SUPRA GROUND SEPARATORS

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Svensound
Kontaktovat uživatele:

SUPRA GROUND SEPARATORS

Příspěvek od Svensound »

Toto jsou takzvané Galvanické oddělovače, které likvidují rušení / brum a bzučení / pronikající po koaxiálu z antenních rozvodů do audio-video sestav. Likvidují prostě Zemní Smyčku, která SILNĚ sejří při reprodukci v reprosoustavách.
Supra vyrábí nyní 3 kousky / zlacené konektory /:
http://www.cityteknik.se/item_link.php? ... 1011001144 / včetně F-konektoru /............. 400.- Kč
http://www.cityteknik.se/item_link.php? ... 1011001128 ..........................................500.- Kč
http://www.cityteknik.se/item_link.php? ... 1011001136 / tkzv. VOHNOUT .................... 500.- Kč
Něco podobného v ekonomické verzi vyrábí také německý Schwaiger. Jeho velkou účinnost pro nás před 2 léty objevil člen Vít . Díky!

noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: SUPRA GROUND SEPARATORS

Příspěvek od noaid »

Ano funguje to, odstranilo mi to brum v TV. To by měl mít povinně každý, kdo používá nějakou společnou anténu či kabelovku. Osobně mám už několik let obdobný výrobek za 50 Kč (ale bez zlacení).

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jak přes to funguje DVB-C? (digitální kabelovka)
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já měl jen analog, digitál jedu přes DVB-T na kus drátu. Ty moje oddělovače jedou na 5-800 MHz. Snad ty inzerované taky. Neuvádí se to u nich.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Skoro vždy dojde u DVB-C ke ztrátě některých kanálů, nějaký útlum a nerovnoměrnost to má. Vyzkoušeno.
Pavel Macura Audio

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Pavle, nevím. Dostal jsem zboží dnes ráno. Můžeš si to samozřejmě vyzkoušet sám. Stav se, do Libně to není kus světa.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

V návodu bývá uvedeno, k čemu se hodí a k čemu ne.
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

A provedení s F konektory jede 5-1750 Mhz.
Samozřejmě to má a nutně musí mít útlum, ale pokud je v zásuvce signál v pořádku, tak to funguje. To co říkáš vypadá, že máš v zásuvce každý kanál v jiné úrovni, neznám podrobnosti, to je u kabelovky normální, že jsou růné kanály odlišné? Nebo záleží na kmitočtu (vyšší má vyšší útlum)?

Svensound
Kontaktovat uživatele:

SUPRA GROUND SEPARATORS

Příspěvek od Svensound »

V bobkových listech píší: für Sat- / Kabelfernsehen, Radioantenne, TV Antenne,Telefon/Fax/Modem, Netzwerk/Ethernet.
Chodí od 100 MHz do 1,4 GHz / útlum max. 5dB
Konstrukce: Inductive transmission

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Po 3 týdnech si dovoluji napsat velice stručnou zkušenost se separátory SUPRA. Bylo zatím 6 problematických sestav DK a přijmu ze satelitů, kde to rušivě bručelo v repro při reprodukci / 50Hz / .
Po aplikaci separátoru na antenní koax ze sat. nebo TV antény...... TICHO JAKO KDYŽ UTNE!!
/ jsem opravdu velmi rád, že investice ze strany zákazníků byla efektivní, ohne prdel /. *hura*

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Na kabelovku a DVB-C nutnost...

Na zemi mého UPC jsou desítky voltů DC. Možná by se s tím dalo něco napájet :lol:

Bez tohoto udělátka brum všude kam se podíváš.

Sice nemám supra, ale nějaký obyč. Útlum v signálu tam sice je, ale ne takový aby to nenaladilo nějaké kanály či byly artefakty (tak -30% signálu).

Už se těším na místní IPTV, jen musím koupit router co má galvanické oddělovače ve switchi.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Ještě jedna zkušenost: výhodu Supra vidím v tom, že to nemá žádný kablík, vše je "in"
Už jsem jeden groundbraker s ocáskem uondal a musel koupit nový. Až se uondá můj současný, vidím to na návštěvu Libně 8-)
Kanály mi to neruší, mám vše krom HD a HBO paketu, ale i tam je signál OK (60%+). Když se kabel nalomil, začalo to blbnout a útlum byl veliký = artefakty, některé jsem nechytil.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ony existují nějaké oddělovače s kabelem? Zatím všechny typy, co jsem viděl, vypadaly podobně jako ta supra. Prodávají se běžně v elektroprodejnách za pár korun, i v některých počítačových.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

PMA -Mám na kabelu UPC oddělovač Swaiger (150,-) a bez problémů jde vše. Na další TV vzdálené 10m kde je pouze analog též v pořádku.

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Zrovna ten schwaiger:
Obrázek

Odpovědět