Síťový generátor
Síťový generátor
Dnes jsem vyzkoušel na mé sestavě generátor 230V / 50Hz.
Protože mé CD má větší příkon (cca 70W), než byl výkon generátoru (50W), nemohl jsem tedy CD otestovat a tak jsem připojil pouze předzesilovač. Předzesilovač Luxman C02 má integrované phono které má step-up trafa pro MC. Pochází to z doby, kdy byl hlavním zdrojem signálu gramofon a je to tedy po této stránce provedeno solidně.
Nikdy předtím jsem tu sestavu neslyšel hrát tak jako s tím generátorem. Rozlišení na vyšších středech a výškách je o velký kus dále než obvykle. Zvuk trianglu a činelů je mimořádný. Nechápu jak jsem mohl dosud poslouchat bez tohoto zařízení. Ještě horší je otázka : "Co budu dělat až jej vrátím ?"
Když píši generátor, nemyslím tím nějakou UPS která generuje tzv. "modified sinus wave", ale skutečný generátor určený pro napájení HiFi s velmi nízkým zkreslením.
Protože mé CD má větší příkon (cca 70W), než byl výkon generátoru (50W), nemohl jsem tedy CD otestovat a tak jsem připojil pouze předzesilovač. Předzesilovač Luxman C02 má integrované phono které má step-up trafa pro MC. Pochází to z doby, kdy byl hlavním zdrojem signálu gramofon a je to tedy po této stránce provedeno solidně.
Nikdy předtím jsem tu sestavu neslyšel hrát tak jako s tím generátorem. Rozlišení na vyšších středech a výškách je o velký kus dále než obvykle. Zvuk trianglu a činelů je mimořádný. Nechápu jak jsem mohl dosud poslouchat bez tohoto zařízení. Ještě horší je otázka : "Co budu dělat až jej vrátím ?"
Když píši generátor, nemyslím tím nějakou UPS která generuje tzv. "modified sinus wave", ale skutečný generátor určený pro napájení HiFi s velmi nízkým zkreslením.
Re: Síťový generátor
Domníval jsem se, že odpověď na tuto otázku už byla před několika měsíci vyřčenaRenown píše:"Co budu dělat až jej vrátím ?"
Pavel Macura Audio
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Taky mne to zajímá,co to je za značku?
Není UPS jako UPS. Může to být tohle (modified sine wave):PMA píše:UPS je samozřejmě kravina.
nebo taky tohle:
.
Obojí bez zátěže, s ní je to trošku kostrbatější.
Každopádně např. dvojkonverzní záložní zdroj versus síťový filtr Supra na mé sestavě byl hodně nerovný boj... Pravda pro věci s velkým odběrem UPS není.
to Petrj
to první není ani náhodou modified sinus wave. To je čistý obdélník. MSW vypadá jako lichoběžníky.
to první není ani náhodou modified sinus wave. To je čistý obdélník. MSW vypadá jako lichoběžníky.
Už okem z těch digitalizací s malým počtem hladin je vidět, že i ta UPS, která se snaží vytvořit sinus (pokud to není jen pass-thru s vykrytím výpadků) má spoustu vysokých harmonických s velkou amplitudou - přesně to, co nechceme.
Pavel Macura Audio
Vzhledem k mým technickým (ne)znalostem můžu říct s jistotu jen to, že (nejen) na mé sluch. sestavě je UPS ohromný přínos. S filtrem Supra jsem nevydržel poslouchat ani minutu (rozvody ve starém panelovém domě...). Podle mě je UPS levné a přitom velmi účinné řešení. Stejný názor má třeba Dan Zajíc nebo iWolf.
S pračkou jsem to bohužel neporovnával (s levnějšími filtry - OkTechnik, Supra - ano). Samozřejmě nepochybuji, že pračky budou lepší, jenže ta cena... Jen díky UPS za přijatelnou "desítku" hraje má sestava výborně a dá se vůbec poslouchat, a v tom vysokém rozlišení K 701 je úroveň napájení dost znát. Takže UPS rozhodně není žádný průšvih.
PMA
Jak se spousta vysokých harmonických s velkou amplitudou projeví konkrétně ve zvuku? Samozřejmě je jasné, že UPS bude mít neduhy, ale bližší představa (a zdůvodnění) mi chybí.
S pračkou jsem to bohužel neporovnával (s levnějšími filtry - OkTechnik, Supra - ano). Samozřejmě nepochybuji, že pračky budou lepší, jenže ta cena... Jen díky UPS za přijatelnou "desítku" hraje má sestava výborně a dá se vůbec poslouchat, a v tom vysokém rozlišení K 701 je úroveň napájení dost znát. Takže UPS rozhodně není žádný průšvih.
