US norma - 110V
-
- Kontaktovat uživatele:
US norma - 110V
Zdravím všechny, prosím poradí mi někdo jak řešit napájení zesilovače dělaného na US normu? Externí trafo, či jinak? Poreďte prosím příp. jaký typ a kde nejlépe sehnat. Všem moc děkuji. Mirek
Re: US norma - 110V
Taky jsem kdysi měl 110V zesilovač a všechny tyhle napěťový měniče dost mrší zvuk. Přístrojům na 110V bych se vyhl velkým obloukem.
proč máte takovou potřebu psát o věcech kterým nerozumíte ???třeba tady
http://www.ges.cz/zdroje-nabijece-menic ... /XK7F.html
Ty všechny krámy co jsou na stránkách z Macova linku jsou vhodné tak pro nabíječku mobilu, ale ne pro zesilovač.
Jediné opravdové možnosti jsou :
a- vyměnit trafo v zesilovači za stejné trafo s primárem 230V
b- použít externí trafo, nejlépe zapojené jako oddělovací trafo se stíněním mezi primárem a sekundárem 230V/110V s dostatečně dimenzovaným výkonem, tak aby nedocházelo ke komprimaci dynamiky
c- zjistit, zda nemá trafo v zesilovači náhodou i nezapojenou odbočku na 230V. Semtam použijí výrobci univerzální trafo které je jak na 110 tak 230.
coby odborník jsi zapoměl na možnost d.
PS Audio P600, P1200 nebo P2000.
PS Audio P600, P1200 nebo P2000.
Ty všechny krámy co jsou na stránkách z Macova linku jsou vhodné tak pro nabíječku mobilu, ale ne pro zesilovač.
Tak toto bych prosil dovysvětlit. Chápu, že ty trafa mají vyšší sycení (hlučnost) a není to jako pravej hi fi oddělovák, ale přirovnávat výkony 45 - 300 W, na další straně až do 2500 w jen pro nabíječku k mobilu s výkonem do 5 watů mi připadne hodně schazovačné.
připouštím, že se to tak může jevit.mi připadne hodně schazovačné.
A ?
Mimochodem to slovo "schazovačné" je podivné, pokud takové slovo existuje, tak se jistě píše "sh....." a ne "sch......"
Osobně bych to řešil oddělovacím trafem 230/110 V a to včetně DC filtrace, softstartu a pod. Myslím, že ve vláknech o oddělovacích trafech i výrobci jsou a zcela jistě je i vyrábějí.mfrankfrank píše:Zdravím všechny, prosím poradí mi někdo jak řešit napájení zesilovače dělaného na US normu? Externí trafo, či jinak? Poreďte prosím příp. jaký typ a kde nejlépe sehnat. Všem moc děkuji. Mirek