Nordost (QKORE, Valhalla2 okrajově SortKone)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nordost (QKORE, Valhalla2 okrajově SortKone)

Příspěvek od FS »

Tak něco takového jsem zatím zažil jen ve studiu :( .. a bez pořádné akustiky to ani nepůjde. Pozitivní na tom je, že je kam směřovat :D

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Takéto "uzemnovacie srandy" robia aj iné firmy :) a už dávnejšie. 8-) Aj rozne antivibračné podložky pod police alebo komplet stojany "odpružené a snažiace sa vybracie eliminovať" alebo aj rušenie EM atd.

Popis čo je u jednej známej firme ku takým doplnkom:

"Active isolation base engineered to eliminate Electromagnetic Distortion inside your components. Every trace on every printed circuit board, every wire that carries signal or electricity, every capacitor, every resistor, and every integrated circuit, transistor or vacuum tube all create their own EM fields and these fields interact with one another to distort the music signal. "

Niektoré puživaju pasivne alebo aj aktivne( z napájaním ) tienenie na prepojovacích aj sieťových a reprokábloch. 8-)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

hřebík píše:
27 čer 2018 21:35
A neporovával jsi ty základní Sort Kony s orig. Cerabally nebo OneA? Mám nějaké orig. Cerabally i OneA, teď nově dávám Cerapucy pod těžší část sestavy... A trochu váhám, do čeho investovat dál.

Jinak Nordost je bohužel peněženky mor dost, ale člověk jeho přínos obvykle ocení.
@hřebík: Minule jsem tady něco napsal v tom smyslu, že levnější SortKone "za to nestojí" a má smysl se zabývat až BC a TC.

Tak dnes jsem byl svědkem toho, že to není pravda. Mýlil jsem se, to co jsem původně napsal platí jen a pouze pro systémy, které jsem do tehdy měl možnost se SortKone vyzkoušet. Bylo chybou to zobecňovat.
Po dnešku musím potvrdit, že pro testovaný přístroj bylo použití TC i BC vysloveně škodlivé. A levnější AC bylo to pravé ořechové.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

FS: Dík moc! Mám doma nyní několik sad klasických ceraballů, cerapuců a sadu SortKonů TC. Testování zdlouhavá, v hlavní poslechovce si teď hraju spíš s akustikou.

Jinak obecně je zajímavý mít různý sestavy na různých místech. Zakouším všude úplně jiný problémy! V letní poslechovce asi se zemí, takže brzy objednám iFi Groundhoga a možná i elektrikáře :)

Odpovědět