symetrické XRL versus asymetrické RCA - CINCH zapojenie
symetrické XRL versus asymetrické RCA - CINCH zapojenie
aký je pre hifistu praktický rozdiel medzi týmito variantami?
Má pre mňa zmysel inštalácia na môj CDP týchto modulov? Bedne aj predzosilňovač majú XLR konektory.
Má pre mňa zmysel inštalácia na môj CDP týchto modulov? Bedne aj predzosilňovač majú XLR konektory.
Re: symetrické XRL versus asymetrické RCA - CINCH zapojenie
>Má pre mňa zmysel inštalácia na môj CDP týchto modulov?
NEMA
NEMA
prečo?
spomína sa:
Zabudovaním tohoto modulu získate vyššiu odolnosť proti rušeniu, vyšší rozkmit výstupného napätia a nižší výstupný odpor zdroja signálu. Modul je osadený vynikajúcimi symetrickými budičmi od firmy Burr-Brown. Výstupné konektory typu XLR majú pozlátené kontakty. Výstupný signál je ku konektorom pripojený prostredníctvom signálových relé s určitým oneskorením po zapnutí napájania, aby sa zamedzilo rušivým signálom pri nábehu napájania. Oneskorené zopnutie relé je zabezpečené prostredníctvom autonómneho časovacieho obvodu, ktorý je súčasťou modulu. Pokiaľ je v prístroji, do ktorého mienite modul zabudovať, k dispozícii riadiaci signál na ovládanie výstupných relé, je možné ho využiť. V takomto prípade sa nepoužije vlastný časovací obvod. Tienenie symetrických prepojovacích káblov je možné spojiť buď so signálovou zemou, alebo s kostrou prístroja. Voľba sa vykonáva prostredníctvom jumpera na doske modulu. Napájacie napätie modulu je symetrické, ±12V až ±18V. Rozmery modulu sú 51 x 51 mm. Modul je možné rozrezať na dve časti a vytvoriť tak dva samostatné moduly, každý pre jeden kanál.
príklad montáže
spomína sa:
Zabudovaním tohoto modulu získate vyššiu odolnosť proti rušeniu, vyšší rozkmit výstupného napätia a nižší výstupný odpor zdroja signálu. Modul je osadený vynikajúcimi symetrickými budičmi od firmy Burr-Brown. Výstupné konektory typu XLR majú pozlátené kontakty. Výstupný signál je ku konektorom pripojený prostredníctvom signálových relé s určitým oneskorením po zapnutí napájania, aby sa zamedzilo rušivým signálom pri nábehu napájania. Oneskorené zopnutie relé je zabezpečené prostredníctvom autonómneho časovacieho obvodu, ktorý je súčasťou modulu. Pokiaľ je v prístroji, do ktorého mienite modul zabudovať, k dispozícii riadiaci signál na ovládanie výstupných relé, je možné ho využiť. V takomto prípade sa nepoužije vlastný časovací obvod. Tienenie symetrických prepojovacích káblov je možné spojiť buď so signálovou zemou, alebo s kostrou prístroja. Voľba sa vykonáva prostredníctvom jumpera na doske modulu. Napájacie napätie modulu je symetrické, ±12V až ±18V. Rozmery modulu sú 51 x 51 mm. Modul je možné rozrezať na dve časti a vytvoriť tak dva samostatné moduly, každý pre jeden kanál.
príklad montáže
Das do cesty OP. Aby OP fungoval v dostatocnej kvalite, musi byt osetreny podstatne inak ako na tom malickom plosaciku. Spravne zapojit OP aby hral, nie je to iste ako zapojit ho tak aby mal vyborne namerane parametre. PMA raz napisal nieco v tom zmysle, ze OP dobre hrat nemoze nikdy. Ja viem, ze sa obcas zadari, ale priznavam, je to zanedbatelna cast pristrojov.
Ak sa to pripoji na totane ubohy vystup, tak to samozrejme jeho zvuk vylepsit moze.
Lepsie je asi pohrat sa s najdenim vhodneho kabla.
Ak sa to pripoji na totane ubohy vystup, tak to samozrejme jeho zvuk vylepsit moze.
