Vincent CD-S3
Vincent CD-S3
Vincent CD-S3 slyšel jsem jej několikrát a myslím si že se za dané peníze jedná o opravdu dobrý přístroj jako velké plus bych hodnotil
XLR výstup a precizní konsturkci jak elektronickou tak mechanickou. Bez problémů čte CD-R,mechanika je tichá pouze vyjíždění šuplíku je slyšet. Přístroj má variabilní zvukový výstup. A jako bonus pokud máte novější model dostanete kovové DO.
Technické parametry
Systém HDCD 24bit / 96kHz
Kmit.rozsah 10 Hz - 20kHz +/- 0,5 dB
Výstupní napětí 2 V +/- 1,6 dB
Dynamika >100 dB
Odstup od šumu >95 dB
Zkreslení <0,003 %
Přeslech kanálů >90 dB
Sluchátkový výstup -
Výstupy 1 x XLR, 1 x RCA, 1 x COAXIAL
Napájení 230V / 50 Hz
Rozměry Š 430 x V 135 x H 330 mm
Váha 10 kg
DO kovové
Prosím případné majitele o zkušenosti s tímto přístojem. Ještě dodám se již nevyrábí a je nahrazen modelem Vincent CD-S4 který údajně vychází z převodníku modelu CD-S5
XLR výstup a precizní konsturkci jak elektronickou tak mechanickou. Bez problémů čte CD-R,mechanika je tichá pouze vyjíždění šuplíku je slyšet. Přístroj má variabilní zvukový výstup. A jako bonus pokud máte novější model dostanete kovové DO.
Technické parametry
Systém HDCD 24bit / 96kHz
Kmit.rozsah 10 Hz - 20kHz +/- 0,5 dB
Výstupní napětí 2 V +/- 1,6 dB
Dynamika >100 dB
Odstup od šumu >95 dB
Zkreslení <0,003 %
Přeslech kanálů >90 dB
Sluchátkový výstup -
Výstupy 1 x XLR, 1 x RCA, 1 x COAXIAL
Napájení 230V / 50 Hz
Rozměry Š 430 x V 135 x H 330 mm
Váha 10 kg
DO kovové
Prosím případné majitele o zkušenosti s tímto přístojem. Ještě dodám se již nevyrábí a je nahrazen modelem Vincent CD-S4 který údajně vychází z převodníku modelu CD-S5
Re: Vincent CD-S3
mike - mohu jen potvrdit.Jsem také šťastným vlastníkem a nehraje to špatně-aspoň pro mé uši.DO má opravdu v tom kovovém provedení pěknou váhu.
Dobry CDP. Na me je dost ostry. Byl bych hodne opatrny s cim ho pripojit. Ale v ladnejsich sestavach hifi kolegu hraje moc dobre, nekteri vedi
je mírně, ale opravdu jen mírně ostřejší, jeho zvuk mě baví více než S4. Ta mě přišla taková gumovější, jakože něco skrývá, s menšímy emocemi.
Trochu starší téma, ale stojí za připomenutí. Nedávno jsem slyšel S3 u kamaráda a jak zvuk, tak design je dle mého vydařený (otázkou jak by hrál u mě ). Máte někdo i zkušenosti opačné? Závady, laser a pod.
Není tady někdo, kdo zvažuje prodej? A myslím tím i S4, S5, S6. Seriózní nabídce v černé barvě bych se nebránil.
Není tady někdo, kdo zvažuje prodej? A myslím tím i S4, S5, S6. Seriózní nabídce v černé barvě bych se nebránil.
Mám CD-S3 4 a půl roku, prakticky každodenní provoz, bez problémů. Zvuk bez výhrad, výhoda symetrického výstupu a pěkného provedení. Ty následující modely s lampami v analogové části bych nechtěl.
Pavel Macura Audio
Mám také S3 od roku 2004 a plná spokojenost. Pouze jednou, v roce 2015 výměna mechaniky. Od roku 2016 upgrade v Casea, implementován DAC Lynx, který zvuk posunul ještě dále. Neměnil bych.
Měl jsem delší dobu CD-S3. Byla super a technicky bez poruchy. Vadila mi její ostrost. Horší nahrávky byly neposlouchatelné. Například většina metalu se na ní vůbec nedalo poslouchat. Vyměnil jsem ji za CD-S6 po tuningu s lampami Tesla. S tou jsem velmi spokojen. Zahraje i špatné nahrávky velmi dobře. Zatím dlouho nemám potřebu měnit přehrávač.
S tou ostrostí je to častá výtka, ale přiznám se, že jsem ji nikdy nepozoroval, ani při změně reprosoustav. Nebyla problém ani na "uhlazenějších" repro, ani na monitorově přesných. Já ten problém připisuji komponentům mezi CD a repro, tj. předzesilovači a koncovému zesilovači. Možná menší odolnost na rušivé nadakustické spektrum, nevím. Obecně s komerčními zesilovacími komponenty nemám nijak dobré zkušenosti, a to ani s velmi drahými.
Pavel Macura Audio
Já tu S3 také kdysi měl a chválil ji.Pak jsem vyměnil zesík (Marantz) a koupil k ní stájového kolegu Vincent SV-234.V této kombinaci to mělo opravdu ostřejší zvuk -hlavně na výškách byly sykavky někdy dost hrozné.Nakonec jsem oba komponenty prodal....
Dík za informace a názory, já jsem při krátkém poslechu ostrost nezaznamenal, ale pravda, nic "ostřejšího" jsme si ani nepustili
Dobrý den, stal jsem se také majitelem cd Vincent s3 a prosil bych tímto někoho o případnou radu.Player při přehrávání disku se někdy jednou nebo dvakrát zastaví zhruba na 5 až 10s a pak dál zase hraje.Jinak zvuk perfektní.
Už asi končí životnost laseru.