PMA
Jak se spousta vysokých harmonických s velkou amplitudou projeví konkrétně ve zvuku? Samozřejmě je jasné, že UPS bude mít neduhy, ale bližší představa (a zdůvodnění) mi chybí.
Projevuje se nudným a tupým a temným zvukem
A.J. Van den Hul tvrdí, že se infekce VF rušením projevuje mj. i špatným (nekonkrétním) předozadním prostorem.
A.J. Van den Hul tvrdí, že se infekce VF rušením projevuje mj. i špatným (nekonkrétním) předozadním prostorem.
Díky za info. Tohle se ale určitě zdroje Opti netýká. Právě naopak. Přínos zdroje jako zásadní vnímal i iWolf, když měl ještě Staxy, a to jsou sluchátka, co neodpouští... Učitě to stojí za to vyzkoušet (ale jen ty dvojkonverzní), pokud je peněz méně a filtry nepomáhají - mimochodem zapůjčení Opti vyjde na necelé dvě stovky na den plus doprava (zapůjčení ale nejméně na tři dny) - http://www.opti-ups.biz/component/page, ... Itemid,26/.Renown píše:Projevuje se nudným a tupým a temným zvukem
Nejlevnější pračka, co znám, je Kemp za víc než tisíc euro, a taky toho moc neutáhne. Pak myslím PurePower za něco přes padesát tisíc kč. A to je moc peněz.
Jinak s tím prostorem mi to přijde pochopitelné. Se zdrojem i síťovými kabely se u mě hodně pročistil zvuk, hodně se ztišilo pozadí, takže podání prostoru získalo dost na konkrétnosti (ubylo "mlhy").
Omlouvám se ještě za offtopic. Je ale myslím škoda, že o UPS se mluví jen hanlivě, a přitom jsou pro některé z nás, vzhledem k ceně, jedinou možnou odpovědí na Renownovu otázku z prvního příspěvku: "Co budu dělat až jej vrátím?" Je fakt, že technicky to nemohu nějak podpořit, ale letitá spokojenost několika majitelů sluchátkových aparátů s velmi vysokým rozlišením a v náročných podmínkách, kde jsou levné filtry k ničemu, má už myslím nějakou váhu.
neomlovej se za offtopics, ale především je nepiš !
Založ si na to své vlákno, nebo pokračuj ve vlákně "UPS jako filtr sítě k HiFi ?" kde už jsi to jednou celé probral.
Zde se ti zcela podařilo svým neúnavným propagováním UPS zcela rozvrátit vlákno o síťovém generátoru.
Měl jsem původně na mysli zcela nejzazší řešení. Generátor pevného nekolísajícího sínusového průběhu o napětí 230V a zkreslení 0,1% nebo ještě méně, určeného k napájení dalších lineárních zdrojů v HiFi přístrojích.
A ty sem tvrdošíjně pořád strkáš ty UPS, které jsou primárně určené k napájení dalších pulzních zdrojů v PC kde je úplně jedno jaký tvar a velikost to napětí má.
Nic proti tobě, ale tohle je fakt o ničem
Založ si na to své vlákno, nebo pokračuj ve vlákně "UPS jako filtr sítě k HiFi ?" kde už jsi to jednou celé probral.
Zde se ti zcela podařilo svým neúnavným propagováním UPS zcela rozvrátit vlákno o síťovém generátoru.
Měl jsem původně na mysli zcela nejzazší řešení. Generátor pevného nekolísajícího sínusového průběhu o napětí 230V a zkreslení 0,1% nebo ještě méně, určeného k napájení dalších lineárních zdrojů v HiFi přístrojích.
A ty sem tvrdošíjně pořád strkáš ty UPS, které jsou primárně určené k napájení dalších pulzních zdrojů v PC kde je úplně jedno jaký tvar a velikost to napětí má.
Nic proti tobě, ale tohle je fakt o ničem
nijak, úplně tichý, je to sinusový oscilátor 50Hz s velmi malým zkreslením a za tím je vlastně NF zesilovač, který má na výstupu napětí 230V a dává to výkon 50W
Uff. (to bylo na hlučnost)
Generuje se to oscilátorem.
Generuje se to oscilátorem.
Naposledy upravil(a) PMA dne 27 srp 2009 21:35, celkem upraveno 1 x.
Pavel Macura Audio