PS audio PowePlant

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
acibuk
Kontaktovat uživatele:

PS audio PowePlant

Příspěvek od acibuk »

Ahoj všem na foru,

i já jsem dospěl k přesvědčrní, že kvalita elektrické energie pro napájení HiFi je zásadní. Bydlím v panelovém domě, mám separátní, stíněný přívod, který je na samostatné fázi.

Momentálně přemýšlím, kterou cestu zvolit. Pročetl jsem diskuse tady na fóru i jinde a stále mi není jasno kudy se vydat. Filtrace, nebo pračku?

Momentálně jsem ve fázi, kdy se přikláním ke kompletní rekonstrukci el. napětí a zvolit pračku. Nicméně si pořád nejsem jistý zda by pro mě byl vhodnější např. filtr.

Oslovila mě konkrétně PS audio P15. Máte s ní zkušenosti? Budu moc rád za názory, zkušenosti

Děkuji, pěkné svátky
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, CambridgeAudio CXC

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PS audio PowePlant

Příspěvek od Antony »

Pokud se pohybuješ v této cenové relaci musím z vlastní zkušenosti rozhodně doporučit síťový filtr Sroll. Jeho účinek je ohromující, úplně mění zvuk k tak lepšímu, až člověk nevěří, že jeho aparatura dokáže takto hrát. Měl jsem předtím možnost zkoušet i jiné filtry, ale rozdíl nebyl skoro poznat. Sroll je zcela jinde.

Mimochodem, pokud by někoho zajímaly ceny:
Filtr Sroll Purity Quantum - 93 tisíc
Napájecí kabel Sroll Purity Quantum - 38 tisíc
Pozor - Sroll napájecí kabely musejí být na obou stranách filtru, jedno bez druhého nemá smysl používat. To znamená, že potřebuješ filtr, plus minimálně 2 ks kabelů, ale spíš víc (jeden pro připojení filtru k síti, další od filtru přístrojům).
Luděk Šroll rád nezávazně zapůjčí a především odpoví na případné dotazy, takže každý může v klidu popřemýšlet, zda do toho jít.

Jaký je rozdíl mezi filtrem a pračkou nevím, vnímám to spíše jako marketingové názvosloví, ale třeba mne někdo opraví.

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

....a teraz pribehnu dalsi, co budu odporucat iny luxusny cesky vyrobok, ten od GMC...
Treba vychadzat z toho, ze acibuk je svojpravny a vie, preco si vybral, to co si vybral, a pyta sa na skusenosti s konkretnym produktom a nie na odporucania inych.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Právě proto, že je svéprávný, si dokáže z příspěvků určitě sám vybrat. Ve svém úvodním textu jednoznačně píše "Momentálně přemýšlím, kterou cestu zvolit." a "si pořád nejsem jistý zda by pro mě byl vhodnější např. filtr." Tedy nic definitivního. Pokud se další uživatelé podělí o své zkušenosti, bude to pro acibuka jen dobře. Rozhodně nepotřebuje mluvčího, tím si jsem jistý. Obzvláště ne takového, co si ani nepřečte zadání..

