Ahoj,
kouknul jsem se na vybavení a je to Denon DCD 735. O tom jsem v roce kolem roku 2000 uvažoval a porovnával jsem jej s ostatními CDP (Marantz CD tuším 6001 OSE, NAD 521)
Zvuk Denonu mi přišel příjemný, uhlazený a celkově klidný. Vynikly spíše akustické věci. Na rock mi přišel zvuk méně agilní a dravý. Tehdy jsem řešil spíše preferoval rock a přímočarost než rafinovanost a kultivovanost.
To co v nahrávkách podal trochu po svém DCD 735 jsem jako dospělé a "reálně" hrající v té době našel až u hodně drahého Accuphase DP55.
1) zkus tvůj CDP digitálně propojit s tvým AVR. Mohlo by to hrát "přímočařeji".
2) pokud tě neuspokojí ad 1) zkus si půjčit externí DAC (Topping, aj.).
Pokud posloucháš spíše akustické věci a méně kvalitní nahrávky, tak DCD 735 může být to, co je příjemný zprostředkovatel "hudebního pohlazení" a baví jej poslouchat.
Vliv CD přehrávače na výsledný zvuk
Re: Vliv CD přehrávače na výsledný zvuk
Ahoj, jen pro zajímavost jsem se dnes dostal ke dvěma servisním manuálům Sony CDP-710 - pro evropský a americký trh.honza_b píše: ↑26 dub 2022 08:11Zdravím, omlouvám se předem za otázku, která mnohým zkušeným bude právem připadat hloupá. Protože já zkušený nejsem, chci se zeptat, jak velký vliv má kvalita CD přehrávače na výsledný zvuk. Rád bych se pomalu posouval k lepšímu zvuku a myslím si, že nejslabším článkem v mém skromném vybavení je právě CD přehrávač.
- Evropský CDP-710 má v sobě D/A převodník TDA1541, což je etalon v CD přehrávačích.
- Americký CDP-710 má uvnitř monofonní DAC PCM56P a za ním je analogový multiplexor řady 4053, který rozhazuje signál do sterea a sample/hold z TL082.
Je velmi jednoduché říct, který z těch dvou CDP-710 bude hrát líp.