Pod dojmem pár témat z poslední doby, kdy nám hifi ruší energie solárních panelů a ohradníky jsem se odhodlal přispět. Zaznamenal jsem rušení hifi při jízdě cyklistů na horských kolech. Jezdí nám okolo domu a vždycky zaslechnu lehký brum, někdy dokonce s určitou frekvencí zesiluje. Příčinu jsem už dávno identifikoval, ale řešení není vždy jednoduché. Představte si, že se hučení gumy přenáší vzduchem. A myslím, že ty vibrace by mohly ovlivňovat kromě ucha i komponenty. Zde je několik návrhů řešení, někdy i vyzkoušených:
1) nasypat do dostatečné vzdálenosti hřebíky (problém jsou moderní bezdušové sety s latexovým těsnícím mlékem)
2) zakázat ve městech jízdu na horských kolech a nařídit jízdu pouze na žiletkách
3) spolehlivě funguje jít sám jezdit, protože v tom momentě jsou vám všichni hifisti světa ukradení
Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem rušení? Myslíte, že v kombinaci s výskytem krav dochází k pouhému součtu nebo je efekt synergický? Dodává některý výrobce voodoo nožek pod komponenty speciální typ pro tuto aplikaci?
Horská kola jako zdroj rušení
Re: Horská kola jako zdroj rušení
3)
Nastala sezona,venku je pěkně a téměř všechno hifi a hifisti světa jsou mi skutečně šumafuk.
Nastala sezona,venku je pěkně a téměř všechno hifi a hifisti světa jsou mi skutečně šumafuk.
Nojo Mamute, ale často takhle večer sedím doma, už je šero či tma a najednou to zahučí. A já ten den třeba nevyjel. A pohoda je pryč.
No nic, jdu jezdit. Hifisti zapojte filtry a dovřete okna.
No nic, jdu jezdit. Hifisti zapojte filtry a dovřete okna.
Přečti si knihu o DC/AC střídačích a poznáš proč může být solární panel občas i nebezpečný. Stejně tak i frekvenční měniče u výtahů. PS: Nechápu jak někdo jezdí na horském kole po zpevněném povrchu, takových individuí potkávám opravdu mnoho. Do lesa a bláta ano, ale do města
Takhle mi to zahučí, když má přijít kamarádka. Když nepřijde, nejezdím, rozchodím to.agavel píše:.... ale často takhle večer sedím doma, už je šero či tma a najednou to zahučí. ....
Zdar, nějak jsem vstřebal to vysvětlení těch solárních článků a těch měničů. Výtahy taky věřím. Dobře si pamatuju, že na elektronovém mikroskopu na bývalé fakultě se dělaly nejdůležitější snímky v dobře od půlnoci do rána, kdy už nejezdily trolejbusy po vedlejší ulici a provoz tramvají byl minimální či žádný. Dostal mě ten ohradník na krávy, jakkoli to zřejmě někde na konci vedení je dost divoký. Ony určitě škodí i geopatogenní zóny...MilanTuma píše:Přečti si knihu o DC/AC střídačích a poznáš proč může být solární panel občas i nebezpečný. Stejně tak i frekvenční měniče u výtahů. PS: Nechápu jak někdo jezdí na horském kole po zpevněném povrchu, takových individuí potkávám opravdu mnoho. Do lesa a bláta ano, ale do města
S tím bikem v městě to máš tak, že nějak se ven dostat musíš. A toho, kdo projel blátem určitě poznáš. Když je bahna v lese dost, tak dávám taky přednost tréninku na silnici a mimo závod se do větších akcí nepouštím. MTB se taky hodí, když chceš jedno kolo na všechno. Prostě přizpůsobíš pláště a věř nevěř, můžeš valit jako h...l.
Jo,jo jedině za 3) , vše ostaní je jen kompromis