oddělovací trafo+filtr zn. ri-audio

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
valderon
Kontaktovat uživatele:

Re: oddělovací trafo+filtr zn. ri-audio

Příspěvek od valderon »

To PítrsPraha :
To srovnání s NA by určitě zajímalo, mimo mě, hodně lidí. Pokud můžu poprosit...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

valderon : protoze mam zatim obe zarizeni doma muzu napsat jak jsem psal vyse - NA je vyborne zarizeni za dobre penize, svou ulohu v dane sestave splni, ale je to v podstate DC filtr, kdo potrebuje i oddelovaci trafo, tomu lepe posluzi RiAudio. Pochopitelne to chce vyzkouset v konkretni sestave a na konkretnim el rozvodu. Navic je nutne napsat, ze to v zasade nejde porovnat ani cenove, RiAudio je vyrazne drazsi.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Objevily se zde matoucí informace, že mé jednotky jsou "v podstate DC filtr"
Ve zkutečnosti to jsou EMI/RFI filtrační jednotky jako třeba Gigawatt a pasivní IsoTek, ale oproti nim obsahují i DC filtraci, což je ochrana proti stejnosměrnému napětí v síti.
EMI/RFI je vysokofrekvenční rušení v síti.

Jednotka RI-Audio stojí čtyřnásobek ceny oproti mé původní jednotce, se kterou to aktuálně porovnává PavelDosko.
I proti Sunrise je to více jak třínásobně dražší zařízení, takže se nabízí jako rozumné porovnání až vůči jednotce Galaxys. Ta je stále méně než za polovinu, a je dál svou neutralitou a přirozeností v rámci přístrojů z mé výroby.
Noble Audio - výroba a prodej

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

NA : tak jsem to myslel, pardon, nijak NA filtraci nehanim a o znacnem financnim rozdilu jsem psal, stejne jako to ze se to pri ruznych el rozvodech a sestavach muze chovat jinak.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dnes jsem po pár dnech poslechu RI Audia přepojil zpět na NA Sunrise. Potom po cca hodině poslechu zase zpět pro potvrzení dojmů. Jak tady už zaznělo, tyhle dva přístroje nejsou přímí konkurenti. Jsou to jiné přístroje jak uvnitř, tak cenovou kategorií. Takže ani mojí ambicí není pokoušet se určovat, který je "objektivně lepší", ale spíš mě zajímá, jaký má ten který přístroj vliv na zvuk mojí sestavy.

V jedné krátké větě bych rozdíl charakterizoval tak, že RI Audio přinese klid, organizovanost, prostor a přehled, zatímco NA Sunrise umí přesvědčivěji podat nejhlubší basy, s o chloupek větší razancí a objemem, ale zvuk je ostřejší, plošší. Říct, který bas je "správnější" ale neumím. S oběma "filtrama" je ale bas výrazně pevnější a artikulovanější než z mého předešlého integráče, takže bych řekl, že ani jedna jednotka basy nebrzdí tak, aby to snad mohlo vadit (můj subjektivní názor platný pro koncák s 2x250 W do 8 Ohm).

Jinak mě překvapilo, že měřák na RI Audio mi ukazuje napětí v zásuvce v rozmezí 247-252 V... Přeměření multimetrem to potvrdilo.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

247-252 V je docela narez, ja mam 228-234

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Norma dovoluje až 253 V, takže tam mám ještě rezervu :-).

Jinak k RI ještě doplním, že brum trafa je slyšet jedině v úplném tichu a s uchem na deklu. Trafo v koncáku A21 brumí o chloupek víc, ale taky je to slyšitelný jen s uchem u horního krytu a v úplném tichu.

T101
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od T101 »

Kdyby někdo sháněl další kousek je na prodej https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... r-plf-10a/

Odpovědět