EXACTPOWER EP 15A
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: EXACTPOWER EP 15A
Souhlas
Já mohu jen doplnit své poznatky. Vzal jsem metr a měřil vzdálenosti od Exactpoweru:
16 cm kncový zesilovač
28 cm S-VHS videorekordér
29 cm DVD player
30 cm DVD rekordér
40 cm TV
A nemám žádný problém.
Myslím, že to p. Láb vystihnul jasně, když napsal, že měl phono předzesilovač přímo na Exactpoweru a bylo vše v pořádku. Phono myslím je velmi citlivý audio komponent.
Já mohu jen doplnit své poznatky. Vzal jsem metr a měřil vzdálenosti od Exactpoweru:
16 cm kncový zesilovač
28 cm S-VHS videorekordér
29 cm DVD player
30 cm DVD rekordér
40 cm TV
A nemám žádný problém.
Myslím, že to p. Láb vystihnul jasně, když napsal, že měl phono předzesilovač přímo na Exactpoweru a bylo vše v pořádku. Phono myslím je velmi citlivý audio komponent.
pipis. mark l,...
já bych, jen a jen osobně, merhauta určitě nebral "na lehkou váhu".
není jednodušší nalézt přístroj, který nebude rušit okolí vůbec?
tento postoj mi připadá, omlouvám se za hrubý výraz, lhaní do kapsy.
nic ve zlém. zdar je v sýru a supr(a)stínení
já bych, jen a jen osobně, merhauta určitě nebral "na lehkou váhu".
není jednodušší nalézt přístroj, který nebude rušit okolí vůbec?
tento postoj mi připadá, omlouvám se za hrubý výraz, lhaní do kapsy.
nic ve zlém. zdar je v sýru a supr(a)stínení
Nechci být hnidopich ale trochu mne zarazilo tvrzení p. Lába, že se neobjevil šum ani v případě připojení phono předzesilovače a při plném zesílení. Mne tedy se objeví (na rozdíl od jiných vstupů) a to tam žádný Exactpower nemám. Je to dáno nižším odstupem s/š phono zesilovače s tím nic neuděláme.
Přesně tak, zrovna nedávno jsem řešil u jedné sestavy údajný problém s šumem při zapojení gramofonu. Myslel jsem, že to bude nějaký problém se zemí apod., ale to jsem nevěděl, že se to projevuje při vytočení zesilavače na 3 hodiny S tím se prostě nedá nic dělat a ten šum tam bude vždy. LP-čko na takto vytočenou hlasitost stejně nikdy poslouchat nebudete, by jste si odrovnali uši, bedny, sousedy (pořadí se může měnit).
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Mih: Myslím, že pan Láb měl na mysli toto:Mih píše:Nechci být hnidopich ale trochu mne zarazilo tvrzení p. Lába, že se neobjevil šum ani v případě připojení phono předzesilovače a při plném zesílení. Mne tedy se objeví (na rozdíl od jiných vstupů) a to tam žádný Exactpower nemám. Je to dáno nižším odstupem s/š phono zesilovače s tím nic neuděláme.
Vzorkovací kmitočet PWM výkonového zesilovače se neobjevuje ani v CD ani v DVD/SACD přehrávači, a to ani v bezprostřední blízkosti. Stejně to dopadlo i se signálem z phono předzesilovače a to i v případě, že bylo phono přímo na Exactpoweru.
(upravil jsem text z citace p.Lába)
To Lachim:
Merhauta nikdy neberu na lehkou váhu. Taky netvrdím, že Exactpower nemá vf rušení. Jen jsem popsal mé soužití s tímto přístrojem a jeho chování v praxi, které je bez problémů. Nemám důvod tady něco vymýšlet, nejsem prodejcem ani spřízněnou duší studia Hifistore. Kdyby byl Exactpower zdrojem nějakého problémového provozu nebo by nefungoval jak už jsem to popsal v tomto vláknu výše, tak bych ho prodal nebo bych ho zapojil někam do děckého pokoje a tady bych napsal "chlapi bacha na to, nekupovat jsou to vyhozené peníze". Ale opak je pravdou.
Mark Levinson - to je o.k. hlavně, že v provozu nic co tam nepatří nepozoruješ a neslyšíš. Vzhledem k tvým aparátům nepochybuji, že kdyby tam "něco" bylo tak to zjistíš. Já jsem s obavou přistupoval k digi AMP (taktéž s PWM) a nic, naprosto nic špatného se ve zvuku neděje.
tak to pak nechápu, proč všichni to vf rušení v okolí sestavy tolik řeší.
já myslel, jsa však technicky neznalý, že např. elektrické káble supra zlepšují zvuk mé sestavy také tím, že
nezamořují své okolí právě nějakým rušením ze sítě.
že nezlepšují zvuk jen lepším vedením proudu.
vliv stíněných káblů (versus nestíněné) je v sestavě totiž velmi zřetelně slyšet.
