Síťový generátor
Re: Síťový generátor
Co si pod tím generátor 230V/50Hz vlastně představit. Elektrocentrála venku na dvorku? Nebo čistý generátor 50Hz s malým THD a patřičným zesilovačem na úroveň 230V? Již v minulosti jsem si myslel, že to takto je ve většině praček řešeno. Ovšem není. Jediný přístroj co to takto má je TOP preamp od Mark Levinsona. A ten jde ještě dál. O co jde v tomto případě?
No potom se nelze tomu maximálnímu výkonu divit. Tady je myslím prostor pro zesilovače ve třídě D apod.
PMA a Renown
To UFFFFFF ,no...prostě jsem si myslel to co Pasul. Proto ten dotaz.Ne vždy každý ví o co jde a preto sa pýtá.
To UFFFFFF ,no...prostě jsem si myslel to co Pasul. Proto ten dotaz.Ne vždy každý ví o co jde a preto sa pýtá.
Jako normálně, plno pindů o tom že to a to nejde a nikdo neslyšel.
Já slyšel a klaním se.
Ta maličkost snese úplně lehoulincence srovnání s EPS pro Audionet.
Já slyšel a klaním se.
Ta maličkost snese úplně lehoulincence srovnání s EPS pro Audionet.
Na mém Densenu, vynikající zvukový přínos!
Generátor nebrzdí dynamiku, výšky špičkově čisté.
Především basům se dostává energie, která jinak zůstává v DIY filtru.
Výborný přístroj.
Generátor nebrzdí dynamiku, výšky špičkově čisté.
Především basům se dostává energie, která jinak zůstává v DIY filtru.
Výborný přístroj.
Ano, je to tak. A nepotřebuji slepé/neslepé testy. Přijdu z kuřáckého balkónu a po změnách/nebo nezměnách v nastavení, slyšim/nebo ne. Přínos byl u Efičáka naprosto hluchoslyšitený. A vím o čem mluvím.
Stejně mi to pořád nějak budka nebere.
Koupím drahou EPS, která slouží pouze jako napájení D/A převodníku pro CD ART G2 od Audionetu a jsem s ní spokojen. Pak dostanu do rukou tuto krabičku, zapojím a nevím co si mám o tom myslet. Buď Audionet za ty prachy něco nedotáhl do konce, nebo se chlapcům na východ od něměcké hranice podařil mimořádný výrobek. Podání basů, středů i výšek bylo u obou napojení odlišné a dalo by se diskutovat i o dynamice a prostoru. Né, že by to jen z přístrojů v mém hodnocení vyhrál, to vůbec ne už z titulu času, ale je to velmi zajímavé srovnání a až bude "generátor" k zapůjčení na delší dobu, tak si to srovnání pro sebe velmi rád udělám. Počkám zda se objeví někde na scéně a hlavně jsem zvědavý na cenu.
Jó u Efičáka to bylo jiné kafíčko. Tam byl rozdíl při napojení "generátoru" slyšitelný bez jakýchkoliv diskuzí.
to Peer : zkus si jej vypůjčit
Koupím drahou EPS, která slouží pouze jako napájení D/A převodníku pro CD ART G2 od Audionetu a jsem s ní spokojen. Pak dostanu do rukou tuto krabičku, zapojím a nevím co si mám o tom myslet. Buď Audionet za ty prachy něco nedotáhl do konce, nebo se chlapcům na východ od něměcké hranice podařil mimořádný výrobek. Podání basů, středů i výšek bylo u obou napojení odlišné a dalo by se diskutovat i o dynamice a prostoru. Né, že by to jen z přístrojů v mém hodnocení vyhrál, to vůbec ne už z titulu času, ale je to velmi zajímavé srovnání a až bude "generátor" k zapůjčení na delší dobu, tak si to srovnání pro sebe velmi rád udělám. Počkám zda se objeví někde na scéně a hlavně jsem zvědavý na cenu.
Jó u Efičáka to bylo jiné kafíčko. Tam byl rozdíl při napojení "generátoru" slyšitelný bez jakýchkoliv diskuzí.
to Peer : zkus si jej vypůjčit
bohus
netším, zda je accuphase 1200 také síťový generátor....
zjistil jsem však něco podobného při pořízení této "pračky" accuphase.
raději o tom mlčím.
ač statečné je chlubiti se vlastní hloupostí.
závidím ti (vám) ty možnosti ostravské líhně a zázemí jistých firem.
netším, zda je accuphase 1200 také síťový generátor....
zjistil jsem však něco podobného při pořízení této "pračky" accuphase.
raději o tom mlčím.
ač statečné je chlubiti se vlastní hloupostí.
závidím ti (vám) ty možnosti ostravské líhně a zázemí jistých firem.
Vůbec bych tyto dva přístroje neporovnával. Ten special zdroj pro Audionet je pouze zdroj. Velká filtrační kapacita a jinak tam nic speciálního není. Snad jsem si ještě všimnul, když jsme to minule probírali vedle, že je tam změna v samotném zdroji a to u usměrnění. Jsou tam dvojnásobné náklady na konstrukci, ale výsledek si například ověřil i Erno Borblely, který doporučuje již jen toto zapojení zdroje. Podrobnosti si nechám pro sebe.
Zatímco takový generátor celkově obchází vliv sítě na přístroj co je na něj zapojen. Accuphase pračka v reálném čase upravuje průchozí napětí. Drží nízké THD. Ovšem ten generátor a zesilovač za ním bude lepší řešení. Bavil jsem se o tom s PMA již před nějakým tím rokem.
Zatímco takový generátor celkově obchází vliv sítě na přístroj co je na něj zapojen. Accuphase pračka v reálném čase upravuje průchozí napětí. Drží nízké THD. Ovšem ten generátor a zesilovač za ním bude lepší řešení. Bavil jsem se o tom s PMA již před nějakým tím rokem.
to Pasul :
Co doporučuje Erno?
Nějak si to nemohu z Tvého textu vylousknout.
Dík.
Co doporučuje Erno?
Nějak si to nemohu z Tvého textu vylousknout.
Dík.
Zapojení zdroje(Trafo s dvěmi vinutími, dva usměrňovací můstky), jako máš v tom EPS či jak se to jmenuje. Pomohlo?