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Add Sroll. 38tis za síťový kabel není zrovna málo (vlastně je to kotel :D ). Zkoušel někdo k Srollu i jiné síťové kabely - cenově přijatelnější?
Filtr, já bych osobně taky asi sáhl po Srollu.. (s kabely se naštěstí nemusím na nikoho spoléhat)
Co se týká PS15. Vzpomínám si, že jej někdo měnil za PS20, že ta je vhodnější pro větší komponenty.
Nedávno byla ve VOIX ve výprodeji za 199 (skladová, zabalená) a prakticky hned pryč. :) Tzn. u té 15 bych měl malého červíka, aby to bylo poslední řešení. Ale osobní zkušenost s ní nemám.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 22 pro 2021 16:07, celkem upraveno 6 x.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Vlastním pouze model P3 a jsme s ním velmi spokojen. Celou dobu jsem chtěl pračku Accphase PS-510. Po několika pokusech o koupi po EU jsem to vzdal a koupil nové PS audio. Tolik podvodníků a překupníků se snaží podvést že je to až neuvěřitelné.
Samotné filtrace jsem doma nezkoušel takže nemohu soudit o kolik je toto lepší. Jinak u mě rozdíl značný. A to bydlím v domku. V malé vesnici s 20let starou elektrikou. Pračku jsme testovali i u kamaráda v Ostravě v paneláku. Tam se zvuk změnil mnohem více. Jakoby se úplně změnil celí charakter beden.
Proto si myslím že si to musíš sám vyzkoušet. Univerzální řešení není a bude hodně záleží co všechno je v sestavě. Aby to pračka utáhla.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Kychtax:
Zkoušel jsem i jiné kabely, samozřejmě, každý chce ušetřit. Starší generaci Sroll kabelů, i jiné. Ale nefunguje to. Ty nové tlusté kabely jsou unikátní a mají na výsledný efekt zásadní vliv. Nic proti tvým kabelům, ale ve srovnávací zkoušce bych na ně nevsadil.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Co je v těch nových tlustých kabelech? Umí někdo napsat jejich parametry?
Stačí indukčnost a kapacita. Děkuji.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ja jsem u toho vlastne na zacatku byl u jednoho hifisty s filtrem Quantum. Lec I s kabely sroll jsem neslysel. On je dodelaval. Sestavu s filtrem ano. A tam se neco resilo, ze kabelu moc nebude kvuli omezenemu mnozstvi dratu, ci co a vida je z toho produkt. :)
Ja jsem mel k tem kabelum vyhradu konstrukcni, ze se lamou za konektorem. Co jsem je zatim videl. Jinak ta synergie.. ano. Mam to podobne v kabelu a liste. Je to logicke. Proto lepsi by bylo srovnavat filtr s kabely a listu s svymi kabely. Ja mam vlastne vsechno stribro. Tam by to bylo I castecne na nahodu, jak si to sedne jinde. Jak rekl nedavno kamarad, zalezi na kazde veci jak prispiva k celku a zejmena jejich kombinaci. Spis nez se uchylit k rychlemu hodnoceni a zaveru napr. s jednou prehozenou veci.
A taky do toho zasahuji pocity, nalada a preference atd..aby to nebylo tak jednoduche. :lol:
To mne jen tak napadlo, sled myslenek.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Antony se podělil se svou dobrou zkušeností, nemám důvod to zpochybňovat, vím, že jeho schopnosti vnímat rozdíly jsou dobré. Problém může být pro ostatní v tom, že nejsou skalními fandy značky Sroll jako on. Antony má od tohoto výrobce DAC, zesilovač i veškerou kabeláž a má tedy letité zkušenosti přímo s Luďkem Šrollem.
Tohle ale většina nemá, a když si zadají do vyhledávače Sroll Purity Quantum tak nic nenajdou, a ani stránky výrobce tyto produkty neobsahují- klasická Luďkova slabina. Už tohle mnoho lidí spolehlivě odradí jde o rozhodování o nemalé investici, a lidé mají rádi informace, propagaci a výsledky v testech, nebo aspoň informace od uživatelů. Jako další problém vidím fakt ve formě tvrzení, že pokud má mít ta filtrace super výsledky, tak je třeba koupit minimálně tři napájecí kabely v součtové hodnotě sto tisíc. Zájemci o filtraci bude chybět ale vždy jen kabel před filtraci, k přístrojům již adekvátní mít bude. Prodávat je a kupovat drahé nové se lidem chtít nebude. Mam informace od několika lidí, co filtraci Sroll zkoušely na svých kabelech, že nepřinesla lepší výsledek než jiná třikrát levnější filtrační jednotka. Takže se z toho zdá, že to co Antonyho tak nadchlo jsou právě ty kabely samotné.
Noble Audio - výroba a prodej

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dá se to tak říct. Možná jsem dokonce i fanda značky, ale je to podmíněné. Jde hlavně o dlouholetou pozitivní posluchačskou zkušenost. Samozřejmě, moje spokojenost až nadšení jsou jistě znát, někoho to možná i štve, co si to dovoluju...

