PS AUDIO - Power Plant Premier - síťová pračka
Re: PS AUDIO - Power Plant Premier - síťová pračka
To Avatar
Nechci Ti brát Tvůj názor, ale zřejmě Ti nedochází co jsi teď napsal.
Převedeno do přesných čísel: zvýšení napájecího napětí o necelá 3% je větší problém než
33-100%ní zvýšení zkreslení.
Asi netušíš jak jsou ty hrající krabice uvnitř ukuchtěné.
Nechci Ti brát Tvůj názor, ale zřejmě Ti nedochází co jsi teď napsal.
Převedeno do přesných čísel: zvýšení napájecího napětí o necelá 3% je větší problém než
33-100%ní zvýšení zkreslení.
Asi netušíš jak jsou ty hrající krabice uvnitř ukuchtěné.
Noble Audio - výroba a prodej
Souhlas s NA. Prístrojům nevadí to že v zásuvce není striktně 230 V. Je tady určitá procentuální tolerance. Protože i ten kdo vám elektriku dodává říká že je to 230 V +- pět nebo deset procent rozdílu. Pokud je ted sitace s tolerancí jiná tak mě opravte hádat se nechci
Mělo by to být takto
Od roku 2008 by to mělo být +- 10 procent to znamená 207-253 V. Platí pro elektrickou sít typu nn.
To jen pro představu co z té zásuvky leze a co ty přístoroje musí vydržet.
Od roku 2008 by to mělo být +- 10 procent to znamená 207-253 V. Platí pro elektrickou sít typu nn.
To jen pro představu co z té zásuvky leze a co ty přístoroje musí vydržet.
To all
som muzikant, nie elektrikár, hodnotím podľa svojich uší, či už ladím klavír alebo počúvam muziku, čísla sú pre mňa sekundárne, resp. orientačné. Ja osobne sa stále budem snažiť dať svojim komponentom tých požadovaných 230 VAC/50Hz, je to vo mne nejak tak pocitovo zakódované. Samozrejme rád si prečítam aj názory a rady kolegov z fóra, ktorý viac rozumia tej elektrike, ktorú nevidíme, nepočujeme ale vieme, že existuje, najmä keď nás kopne...
som muzikant, nie elektrikár, hodnotím podľa svojich uší, či už ladím klavír alebo počúvam muziku, čísla sú pre mňa sekundárne, resp. orientačné. Ja osobne sa stále budem snažiť dať svojim komponentom tých požadovaných 230 VAC/50Hz, je to vo mne nejak tak pocitovo zakódované. Samozrejme rád si prečítam aj názory a rady kolegov z fóra, ktorý viac rozumia tej elektrike, ktorú nevidíme, nepočujeme ale vieme, že existuje, najmä keď nás kopne...
Pocity jsou hezká věc, ale lpět na přesných 230V +/- nic je nesmysl. "Čistotota" průběhu, tj. minimalizace harmonických v síti je 100x důležitější. No je to Tvoje věc, ale asi se to musí říkat polopatě.
Co to je 230V u zkresleného napětí sítě?????
Zcela běžný průběh sítě u mě doma ukazuji nyní na obrázku. Harmonické zkreslení tomu odpovídající bylo cca 3%.
Hodnoty napětí v levém horním rohu násobte 2x, je to měřené s děličem 1 : 2 a širokopásmovou sondou.
Co to je 230V u zkresleného napětí sítě?????
Zcela běžný průběh sítě u mě doma ukazuji nyní na obrázku. Harmonické zkreslení tomu odpovídající bylo cca 3%.
Hodnoty napětí v levém horním rohu násobte 2x, je to měřené s děličem 1 : 2 a širokopásmovou sondou.
Pavel Macura Audio
díky PMA, ani ja nespochybňujem tvoje elektro vedomosti.
Blbost jak vrata. ČSN 33 2000-4-46 ed.2:2002, Příloha NK, třetí obrázek zleva jasně definuje, kde má být zapojena fáze. Vlevo.david píše:Bylo by vhodne upozornit, ze CSN na tom dneska uz netrva. Rozumny elektrikar ovsem bude zapojovat fazi doleva.
Používání zásuvek Schuko v České Republice vylučuje ČSN 33 2000-4-46 ed.2:2002, čl. 46N6.1, neboť zásuvky Schuko nejsou vzor stanovený příslušnou ČSN ...pipis píše:Ano, záměr tedy ne. Vypadá to, že to tak mají všechny výrobky PS audia v provedení EU. Proč?
