji rozepisovat. Asi každý, kdo pročítá toto i jiná fóra, si udělal obrázek sám. Je třeba zdůraznit fakt, že projekt OneA byl od počátku soukromou invencí nabídnout produkt, který je již nedostupný v hifikomunitě. Ukázalo se velkou chybou nabídku uveřejnit na tomto fóru, protože někteří členové to pochopili evidentně po svém a aniž by se namáhali zjistit si cokoli bližšího, rovnou mne začali napadat a ohánět se represivní konfrontací. Nemám potřebu protiargumentace ve stejném duchu, obhajoby, omluv a výmluv, nebaví mne číst na svou osobu urážky, nechci číst anonymní emaily hrozící udáním, nemám zapotřebí něco vysvětlovat pokrytcům, co ve svém postu hází špínu a pak mi pošlou SZ, zda jim OneA nepůjčím...

Pro klid závistivých duší uvádím, že všechny komunitně získané prostředky byly použity pouze jako podíl na soukromé výrobě prvků pro
privátní využití a nebyl z nich generován žádný zisk. Zároveň se tímto omlouvám administrátorovi fóra, pokud jsem nějakým
způsobem porušil etický či mravní kodex či další pravidla fóra k prezentaci tohoto komunitního projektu. Žádám tímto o uzamčení tématu, k OneA už nebudu veřejně přispívat.

Děkuji za podporu všem, kteří pochopili smysl mé aktivity.

Zamčeno