Uff, tohle je už prachem zaváté vlákno
Jen pro pořádek doplním, že k DC blockeru od Supra jsem se bohužel nedostal, protože na svůj dotaz k možnosti zapůjčení k vyzkoušení jsem od místního zastoupení dostal tak drzou odpověď, že jsem se rozhodl tento podnikatelský subjekt nijak nepodporovat (používám LAN kabely Supra a ty jsem si proto nechal raději poslat ze zahraničí).
Vyzkoušel jsem tedy DC filtr od CustomWorks, který jsem osadil na napájecí kabel, ale dopad na zvukový projev systému byl velice špatný - a teď nechci spekulovat, zda to bylo tím, že jsem do cesty postavil DC filtr anebo tím, že jsem ze systému vyřadil jiný napájecí kabel, prostě to tam nemohlo zůstat. Ostatně, na brum trafa to taky nemělo vliv.
DC blocker Supra
Re: DC blocker Supra
FS: brum trafa: Měřil jsi napětí v síti? Kdysi mi občas brumělo trafo v DACu a dalších přístrojích. Filtry nepomáhaly. Zcela náhodou jsem pak zjistil, že brum začínal, když v síti kleslo napětí pod 215 V. Má tedy smysl napětí min. změřit. Některé pračky (např. PS Audio Power Plant Premier) umožňují vstupní i výstupní napětí monitorovat (přes displej) a také nastavit ručně. Tak jsem to tehdy vyřešil - předřazením Power Plant Premier s ručním nastavením výstup na 230 V - na displeji pak kolísání na výstupu 229-230 V a brum nikde. Vstup kolísá mnohem dramatičtěji.
Re: DC blocker Supra
@hřebík: Děkuji za zájem. Co si pamatuji, napětí bylo v toleranci plus minus 2-3 Volty. Nakonec jsem problém vyřešil tak, že jsem upgradoval na vyšší model koncáku a ten už nebrumí. Ten původní model bruměl u mne doma, ale ve studiu nikoli.. asi je stav v síti u mne na hraně tolerance a nový koncák se s tím lépe vypořádá.