Filtr ISOTEC Sigmas

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
bohus
Kontaktovat uživatele:

Filtr ISOTEC Sigmas

Příspěvek od bohus »

Hrozně nerad píšu jelikož neumím popis, ale tentokrát musím. Projel jsem se Rožnovem, samozřejmě se zastávkou u Renowna.
Jak jsem psal v Lachimově vlákně, tak mám brouka v hlavě s novou Lachimovou pračkou a tak jsme to trochu s Renownem probrali.
Co je podstatné, tak to je to, že mi Renown při odjezdu přisunul krabici s lakonickým – vyzkoušej to.
Vůbec jsem to neměl dělat. *headbang*
Jedná se o filtr firmy Isotec (Sigmas), který zrovna asi nebude moc levný a já tipuji tak 50-70 litrů. Říkal jsem si, to má čas,
ale nedalo mi to a už v noci byl přístroj napojen. Výhodou je,že jej lze vsunout do racku jako komponenet a tím pádem to nevypadá blbě.
Mám teď po proslouchané noci a půl dni asi rudé oči a uši jak slon, ale už mě ty udělávky štvou. Vždy se snažím najít chyby a zdůvodnit si,
že přínos je nulový vzhledem k nové investici. Bohužel, teď budu muset klavírovat do Renowna, ať mi tu mašinku sežene se stříbrnou čelní stěnou.
Ke zvuku : naprostá průzračnost, čistota a uklidnění basů. Neumím si moc vymýšlet, ale ta bedýnka mě dostala, a zase budu muset nějak
jemně obelstít rodinu.
Prostě sedím a poslouchám a čučím a poslouchám.
Víc nechám na Efičákovi a jeho popisu až se ke mně dorve.
Doufám, že mi Renown tu krabici půjčí alespoň na týden a zkusím pozvat ještě svého mistra hudby, který mě vždy nakope do pr..ele, když je něco špatně.
Opravdu moc , moc, moc doporučuji k vyzkoušení.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Filtr ISOTEC Sigmas

Příspěvek od Aleska »

Je krásný a dělá pouze to co má: Filtruje.
Obrázek

Jeho cena v Anglii je 1135 Ł včetně daně a stříbrné barvě. Zájemci o černou si musí připlatit dalších 100 Ł, protože černá je krásná...

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Aleska :
Díky, toť příznivá zpráva.
Mé cenové odhady mi dělají v poslední době dost naschvály.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

bohus

o renownově radách nepochybuj.
mojí krabici (50kg) ri-audio si odvezl maestro pytel a také mi ho/jí nehodlá vrátit.
accuphase je bomba! zkoušel jsem včera s a bez.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Filter Sigmas je velmi dobry kompromis - za relativne malo penazi vela muziky! Myslim ze je to rozumny kauf.
Navyse ma dve zasuvky na velke odbery pre koncaky, resp. napr. plazmu.
p.s.
A to ste este nepoculi filter Nova. Ten je este o dost dalej! - ale aj cenou...

boxer

Příspěvek od boxer »

G II Nova
Obrázek
"Definitivní předřazený filtrační systém až pro šest přístrojů."

Popis filtru GII Nova
Hlavní funkce
9-stupňový filtrační systém s přímou vazbou pro zajištění maximální filtrace s minimálními vložnými ztrátami.
Konstrukce generace GII vybavená technologií "Polaris-X".
Úplný vzájemná izolace jednotlivých přístrojů.
Takřka neomezený odběr výkonu všemi připojenými přístroji.
Instalace způsobem "plug and play" (k okamžitému použití).
Nadproudová ochrana.
Technicky vyspělé elektronické jištění podle specifikací firmy IsoTek.
Ochrana proti zemnímu svodu.
6 vysoce kvalitních nespínaných zásuvek.

Úvod
Filtr Nova je nástupem modelu SubStation. Tento přístroj narozdíl od svého předchůdce nevyžaduje provádění složitých výpočtů požadavků na napájení před instalací. Model Nova se také obešel bez filtračního systému s izolačním transformátorem používaného u modelu SubStation, který měl při nesprávném porozumění snahu omezovat dynamické podání zvukového systému.

Filtr Nova byl zkonstruován tak, aby plnil úlohu definitivního "předřazeného" filtračního systému až pro šest přístrojů. Přístroj nabízí neomezené přechodové zatížení a zároveň odstraňuje vzájemné rušní přístrojů. Ačkoli je filtr Nova vhodný pro systémy střední třídy až třídy high-end, audiofilové hledající špičkový systém řízení dodávky energie jej používají ve spojení s modelem Titan (určeným pro výkonové zesilovače) s cílem dosažení definitivního výkonu.