Renowne - DĚKUJI !!!!!!!!!!!
Na vysvětlenou: když psal svého času Bohuš:
Můj odhad byl zcela mylný, Ostrava je asi zaneřáděná celá.
Dnešní podvečer,
THD %, Input :
THD %, Output:
Teď aktuálně mám input 4,9-5,0% a output 1,2%.
Zatrolený ČEZ. Mít tak Martina Romana po ruce, asi bych mu dal záhlavec
Napětí jsem měřil již dříve, přes den je 221-224V, večer 225-227V.
Power Plant to dá krásně do latě.
Popisovat zvuk se mi teď nechce, ale (svůj, subjektivní) názor mám hotový: pro mě má Power Plant přínos ekvivalentní novému komponentu.
Na vysvětlenou: když psal svého času Bohuš:
říkal jsem si - bydlím sice jen tři kilometry od něj, ale nový barák s elektřinou komplet v mědi, to bude u mě naprostá pohoda.bohus píše:to Pipis : tak to buď rád. V tom našem paneláku se nedostanu pod vstupní zkreslení 7-8%.
Můj odhad byl zcela mylný, Ostrava je asi zaneřáděná celá.
Dnešní podvečer,
THD %, Input :
THD %, Output:
Teď aktuálně mám input 4,9-5,0% a output 1,2%.
Zatrolený ČEZ. Mít tak Martina Romana po ruce, asi bych mu dal záhlavec
Napětí jsem měřil již dříve, přes den je 221-224V, večer 225-227V.
Power Plant to dá krásně do latě.
Popisovat zvuk se mi teď nechce, ale (svůj, subjektivní) názor mám hotový: pro mě má Power Plant přínos ekvivalentní novému komponentu.
to Zbyněk :
A to počkej, až před PPP vrzneš ještě Renownovu dvoumetrovou hadici. Já byl po zapojení PPP nadšen a
když mi přišla Renownova hadice, tak jsem to zkoušel asi pět krát s původním a novým kabelem.
Nechtělo se mi prostě věřit, že ten přínos tam je. Nebyl to sice až takový rozdíl jako samotné napojení PPP,
ale další zlepšení je jasné.
A to počkej, až před PPP vrzneš ještě Renownovu dvoumetrovou hadici. Já byl po zapojení PPP nadšen a
když mi přišla Renownova hadice, tak jsem to zkoušel asi pět krát s původním a novým kabelem.
Nechtělo se mi prostě věřit, že ten přínos tam je. Nebyl to sice až takový rozdíl jako samotné napojení PPP,
Chtěl bych se inženýrům z Buchumi (Audionet) omluvit, za svou averzi k jejich firemnímu soundu. Z části to je i antipatií k dovozci a jeho cenové diskriminaci, kterou toto fórum dokázalo uvést na pravou míru, tzn. že máme stejnou pultovou cenu, jako bohatí bavoráci.bohus píše:to Zbyněk :
Jak hraje CD ART a integráč SAM2, na dobré elektřině, vyleštěné Power Plantem, je jedna báseň!
Budu se rouhat, Renown promine, gramofon hrál hůř...
On ten digitál, dobře opatrovaný, výsledky má. Ve zvuku nebyl neduh syntetiky, známý delikt číselně-analogových převodníků. Hudba plyne jako zurčící potůček, pleťovka je přirozená, Beat naprosto přesný, nic se neblemcá ani nepředbíhá, poslech dosahuje relaxačního účinku. Pozornost upřená na zvuk se po půl "písničce" upře na umělecký záměr interpretů a posuzujeme jen jejich podání skladatelova záměru.
A to je jediné správné.
Power Plant hodiny, do každé rodiny.
V rámci akce Zelená Úsporám, z rozpočtu €U, bych požádal o úhradu poloviny nákupky žehličky sinusovky, neboť naši miláčkové, nedostanou šanci rozvinout své konstrukcí vložené šémy muzikality.
Není to dlouhé a složité? Ano?
Shrnutí :
Power Plant otevírá klid, rytmus a lahodný poslech.
Škoda každé koruny, co padá vedle.
Třeba na woodoo.
Stačí odrušit.
to Efičák :
už to není pravda, Audionet SAM V2 byl nahrazen Audio Research Reference 5 a Tvá další návštěva bude možná až po jeho určitém rozehrání ať mi jej nezpryzníš.
