Sitova Pracka AUDIO LOT ALF-3000 - TEST zajmu ?

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
vlado222

Re: Sitova Pracka AUDIO LOT ALF-3000 - TEST zajmu ?

Příspěvek od vlado222 »

Yngvie už máš doma druhého Ukrajinca. ;)
Dobre otestuj a napíš svoje postrehy.Veď máš s čim doma porovnať. :D
Tiež si myslím že táto značka by mohla mať svoje zastúpenie u normálneho distribútora. Nielen v čR ale aj v SR,tak ako ho má Contrast Audio.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Ukrajina překvapuje holt ... Contrasty hrají jako víno ... a tohle je taky velmi zajímavá alternativa ke značně předraženým renomovaným značkám. Jinak Audiolot není žádná garážová firma, ale jedna z největších v oboru profi audia na Ukrajině.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Kedysi sa vravelo -> kto chce vedieť čo je drina, nech si kúpi kolo Ukrajina. :lol:
Časy sa menia. Netreba nikoho podceňovať a nad nikoho sa povyšovať. Všade sa nájdu šikovní ľudia.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

vlado222 píše:Kedysi sa vravelo -> kto chce vedieť čo je drina, nech si kúpi kolo Ukrajina. :lol:
Časy sa menia. Netreba nikoho podceňovať a nad nikoho sa povyšovať. Všade sa nájdu šikovní ľudia.
Když vezmu přímou klonkurenci v této ceně od Isoteku (Solus) nebo Gigawattu (PF-1), tak tam mám prázdnou pěknou krabici, která nedevastuje zvuk, ale také nevnáší žádnou přidanou hodnotu navíc ... slušný filtr od Isoteku začíná od Aquaria a stojí 36k. Podobně Gigawatt, kde PC-2 EVO stojí dokonce více než 50k. Bratři poláci mě zklamali ... moc se zhlídli v předraženém high-endu: Když si člověk spočítá cenu součástek jen letmo, tak dojde k tomu, že nejdražší součástka je panel z hliníku vyřezaný na CNC :mrgreen: Audiolot nemá žádný překrásný obal, ale je vidět slušná bytelná konstrukce (včetně zásuvek).

Jediné, co mi dělá starost, je hmotnost celého ALFu, která tak nějak neodpovídá tomu kolik váží běžné 3kVA toroidní trafo (cca 20-25kG). Upozornil mě na to Bubuxin a má pravdu ... hmotnost zde odpovídá, tak maximálně 1kVA. Stálo by to za rozborku :?

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

bubuxin píše: Veľmi by ma zaujímalo ako to dorovná napätie zo 170 V na 225V.
Jednoduše,elektronika přepíná těmi relátky vinutí trafa a tím se snaží udržet to slibované napětí.Takový stabilizátor se už vyráběl v osmdesátých letech v Trenčíně pod označením ARN 400F.Tehdy to mělo smysl,vše bylo v hliníku,pamatuji se jak se kolegovi na vesnici zužoval obraz na čb tv když soused začal kutit se svářečkou nebo cirkulou :D Dnešní telky a pc mají spínané zdroje a těm je to jedno jestli 180 nebo 250.
V dnešní době už asi toto netřeba,čez zmodernizoval sítě i na venkově,u nás je stabilní napětí už léta 230-240.Mají toleranci 10% a bohatě dodržují 5.
Navíc bych měl strach z lupání,které se může po čase objevit,hlavně při velkém zatížení(opálené kontakty u těch relé,co spínají indukční zátěž) Podle váhy ten výkon moc nesedí,mám oddělovací toroid 230V/230V 1200W a váží 9,3kg.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Ako to dorovnáva viem, pýtal som sa ako to dorovná. Napísal som to trochu kostrbato. Ide mi o to čo píšeš, že v dnešnej dobe nemávame také výkyvy napätia aby sme potrebovali regulovať od 170 V. Keď si tých 8 stupňov rovnomerne rozdelím na 80 V, tak v rozsahu v ktorom sa bežne všetci nachádzame (220 - 250 V) mám k dispozícii 3 stupne regulácie. Medzi 230 - 240 V sa nič nedeje, až sa dostanem nad 240 V (240 - 250 V) tak sa prepne rozsah, alebo keď napätie klesne pod 230 V (220 - 230 V). Ale až to funguje tak nie čo riešiť, cena je dobrá.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Woofer píše:
bubuxin píše: Veľmi by ma zaujímalo ako to dorovná napätie zo 170 V na 225V.
Jednoduše,elektronika přepíná těmi relátky vinutí trafa a tím se snaží udržet to slibované napětí.Takový stabilizátor se už vyráběl v osmdesátých letech v Trenčíně pod označením ARN 400F.Tehdy to mělo smysl,vše bylo v hliníku,pamatuji se jak se kolegovi na vesnici zužoval obraz na čb tv když soused začal kutit se svářečkou nebo cirkulou :D Dnešní telky a pc mají spínané zdroje a těm je to jedno jestli 180 nebo 250.
V dnešní době už asi toto netřeba,čez zmodernizoval sítě i na venkově,u nás je stabilní napětí už léta 230-240.Mají toleranci 10% a bohatě dodržují 5.
Navíc bych měl strach z lupání,které se může po čase objevit,hlavně při velkém zatížení(opálené kontakty u těch relé,co spínají indukční zátěž) Podle váhy ten výkon moc nesedí,mám oddělovací toroid 230V/230V 1200W a váží 9,3kg.
Já to chtěl zkusit především kvůli přepětí (240+), které trafu v Lebenovi nedělá dobře. A vyplatilo se celkem. Mnoho jsem nečekal, ale příjemné překvapení ... taková facka jako u Accuphase to není, ale za tu cenu nemá smysl mít námitky.

Naposledy oživil Petanek v 23 úno 2014 14:02

Odpovědět