Žiadosť o radu, pomoc
Žiadosť o radu, pomoc
Ahojte,
Mam takýto problém, na rôznych zosilnovacoch (aj novych). Prejavuje sa vždy rovnaká chyba a to elektrický brum zo stredobasu a silny, pocutelny šum z výškacu. Na každom zosiku vzdy len z rovnakého pravého kanálu - ľavý kanál čistý. Vyskúšal som už všetky testy výmeny otočenia kablov, odpojene všetky vstupy. Nie je to závislé na hlasitosti, stačí zapnut zosik.
Ďalej som vyskúšal zapojenia cez predlzovacky aj z iných izieb, teda okruhov elektriky, bez úspechu.
Fakt si neviem rady, vylúčené kable, vstupy, zasuvky, rôzne bytové obvody, zosik, repro...... ostáva len vseobecny problem s elektrikou v byte ale ta je na komplet nová co nemusí nič znamenať.
Poprosil by som o radu čo kúpiť pripadne ak by niekto mal niečo na otestovanie ( filter , pracku ? ). Nechcem kúpiť nieco co nepomôže.
V dohľadnej dobe ma prísť elektrikár ale zatiaľ nevie naco sa zamerať:) Budem vám vďačný za konštruktívne nápady návrhy....
Mam takýto problém, na rôznych zosilnovacoch (aj novych). Prejavuje sa vždy rovnaká chyba a to elektrický brum zo stredobasu a silny, pocutelny šum z výškacu. Na každom zosiku vzdy len z rovnakého pravého kanálu - ľavý kanál čistý. Vyskúšal som už všetky testy výmeny otočenia kablov, odpojene všetky vstupy. Nie je to závislé na hlasitosti, stačí zapnut zosik.
Ďalej som vyskúšal zapojenia cez predlzovacky aj z iných izieb, teda okruhov elektriky, bez úspechu.
Fakt si neviem rady, vylúčené kable, vstupy, zasuvky, rôzne bytové obvody, zosik, repro...... ostáva len vseobecny problem s elektrikou v byte ale ta je na komplet nová co nemusí nič znamenať.
Poprosil by som o radu čo kúpiť pripadne ak by niekto mal niečo na otestovanie ( filter , pracku ? ). Nechcem kúpiť nieco co nepomôže.
V dohľadnej dobe ma prísť elektrikár ale zatiaľ nevie naco sa zamerať:) Budem vám vďačný za konštruktívne nápady návrhy....
Re: Žiadosť o radu, pomoc
Pŕohodil jsi bedny?
Odpoj všetko okrem reproboxov od zosilňovača, hlasitosť stiahni na nulu. Stále je počuť to rušenie? Ak prehodíš reprokáble na strane zosilňovača medzi sebou (inak nič neprehadzovať a neposúvať káble), presunie sa rušenie do druhého boxu alebo nie?
áno skúšal som presne hlasitosť 0 brum/šum ostal. Reprokáble prehodené na strane zosiľnovača - áno presne prehodilo problém na druhý repro. Neviem ešte čo vyskúšať, môže to byť rušenie v sieti len pravý kanál?
To bude na 99,9% problém jedného kanálu zosilňovača, nejaká nestabilita konca, kmitanie. Tvrdíš , že to na rovnakom mieste robia aj iné zosilňovače, ktoré na inom mieste fungujú normálne??? Skúsil si aj ten inkriminovaný zosilňovač na nejakom inom, " dobrom" mieste? A tam to nerobí??? To by bola čierna mágia..
áno posledne sa tak chovali funglovky roksan/rega ... uplne totožne čiže môžeme vylúčiť elektriku?
Když zesilovač odpojíš, odneseš ho k reprobednám a připojíš pouze 230V a reprobedny, tak to dělá taky? Třeba jen přes nějaké jiné kratší kablíky.
Je hypotetická možnosť že sú použité nejaké exotické reprokáble s vysokou kapacitou, napr. nejaké atypické koaxiály a sú zbytočne dlhé..Z toho môže byť pri "blbom" zosilňovači problém so stabilitou.
Sieť to neurobí len v jednom kanále, určite nemáš len dual mono zosilňovače so samostatnými zdrojmi pre každý kanál.
Sieť to neurobí len v jednom kanále, určite nemáš len dual mono zosilňovače so samostatnými zdrojmi pre každý kanál.
Oka skúsim iné repro káble, prípadne zapojiť u niekoho uplne iného a napíšem výsledok. Ak nie je iný nápad ešte
Přiznám se, že si nedovedu představit, co je to za závadu, pokud je platný popis pokusů se zesilovači.
Dělá to s různými zesilovači, při hlasitosti na nule. Pak by se mohlo chytat silné rušení do jednoho kabelu.
Po přepojení kabelů na zesilovači, se závada přenese na druhou bednu.
Pokud by se to rušení chytalo do kabelu, tak by zůstalo ve stejné bedně.
Zkus jen tak pro srandu, odpojit reprokabely od zesilovače a jejich konce vyzkratuj. Těch kabelů.
Dělá to s různými zesilovači, při hlasitosti na nule. Pak by se mohlo chytat silné rušení do jednoho kabelu.
Po přepojení kabelů na zesilovači, se závada přenese na druhou bednu.
Pokud by se to rušení chytalo do kabelu, tak by zůstalo ve stejné bedně.
Zkus jen tak pro srandu, odpojit reprokabely od zesilovače a jejich konce vyzkratuj. Těch kabelů.
Jarda 69
Rušenie sa prenesie do druhého boxu pri prehodení káblov na výstupe zosilňovača.
Rušenie sa prenesie do druhého boxu pri prehodení káblov na výstupe zosilňovača.
Takže problém je v konkrétnom kanále zosilňovača, podľa popisu problém viacerých zosilňovačov na rovnakom mieste.. To je už skoro čierna mágia.Reprokáble prehodené na strane zosiľnovača - áno presne prehodilo problém na druhý repro.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Nemáš tam zapojenou nějakou špatně provedenou (doma dělanou) napájecí lištu? Nebo jiný podobný "udělátor"? Jrd
Odskúšané iné kable , brum a šum prejavený aj u známeho... opäť šťastie na zlý kus ? Ci pomôže pracka?
Skúšal si len ten tvoj zosilňovač, alebo aj iný? Za rovnakých podmienok (káble,boxy)na rovnakom mieste u známeho...
Trochu se v tom ztrácím. Co jsi zkoušel u známého? Proč mi připadá, že si tu někdo dělá prdel?