Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od Jarda69 »

Ještě, že to tu nečte ten co tvrdí, že kabely nemají na zvuk vliv.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Využil bych tohoto vlákna... Kdyby se u někoho povalovala bez využití kvalitní stíněná lišta, hoďte mi SZ.
díky

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Jarda69 píše:
15 črc 2022 11:59
Ještě, že to tu nečte ten co tvrdí, že kabely nemají na zvuk vliv.
:D , len faktická poznámka:
V každom prístroji napájanom zo siete z kvalitnej lišty a cez dokonalý sieťový kábel,sa sieťové napätie (obvykle) transformuje na potrebnú hodnotu, usmerňuje, filtruje a ( obvykle..)stabilizuje. Takže z toho, čo ide zo siete, nezostane ani ...... Ale bavte sa ďalej :lol:

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jasně, rušení v síti asi nejspíš neexistuje, a i kdyby...do přístroje se nemá šanci dostat a na zvuku se tudíž nijak neprojeví.A propojovací kabely nemaj žádnej vliv na zvuk, že ?
kabelguru.cz

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Téma je "lišta bez filtru", vysoká citlivosť na rušenia zo siete je vada prístroja a overuje sa meraním (obvykle..). A pokiaľ ide o prepojovacie káble....ja nie som " kabelGURU", len technik čo verí faktom, nie dojmom ;) ...

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

Máme se bavit d'alej tak za mě co jsem poznal:
Jako nevěřící tomáš jsem si udělal pokus jen s navléknutím několika feritových kroužků na přívodní kabel k zesilovači a bylo vymalováno. Fungovalo to i na cd přehrávači, minidisku, tuneru. Dokonce i na starém Sony s pulsním zdrojem se vliv kroužků uplatnil, takže od té doby používám s úspěchem lištu s filtrem. Zvuk je přesně jak to popisoval kychtax.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Môže byť.. Vintage technika nejakú EMI odolnosť a vyžarovanie rušení neriešila. Potom je väčší priestor na "tunning" . :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Takže by se možná dalo napsat:
Protože nežijeme v ideálním světě, kde je ideálně čistá napájecí síť, ideální prostředí bez rušení a ideální zesilovače s nulovým výstupním odporem, můžou mít kabely vliv na zvuk.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

S kolegou z blizkosti Prahy jsme prakticky zkouseli v cervnu na jeho sestave. Sestava s listou Project a "standardni" kabelazi (kabely NBS atd). Pak jsme zapojili stribrnou zasuvkovou listu, jako zaklad napajeni a 3 ks sitovych kabelu ze stribra. Reprobedny Xavian, zesileni SP Audio.
Vysledek srovnani byl zajimavy. Vlastne cele napajeni v "posledni mili" bylo vyreseno stejne, jen jinymi prvky. Vysledek byl samozrejmy, okamzity, pritomny. Bez jakychkoliv pochybnosti byl vysledek, zvuk jiny. At uz byl duvod jakykolik, dalo by se to rozebirat dlouho (stineni, stribro, prurezy, provedeni spoju/kontaktu atd atd.).
Byla to pro mne druha navsteva od navstevy kolegy s sestavou Riha, asi pred tremi mesici a vysledek byl opet podobny.
Přílohy
Screenshot_20220715-192921_compress48.jpg

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ano, to muzu potvrdit. Sice jsme vymenili vsechny mozne napajeci kabely, propojovaky, takze nejen listu, takze tezko rict, co melo vetsi vliv a neco z toho melo asi vliv velmi maly. Ale celkovy vysledek byl rozhodne znat. A to jsem k temhle vecem velmi kriticky. Zas ja treba neslysel rozdily, kdyz jsme davali ty antivibracni puky pod zesilovace a CD prehravac, Honza tvrdi ze jo, ale to je na jinou diskuzi ;-)

Osobne si ale myslim, ze to nejvic bylo tou listou. Predtim jsem pouzival Supru s filtraci, u ktere jsem pri nejakem porovnavani posleze zjistil, ze mi dusi dynamiku a ze i obyc prodluzka z Ikea je lepsi. Tak jsem to vymenil za toto https://www.audiophonics.fr/en/multiplu ... 11582.html a jsem spokojeny. Myslim, ze se to hodne priblizilo tomu, kdyz to u me Honza cele povymenoval.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

A takehoto viachlaveho draka? :)
Přílohy
A2A6967F-7CFA-4081-A11E-AA3F8E603923.jpeg

mesky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesky »

S omezenou dynamikou přes filtr jsem se také setkal u kamaráda, kdy to bylo už bylo filtrováno v samotném zesilovači a přidaný další filtr v liště byl už zbytečný. Nakonec filtruje vše kromě zesilovače. Zřejmě nemá smysl to jakkoliv přehánět, někde bude hranice.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

S omezenou dynamikou přes filtr jsem se také setkal u kamaráda, kdy to bylo už bylo filtrováno v samotném zesilovači a přidaný další filtr v liště byl už zbytečný
To sú predstavy, ako keby filter bol nejaké sitko na nečistoty a keď je "príliš husté", tak sa nestihne "prepchať" čistá elektrina.. ;) .. Filter môže potlačiť prienik rušení zo siete pri málo odolných prístrojoch, zlepšíť trochu odstup rušení a tým zlepšiť aj dynamiku (pomer medzi "mnimom a maximom" pri reprodukcii) .. Chýbajúce (potlačené..)rušenia niekto vníma ako "stratu detailov" a tým zhoršenie "dynamiky". :roll: Pán B.Sýkora to raz nazval "návyk na poslech nekvalitních modulačních zdrojů" :) .

Odpovědět