EMOS

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

EMOS

Příspěvek od Pytel »

Dnes jsem byl u firmy pro elektromateriál a objevil jsem tuto přepěťovou ochranu do zásuvky http://img24.cz/images/00910075752972565909.jpg ( jedná se o přepěťovou ochranu v síťovém konektoru, který se vsune např. do dvojzásuvky nebo na danou větev do jakékoliv zásuvky ). Dle návodu má účinnost v okruhu do 10m , kde jsou připojeny spotřebiče. Chrání spotřebiče před nepřímým úderem blesku, přepětím a napěťovým špičkám. Je to úplná novinka.

sekal

Re: EMOS

Příspěvek od sekal »

To by mě tedy zajímalo, na jakém principu ta novinka pracuje. Aspoň, že to nestojí majlant..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tuhle "novinku" jsme někde na foru probírali. Už je to pár měsíců a nevím, jestli to bylo tady. Něco to asi udělá, ale počítám, že záruku na ochranu zařízení ti nedají. Funkčnost odpovídá ceně.
Píšou o nepřímém úderu, takže nějakou menší naindukovanou špičku to vezme. Kdybych si to pořídil, tak ideálně do "psa" s delším přívodem. Tam by se tomu dařilo dobře.
Bude v tom něco podobného
http://cpc.farnell.com/epcos/ec600x/gas ... dp/FT00949

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já si myslím, že jsou v tom obyčejný varistory 391 s pultovou cenou 12,- za kus.V lepším případě tři kusy, v tom horším jen jeden.
Kdysi jsme takovýhle věci prodávali v obchodě a ze zvědavosti jsem to rozebíral (když to šlo).Vždycky v tom byl varistor, v těch "lepších" ještě kondenzátor M1.
kabelguru.cz

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Jen by mě jako zájemce zajímalo, jak je možné ověřit účinnost tohoto zařízení bez toho aniž bych se vystavil nějaké újmě :?

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Amatérsky se to dá vyzkoušet asi jenom tak, že když ti třeba lupe v televizi, nebo v hifisystému při poslechu hudby a když zapojíš tohle do zásuvky a lupání zmizí, nebo se zmenší, tak máš jistotu, že to funguje (odstranilo to napěťový špičky, např. od spínání kompresoru ledničky).
No a profesionálně se to dá vyzkoušet jedině ve zkušebně, ale tam už hrozí ta újma o který píšeš (minimálně finanční újma, páč zadarmo to dělat nebudou).
kabelguru.cz

Kolargol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kolargol »

http://cpc.farnell.com/epcos/ec600x/gas ... dp/FT00949
Moc rozumné k použití v prodloužení nebo v zásuvce to není. Pokud nechcete experimentovat s výboji. 8-)

Odpovědět