Vliv operačního systému na obsah datového souboru

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vliv operačního systému na obsah datového souboru

Příspěvek od Fidas »

Hezká a zřejmě užitečná věc. Bohužel jejich e-shop nejde. Bohužel německy neumím. Kdybyste na ně někdo vznesli dotaz, dejte vědět cenu. Díky.

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Já bych se na galvanické oddělení vykašlal, koupil bych lan switch který má v sobě oddělovací trafo a hotovo.Já taky Německy neumím, ale nebál bych se tam vznést dotaz Anglicky, zvlášť když stránky jsou taky Anglicky.

https://pc.bazos.cz/inzerat/68137394/Sw ... S-105A.php
http://svablogger.blogspot.cz/2011/04/z ... -105a.html

Třeba tenhle switch za 150 korun, má galvanické oddělení a za ty prachy na vyzkoušení, asi furt lepší než nic.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Jak se dívám, je tam spínaný napájení, to bude asi na ostudu ...což?

tomatsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomatsu »

No problem asi bude taky v tom, ze se tady resi jen jeden prvek v trase. Melo by byt osetreno vse - PC, modem - router, switch, NASko, kabely atd.
Dat treba do cesty switch za par korun je nesmysl - at uz kvuli zdroji napajeni, tak i pouziti nejlevnejsich soucastek uvnitr.
On neni spinany zdroj jako spinany zdroj. Z valne vetsiny % se do PC davaji nejlevnejsi zdroje, kde jsou pouzity nekvalitni-nejlevnejsi soucastky - vysledkem je nestabilita na napajecich vetvich, prunik ruseni dal do desky a vsude okolo, nefungujici ochrany atd. Stejne je to u beznych zakl. desek. Bohuzel tohle se da osetrit jen kdyz vam nekdo ten komp sestavi a nesetri se na kazdy korune. To jen nahled teda IT technika *2thumbsup*

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Sem tam ve své branži kompletujeme i PC sítě a nedávno v jednom špitále požadovali toto : http://www.schrack.cz/eshop/lan-separat ... n5uwe.html

Ukrutně drahé , ale prý to funguje spolehlivě --- zkoušel někdo z hifistů *sunglases*

Odar

Příspěvek od Odar »

Sice sme tu OT, ale ked tu uz zaznelo, ze netreba setrit na kadecom a nasledne to "riesit" kablom kategorie 5E za nezmyselne peniaze, tak si dovolim odporucit posledne roky pouzivane zariadenia od MikroTik. Pouzivam konkretne RB951G-2HnD a hAP ac. Cesty spat k bezne predavanym sietovym komponentom uz niet. Vynikajuce su aj zariadenia od Ubiquity. Zamerne nespominam Cisco - to uz len tak hocikto "len tak domov" nezaplati.

A kto ma stale problemy s rusenim po kabli, dnes sa da streamovat cez vzduch bez problemov. S prvou menovanou hrackou tlacim bezne 150 Mbit. Na 5 GHz sa da ist podstatne rychlejsie. Ale to zas hifistom vadi "ziarenie". Tazka cesta hifistu. Skoda, ze neexistuje tieneny vzduch, ktory by sa napumpoval do miestnosti a toto vysokofrekvencne ziarenie, ktore potom ovplyvnuje zvuk odfiltroval. To by slo na dracku :mrgreen:

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tady pan kolega si dal práci a změřil pod ASIO a ALSOu základní parametry. Rozdíly nejsou velké, spíše chybou mereni, ale jsou tam!
Zajímavý je první graf 16/44 - FR, THD atd.
http://archimago.blogspot.sk/2015/10/me ... -alsa.html

Taky je zajímavé, že lépe vycházejí hodnoty pod linuxem. U THD dokonce o řád. :twisted: :twisted:
Zřetelně si je vědom kontroverznosti tématu, proto na konci článku politicky vysvětluje, že ani on sám "nevěří", aby byly oba tábory spokojené :lol:

