WIIM PRO Audio Streamer - zkušenosti

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: WIIM PRO Audio Streamer - zkušenosti

Příspěvek od Antony »

Offline hraješ jen to, co máš stažený, ne to co je na streamu. A co máš stažený? Když máš štěstí, tak pár posledních kousků, podle nastavení volby. Jo, ty můžeš bez internetu hrát furt dokola.
Já mám na HDD neustále k dispozici tisíce pečlivě vybraných titulů i bez internetu.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Už by sa mohli zaviesť ďalšie kategórie pre streamerov - offline (NAS, HDD, SD) a online (LAN, wifi, BT).

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Ony to většinou umí oboje. Alepoň mně by připadalo neúplné, kdyby uměl jen jedno. Spíš existuje dělení na streamer bez DAC (transport) a streamer s DAC. To se hodně míchá dohromady.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

já bych taky rozlišoval jestli streamer funguje tak že mám v mobilu nebo tabletu aplikaci která čte data přes WIFI (nemusí být spolehlivé) ze streamovací služby (Qobuz, Tidal, Deezer atd) a ta data pak zase z toho mobilu nebo tabletu přes WIFI a nebo Bluetooth posílá na streamer. A nebo jestli streamer funguje jako jednodeskový počítač který je přes kabel připojený k internetu na streamovací službu a aplikace v mobilu nebo tabletu mu jen říká co má přehrávat jako u WIIM PRO. To znamená že já na WIIM PRO v mobilu odklepnu přehraj tohle album a pak ten mobil mohu klidně vypnout a album hraje protože WIIM PRO je napřímo připojený na streamovací službu a nehrozí že by přehrával data domršený po cestě nějakým přepočítáváním přes X aplikací.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Mal som na mysli streamera - človeka: offline prehráva "vlastnú" knižnicu z NAS, online prehráva "cudziu" knižnicu (Tidal).

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

5.srpna by měl být představený inovovaný streamer WiiM Pro plus, kde by hlavním vylepšením měl být použitý DAC chip AKM AK4493SEQ, místo původního Burr Brown PCM5121. Většina uživatelů (včetně mě) používá WiiM Pro jako transport do lepšího DACu, ale nová verze by měla mít "lepší" zvuk z linkového výstupu již v základu.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo jo. Také jsem četl na zahraniční, foru. Počkám si na něj, jelikož nepoužívám externí DAC, ale pouze linkový vstup do vintage zesilovače.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Tento streamer mi poradil jeden člověk ze zdejšího fóra. Ale už samozřejmě ve verzi Pro Plus. Zatím jsem pouze četl různé recenze. Vesměs velmi pozitivní.
Přitom jsem narazil na "zaručené" zprávy, že se chystá novinka. Wiim Ultra.

1.
WiiM/Linkplay's CEO confirmed development of the WiiM Ultra is underway, with availability expected during Q2 2024. No pricing as yet, so far the only features WiiM have announced are an LCD display, aluminum enclosure, and USB output.
2.
WiiM have updated the planned features for their forthcoming (2Q24) WiiM Ultra model:

- USB media server input
- Phono input
- USB output
- Subwoofer output
- HDMI ARC output
- Wi-Fi 6/Bluetooth Low Energy
- A display
- Integrated power supply

Interesting they still haven't clarified whether or not the display will be a touchscreen or not, and whether or not the Phono input will have a software feature that defeats the RIAA EQ allowing it to be used as a standard line level analog input instead of Phono.

Also a bit strange that WiiM are saying in order to both connect to a USB DAC, and to a USB storage hard drive for the media server function, you'll need to bring your own USB hub. That I don't like, the unit should just have two USB ports on it instead. Connecting your own USB hub passes the buck in providing adequate USB bus power to the hard drive, at an additional cost, and adds another device/connecting wire to deal with.
Doufám, že se jedná o streamer. USB pro připojení flešky nebo externího HDD mi na tom moc chybí.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To vypadá na nástupce Wimm amp. Prý má být vylepšená verze.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Uvidíme.
Každopádně jsem zkusil napsat výrobci, jestli neuvažují o doplnění toho USB do streameru. Odepsali mi, že: "Oceňujeme vaši zpětnou vazbu a určitě zvážíme zahrnutí této funkce do budoucích návrhů produktů WiiM."
Tak se to možná časem pohne.

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

Tak jsem jej pořídil z nutnosti .
Manželka si ráno pustila mé hudební PC /dac/pre/ amp 2X 250w/
a pustila si na 10 minut rádio,pak vypla PC a vše nechala zaplé 12 hodin než jsem došel z práce a já to vypínal teplé .
Když už to bylo takto 3X týdně(byla doma se zlomenou rukou) už bylo nutno manželce pořídit své levné hračky.
Pořídil jsem jí tady ten WIM pro plus a k tomu jí pořídil malinký levný Déčkový Fosi V3 a bedýnečky xavian xn 125.
Propojil jsem to slušnou kabelází a mám božský klid.
Žena má svůj kuchyňský aparátek na rádio,Spotify ,Tidal a nemusí sahat na PC a pouštět můj aparát.
A já byl docela překvapen jak z takto levné sestavičky( hlavně ten fosi V3 s 48v trafem) hraje.
Žena oběvila kouzlo streamu a já to jako kulisu k vaření a práci docela vydržím poslouchat taky.
Takže za mě WIM velmi slušný.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo jo i levné sestavičky dokáží výborně zahrát, když se dobře vybere. Ještě jsi mohl koupit vše v jednom (zesilovač ze streamerem) Wimm amp z Amazonu za 375 éček.
To by mohlo být zvukově ještě lepší..

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Samozřejmě, že je každého věc kde nakupuje. Ale proč bych měl dávat Amazonu 375€ (při kurzu z 23.02.2024 - 9 506.250 CZK), když ho mohu pořídit na českých Techhouse, Lepší zvuk nebo Music Records za 8 990 Kč?
To nějak moc nechápu. Předpokládám, že se jedná o úplně stejný výrobek.

Odpovědět