Asi takový posun, jako kol na obrázku?Janik píše: ↑28 kvě 2024 11:18Ak sa niekto rozhoduje prosim vas berte vsetky tieto vyjadrenia fakt iba ako folklor na CZSK forach. Mam osobne NA sunrise a posun bol obrovsky ci som mal staru elektroinstalaciu alebo teraz ked mam novu so samostatnym privodom. Galaxys som neskusal ale skusal rozne ine od inych znaciek (Audioquest, Isotek v podobnej a vyssej cene). Sunrise je pre mna konecna a sadla mi.
Noble Audio vs. Isotek atd.
Re: Noble Audio vs. Isotek atd.
Booker ak si hluchy tazko ti nieco vysvetlit tak prosim ta daj si pohov. Chod si vyhonit alebo zaplat si nejaku maserku.
Osobně filtrace na poslech hudby nepoužívám, mám pračku, ale u hifi věže v obýváku, resp. DK, tak filtraci mám a to obyčejnou Supru, resp. tu novější verzi, která má jednu zásuvku bez filtrace - pouze s ochranou pro silič. Při filmech ta filtrace nevadí, vliv jsem ani nezjišťoval a na hudbu, to jen "bytná" tam točí ten její popík a je jí to úplně jedno.
Důležité zjištění je, ta první verze Supry měla filtraci ve všech zásuvkách a na siliči to bralo dynamiku. Tento problém měl kamarád a tak ji taky vyměnil za tu novější s jednou zásuvkou pro silič a bez filtrace.
Filtrační jednoty NA: Někteří z Hifi kamarádů je mají u aparatury střední třídy a jsou spokojeni. NA filtrace vykazují větší přínos, než některé značkové za násobné ceny. Určitě místo na trhu mají. Každý se musí rozhodnout sám, co mu vyhovuje, ale kategoricky plivat, aniž by to vyzkoušel, nebo vůbec uměl a měl kde vyzkoušet, je irelevantní a ostudné.
Důležité zjištění je, ta první verze Supry měla filtraci ve všech zásuvkách a na siliči to bralo dynamiku. Tento problém měl kamarád a tak ji taky vyměnil za tu novější s jednou zásuvkou pro silič a bez filtrace.
Filtrační jednoty NA: Někteří z Hifi kamarádů je mají u aparatury střední třídy a jsou spokojeni. NA filtrace vykazují větší přínos, než některé značkové za násobné ceny. Určitě místo na trhu mají. Každý se musí rozhodnout sám, co mu vyhovuje, ale kategoricky plivat, aniž by to vyzkoušel, nebo vůbec uměl a měl kde vyzkoušet, je irelevantní a ostudné.
Ja mam tu Supru taky, asi teda taky novejsi verzi, protoze to ma taky jednu zasuvku bez filtrace a slysim ubytek dynamiky i tak. Pouzivam to jen na spinane zdroje, zdroje k audio PC, switchi, apod. a to spis jen pro dobry pocit, kdyz uz to mam doma. Takto to ma vliv na zvuk nulovy. DC filtr maji ale dobry, uplne mi to eliminuje brum traf u koncaku a nijak to zvuk nemeni.
Co sa tyka list Supra tak sa odjakziva robili dva typy a to so Surge protection MD06EU/SP a bez s oznacenim MD06 EU (EU znamena ze to je pre Europske rozvody a SP ze obsahuje prepatovu ochranu).
Moze byt ze uz maju aj inu verziu ale odkjakziva v tom mali ludia hokej. Ta verzia MD06 EU (bez LED-iek) nema v sebe ziadny filter a ani prepatovu ochranu su to proste len parlalene zapojene zasuvky. (fotka dole). Verzia MD06 EU/SP je to iste len ma prepatovu ochranu a indikaciu. Jedine co v tychto oboch listach je “filtracne” su malicke toroidne ferity (asi 1,5cm priemer) cez ktore je ku kazdej zasuvke prevleceny L vodic.
Tak ci tak skusal som obe a obe zanasaju do zvuku urcity blativy a prifuknuty charakter na basoch. Takze som si nechal len tu s prepatovou ochranou a pouzivam ju pred telkou a STB. Audio mam zapojene cez listu Furutech (bez filtra so spravne zapojenym ochrannym vodicom do hviezdy), ktora je podla mojej skusenosti neutralnejsia a transparentnejsia
Moze byt ze uz maju aj inu verziu ale odkjakziva v tom mali ludia hokej. Ta verzia MD06 EU (bez LED-iek) nema v sebe ziadny filter a ani prepatovu ochranu su to proste len parlalene zapojene zasuvky. (fotka dole). Verzia MD06 EU/SP je to iste len ma prepatovu ochranu a indikaciu. Jedine co v tychto oboch listach je “filtracne” su malicke toroidne ferity (asi 1,5cm priemer) cez ktore je ku kazdej zasuvke prevleceny L vodic.