(omluvte mou laickost. vůbec tomu teoreticky nerozumím. jsem jen posluchač. i rad znalejších.)
já myslel, jsa však technicky neznalý, že např. elektrické káble supra zlepšují zvuk mé sestavy také tím, že
nezamořují své okolí právě nějakým rušením ze sítě.
že nezlepšují zvuk jen lepším vedením proudu.
vliv stíněných káblů (versus nestíněné) je v sestavě totiž velmi zřetelně slyšet.
(omluvte mou laickost. vůbec tomu teoreticky nerozumím. jsem jen posluchač. i rad znalejších.)
Lachim - kabely jsou blíže přístrojům, lépe řečeno do a z nich vycházejí, proto přenos rušení je kritičtější než u pračky kterou si dáš někam stranou. To je můj pohled...
Otázku vyzařování vf pole jsem řešil spíše z ovlivnění lidského organismu než přístrojů nebo výsledného zvuku ještě před koupí pračky docela dlouho a chtěl jsem původně koupit aktivní řešení od Isoteku. Nedočkal jsem se a nakonec jsem se smířil a koupil Exactpower. S ohledem na informace o vyzařování bych ji výhledově chtěl zatížit (a to je otázka pro Peera, který naznal jisté zkušenosti) cihličkou SHAKTI, která by měla vyzařované pole umět vylapit, či alespoň zmírnit. Zatím mám pračku ve spodní polici a v polici nad ní je další komponent, který by ji mohl trochu zastínit.
Samozřejmě, jak jsem zkoušel sestavu s pračkou a bez, nevšiml jsem si nějakých zavlečených signálů, které by škodili reprodukci. Zkoušeno cd a tuner ve vzdálenosti několika desítek cm od pračky.
Jinak nemám rád mobilní telefony a vůbec další nepřirozené zdroje elektrických či elektromagnetických polí ve své blízkosti. Pokud bych byl ale důsledný, asi bych nemohl poslouchat vůbec. Silné magnety reproduktorů a transformátory přístrojů mají také svá pole. Navíc denně sedím dlouhou dobu před počítačem. Ten má určitě také jako Exactpower spínaný zdroj a sedím vedle něho. Něco za něco.
Ještě připomenu svůj zážitek s reproduktory typu Lowther. Na návštěvě jsem si je šel prohlédnout zblízka a jak jsem stál u nich uvědomil jsem si takový nepříjemný pocit. Ale tu už mě majitel varoval, abych šel od beden dále, že produkují opravdu silné pole. To je, ale extrémní případ.
Pokud bych měl na pračku nějakou další výtku, zmínil bych vrčení trafa. Z pozice sedícího posluchače ve vzdálenosti asi 2,5 m slyším v mezerách mezi skladbami, jak na mě pračka vrčí. Na obhajobu pračky musím předeslat, že mám hodně citlivý sluch a to vrčení není na takové úrovni aby mě přinutilo jít pračku reklamovat. Nebo jste na tom lépe a měl bych?
Samozřejmě, jak jsem zkoušel sestavu s pračkou a bez, nevšiml jsem si nějakých zavlečených signálů, které by škodili reprodukci. Zkoušeno cd a tuner ve vzdálenosti několika desítek cm od pračky.
Jinak nemám rád mobilní telefony a vůbec další nepřirozené zdroje elektrických či elektromagnetických polí ve své blízkosti. Pokud bych byl ale důsledný, asi bych nemohl poslouchat vůbec. Silné magnety reproduktorů a transformátory přístrojů mají také svá pole. Navíc denně sedím dlouhou dobu před počítačem. Ten má určitě také jako Exactpower spínaný zdroj a sedím vedle něho. Něco za něco.
Ještě připomenu svůj zážitek s reproduktory typu Lowther. Na návštěvě jsem si je šel prohlédnout zblízka a jak jsem stál u nich uvědomil jsem si takový nepříjemný pocit. Ale tu už mě majitel varoval, abych šel od beden dále, že produkují opravdu silné pole. To je, ale extrémní případ.
Pokud bych měl na pračku nějakou další výtku, zmínil bych vrčení trafa. Z pozice sedícího posluchače ve vzdálenosti asi 2,5 m slyším v mezerách mezi skladbami, jak na mě pračka vrčí. Na obhajobu pračky musím předeslat, že mám hodně citlivý sluch a to vrčení není na takové úrovni aby mě přinutilo jít pračku reklamovat. Nebo jste na tom lépe a měl bych?
Ještě k napájecím kabelům.
