Test Accuphase vs DIY

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
boxer

Re: Test Accuphase vs DIY

Příspěvek od boxer »

Myslím,že když PMA napíše,že Šroll je jako jeden z mála,který "se vším" počítá a že má pořešeno napájení,navíc když Lachim to potvrdil u sebe,že před Šrolla dávat 1200 ACCu není dobrý, tak tedy nevím,jak jste nemohli slyšet,že cokoli před Šrollem je k hovnu.

Ale když jste nás pohoupali s Hellboycablem,tak proč ne tady.

Ale hoši vysvětlete mi jednu věc.

1. všechny komponenty do pračky DIY 2 kW
2. všechny komponenty do pračky PS-510 připojené s otočenou fází
3. všechny komponenty rovnou do zdi (!)
4. všechny komponenty do pračky PS-510 připojené s normální fází
5. zesilovač do zdi a přehrávač do pračky PS 510 (zde předpokládám tam,kde hrál lépe).

Když použiji zapojení přehrávače dle 2.místa a zesilovače dle 3.místa,jak tedy se mohou ocitnout společně na posledním místě? :? To mi jaxi nevychází.

Že vy si z nás utahujete a/nebo jste si na tu pizzu dali místo bazalky jinou trávu.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Někde jsem četl, že i můj relativně sračkozesilovač při výšší hlasitosti bere mžikově až 900 W. Jestli to není dokonce i v návodu.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Právě jsem mluvil s Ludkem Srollem a několik velmi důležitých info jsem zjistil.Např.,nedá se zjistit kde je přínos zda u zesilovače nebo cd přehravače,protože vylučovací metoda nemůže fungovat.Tudíž nelze říci,že na Srolla má pračka/filtr přínos nebo ne!!!!!!!!Do pračky/filtru musí být vždy zapojeny oba/tři a více přistroje zároven, jinak to nemá význam.Také mi bylo řečeno,že oprava sinusovky je pouze marketingový tah,ale ve skutečnosti je oddělovací trafo s filtrem větším přínosem než pračka typu Accuphase!!!Nejsem schopen to technicky zdůvodnit,od toho jsou tu jiní borci.Luděk Sroll mi to vysvětloval,ale mně to hlava prostě nebere,mám z toho hlavu jako meloun. :lol:Omlouvám se majitelům Accuphase za tato zjištění. :oops:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

To ale nic nemění na tom, že nelze použít před Šroll (2 x 350W/4ohm, 2 x 530W/2ohm) 1 x trafo 500VA, a to jste dělali i v předchozím testu napájecích kabelů.

Na to, že jde o soustavu jako celek (tj. úplně vše, včetně signálových kabelů) jsem též upozorňoval několikrát, jenže vy když něco "takzvaně slyšíte", tak žádná argumentace nepomáhá. Problém je v tom, že v podstatě nerozumíte tomu, o čem se píše - což je pochopitelné.
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Při prvním testu síťových kabelů byl Sroll přímo do sítě. Nikdy nehrál připojený přes Accuphase. To zkoušeli chlapi až beze mě.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Zappadaddy píše:Právě jsem mluvil s Ludkem Srollem a několik velmi důležitých info jsem zjistil.Např.,nedá se zjistit kde je přínos zda u zesilovače nebo cd přehravače,protože vylučovací metoda nemůže fungovat.Tudíž nelze říci,že na Srolla má pračka/filtr přínos nebo ne!!!!!!!!Do pračky/filtru musí být vždy zapojeny oba/tři a více přistroje zároven, jinak to nemá význam.Také mi bylo řečeno,že oprava sinusovky je pouze marketingový tah,ale ve skutečnosti je oddělovací trafo s filtrem větším přínosem než pračka typu Accuphase!!!Nejsem schopen to technicky zdůvodnit,od toho jsou tu jiní borci.Luděk Sroll mi to vysvětloval,ale mně to hlava prostě nebere,mám z toho hlavu jako meloun. :lol:Omlouvám se majitelům Accuphase za tato zjištění. :oops:
To je neco jako Srolluv princip neurcitosti? ;)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jedno bylo jisté,zapojení obou přístrojů do pračky byl zvuk nejlepší jak s Accuphase tak s Hogelem tak jak by to teoreticky mělo být správně.Výsledek při srazu s Accuphase dopadl podle předpokladů.Včerejší test s Hogelem vyřešil problém výkonu pračky a je znám vítěz, a tím je Hogel díky výkonu i ceně.To je vše co je hlavním cílem tohoto vlákna.Dalším cílem je obeznámit kolegy,aby neudělali chybu při investování do tohoto koníčka.A třetím cílem je podpořit české výrobce a uznat,že ne vše v Čechách vyrobené je bastl!!!!Ba v tomto případě naopak!!!Já jsem svoje rozhodnutí udělal.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

