Síťový pasivní filtr BELKIN PF-50

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový pasivní filtr BELKIN PF-50

Příspěvek od Mih »

Za ty peníze samozřejmě ano, za 15 je to moc. Vždyť je to jen filtr.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Takže můj první dojem je takovýto:

Zvuku z CD to znatelně pomohlo, až jsem se divil, jemnější a čistší výšky i středy, jsou příjemnější, možná se trošku jakoby ztratily basy, ale jen trošku. Částečně to pomohlo i pocitu "zmizení" repro. Zvuk z PC a další jako obraz v TV apod. jsem nezkoušel. Tuner hrál příjemně, ale nesrovnával jsem, protože rádio nepřijímám z kabelovky ale na provizorní anténu, proto ten signál není nic moc, jsou tam přeslechy ve srovnání s kabelovkou, kterou jsem měl kdysi špičkovou.

Takže potud příjemné věci.

Displej - je v podstatě na nic. Svítí pořád, i když je vypnuto :shock: , nedá se nijak vypnout. Zobrazované info je celkem k ničemu, napětí sice ukazuje, ale mnohem zajímavější údaj je odběr proudu jak celkem, tak po jednotlivých zásuvkách, což podle manuálu umí. Jenže ať přepínám jak přepínám, tak pořád ukazuje 0.0 A přestože byly zapnuty všechny spotřebiče, celkem jsem měl ze zásuvky změřený odběr 250W. Jen jednou při zapnutí televize to vyskočilo díky proudovému rázu na 0.5A a pak hned zpět na 0. :x Takže ten "měřič" je nepoužitelný. Patrně nějakým způsobem displej zaslepím, ať nesvítí. Nebo se mu pokusím odpojit osvětlení.

Spotřeba - vypnutý 20 W, zapnutý 80 W naprázdno bez připojených spotřebičů. Tu spořebu patrně dělají spínací obvody, které drží asi relátka, protože to v něm cvaká. Takže provoz se trošku prodraží a ekologie taky musí zakrýt oči. :cry: Já to asi budu řešit spínanou zásuvkou nebo prodlužkou.

Odložené sepnutí využívám na CRT TV, kterou to zapne až poté, co se "uklidní" DVB-T přijímač, tyto dvě věci jsem zatím musel zapínat postupně, aby se tv neodpálila, jak už se mi jednou stalo.

Nějak jsem nepochopil, proč u všech tří anténních vstupů (sat, cable, antena) jsou oba vstupy IN i OUT samice, nezkoušel jsem to, ale musí to dělat problém při připojení, např. tuner a TV mají opačné "pohlaví" konektoru, patrně předpokládají jen anténu k TV. Podle mne je to nedomyšlené, ale nebudu to používat, tak mi to nevadí. Nebo mi jen něco nedošlo?

Nějak ale nepochopím, proč se to prodává tak draze, podle mne to větší cenu než ty 3-4 tisíce nemá, zvláště když je to částečně nefunkční. Ale zvuku to pomůže, to zas jo. Takže spokojenost s výhradami.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Jsem majitelem již něco přes rok a tři měsíce, zatím naprosta spokojenost.
Co se týče disleje, není pravda, že by nešel skoro vypnout, má pět stupňů (pokud dobře počítám)jasu z niž ten poslední je tak tmavý, že je na něj sotva vidět.
Používám ten maxim. třetí nejméně svítíci, dva poslední už se mi zdají tmavé.

Další věc na kterou bych chtěl upozornit je, že není pravda, že by to měření, bohužel v ampérech neukazovalo relativně přesný údaj.
Dokud jsem neměl Plasmu TV, tak jsem měl zcela podobnou zkušenost, jako zdejší kolega, prostě ať jsem dělal co jsem dělal, občas mi sotva údaj z 0,0A poskočil něco do 0,5A, vyjimkou vystřelení při zapínání koncáku, kdy se o to sotva vteřinové vystřelení postarají kondíky.
Teď co nejedem v řetězci na CRT TV co jako jedna z posledně vyrobených od Panasonicu, byla skutečně nízko energetická,
Vidím ty údaje skákat přesně podle jasu a kontrastu na plasmě, od 0,5A (nikdy méně)až do 1,5A !!! Je to pěkně vidět podle obrazu, čím víc světla, tím větší spotřeba a skáče to jak urvané přesně do rytmu světla nahoru a dolu.

