Síťový generátor

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Síťový generátor

Příspěvek od Renown »

Dnes jsem vyzkoušel na mé sestavě generátor 230V / 50Hz.
Protože mé CD má větší příkon (cca 70W), než byl výkon generátoru (50W), nemohl jsem tedy CD otestovat a tak jsem připojil pouze předzesilovač. Předzesilovač Luxman C02 má integrované phono které má step-up trafa pro MC. Pochází to z doby, kdy byl hlavním zdrojem signálu gramofon a je to tedy po této stránce provedeno solidně.
Nikdy předtím jsem tu sestavu neslyšel hrát tak jako s tím generátorem. Rozlišení na vyšších středech a výškách je o velký kus dále než obvykle. Zvuk trianglu a činelů je mimořádný. Nechápu jak jsem mohl dosud poslouchat bez tohoto zařízení. Ještě horší je otázka : "Co budu dělat až jej vrátím ?"

Když píši generátor, nemyslím tím nějakou UPS která generuje tzv. "modified sinus wave", ale skutečný generátor určený pro napájení HiFi s velmi nízkým zkreslením.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový generátor

Příspěvek od PMA »

Renown píše:"Co budu dělat až jej vrátím ?"
Domníval jsem se, že odpověď na tuto otázku už byla před několika měsíci vyřčena :)
Pavel Macura Audio

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Taky mne to zajímá,co to je za značku?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

UPS je samozřejmě kravina.
Pavel Macura Audio

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

PMA píše:UPS je samozřejmě kravina.
*offtopic* Není UPS jako UPS. Může to být tohle (modified sine wave):

Obrázek

nebo taky tohle:

Obrázek.

Obojí bez zátěže, s ní je to trošku kostrbatější.

Každopádně např. dvojkonverzní záložní zdroj versus síťový filtr Supra na mé sestavě byl hodně nerovný boj... Pravda pro věci s velkým odběrem UPS není.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Petrj

to první není ani náhodou modified sinus wave. To je čistý obdélník. MSW vypadá jako lichoběžníky.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Už okem z těch digitalizací s malým počtem hladin je vidět, že i ta UPS, která se snaží vytvořit sinus (pokud to není jen pass-thru s vykrytím výpadků) má spoustu vysokých harmonických s velkou amplitudou - přesně to, co nechceme.
Pavel Macura Audio

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Vzhledem k mým technickým (ne)znalostem můžu říct s jistotu jen to, že (nejen) na mé sluch. sestavě je UPS ohromný přínos. S filtrem Supra jsem nevydržel poslouchat ani minutu (rozvody ve starém panelovém domě...). Podle mě je UPS levné a přitom velmi účinné řešení. Stejný názor má třeba Dan Zajíc nebo iWolf.
S pračkou jsem to bohužel neporovnával (s levnějšími filtry - OkTechnik, Supra - ano). Samozřejmě nepochybuji, že pračky budou lepší, jenže ta cena... Jen díky UPS za přijatelnou "desítku" hraje má sestava výborně a dá se vůbec poslouchat, a v tom vysokém rozlišení K 701 je úroveň napájení dost znát. Takže UPS rozhodně není žádný průšvih.

PMA

Jak se spousta vysokých harmonických s velkou amplitudou projeví konkrétně ve zvuku? Samozřejmě je jasné, že UPS bude mít neduhy, ale bližší představa (a zdůvodnění) mi chybí.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Projevuje se nudným a tupým a temným zvukem
A.J. Van den Hul tvrdí, že se infekce VF rušením projevuje mj. i špatným (nekonkrétním) předozadním prostorem. :o

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Renown píše:Projevuje se nudným a tupým a temným zvukem
A.J. Van den Hul tvrdí, že se infekce VF rušením projevuje mj. i špatným (nekonkrétním) předozadním prostorem. :o
Díky za info. Tohle se ale určitě zdroje Opti netýká. Právě naopak. Přínos zdroje jako zásadní vnímal i iWolf, když měl ještě Staxy, a to jsou sluchátka, co neodpouští... Učitě to stojí za to vyzkoušet (ale jen ty dvojkonverzní), pokud je peněz méně a filtry nepomáhají - mimochodem zapůjčení Opti vyjde na necelé dvě stovky na den plus doprava (zapůjčení ale nejméně na tři dny) - http://www.opti-ups.biz/component/page, ... Itemid,26/.
Nejlevnější pračka, co znám, je Kemp za víc než tisíc euro, a taky toho moc neutáhne. Pak myslím PurePower za něco přes padesát tisíc kč. A to je moc peněz.

Jinak s tím prostorem mi to přijde pochopitelné. Se zdrojem i síťovými kabely se u mě hodně pročistil zvuk, hodně se ztišilo pozadí, takže podání prostoru získalo dost na konkrétnosti (ubylo "mlhy").

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Omlouvám se ještě za offtopic. Je ale myslím škoda, že o UPS se mluví jen hanlivě, a přitom jsou pro některé z nás, vzhledem k ceně, jedinou možnou odpovědí na Renownovu otázku z prvního příspěvku: "Co budu dělat až jej vrátím?" Je fakt, že technicky to nemohu nějak podpořit, ale letitá spokojenost několika majitelů sluchátkových aparátů s velmi vysokým rozlišením a v náročných podmínkách, kde jsou levné filtry k ničemu, má už myslím nějakou váhu.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

neomlovej se za offtopics, ale především je nepiš !

Založ si na to své vlákno, nebo pokračuj ve vlákně "UPS jako filtr sítě k HiFi ?" kde už jsi to jednou celé probral.

Zde se ti zcela podařilo svým neúnavným propagováním UPS zcela rozvrátit vlákno o síťovém generátoru.
Měl jsem původně na mysli zcela nejzazší řešení. Generátor pevného nekolísajícího sínusového průběhu o napětí 230V a zkreslení 0,1% nebo ještě méně, určeného k napájení dalších lineárních zdrojů v HiFi přístrojích.

A ty sem tvrdošíjně pořád strkáš ty UPS, které jsou primárně určené k napájení dalších pulzních zdrojů v PC kde je úplně jedno jaký tvar a velikost to napětí má.

Nic proti tobě, ale tohle je fakt o ničem

boxer

Příspěvek od boxer »

Jak je ten generátor hlučnej?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

nijak, úplně tichý, je to sinusový oscilátor 50Hz s velmi malým zkreslením a za tím je vlastně NF zesilovač, který má na výstupu napětí 230V a dává to výkon 50W

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Uff. (to bylo na hlučnost)
Generuje se to oscilátorem.
Naposledy upravil(a) PMA dne 27 srp 2009 21:35, celkem upraveno 1 x.
Pavel Macura Audio

Odpovědět