Ak sa to pripoji na totalne ubohy vystup, bude vysledkom totalne ubohy vystup, iba ze symetricky ;)Pierre píše:Das do cesty OP. Aby OP fungoval v dostatocnej kvalite, musi byt osetreny podstatne inak ako na tom malickom plosaciku. Spravne zapojit OP aby hral, nie je to iste ako zapojit ho tak aby mal vyborne namerane parametre. PMA raz napisal nieco v tom zmysle, ze OP dobre hrat nemoze nikdy. Ja viem, ze sa obcas zadari, ale priznavam, je to zanedbatelna cast pristrojov.
Mas-li to na vzdalenost metru, klidne to propoj nesymetricky a neres to.
Kedze to nebolo spravne pochopene - doplnim:david píše:Ak sa to pripoji na totalne ubohy vystup, bude vysledkom totalne ubohy vystup, iba ze symetrickyPierre píše:Das do cesty OP. Aby OP fungoval v dostatocnej kvalite, musi byt osetreny podstatne inak ako na tom malickom plosaciku. Spravne zapojit OP aby hral, nie je to iste ako zapojit ho tak aby mal vyborne namerane parametre. PMA raz napisal nieco v tom zmysle, ze OP dobre hrat nemoze nikdy. Ja viem, ze sa obcas zadari, ale priznavam, je to zanedbatelna cast pristrojov.
Mas-li to na vzdalenost metru, klidne to propoj nesymetricky a neres to.
Vystup moze byt zvukovo nejaky (povedzme priemerne dobry) ale velmi zle rieseny impedancne. Tam mu doplnenie o vyrazne kvalitnejsi vystup pomoze
Nemyslím si, že Aconův přehrávač LEXICON RT10 má ubohé analogové výstupy. Ale neviděl jsem samozřejmě vnitřek. Je to především univerzální audio/video přerhávač. Měl jsem to kdysi podobně s BelCanto PL-2. Také bez symetriky. Osobně jsem to taky kdysi řešil. Ale na konec jsem volil výměnu přehrávače. Přece jenom je to zásah do přístroje a nevím, zda to nebude mít špatný vliv na případný prodej.
Analogové výstupy bohužel nejdou moc dobře vidět. Plně SMD provedení. Nějaké ty TO-92 tam jdou taky vidět, ale to mohou být stabilizátory. Tipnul bych si na tranzistorové provedení. Těžko takhle soudit.
Ale má to spínaný zdroj a symetriku bych osobně volil jako správný krok. Napojil bych se na vstupu původních výstupních obvodů. Neviděl bych v tom problém. Počkej ale na názor PMA. O původní výstupy určitě nepřijdeš a potom to můžeš porovnat.
V provedení výstupních obvodů s OZ bych neměl takové výhrady. Vždyť to je v mnoooohem drahších přístrojích a jak si všichni chrochtají blahem, když to slyší. Ale jak říkám. PMA.
Analogové výstupy bohužel nejdou moc dobře vidět. Plně SMD provedení. Nějaké ty TO-92 tam jdou taky vidět, ale to mohou být stabilizátory. Tipnul bych si na tranzistorové provedení. Těžko takhle soudit.
Ale má to spínaný zdroj a symetriku bych osobně volil jako správný krok. Napojil bych se na vstupu původních výstupních obvodů. Neviděl bych v tom problém. Počkej ale na názor PMA. O původní výstupy určitě nepřijdeš a potom to můžeš porovnat.
V provedení výstupních obvodů s OZ bych neměl takové výhrady. Vždyť to je v mnoooohem drahších přístrojích a jak si všichni chrochtají blahem, když to slyší. Ale jak říkám. PMA.
Pasule, jsem úplně, ale skutečně úplně zklamán. Já jsem se mylně, ale úplně mylně domníval, že od doby Merhautova vítězného tažení proti spínaným zdrojům ve špičkovém audiu, je jim úplně, ale skutečně úplně odzvoněno.pasul píše:..........Ale má to spínaný zdroj .......
A ty mne takto zklameš !