Tak ci tak skusal som obe a obe zanasaju do zvuku urcity blativy a prifuknuty charakter na basoch. Takze som si nechal len tu s prepatovou ochranou a pouzivam ju pred telkou a STB. Audio mam zapojene cez listu Furutech (bez filtra so spravne zapojenym ochrannym vodicom do hviezdy), ktora je podla mojej skusenosti neutralnejsia a transparentnejsia
Nevím, co vede některé hifitsty k tak agresivnímu vystupování. Jako by šlo o život dotyčného jedince. Ale moc dobře se to nečte. Pavla alias N.A. znám už hodně let. A tak z mého ho zaujatého pohledu se jedná o pracovitého skromného chlápka za kterým je viditelný a slyšitelný kus poctivé práce. To, že na každou reálii existují vždy min. dva úhly pohledu je přirozené. Těch hifistů co tady něco produkuje zas takové množství není a takže nevím proč je tady potřeba se do sebe pořád navážet.
blesk666
Psal jsem o liště SUPRA MD06-EU Mk3, kterou vlastním ( pro DK ) a mám ji uvedenou v popisce.
Psal jsem o liště SUPRA MD06-EU Mk3, kterou vlastním ( pro DK ) a mám ji uvedenou v popisce.
Oldear: na fotke je sice starsi model lebo nemam novsiu odfotenu zvnutra, ale mal som MD06 EU MK3 a MD 06 Eu/SP mk3 (tu stale mam). Vo vnutri su 100% identicky prevedene (mal som rozobrate ale nemam ulozene fotky) a zvukovo plati co som napisal vyssie. Mozem zvnutra odfotit najblizssie dni tu verziu MD06 EU/SP mk3
Aby sme boli k teme, Noble Audio Sunrise V2 som od NA mal a podla mna velmi slusna filtracia, Rozhodne by som Sunrise V2 (resp V3) oznacil za zvuku menej skodiacu ako spominanu Supra listu.
Aby sme boli k teme, Noble Audio Sunrise V2 som od NA mal a podla mna velmi slusna filtracia, Rozhodne by som Sunrise V2 (resp V3) oznacil za zvuku menej skodiacu ako spominanu Supra listu.
Tak som to odfotil - je to 2x32A odberne miesta, nech nezerem . Ja sa v tych elektrikarskych veciach moc nevyznam, ale stala ta elektroinstalacia + automatizacia + bezpecnost + vsetky tie gadgety ako mensi byt, tak dufam, ze to je dobre.
Toto je najspodnejsie poschodie, kde je posluchovka, kazde poschodie ma vlastnu rozvodnu skrinu. TO cervene ide do oddelovaku a 5 zasuvkovych okruhov z oddelovaku/filtru. Mam dva okruhy este v posluchovke "spinave" na veci typu projektor/appleTV/Playstation a pod, kde to mam tahane optikou k aparatu.
A len pre predstavu - takto vyzera vrchne poschodie - to napravo su moduly na automatizaciu a senzory.
Janik , dolezite je zdielat osobne skusenosti, ci uz pozitivne alebo negativne, nech sa kazdy rozhodne. Tak ako som sa na vlastnej kozi musel naucit, ze akustiku nevyriesis kablami, tak ani blbe rozvody nevyriesis filtrom, ale treba aktivny element.Janik píše: ↑28 kvě 2024 11:18
Ak sa niekto rozhoduje prosim vas berte vsetky tieto vyjadrenia fakt iba ako folklor na CZSK forach. Mam osobne NA sunrise a posun bol obrovsky ci som mal staru elektroinstalaciu alebo teraz ked mam novu so samostatnym privodom. Galaxys som neskusal ale skusal rozne ine od inych znaciek (Audioquest, Isotek v podobnej a vyssej cene). Sunrise je pre mna konecna a sadla mi.
Inac - tie samostatne rozvody - trochu sa to precenuje. Uricte to je lepsie ako mat nahodene na jednej predlzovacke mraznicku a aparat, ale v principe nic ine sa nezmeni. Tiez tienene kable v stene, to som musel presviedcat projektanta, co robi navrhy pre high-endove miestnosti, ze to FAKT CHCEM. Len krutil ocami s povzdychom "hifisti".