Lachim má pravdu. Jestliže uvažujete negativní vliv vyzařování pračky pouze s ohledem na reprodukci hudby, je třeba začít u síťových kabelů. Tam je to slyšitelné jednoznačně. Dokonce jsou slyšet i rozdíly mezi jednotlivými typy stíněných kabelů ... . (Alespoň mezi těmi dvěma, co jsem měl možnost vyzkoušet)
Lachim má pravdu. Jestliže uvažujete negativní vliv vyzařování pračky pouze s ohledem na reprodukci hudby, je třeba začít u síťových kabelů. Tam je to slyšitelné jednoznačně. Dokonce jsou slyšet i rozdíly mezi jednotlivými typy stíněných kabelů ... . (Alespoň mezi těmi dvěma, co jsem měl možnost vyzkoušet)
to Lubik2:
není nad vlastní zkušenost... kvalitní síťové kabely jsou bezesporu důležité pro kvalitu reprodukce.
Znám 3 zařízení, které se používají na filtraci VF a elmagnetického rušení.
Francouzské destičky Vecteur. Používají se zkusmo nad trafa, mechaniky CD a pod.
Fungovalo to na mých laciných zesilovačích. Např. Rotel BX 935 mk II... Na mém Vincentu SV238 to nemá žádný slyšitelný účinek - kvalitní toroidní trafo, které je důsledně odstíněné kovovým hrncem.
Pak jsou cihličky Shakti. Ty znám jen z výstav a studií...
Posledně jsem slyšel účinky přístroje Acoustic Revive EMF Canceller REM 8.
Byl umístěný pod elektronkovým zesilovačem a rozdíly byly opravdu velké.
Na to slepý test nemusel být, bylo to markantní. Určitě to potvrdí další posluchači...
Pokud ti ale Exactpower funguje bezchybně, tak je to zbytečné plýtvání peněz.
Leda to tak zkusit pod jednotlivé komponenty.
Naslepo bych ale nic nekupoval bez zkoušky vlivu na tvou aparaturu.
není nad vlastní zkušenost... kvalitní síťové kabely jsou bezesporu důležité pro kvalitu reprodukce.
Znám 3 zařízení, které se používají na filtraci VF a elmagnetického rušení.
Francouzské destičky Vecteur. Používají se zkusmo nad trafa, mechaniky CD a pod.
Fungovalo to na mých laciných zesilovačích. Např. Rotel BX 935 mk II... Na mém Vincentu SV238 to nemá žádný slyšitelný účinek - kvalitní toroidní trafo, které je důsledně odstíněné kovovým hrncem.
Pak jsou cihličky Shakti. Ty znám jen z výstav a studií...
Posledně jsem slyšel účinky přístroje Acoustic Revive EMF Canceller REM 8.
Byl umístěný pod elektronkovým zesilovačem a rozdíly byly opravdu velké.
Na to slepý test nemusel být, bylo to markantní. Určitě to potvrdí další posluchači...
Pokud ti ale Exactpower funguje bezchybně, tak je to zbytečné plýtvání peněz.
Leda to tak zkusit pod jednotlivé komponenty.
Naslepo bych ale nic nekupoval bez zkoušky vlivu na tvou aparaturu.
Peere, díky za výklad.
Opakuji, slyšel jsem to v provozu u Marka Levinsona a žádný problém nebyl!
Zřejmě, netřeba se toho obávat, pokud dodržíš alespoň mírný odstup ostatních komponentů...
Zřejmě, netřeba se toho obávat, pokud dodržíš alespoň mírný odstup ostatních komponentů...
Pokud je poslední příspěvek adresován mně, tak já jsem neřešil problém vlivu na ostatní komponenty jako spíše případný vliv na posluchače. Nějaké omezení vlivu vyzařování jsem uvažoval pouze z tohoto důvodu.
Přímým srovnáním reprodukce s pračkou a bez pračky nedochází u mě k žádným nežádoucím vlivům, jak jsem psal. Ještě dodám, že jsem samozřejmě zkoušel i pečlivě poslechnout zapnutou sestavu bez toho aby zapnutý cdp poskytoval nějaký signál do předzesilovače. Ani v tomto případě nebylo slyšet, že by pračka něco přidala.
Přímým srovnáním reprodukce s pračkou a bez pračky nedochází u mě k žádným nežádoucím vlivům, jak jsem psal. Ještě dodám, že jsem samozřejmě zkoušel i pečlivě poslechnout zapnutou sestavu bez toho aby zapnutý cdp poskytoval nějaký signál do předzesilovače. Ani v tomto případě nebylo slyšet, že by pračka něco přidala.
vf není lelek pánové, chytat jakýmasi lapkama, bohajeho!
Kontrolní otázka: televize a rádio peerovi funguje? Jestli ano, tak se divím, když má to vf tak do mrtě vychytané. Jedině, že by soudruzi z Acoustic Revive podle pajcli proslulý cimrmanův rozdělovník škodlivých a užitečných vln. To pak jo, to by i docent Chocholoušek schválil.
Kontrolní otázka: televize a rádio peerovi funguje? Jestli ano, tak se divím, když má to vf tak do mrtě vychytané. Jedině, že by soudruzi z Acoustic Revive podle pajcli proslulý cimrmanův rozdělovník škodlivých a užitečných vln. To pak jo, to by i docent Chocholoušek schválil.