david píše:
Zappadaddy píše:Právě jsem mluvil s Ludkem Srollem a několik velmi důležitých info jsem zjistil.Např.,nedá se zjistit kde je přínos zda u zesilovače nebo cd přehravače,protože vylučovací metoda nemůže fungovat.Tudíž nelze říci,že na Srolla má pračka/filtr přínos nebo ne!!!!!!!!Do pračky/filtru musí být vždy zapojeny oba/tři a více přistroje zároven, jinak to nemá význam.Také mi bylo řečeno,že oprava sinusovky je pouze marketingový tah,ale ve skutečnosti je oddělovací trafo s filtrem větším přínosem než pračka typu Accuphase!!!Nejsem schopen to technicky zdůvodnit,od toho jsou tu jiní borci.Luděk Sroll mi to vysvětloval,ale mně to hlava prostě nebere,mám z toho hlavu jako meloun. :lol:Omlouvám se majitelům Accuphase za tato zjištění. :oops:
To je neco jako Srolluv princip neurcitosti? ;)
Ne ,to znamená,že by se neměl napadat výrobek bez znalostí věcí do hloubky,at je to Sroll nebo cokoliv jiného.Když neznám podstatu věci ,není zrovna fér znehodnocovat na základě nesprávných porovnání jakýkoliv výrobek!My jsme udělali chybu právě z neznalosti problému.Ale většina z nás jsou pouhými uživateli a proto z toho vyplívají takovéto chyby.Nepřející si pak mnou ruce. *thumbs down* Je zajímavé,že mezi nimi jsou převážně uživatelé!Nevím jestli cítí ohrožení toho jejich žebříčku kvality,kam patří hlavně zahraniční velké a renomované firmy?Nedivím se,je to taková jistota,prověřená marketingem,historií a prodejností.Pro mne to také znamená sázka na něco známého,český bastl pro ně nemá v jejich žebříčku místo.Taky jsem býval takový a někde v hluboko v podvědomí to tam stále je, a to si všichni užívatelé musíme přiznat.Tentokráte mne přesvědčují hlavně výsledky.Howgh a uvidíme se na výstavě v Praze.Jsem zvědav na Dartzeel a na Srolla s elektrostatama.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

šrol tam bude hrát s elektrostatama ? nebo jsem to jenom špatně pochopil a budou někde jinde ? Šrollí bedny totiž elektrostaty nejsou!

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Mě zdaleka nepřesvědčil ani větší model ACCUPHASE 1200, při Zappově návštěvě jsem mu demonstroval jak to hraje s a bez ní, určitě si na závěr pamatuje. O přehazování fáze na výstupu pračky jsem v tu dobu už věděl, takže vše bylo jak má být. Stejného výsledku jsem doma dosáhl i s další aktivní pračkou DUSSUN X800.
Důkazů, že i u nás vznikají vydařené hifi výrobky je již dost.
Noble Audio - výroba a prodej

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zappa

koukám jak blázen.
nacpat před srolla 500ku fejze...to je jako ucpat vejfuk bavoráka banánem a vyrazit na hockenheim, ne?.
to přeci nemůžeš takhle "testovat".
nehájím tady accuphase!
zkoušel jsem ho osobně před srollem a bylo to "jiné".

kroutím tady vážně hlavou.
tohle bych tedy "test" nenazval.
jak v tomhle testu mohlo něco vyhrát...??

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Lachim.Byl to test několik kombinací,kde i samotný Meridian byl lepší s Hogelem.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Nechtěl sem, aby to vypadalo,že tady chci snížovat hodnotu asi nejlepší pračky na světě Accuphase,to určitě ne.Raději to berte jako poklonu českému výrobci a jeho produktu,který se může pyšnit výborným výkonem za vynikající cenu.To mi snad nemůže mít nikdo za zlé?

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

myslím, že to tak ani nikdo brát nebude , neboj. Je to jenom jedno porovnávání na jednom aparátu a to nic nemusí znamenat.
Hele například si pamatuju na jedno porovnávání kde šroll moc nezaperlil , ale bylo to jenom v jednom případě a ne v zcela ideálních podmínkách. Kdykoliv jindy to bylo naopak. Takže z toho nedělám vůbec žádné závěry.

Odpovědět