No, Fidji99 - to je super. Tomu se říká sofistika a logistka napájení a rozvodů v domě. Tomu fandím a tiše "závidím". .
Ja mam klasicku elektroinstalaciu, ktora splna IEC 60364. Kedze nepouzivam funkcie, ktore vyplyvaju z inteligentnej elektroinstalacie neinvestoval som do toho. Samostatny rozvod pre hifi ano ale dolezite je vsetko od skrine az po zasuvku. Postnem to aj sem co som napisal na HEF.
V posluchovke/pracovni mam:
1 x Furutech FP-SWS-G s Sommer Cable 3x4mm2 OFC https://shop.sommercable.com/en/Cable/B ... escription + https://www.vinyl-audiophil.de/lng/en/v ... anguage=en
a
2 x Legrand s CYKY 3x4mm + eaton
Kombinacie ktore som porovnal nasledovne:
1:
Legrand CYKY 3x4 koncovy zosilnovac samostatne
Furutech + Sommer Cable 3x4 NA Sunrise (preamp, phono, gramo)
2:
Legrand CYKY 3x4 koncovy zosilnovac + preamp
Furutech + Sommer Cable 3x4 NA Sunrise (phono, gramo)
3:
Furutech + Sommer Cable 3x4 NA Sunrise (phono, gramo, koncak, preamp)
4:
Furutech + Sommer Cable 3x4 koncovy zosilnovac samostatne
Legrand CYKY 3x4 NA Sunrise (preamp, phono, gramo)
5:
Legrand CYKY 3x4 (phono, gramo, koncak, preamp)
Vyhrava kombinacia 3 vo vsetkom. najlepsi bas a jeho hlbka
V posluchovke/pracovni mam:
1 x Furutech FP-SWS-G s Sommer Cable 3x4mm2 OFC https://shop.sommercable.com/en/Cable/B ... escription + https://www.vinyl-audiophil.de/lng/en/v ... anguage=en
a
2 x Legrand s CYKY 3x4mm + eaton
Kombinacie ktore som porovnal nasledovne:
1:
Legrand CYKY 3x4 koncovy zosilnovac samostatne
Furutech + Sommer Cable 3x4 NA Sunrise (preamp, phono, gramo)
2:
Legrand CYKY 3x4 koncovy zosilnovac + preamp
Furutech + Sommer Cable 3x4 NA Sunrise (phono, gramo)
3:
Furutech + Sommer Cable 3x4 NA Sunrise (phono, gramo, koncak, preamp)
4:
Furutech + Sommer Cable 3x4 koncovy zosilnovac samostatne
Legrand CYKY 3x4 NA Sunrise (preamp, phono, gramo)
5:
Legrand CYKY 3x4 (phono, gramo, koncak, preamp)
Vyhrava kombinacia 3 vo vsetkom. najlepsi bas a jeho hlbka
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zacital som sa do tohto vlakna, pretoze sa prave rozhodujem ci ist alebo neist do filtru. Skoda toho balastu, inak par prispevkov aj k veci. Narazil som popri hladani info na zaujimave video kde to chlapik aj realne zmeral.
těch lidí, co to změřili je víc, něco málo je i v odkazech tady ve vlákně. A pak je tu sorta netopýrů, co nic měřit nepotřebují / nechtějí, protože sluchem bezpečně poznají i výměnu pojistky nebo napájecího konektoru. Pak si vyber...
Umíte někdo vysvětlit tu menší 50? To by snad filtr neměl filtrovat, to je pracovní proud trafa.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja nemam elektrotechnicke vzdelanie a vysledky neviem velmi posudit. Kazdopadne som to povazoval za velmi zaujimave prave v tom, ze to meral na vystupe zosilnovaca a skutocne nameral rozdiely. Aj ked teda mne z toho vyplynullo hlavne to, ze skutocne len "drahy" filter, v ktorom je aj trafo a nieco vazi, ma aj meratelne vysledky. Tie vysledky, co nameral na tom ISOTEKu len potvrdzuju to, co tu viaceri z vas pisali, teda, ze to asi za moc nestoji a vplyv je skor marginalny a je otazne, ci nie je navyse ten drobny rozdiel vykupeny inymi nedostatkami ako sa tu popisovalo, okrem ineho pokles dynamiky, atd...