síťový filtr Monster Power HTS 2600

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: síťový filtr Monster Power HTS 2600

Příspěvek od S499_1023 »

TRANSIWATT to už asi trošku motá páté přes deváté. Kdybychom testem napájecích kabelů zjistili, že jeden z nich je nejlepší, tak je prostě nejlepší a máme výsledek. Já ale tvrdím, že nic takového nezjistíme. Rád se testu zúčastním: Já budu přehazovat kabely a psát si to na papírek, lachim s fotolaikem budou přiřazovat a psát si to na papírek a výsledkem bude miš-maš.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

*offtopic*
Aretax: náuka o materiáloch, a keby si o tom niečo vedel tak nemôžeš písať tie voloviny. Ale zase fyzike a elektrike nerozumieš tiež a nezastavilo ťa to, píš veľa, daj to zo seba von :D Rád sa dobre zasmejem.
Keď highendové firmy objavia fotóny a neutrína, to len bude argumentácia, že o tom vedeli dávno a na tom je založené zahorovanie.

Raz sa chcem zúčastniť regulárneho slepého testu! Prečo je to taký problém v tejto komunite? Večné vypisovanie toho istého. Slovanet má Akel, my si urobíme Kábel, kde sa len raz zorganizuje slepý test a potom už nikdy viac...
Jedna strana stíchne.

sekal

Příspěvek od sekal »

kite19 : (ad Aretax) Nevyvolávej běsy..Obrázek

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

TRANSIWATT píše:VÝZVA ! (na souboj :D )
Poskytněte mi cca 10 cm vzorek nějakého věhlasného napájecího značkového kabelu a já Vám vyrobím stejný za padesátinu nebo setinu ceny !

Troufalost, co ?
Tojo, páč ty nejlepší kabely nenapodobíš, ani kdyby ses rozkrájel *taktone*

Např síťovej Audioquest...masivní stříbro v teflonový izolaci, nebo VDH s uhlíkovou vrstvou.A i jen "obyčejná" síťová Supra nepůjde moc dobře napodobit (ovinutí vodičů uhlíkovou tkaninou).Atd.

Můžu ti věnovat kousek síťovýho kabelu LAPP jestli chceš, ale neni to žádnej highend.
kabelguru.cz

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Chystám se zabudovat přístrojovou zásuvku do zadního panelu filtru HTS 2600, tak aby bylo možné k připojení použít stíněný kabel. Chtěl bych se zeptat odborníků, je možné taktéž vyměnit přístrojový jistič 16 A na zadním panelu za pouzdro s pojistkou stejné hodnoty ?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Měnil jsem to u Isotek TITAN jistič za odpojovač pojistky.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Asi tam budou rozdílný vypínací časy.Ale neviděl bych v tom problém.
kabelguru.cz

rrart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rrart »

FOX:
presne to iste chcem aj urobit, a mam tiez ten isty dotaz ako to vyriesit?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

1/Vpravo dole, vedle zaústění přívodního kabelu, je v kulatém otvoru zasunutý jistič. Ten bych chtěl vymontovat a místo něj vložit pojistkové pouzdro.
2/Do zadního panelu, na místo kabelové průchodky, vyřezat otvor, a do něj namontovat přístrojovou zásuvku Supra 16A.
Prohlížel jsem na zadním panelu uchycení zásuvek. Ty jsou ukotvené šrouby. Myslím, že by je šlo odmontovat, potom panel vyjmout a provést vyřezání otvoru.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

šeďour píše:
Můžu ti věnovat kousek síťovýho kabelu LAPP jestli chceš, ale neni to žádnej highend.[/quote]

Šeďoure díky, LAPPKABEL a HELUKABEL používám dost běžně mám různé v metráži.

Jistěže, některé kabelové technologie nejdou napodobit a těžce se hledají v nabídkách metráže. Skutečný smysl a přínos v ovinutí C vláknem nebo použití Ag, teflonu atd... mi není dost jasný. Prodejce sice občas vytvoří nějakou legendu , ale mělo by se to mít rádo s fyzikou.
Já ani tak netoužím "poslouchat" uhlíkové vlákno, teflon ,stříbro.. ,ale MOC mě zajímá jak se to projeví. Teda myslim fyzikálně, elektricky. Jak to funguje.
Zjistil jsem, že někteří výrobci "superkabelů" vykupují zbytky metráže jinak skutečným výrobcem neprodejné. V těchto kabelech jsou použity roztodivné technologie, materiál a uspořádání vodičů, výplně mezi kabely, různě vrstvené izolace. Tyto kabely ale byly navrhnuty pro velice specifické speciální účely v náročných extrémních podmínkách (ropné věže, kosmonautika, letectvo, lodě, radioaktivita...), tam měly ty různé technologie smysl. Snahou prodejce takového highend kabelu je mnohdy pouze vyšroubovat cenu a šokovat nikde nepoužitou a nenapodobitelnou konstrukcí kabelu.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

TRANSIWATT takže budeš určite časom ked tomu prídeš na kloub a pochopíš to voodoo další výrobca predraženej kabelaže.
Mne je to jasné. Preto Ta to zaujíma.
To je kšeft. :)

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Pochopit woodoo nemá smysl, já se snažím právě rozlišit co je woodoo a co reálná fyzika.
Prodejcem kabelů nikdy nebudu, na šmelení já moc nejsem, nebaví mě to, odmítám i rozumné zakázky na úpravu komponentů, výrobu levných kabelů.
Nejsem šmejd , abych nabízel nějaké předražené woodoo.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Fox-> šlo by to poměrně čistě vyřezat, aniž by se to celý muselo odstrojovat.Ale je fakt, že je k tomu potřeba pořádný vybavení.Buď profi nástroj MultiFain, nebo Proxon.Nástroj nepronikne nijak hluboko a vnitřek přístroje se zamaskuje (jako když se opravuje lak na autě).

Transiwatt-> už to psal PMA, ale když se budeš na strukturu kabelu koukat zjednodušeně z pohledu elektrikáře (myšleno odpor/kapacita/indukčnost), tak se daleko nedostaneš.Budeš akorát neustále podezřívat výrobce kabelů z podvodu.
Výrobce a prodejci běžně nadužívaj spoustou marketingovejch žvástů, kterejma jen maskujou, ať už schválně, či jen z prostý neznalosti, skutečný příčiny vlivu konstrukce kabelu na zvuk.Zákazníci, který elektrice nerozuměj jim ty kecy rádi uvěřej, páč jim to nějakým záhadným způsobem objasňuje ty rozdíly ve zvuku, který můžou opravdu slyšet (a nebo chtěj slyšet).
A člověk s elektrotechnickým vzděláním nad tím kroutí hlavou.Ale kdyby se dozvěděl skutečnou příčinu věcí, už by se myslím nedivil.
A ta pravá příčina může bejt elektrická, nebo taky jen čistě obchodní (tvůj příklad se spec. průmyslovými kabely).Ale i to by se dalo pochopit.Jen mít ty informace o záměru výrobce/prodejce.
kabelguru.cz

boxer

Příspěvek od boxer »

Můžeš nám dráteníku popovídat o důvodech změn, které nejsou opodstatněné L/R/C, ale jsou skutečnou příčinou vlivu konstrukce kabelu na zvuk.

Já si to fakt rád (a nejen já), přečtu.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Nauč se číst dutá hlavo *headbang*
kabelguru.cz

Odpovědět