Kemp Elektroniks - Power Station 75

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
PetrJ

Kemp Elektroniks - Power Station 75

Příspěvek od PetrJ »

U nás doma je napájení ze sítě prostě hrozné, kdybych neměl svůj dvojkonverzní záložní zdroj, který mi napájí přístroje rovnou z baterie (při poslechu je vypojený ze zásuvky), vůbec bych neposlouchal - zvuk je bez něj vysloveně nepříjemný (samozřejmě kvůli už dost vysokému rozlišení sestavy). Filtry (Ok Technik, Supra) s tím samozřejmě (nemají to v popisu práce) nedokázaly nic udělat.
Zdroj má ale své nevýhody, ideální by byla síťová pračka. Navíc má sestava je sluchátková, takže opravdu ideální: jediné negativní ohlasy na síťovou pračku jsem zaznamenal u pár majitelů silných výkonových zesilovačů.
Finance sice nejsou, ale i tak jsem se díval, co by tak bylo nejlepší. Chtělo by to samozřejmě něco naprosto tichého (pokud vím, i takový ExactPower je v noci slyšet) a samozřejmě spíš levnějšího.

Obrázek

Zaujala mě síťová pračka Kemp Elektroniks - Power Station 75 (http://www.kempelektroniks.nl/Power-Reg ... on-75.aspx). Stojí něco málo přes tisíc euro, v ceně je i kvalitní síťový kabel (dá se připlatit za lepší model). Je malá, tichá, dostupná - a není to žádný "jen" filtr. Ale má to ovšem háček, jak už to tak bývá: je dělaná pro jeden přístroj (což je ale zase rozumné, dokonale se tak oddělí přístroje od sebe i od sítě) a pro majitele reproduktorů je špatnou zprávou, že utáhne jen přehrávače, převodníky, předzesilovače atd.
Na druhou stranu pro ty movité by bylo skutečně nekompromisní řešení použít takovou pračku (nebo více) pro méně "žravé" přístroje a pro koncák třeba ExactPower, PsAudio, Accuphase atd.
Takže tento tip dávám na net. Pokud by se sem náhodou podíval nějaký zkušený technik *klanimse* (PMA, NA), poprosil bych o komentář, zda se z obrázků a popisu na jejich stránkách dá tušit, zda by to mohlo opravdu fungovat.

Obrázek Obrázek

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemp Elektroniks - Power Station 75

Příspěvek od jimmi »

Vypadá to vo vnutri celkom dosť nabité.Dať k tomu sieťový viac zásuvkový FILTER a pohoda.Toto je teraz aktuálne http://www.kempelektroniks.nl/#/186
Cd prehrávač a sluchadlovy predzosinovač to v pohode utiahne a to by tam stačila rozdvojka,alebo roztrojka.

Odpovědět