síťový filtr Monster Power HTS 2600

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Re: síťový filtr Monster Power HTS 2600

Příspěvek od TRANSIWATT »

šeďour píše: Transiwatt-> už to psal PMA, ale když se budeš na strukturu kabelu koukat zjednodušeně z pohledu elektrikáře (myšleno odpor/kapacita/indukčnost), tak se daleko nedostaneš.Budeš akorát neustále podezřívat výrobce kabelů z podvodu.
Ano, máš pravdu, já jsem těžce zatížen naukou o elektřině, tou elektrikářskou pavědou, dokážu uvažovat pouze omezeně v intencích RLC a tak mi zřejmě na celý zbytek života zůstanou utajeny ty sofistikované postupy a tajemné geniální recepty od čarodějů z alchymistických dílen věhlasných kabelových highend značek. Asi se fakt dál nedostanu.
Minule mě jeden takový hifista skálopevně přesvědčoval, že elektronika se podílí jen malou takřka bezvýznamnou částí na kvalitní reprodukci . To jsem do té doby nevěděl. :D
Hezký víkend.
/a píšte, odpovím příště/
Naposledy upravil(a) TRANSIWATT dne 04 bře 2016 16:17, celkem upraveno 1 x.

boxer

Příspěvek od boxer »

Nauč se číst, dutá hlavo.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Boxere, ty dokážeš opakovat jednoduchý věty ?...tak to si v mejch očích vyrost !

S tím RLC se to má tak.Když někdo z fóra vezme digitální multimetr, přeměří s ním všechny tři jmenovaný veličiny u několika konstrukčně rozdílnejch kabelů a zjistí, že se u nich ono zmiňovaný RLC nijak neliší, tak nabyde dojmu, že rozdíly mezi kabely jsou jen marketingovej nesmysl.
Pokud k tomu někdo připojí svoje případný elektrotechnický vzdělání a zjednodušující pohled na kabel jako obyčejnej kus drátu, tak opět nabyde dojmu, že všechno jsou jenom kecy.

Šíření vysofrekvenčního signálu (např. rušení) a jeho ovlivňování celýho audiořetězce je poněkud složitější proces, stejně jako vysvětlení, jak se projevuje na zvuku, jak se dá ovlivnit a čím.
Impedance kabelu a harmonický kmitočty...pro většinu lidí asi bude hodně těžký si představit, jak může rušivej signál např. na kmitočtu 1Mhz ovlivnit audiosignál.

Jsou hifisti, kteří maj ve svým audiořetězci raději nestíněný splejtaný kabely...maj lepší zvuk(!).
kabelguru.cz

boxer

Příspěvek od boxer »

Šeďour

Ta opakovaná věta patřila Transiwattovi.

Jinak tvé vysvětlení je přesně to, na co jsem se ptal, než jsi mě to dutou hlavou nazval.
Možná bys měl někdy dvakrát až pětkrát číst,než odpovíš.

Za vyjádření výše napsané ti děkuji. Taky jsi postoupil o level výše.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Nejdřív píšu a až potom přemejšlim.Takže promiň tu dutou hlavu, holt věty v psaný komunikaci někdy vyzněj jinak, než jsou původně míněný.

Přečetl jsem o VF rušení a jeho projevech pár technickejch knih, pracoval nějakou dobu v oboru a část informací jen nedokonale reprodukuju.
A taky tady na fóru o VF rušení a jak se projevuje v audiosignálu, už psal PMA.
...
O rušení po síti, jeho měření a případný možnosti filtrace zrovna probíraj v jednom vláknu na Slovanetu.
...

Problém v komunikaci a chápání významu vět nevzniká jen v psaný formě, ale děje se i v běžným životě.Vyráběli jsme na zakázku kabely pro jednu českou firmu (která mimochodem taky vystavuje na blížící se hifivýstavě), ale nedokázali jsme se shodnout na správným zapojení stínících vodičů.Při výrobě kabelů vycházím se svejch zkušeností a taky z informací např. od PMA a lidí pracujících v oboru vysokofrekvenční techniky.
Takže např. u síťovejch přívodů zapojuju stínění jen na jedný straně.S tímhle řešením, ale technik nejmenovaný firmy nesouhlasil a stínění kabelu si finálně připojil na obou stranách.
Podle mě tím, ale může vzniknout situace, kdy stínicím opletem teče proud a potenciál stínícího opletu výrazně klesá.
kabelguru.cz

boxer

Příspěvek od boxer »

ale technik nejmenovaný firmy nesouhlasil a stínění kabelu si finálně připojil na obou stranách

Bohužel, častá "logická" úvaha, (někdy nezapojovat ani na jedné straně už taky bylo), ale tím to celý zabil.

rrart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rrart »

Mam dotaz - problem, ci sa niekomu nestalo, ze casovo spinane zasuvky nespinaju po case ale su hned zapnute.

Zistil som to len pred par dnami.
V com by mohol byt problem?
Doteraz to nerobilo.Len trosku davnejsie sa mi stalo, zesvietila kontrolka ABNORMAL VOLTAGE, tak som to cele vytiahol zo zasuvky na chvilu a zapojil naspat.
Tiez ked stlacim vzadu istic 15A, tak nic sa nedeje. Nemalo by sa zariadenie vypnut a zapnut?

Dik

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jistic na zadni strane pristroje nema na to zadny vliv. Nedavno jsem jej odstranil a nahradil pojistkovym pouzdrem s 15A pojistkou. Filtr spojuje nadale vykonove zasuvky se spozdenim.

rrart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rrart »

Tak v com moze byt problem, ze mi ich nespina s oneskorenim?

mikez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikez »

Mám takový dotaz. Je možné že bude MP HTS 5100 ve 110V americke verzi tady u más pracovat se 100V převodníkem pro napájení japonských 100V verzí?

mikez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikez »

Tak jo, odpovím si sám :) Ano funguje bez problému :)
20171102_233716_LLS.jpg
20171031_195523.jpg

mikez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikez »

Ještě HTS5100 MKII pro 220V v Signature modré verzi kdyby vás to zajímalo:
IMG_3906.jpg
IMG_3908.jpg
IMG_3907.jpg

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Sice tomu vůbec nerozumím, ale divím se, co všechno uvnitř je. Když si vzpomenu na některé fotky, které jsou na foru, na kterých je nějaký filtr za mooc peněz a uvnitř "nic" 😁....

rover777
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rover777 »

tak jsem provedl úpravu u HTS 2600 na kabel SUPRA LoRad 3G2.5 Silver Anniversary - 16A -2 metry+SUPRA SWF-10 Female Connector+SUPRA SW-EU Male Plug.Zemnící licna spojena na straně HTS 2600 .Otvor pro zástrčku C14 Kaiser, 250 V, 10 A- vertikální,musí být na zacvaknutí, na šroubky pro uchycení tam není místo.Propojeno přes FASTON dutinka 4,8x0,5mm na vodič prům.1,5-2,5mm2, CuSn.Původní kabel není stíněný!HTS 2600 jsem koupil v roce 2007 a zatím spokojenost.

Odpovědět