Jde mi v první řadě o muziku, přístroje jsou jen prostředek. Letité zkušenosti s jakoukoli značkou jsou pro každého rozhodující. Že já mám dobrou uživatelskou zkušenost zrovna s výrobky Sroll, je jisté řízení osudu. Nevidím jediný důvod, proč tyto zkušenosti nepředávat dál. Nicméně, nutno podotknout, že výsledný stav "téměř všechno Sroll" rozhodně nevzniknul jednoduchou preferencí. Jestli můžu Luďkovi Šrollovi něco vyčíst, tak ten jeho pověstný anti-marketing. On je vynálezce, ne obchodník. Kdyby mi někdo vychvaloval komerční výrobek a já ten přístroj pak ani na internetu nenašel, poslal bych ho určitě do háje. V tom naprostý souhlas. Dost mu to škodí a různé internetové fámy se tím jen přiživují. Jako konstruktér má však moji plnou důvěrou, a že si (ne)propagaci dělá po svém, to je prostě fakt, který však na kvalitě jeho přístrojů pranic nemění.

Mám letité zkušenosti se spoustou jiných značek. Že ve finále zůstane jen to nejlepší (a nejdražší) je jaksi jen logický důsledek, nikoli záměr. V podstatě jsem žádný přístroj Sroll nechtěl. Nechtělo se mi utrácet za hifi, když to hrálo i před tím. Jenže, jak se "to" objevilo doma (každý přístroj jsem si před pořízením nezávazně zapůjčil), nemohlo to odejít. Zvukový přínos byl takový, že i já lakomec jsem zlaťáky rád vysypal..

Filtr+kabely = jeden systém. Toto je nutno přijmout bez výhrad, jinak se efekt neprojeví zdaleka plnohodnotně.

Jinak, ve vláknu k "PS audio P15" jsem jen chtěl dát tazateli vyzkoušenou alternativu, když už se rozhoduje kam investovat. Nechť si vše přebere po svém, což jistě udělá.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak jestli to má jako koníčka a není na tom finančně závislej, tak ho nějaký marketing nemusí trápit.
Jak máš řešený zbytek rozvodu elektřiny? Stačí k prvnímu venkovnímu transformátoru. Jestli to není tajné.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 23 pro 2021 12:04, celkem upraveno 1 x.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Kdyby se zakladateli vlákna chtělo získat info - cca 2 měsíce zpět jsem byl v Casea v NJ a je tam fyzicky jednotka PS audio PP 15 (prodává je) , měl tam starší verzi filtrační lišty Sroll,a možná je tam ještě i nová verze lišty Sroll Quantum a D.Vrána tam měl i nové kabely od Šrolla .... pokud už tam nemá nějakou verzi lišty Sroll tak určitě má D.Vrána srovnání ... zkus se tam zeptat
-
Po vyzkoušení různých věcí - teď nejen lišty,trafa - si myslím že výborného výsledku,nakonec i dost podobného cíle se dá dosáhnout i různýma cestama,.......není nic jako univerzalní "The Best" pro všechny situace

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

weiron
Pouze info: nevím jak dlouho tu pračku sháníš, Accuphase PS-510 je už historie a není potřeba to shánět po EU. Stačí v ČR a např. tady:
https://www.musicrecords.cz/catalogue/h ... /?icid=102

a ujišťuji Tě, že to podvodníci a překupníci nejsou. Stačí se tam dotázat - skladem to nedrží, ale jsou schopny to dodat do 3-5 dnů.
Pokud bys ji chtěl hned tak tady:
https://www.avcenter.cz/accuphase-ps-530 a tady:https://www.studiospalicek.cz/sitove-fi ... ase-ps-530 a pak další prodejci v ČR.

Mimochodem, tyto pračky fungují perfektně.

Sorry za OT.

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

Děkuji všem, kdo jste ztratili trochu toho času ve snaze mi poradit.

Moýná bych měl upřesnit požadavky, které na filtraci mám

Potřebuji min. 3 výkonové zásuvky. Mám aktivní bedny plus zesilovač. U těch praček se bojím nedostatečného výkonu a ztráty dynamiky. Dále se obávám toho, že pračka je v podstatě aktivní prvek, jak je to s poruchovostí?

Jak jsem již psal, mám samostatný, stínený přívod na pojistkovém odpojovači, na samostatné fázi. Navíc máme v celém domě novou elektřinu v mědi. Napětí sepohybuje v rozmemí 227-232V

Z panem Vránou jsem již kdysi jednal a určitě se mu ozvu.

Pěkný den
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, CambridgeAudio CXC

Odpovědět