Obrázek

Vlastnosti
Nový model Nova používá namísto izolačního transformátoru konstrukci s přímou vazbou s devítistupňovou sériovou a paralelní konfigurací filtrů. Tato konfigurace je optimalizována pro vysoký stupeň potlačení soufázového signálu s maximálním možným potlačením diferenčního módu a nízkými vložnými ztrátami. Velká péče byla věnována minimalizaci vložných ztrát na síťovém kmitočtu. Nové obvody nabízejí také další velmi žádanou vlastnost izolačního transformátoru, zejména na vysokých kmitočtech, kterou je symetrické napájení.

Pro zajištění dodávky dostatečně vysokého výkonu do celého zvukového systému byla provedena dvě zásadní zlepšení. Přístroj má minimální konstantní jmenovitou zatížitelnost přes 4,600 W. Za druhé je vybaven technicky vyspělým elektronickým jištěním RCBO, které umožňuje dosáhnout vysokých přechodových přetížení při zachování bezpečnosti. Přístroj dále nabízí ochranu napájecích kabelů před dlouhodobým přetížením.

Umístění
Filtr Nova lze umístit na speciální regál nebo na nosný rack elektronických přístrojů. Vzhledem k tomu, že v okolí přístroje je nutné zajistit dostatečnou ventilaci, není doporučeno jej zakrývat nebo uzavírat v těsném prostoru. Dále není doporučeno přístroj provozovat ve venkovních prostorech nebo ve vlhkém prostředí.

Připojení přístroje
Obrázek
Filtr Nova byl speciálně zkonstruován pro splnění požadavků audio nebo audiovizuálních systémů, u kterých je odběr vysokého proudu základním předpokladem. Filtr Nova nabízí natolik vysoký přechodový výkon, že je omezován pouze možnostmi elektrické sítě, do které je zapojen. Z těchto důvodů je doporučeno používat samostatný zásuvkový okruh. Na zadním panelu šasi fitru Nova se nachází šest vysoce kvalitních nespínaných zásuvek, ke kterým lze připojit jakékoli přístroje včetně zařízení s vysokým odběrem proudu.

Zapojení do systému
Filtr Nova je nutné používat s dodávaným napájecím síťovým kabelem. Pokud uživatelé chtějí namísto tohoto kabelu používat kabel vlastní oblíbené značky, pak tento kabel musí mít minimální proudovou zatížitelnost 16A. Je velmi doporučeno používat vysoce kvalitní síťové kabely pro všechna zařízení v systému. Vyhledejte kabely s kvalitními vodiči, například z bezkyslíkaté mědi, které by měly být vybaveny také silným stíněním proti radiovému rušení (RFI).

Blokové schéma a popis vnitřních filtrů
Obrázek

Paralelní filtr
ObrázekNejjednodušší filtr, který je zařazen mezi živý a neutrální pól sítě. Překlenovacím filtrem bývá vybavena většina elektrických přístrojů generujících rušivé signály.
ObrázekSériový filtr
Druh induktoru, který je zapojen podélně, nikoli příčně jako paralelní filtr. Tyto filtry mají velmi speciální konstrukci, neboť musejí vykazovat minimální ztráty na síťovém kmitočtu. Firma IsoTek zjistila, že "klasické" sériové filtry nejsou schopny poskytnout požadovanou šířku pásma a flexibilitu; z těchto důvodů vyvíjí a vyrábí filtry s vlastní specifikací. Tyto specializované součásti jsou vyrobeny podle stejných standardů, jaké se používají u britských kosmických produktů.
Obrázek Vícevrstvý delta filtr
Ideální delta filtr si lze představit jako dokonalý kondenzátor. Dokonalé uspořádání delta filtru neexistuje, neboť všechny kondenzátory jsou zatíženy určitou indukčností. "Vícevrstvé delta filtry" pracují analogicky jako výhybka reproduktoru: jedna sekce zpracovává nízké kmitočty (20kHz - 1MHz), další sekce střední kmitočty a poslední sekce vysoké radiové kmitočty.
Obrázek Polaris-X
Impedance sítě jakožto napájecího zdroje není nikdy nulová - dosažení supervodivosti (0 ohmů) je snem energetického průmyslu. Z těchto důvodů byly nasazeny pečlivě vyvinuté obvody schopné vést elektrony nejsnadnější cestou. Jako analogii si lze představit vodní tok, který nikdy neteče "do kopce". Princip Polarix-X firmy IsoTek je založen na dvou Kirchhoffových zákonech.
Obrázek Adaptivní hradlo
"Adaptivní hradlo" automaticky detekuje velikost zátěže podobně, jako se duhovka oka přizpůsobuje množství dopadajícího světla. Jde o univerzální systém pro vysokoproudá i nízkoproudá zařízení vytvářející definitivní prostředí pro filtraci s kontinuálním průtokem.