Nakonec ke spínaným zásuvkám, ty mi dělají největší radost, každý den když jdeme spát, zadám na AVR NAD T753 dvěmi stisky příkaz macro 1 a jdu pryč, z dálky už jen slyším jak se všechno postupně čistě a bezpečně odstřeluje, ve standby mi zůstáva pouze DVD player OPPO 983H, AVR NAD T753,NAD C272+NAD C162. (Takže stereo řetězec, kde můj NAD C542HDCD player vystřídalo zcela spokojeně DVD OPPO 983H). Ty NADy jsou tak šikovně dělané, že každá komponenta žere ve standby skoro prd, takže mě to netrápí a navíc pak při poslechu stereo řetězce ten řetězec nemůže nic ovlivnovat protože vše ostatní je prostě jak vytažené ze sítě.
Navíc se jedná o největší standby žrouty doma, např. naše již dva sat. přijimače žerou dohromady ve standby skoro 30 wattů !!! Dále Video Rec. 20 wattů, pokud jsou na jeho displeji hodiny ! Prostě maras. Plasma už je v tomto ohledu jen detail, ta žere ve standby taky prd.

Pokud jde o cenu, souhlasím s tím tvrzením, že chtít za ten filtr 15 tisíc je zlodějina !
Já jej koupil před rokem a čtvrt přesně za 10800,- s dph u autocontu v Ostravě ale od té doby jsem jej už nový viděl i za něco přes osm tisíc a to už bych ani dneska neváhal.
Jakémukoli tvrzení o tom, že by ten filtr nějak kazil zvuk se jen pousmívám, zvláště proto, že jej mám již dlouho doma, jinak bych možná měl jisté obavy, ale nevím, třeba jsem hluchý, pak ale hluše spokojený, to mi věřte *hura*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Co se týče disleje, není pravda, že by nešel skoro vypnout, ...... dva poslední už se mi zdají tmavé.
No právě jsi potvrdil, že to nejde vypnout ;)
Problém je právě v tom, že to i na ten nejslabší pořád svítí. A večer potmě to docela ruší, já mám zakryté všechny kontrolky všecho zařízení, chci vnímat hudbu, ne "barevnou hudbu" - pamětníci určitě znají :)
Další věc na kterou bych chtěl upozornit je, že není pravda, že by to měření, bohužel v ampérech neukazovalo relativně přesný údaj.
Opět musím oponovat a v tomto si budu stát za svým. V sérii jsem měl měřák, přes který teprve byl připojen BF50. Hodnoty napětí se lišily jen tak o 2-5 V, to celkem jde.
Když jsem zapnul všechny spotřebiče (TV 80W, DVBT 7W, DVD 15W, CD nevím 20W?, DAC 25W, int.NAD odhadem min.50W, tuner 20W), měřák ukazoval spotřebu asi 250 W, proud asi 1.1 A, což odpovídá, ten filtr taky něco žere. A PF50 ukazoval 0.0 A. Takže neměří ani přibližně, jak jsem právě dokázal a jak reportují i jiní majitelé. To že tobě něco ukazuje, jen může znamenat, že tvůj kus je možná jen trochu méně špatně seřízený. Ale zkus si někde nějaký měřák půjčit nebo koupit a srovnej. *offtopic* Já mám nějaký za 400Kč, nic moc, ale když jsem s ním proměřoval, nestačil jsem se divit, co vše žere proud a kolik ve vypnutém stavu. Věřili by jste, že vypnutá pračka s mechanickým vypínačem žere 10W? K čemu je tam pak ten vypínač :)

Nedivil bych se, kdyby to měření proudu bylo navrhováno pro amerických 110V a tudíž třeba u nás to pak ukazuje méně než poloviční hodnoty. Ale to jen tipuji, způsobu měření proudu zas tolik nerozumím. Nebo je nejnižší rozlišovací schopnost toho filtru 1 A, co je pod, to nevnímá, přestože display ukazuje desetiny. Divné je už to, že ukazuje všem hodnoty 0.5, 1 a 1.5 A. Jakoby zaokrouhloval na půl ampéru - což je nepřesnost měření +- 120 W :o . Prostě je tam hlavně pro dobrý pocit dobře platících (599 USD) hifistů, že mají něco špičkového, když to svítí modře ;) Na základě toho lze pak zvednout cenu.
Každopádně je ten údaj o spotřebě k ničemu.

Ale filtrovat filtruje, to jo.