A SAM V2 nešel out, jak tady někteří píší, že se jich majitelé zbavují, ale krmí úspěšně Triangly Magellan Duete.
S Audionetem bývá problém když od té začky je vše, tzn. player, předzes i koncáky, ale já bych Audionet ART G2 ve spojení s EPS pryč nedal, nevidím (neslyším) jediný důvod.
už to není pravda, Audionet SAM V2 byl nahrazen Audio Research Reference 5 a Tvá další návštěva bude možná až po jeho určitém rozehrání ať mi jej nezpryzníš.
A SAM V2 nešel out, jak tady někteří píší, že se jich majitelé zbavují, ale krmí úspěšně Triangly Magellan Duete.
S Audionetem bývá problém když od té začky je vše, tzn. player, předzes i koncáky, ale já bych Audionet ART G2 ve spojení s EPS pryč nedal, nevidím (neslyším) jediný důvod.
No myslím, že Accuphase je jiná liga, to bych asi nesrovnával .....
Pytel: Na porovnanie som celkom zvedavý. Práčku Accuphase PS-500V som mal doma týždeň požičanú. Zamiloval som sa po prvej skladbe.
Tak pár poznatků: PS kontra RiAudio test na mé sestavě -- při zapojení PS audio vše čistější, ale trochu ubylo prostoru a malinko ubyl ten drajv na který jsou moje uši navyklé. Asi jsem čekal více ,ale u mě fakt je zkreslení vstupního 230V mezi 1.2 -- max.1.8 % a 231V -- 236V, takže u mě skoro ideál a pračka se moc neprojeví. Velmi praktické DO a dispej na předním panelu, RiAudio pouze ukazuje vstupní napětí a při bordelu ( stejnosměrné složky trochu bručí odděl.trafo ).
Včera večer proběhl testík na dospělé sestavě: PS kontra Accuphase 1200 -- podotýkám Accup. je několikrát dražší a také má odděl. trafo a hlídá zkreslení a volty na jiném principu. Obě pračky se nechaly zapnuté cca 1.hod, používaly se kabely VDH a Tunami. Prvně několik songů přes Accuph. pro mě mohu říc známý a top zvuk, nic nechybí nic nevyčnívá. Po zapojení PS, bohužel okamžitá změna zvuku, ubylo prostoru a vše se stalo ploché, tuto sestavu to sesadilo o hodně procent dolů. Velký rozdíl byl vstupního zkreslení změřeno PS audiem u samostatného přívodu a normální zásuvky díky dispeji narozdíl Accuph. má analogový měřak spíše informativní.
Zapojeno na sestavě :
Opět se potvrdil přínos VDH u sestavy, i když u monobloku ostal kabel Tunami.
Prosím je to pouze můj postřeh a na konktétních sestavách, jinde u jiné sestavy a konkrétního stavu síte 230V.
Doufám že cosi napíše Lachim, kterému děkuji za možnost konfrontace praček. Přes víkend ještě pořádně provětrám na své sestavě PS a napíši více poznatků.
Včera večer proběhl testík na dospělé sestavě: PS kontra Accuphase 1200 -- podotýkám Accup. je několikrát dražší a také má odděl. trafo a hlídá zkreslení a volty na jiném principu. Obě pračky se nechaly zapnuté cca 1.hod, používaly se kabely VDH a Tunami. Prvně několik songů přes Accuph. pro mě mohu říc známý a top zvuk, nic nechybí nic nevyčnívá. Po zapojení PS, bohužel okamžitá změna zvuku, ubylo prostoru a vše se stalo ploché, tuto sestavu to sesadilo o hodně procent dolů. Velký rozdíl byl vstupního zkreslení změřeno PS audiem u samostatného přívodu a normální zásuvky díky dispeji narozdíl Accuph. má analogový měřak spíše informativní.
Zapojeno na sestavě :
Opět se potvrdil přínos VDH u sestavy, i když u monobloku ostal kabel Tunami.
Prosím je to pouze můj postřeh a na konktétních sestavách, jinde u jiné sestavy a konkrétního stavu síte 230V.
Doufám že cosi napíše Lachim, kterému děkuji za možnost konfrontace praček. Přes víkend ještě pořádně provětrám na své sestavě PS a napíši více poznatků.