Následující informace se týkají pouze výrobků IsoTek GII Nova. Tyto originální výrobky nesmějí být zaměňovány s předchozími výrobky nebo s "imitovanými" modely.
Technické údaje Nova
Počet zásuvek: 6
Typ výstupních zásuvek: 13A, evropský typ "Shuko"
Síťová vstupní zásuvka: 16A, Neutrik
Napájecí napětí: 110-264V stř.
Maximální proudová zatížitelnost: 16A, trvalý odběr
Celkový příkon: Jmenovitý příkon při 230V: 3680W
Trvalý příkon obvodů Titan: 4600W
Přechodové zatížení 10ms: 23000W
Jištění: Elektronická nadproudová ochrana (16A s dodatečným odrušením).
30mA ochrana proti zemnímu spojení, která umožňuje používání radiálních obvodů nechráněných ochranou proti svodovému proudu (RCD).
Rozměry (ŠxVxH): 435 x 136 x 360mm
Hmotnost (v krabici): 12kg
http://www.highend.cz/
Nova High-endový filtr, šestistupňový primární filtr, pětistupňový
sekundární filtr, ideální pro náročnější A/V instalace, 6 zásuvek
16A, celkový proudový odběr 3,7kW, soft start, 12kg, stříbrný
nebo černý
69 990,-

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

bohus píše:....Jak jsem psal v Lachimově vlákně, tak mám brouka v hlavě s novou Lachimovou pračkou a tak jsme to trochu s Renownem probrali.
Co je podstatné, tak to je to, že mi Renown při odjezdu přisunul krabici s lakonickým – vyzkoušej to.
...
Jedná se o filtr firmy Isotec (Sigmas)
Tony píše:... A to ste este nepoculi filter Nova. Ten je este o dost dalej! - ale aj cenou...
Bohušu, tak jsem se dnes stavil u našeho oblíbeného drogového dealera.
Mumlal něco ve smyslu "dávky drogy musí být neustále zvyšovány, snad mu to na další tři týdny bude stačit..." a strčil mi pro Tebe tuhle krabici:
Obrázek

Zítra Ti ji přivezu.

A těším se, až sem zase někdo napíše něco ve smyslu: "no, je to sice fajn, ale XYZ to je jiné maso!" ;)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Zbynek,
budeme sa tesit na tvoje postrehy - nazory - hodnotenie:-)
Pre mna osobne je to jeden zo styroch favoritov (+ Sigmas, Audience Response AR12 a AR6).
Vecna skoda, ze to nemozem vyskusat vsetko naraz - doma...

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Tony píše:Zbynek,
budeme sa tesit na tvoje postrehy - nazory - hodnotenie:-)
Pre mna osobne je to jeden zo styroch favoritov (+ Sigmas, Audience Response AR12 a AR6).
Tony, já jsem jen poslíček. Konečným adresátem je Bohuš. U něj nepochybuju o pečlivých poslechových testech.

Btw.: píšeš o Sigmas a Audience Response. Dej tomu dva-tři týdny pauzy a pak sem napiš něco ve smyslu, že to je to skutečné "maso" ;)
Ať mám zase co převážet :D

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Je to paráda, jak Sigmas, tak Nova. Ale vzhledem ke krizi to bude asi Sigmas co u mě zůstane. *fnuk*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

bohus

nekupuj to levnější. ač horší.
budeš litovat.
všichni toto šetření známe, ne?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Lachim :

Bohus ví o čem mluví, fakt !
Není to zbytečná snaha ušetřit

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Filtr ISOTEC Sigmas

Příspěvek od Svensound »

Tak Bohušu, už filtruješ? Efekt se opravdu dostavil?

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to Svensound :
jo, jó Milane, už dlouho a kdybych o tom nebyl přesvědčen, tak bych nefiltroval.

brvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brvr »

Tak pre ktorý filter si sa nakoniec rozhodol? V čom si zbadal zlepšenie po zapojení? Mohol by si niečo napísať o prínose.

Odpovědět