Dan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

noaid
Zdravím, poslal jsem ti ten návod v CZ. Po přečtení všeho co jsi napsal musím reagovat na tvou částečnou nespokojenost, za ty peníze které tě to stálo nechápu tvoji rozladěnost nad přesností některých údajů na čelním displeji. Možná si měl zažít několik vypálených přístrojů od nekvalitních ochran proti přepětí ( v cenách od 2.500,- do 4.500,- ) konkrétně můj případ ! Dokonce jsem reklamoval ochranu, kde byla sice krásná přívodní šňůra se zemnícím kolíkem - ten ale nějaký lajdák který to montoval neráčil vůbec uvnitř přístroje zapojit a jen tak volně tam plandala kovová lišta která nebyla na svém místě *headbang* než jsem to zjistil byla celková škoda na přístrojích cca. 38.000,- a verdikt aut. servisu zněl stále stejně tj. přepětí v síti. Bohužel jsem to zjistil ( to jak byla zapojená ) až po letech kdy jsem jí za dlouhých zimních večerů z nudy rozmontoval, myslel jsem že se po...u - pořizovací cena ochrany cca. 4.500,- no nekup to ! Když bys přečetl důkladně vše co tu majitelé BELKINA PF - 50 napsaly, tak pochopíš že jde převážně o velkou spokojenost s tímto přístrojem a zvláště po zážitcích které já osobně mám, tě mohu ujistit že vzhledem k pořizovací ceně okolo 12.000,- nic lepšího neseženeš. Zatím jsem totiž nepotkal ochranu která celkem dobře vypadá, má hodně zásuvek + spínané - ale hlavně KOLEGO *hura* nepatlá to dynamiku zesilovače a zvuk CD, naopak to zvuk některých přístrujů značně zlepší. Mohu také potvrdit že po zapojení mé nové Full HD LCD TV na analogový tuner ( digi zatím nemaje ) jsem zaznamenal opravdu velké zlepšení v čistotě obrazu. Když to vemu kolem a kolem, docela mne zabolelo že ji hodláš pitvat a upravovat *fnuk* ale je to tvoje tak si dělej co uznáš za vhodné. Já jsem ti chtěl prostě a jednoduše napsat že jde o fajn přístroj pro nemajetné a mohu tě ujistit že už se o své přístroje tolik nebojím, mám klidné spaní a hudbu si užívám jak to jen jde = naprostá spokojenost i po letech užívání mohu tedy prohlásit že pozitiva převažují. :mrgreen: a BELKINA mohu doporučit každému. Dan

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Díky za ten návod.
Já s tebou naprosto souhlasím, já jsem taky moc rád, že jej mám, moc to pomohlo zvuku, a i obraz na má crt tv je takový nezvykle jiný, už jsem si toho všiml, i zvuk z tv je detailnější. Jištění je už jen věc navíc, i kdyby tam žádné přepěťové ochrany nebyly, i tak by to pro mne mělo cenu a byl bych spokojený.
Moje rozladěnost promení z toho, že je mi líto, že tak jednoduchou věc jako měření a osvětlení mají bohužel odfláknutou nebo nedodělanou nebo co. Takhle jsem dostal dobrý dort, ale s pocitem, že tu třešničku někdo už snědl. :)
Ale taky ho doporučuji každému, ty hlavní věci to dělá tak jak má a opravdu je to znát dost hodně. Už bych bez toho po 3 dnech nemohl být. Díky tomu jsem začal vidět i rozdíl u DacMagicu u optiky z CD a z PC, to síťové rušení mi to předtím zahalilo. Bohužel odrušit PC už bude větší problém, ježto PC samo je zdrojem rušení a možná to má i vliv na kvalitu výstupu z optiky. Kdyby měl někdo ověřenou radu, jak dosáhnout z PC kvalitní digi optický výstup lepší než interní Realtek (s Asio či Kernel streaming), byl bych vděčný.

Weiny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weiny »