Acone, vykasli se na to, porid k lexikonu nejaky slusny dac a udela ti to vic radosti nez tyto veci... Na kino to staci jak to je a na stereo mu doprej neceho lepsiho a mas vystarano.
Myslím si, že TomášT má pravdu. I když zase vidím ty řeči jako - A co hodiny? A kabel AES/EBU nebude OK a já nevím co všechno dalšího. Taky bych se v tom nejradši nevrtal. Najít lepší DAC ale bude finančně hodně náročné. Co Casea Sirius?
Aleska - Hmm. Mám to v tom mém krámu taky. A to dokonce dvakrát. Jak transport, tak převodník. Bohužel si myslím i vzhledem k trendu "šetření", že to bude postupně absolutně všude!
Aleska - Hmm. Mám to v tom mém krámu taky. A to dokonce dvakrát. Jak transport, tak převodník. Bohužel si myslím i vzhledem k trendu "šetření", že to bude postupně absolutně všude!
Ide o to, že XLR ma pravdepodobne nebude stáť nič. Zaujímam sa o to preto, že CDP chcem mať poruke a zbytok komponentov medzi bedňami. Takže ku tomu povedú káble cca 4-5m.TomasT píše:Acone, vykasli se na to, porid k lexikonu nejaky slusny dac a udela ti to vic radosti nez tyto veci... Na kino to staci jak to je a na stereo mu doprej neceho lepsiho a mas vystarano.
A k tomu DAC. Ide o to v akej cene by musel byť DAC, aby som si polepšil výrazne polepšil.
Ja už mám hifi poriešené. Ako sa hovorí, pre mňa už som na konečnej a zásadné zmeny neplánujem. Jediná zásadná zmena bude priestor, kde to celé bude a s tým súvisí aj moja otázka. Myslím, že primeraná posluchovka mi dá viac ako upgrade celej zostavy o + 100% ceny
Tak, nebude sa v tom vŕtať nejaký kutil. Vyrábajú profitechniku pre nahr. štúdia, rozhlasy... takže sa dá predpokladať, že sú v obraze.pasul píše:Myslím si, že TomášT má pravdu. I když zase vidím ty řeči jako - A co hodiny? A kabel AES/EBU nebude OK a já nevím co všechno dalšího. Taky bych se v tom nejradši nevrtal. ...
JA ti jen nastinil cestu, kterou bych se vydal ja. Dvakrat jsem s tim lexiconem prisel do styku a dvakrat to pro nej nedopadlo dobre. Neumim ti poradit co k tomu mas poridit. Kazdopadne ja jsem zastancem toho, ze do takto drahych stroju se nerype, nejak mi to k tomu nesedi a vnitrne s tim nesouhlasim. Proto jsem nikdy ani neudelal zadny dac do stavajiciho cd i kdyz bych to bez problemu zvladl. Takovym provedenim xlr si podle mne stejne nijak nepomuzes a az budes chti lexe dostat z domu, tak ti to pekne pohne s cenou dolu, navic udelat to mechanicky taky neni zadna velka sranda, myslim diry pro uchyceni. Brzo snad pojedu za Pavlem se mrknout na bedniska, tak muzu vzit muj privatni prevodnik s sebou a muzes si udelat sam letmy obrazek o tom nakolik by tato cesta byla pro tebe realna. Bohuzel jen ale na chvili, protoze si ho musim zase odvezt... Kdyz zjistis ze to pro tebe smysl ma, zacne ti faze cislo dve a muzes si vybirat z nepreberneho mnozstvi od velmi levnych a ultrakvalitnich cinskych veci az po spotrebku od EMM. Nebo je to naopak ? Nicmene EMM je moje modla, ale nemam na nej.Ale jsem z tech, kteri by si ho poridili.
Potom daj vedieť kedy pôjdeš, od Acona je to ku mne 85 km. Pozývam ťa na obed (večeru)TomasT píše:... Brzo snad pojedu za Pavlem se mrknout na bedniska...
Acon: po dokončení by nebol problém požičať Tomášov DAC na dlhšie.
OK, rád. Momentálne aj tak nie je kde ten DAC vyskúšať. Mali by mi výsť nejaké projekty a tak by som sa na jar mohol pustiť do tej posluchovky.