Odar

Příspěvek od Odar »

Ak to tak je, tak treba mysliet na to, ze to plati pre dany prevodnik s konkretnou verziou ovladaca. Ze vyrobca napise na houby ovladac pod Win neznamena, ze sa to neda spravit dobre. To je to take typicke generalizovanie - 1 test, aha, fuj Win, mnam Linux. Ale tak to nefunguje.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Napadlo mě, jak galvanicky oddělit LAN od hifi řetězce.
Je k tomu potřeba repeater a připojit jej bezdrátově na stávajicí WIFI. V mém případě Aurender sám o sobě na wifinu nejde, musí být připojený kabelem a může se jím zavléct zarušení. Na repeater jsem sehnal již téměř nesehnatelný lineární napájení. Z rep. stačí krátký UTP kabel do zařízení.
Je to blbost? :D

Odar

Příspěvek od Odar »

A co cakas, ze ti tu niekto napise? Daj si to premerat pred a po a uvidis, ci je to blbost, alebo nie. Alebo to sprav, popocuvaj a potom sem napis, ako to posunulo zvuk o 10 hifistickych tried.

BTW ak ma uz niekto naozaj potrebu riesit galvanicke oddelenie od siete, tak to rieste optikou. Dnes sa daju kupit zaplatitelne switche so SFP konektormi. Jediny problem bude, ze to asi do beznej "spotrebky" nepichnete, takze ta konfiguracia bude vyzadovat pocitac a prislusnou sietovou kartou. Je to sice DELO na vrabce, ale urcite zmysluplnejsie, ako vtakoviny popisovane vyssie . . .

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Bordel z routerů a switchů je už dávno pořešený. Ke streameru stačí http://www.acoustic-revive.com/english/ ... lator.html (7.400,-) a zbývající volné porty každopádně vyrušit použitím http://www.acoustic-revive.com/english/ ... nator.html (6.300,-) . Po této léčbě bych očekávál vzestup minimálně o 2 hifitřídy.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

dkdkdk

Jak byl měřený šum při použití izolátoru? Sedí ti to taky, alespoň přibližně?
Jak funguje druhé zařízení?
Na jakém zařízení to máš připojené?

Aha, tak lan terminator za 6300.- jsem si dohledal...

Obrázek

Jestli jsem to pochopil, tak vodič kterým neteče proud, ruší víc, než vodič kterým teče proud do zakončovacích odporů.
Nebo si vstupy a výstupy LAN náhodně vymýšlí a přijímají i když nemají? To tam nemají žádnou pauzu mezi log 1 a 0, že si přijímají, jak je napadne?

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Zhruba před dvěma léty jsem zavrhl Windows 10, přímé srovnání s linuxovými distribucemi se mi jevil méně čistý, neklidný, hrál jsem na Foobar.
Nové sestavení s integrovaným usb audio ovládačem je vynikající, něco asi poopravili, nemá to chybu s přehrávačem MPC BE a to tento měsíc má být už ke stažení Audirvana Plus pro Windows, tak to jsem tedy zvědavý, každopádně Windows mě překvapil ve srovnání se SnakeoilOS.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Já jsem teď slyšel cca 4 systémy hrající z windows. Všechny hrály výborně.
U jednoho jsme stejnou skladbu přepínali mezi windows a USB cestou (již velmi dobrou, dle mého gusta) a drahým transportem s SPDIF kabelem. Rozdíl nebyl znát. :o

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Rozdíl tam ale byl, né, že by byl postřehnutelný, pokud jsem přehazoval linux vs. windows a pátral po rozdílech, ale všiml jsem si toho, když jsem po nějaké době používání lin. přešel na windows, vnímal jsem to jako kostrbaté, nervózní. :) Teď už to tak nevnímám, to mě zaujalo, začal jsem to zkoumat a jako fakt, přičítám to pravděpodobně vývojářům v MS, nebo možná jen hluchnu.

Odpovědět