Chlapi přidám taky svou trochu do mlýna. Nechal jsem se zlákat kluky z fóra "Od Martina" a pořídil nejlevnější verzi Belkina PF-30. Byl jsem taky v šoku z fantastické výbavy, provedení a celkově jsem měl a stále mám pocit, že to byly dobře investované prachy. Já jej teda sehnal za 5 litrů, víc bych asi nedal. Prohnal jsem tím vše co šlo, tedy i signál od UPC, jak TV tak FM a k tomu i internet. Konečně žádné hučení a zpětná vazba. Co mě vytočilo je opravdu háklivé hliníkové čelo, ač jsem na to dbal, malému fleku jsem se nevyhnul a je tam nafurt, to doslova po*rali a nechápu že to dávno nevyřešili nějakou ochranou vrstvou laku, přemýšlel jsem že si to udělám sám...
Nádherně je tento nešvar vidět třeba zde: http://www.golias.cz/index.php?modul=au ... ek&id=2784
Na to už bych se odmítal dívat a je to pěkná prasárna... PF-30 má jen 5 zásuvek, takže jsem musel pomalu hlasovat s komponenty, který že si to zaslouží být vyčištěn.
Ty co na ně nezbylo zůstaly v původní jen přepěťové zásuvce. Pro jeho koupi mě udolal i fakt, že při pokusu spojit ntb s TV přes S-VHS se objevil rušivý duch přes obraz, navíc putující shora dolů, po vytažení ntb ze sítě zmizel, stejně tak po připojení sítě do Belkina. Viditelný důkaz, pro mě nebylo o čem rozhodovat. Další plus co jsem zpozoroval, konečně po dvou letech přestaly každovečerní rozpady obrazu STB Handan DVB-C od UPC. Pořád jsem jim spílal že mají na prd signál a šetří na něm, nenapadlo mě, že ve špičce (po osmé večer kdy to nejvíc zlobívalo) mohou být taky problémy se sítí, a přestože Belkin není aktivní, tohle ošetřil a když už nic by nebylo, tímto mě dostal a nedám na něj dopustit :-)
Co se týče zvuku, basy mě spíš na mých sloupech trápily, takže úbytek (jestli nastal) spíš kvituji. Vzhledem k tomu, že jsem na Belkiny našel dost negativní hodnocení co se hifi zvuku především na high-end drahých komponentech týče, asi jej nikomu se snahou o co nejlepší zvuk s drahou aparaturou nedoporučím:
http://www.audiodrom.cz/recenze3e.html a třeba http://www.audiodrom.cz/dynaudiocontour1.4.html (viz. Proč je potřeba si dávat pozor).
Proto je možná hifíci co to "víc prožívají" a mají vytříbený sluch po pár měsících prodávají... Každopádně pro každého kdo se věnuje především obrazu a s aparaturou to sice nepřehání ale myslí vážně je podobná záležitost skoro povinnost...

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Zdravím po čase zase ve stejném treadu. Vzhledem k tomu, že se chystám na nákup druhého filtru, jsem se rozhodl oživit tohle vlákno zase po nějakém čase.
Na letošní vánoce jsem původně plánoval nákup DAC-u, jenže po delším rozvažování jsem se rozhodl pro rozdělení sterea od multikanálu s plasma TV.
Už delší dobu mě dost štve ta překabelovaná patálie za belkinem a taky např. to, že jsem musel zapojit nový HD přijimač do stejné zdířky spolu se starým ještě MPEG-dvojkovým. Takže jsem byl donucen zatím od DAC-u ustoupit a vážně přemýšlet o druhém síťovém filtru.
S Belkin 50- kou jsem stále spokojen, funguje bezvadně, spínané zásuvky používáme doma cca 2 krát denně po celou dobu co ho máme (cca dva roky!).Bezvadný filtr, nežere žádné basy ani dynamiku, tedy podle mě, na basy mám subík Xavian Basso a nestěžuji si, hraje taky přes belkin pochopitelně.

Nyní vážně uvažuji o síťovém filtru Monster Power HTS 2600 a o anglánském filtru ISOTEK Aquarius . Mezi těmito dvěmi se určitě rozhodnu, hodně o tom rozhodne cena, jelikož přímé srovnání nehrozí, bude rozhodování hodně těžké, každopádně, chci ten filtr čistě pro stereo řetězec, tedy přesněji dělenec od NAD (162+272) DVD player OPPO DV983H (ten nejlepší od OPPO), dále samozřejmě subík Xavian Basso a v budoucnu BR player a DAC. Takže i ten Isotek se svými šesti zásuvkami by rozhodně stačil. Jde ale o to, který by byl pro stereo tím ideálnějším a zda by vůbec rozdíl mezi nimi byl slyšet (cena rozdílna bude).
Isotek je dosti žhavou novinkou, tedy verze aquarius, takže zde se asi nějakých tipu či rad od vás hifistů asi moc nedočkám, ale u toho Monster Powera by snad někdo něco ze svých zkušeností napsat mohl, tímto prosím každého kdo s HTS 2600 měl nebo má nějakou osobní zkušenost o napsání něco málo k tématu. Díky a hifi zdar všem zde zdejším. *thumbs up*

P.S. Ještě k Belkinu, respektive k jeho displeji, kdo má Plasmu, vidí údaj spotřeby v ampérech na displeji kmitat jak šílený, takže tak nepřesné to nebude.
Mě skáče mezi 1,5A maximálně do minima 0,5A, samozřejmě podle jasu displeje, Tv máme 127cm! Takže hokej+lyže opravdu drahé dívání :D zato filmy tipu predátor jsou skoro zadarmo :D .
P.S.2: Taky mě ten diplej dost sral, dokud jsme si tu tv nepořídili, teď skáče jak šílený, každou vteřinu až dvě. *thumbs up*

Odpovědět