Vincent CD-S3

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Mike
Kontaktovat uživatele:

Vincent CD-S3

Příspěvek od Mike »

Vincent CD-S3 slyšel jsem jej několikrát a myslím si že se za dané peníze jedná o opravdu dobrý přístroj jako velké plus bych hodnotil
XLR výstup a precizní konsturkci jak elektronickou tak mechanickou. Bez problémů čte CD-R,mechanika je tichá pouze vyjíždění šuplíku je slyšet. Přístroj má variabilní zvukový výstup. A jako bonus pokud máte novější model dostanete kovové DO.

Obrázek

Technické parametry
Systém HDCD 24bit / 96kHz
Kmit.rozsah 10 Hz - 20kHz +/- 0,5 dB
Výstupní napětí 2 V +/- 1,6 dB
Dynamika >100 dB
Odstup od šumu >95 dB
Zkreslení <0,003 %
Přeslech kanálů >90 dB
Sluchátkový výstup -
Výstupy 1 x XLR, 1 x RCA, 1 x COAXIAL
Napájení 230V / 50 Hz
Rozměry Š 430 x V 135 x H 330 mm
Váha 10 kg
DO kovové

Prosím případné majitele o zkušenosti s tímto přístojem. Ještě dodám se již nevyrábí a je nahrazen modelem Vincent CD-S4 který údajně vychází z převodníku modelu CD-S5

Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Vincent CD-S3

Příspěvek od Paul »

mike - mohu jen potvrdit.Jsem také šťastným vlastníkem a nehraje to špatně-aspoň pro mé uši.DO má opravdu v tom kovovém provedení pěknou váhu. *thumbs up*

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Dobry CDP. Na me je dost ostry. Byl bych hodne opatrny s cim ho pripojit. Ale v ladnejsich sestavach hifi kolegu hraje moc dobre, nekteri vedi ;)

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

je mírně, ale opravdu jen mírně ostřejší, jeho zvuk mě baví více než S4. Ta mě přišla taková gumovější, jakože něco skrývá, s menšímy emocemi.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Trochu starší téma, ale stojí za připomenutí. Nedávno jsem slyšel S3 u kamaráda a jak zvuk, tak design je dle mého vydařený (otázkou jak by hrál u mě *sunglases* ). Máte někdo i zkušenosti opačné? Závady, laser a pod.
Není tady někdo, kdo zvažuje prodej? A myslím tím i S4, S5, S6. Seriózní nabídce v černé barvě bych se nebránil.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Mám CD-S3 4 a půl roku, prakticky každodenní provoz, bez problémů. Zvuk bez výhrad, výhoda symetrického výstupu a pěkného provedení. Ty následující modely s lampami v analogové části bych nechtěl.
Pavel Macura Audio

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Mám také S3 od roku 2004 a plná spokojenost. Pouze jednou, v roce 2015 výměna mechaniky. Od roku 2016 upgrade v Casea, implementován DAC Lynx, který zvuk posunul ještě dále. Neměnil bych.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Měl jsem delší dobu CD-S3. Byla super a technicky bez poruchy. Vadila mi její ostrost. Horší nahrávky byly neposlouchatelné. Například většina metalu se na ní vůbec nedalo poslouchat. Vyměnil jsem ji za CD-S6 po tuningu s lampami Tesla. S tou jsem velmi spokojen. Zahraje i špatné nahrávky velmi dobře. Zatím dlouho nemám potřebu měnit přehrávač.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

S tou ostrostí je to častá výtka, ale přiznám se, že jsem ji nikdy nepozoroval, ani při změně reprosoustav. Nebyla problém ani na "uhlazenějších" repro, ani na monitorově přesných. Já ten problém připisuji komponentům mezi CD a repro, tj. předzesilovači a koncovému zesilovači. Možná menší odolnost na rušivé nadakustické spektrum, nevím. Obecně s komerčními zesilovacími komponenty nemám nijak dobré zkušenosti, a to ani s velmi drahými.
Pavel Macura Audio

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já tu S3 také kdysi měl a chválil ji.Pak jsem vyměnil zesík (Marantz) a koupil k ní stájového kolegu Vincent SV-234.V této kombinaci to mělo opravdu ostřejší zvuk -hlavně na výškách byly sykavky někdy dost hrozné.Nakonec jsem oba komponenty prodal.... ;)

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Dík za informace a názory, já jsem při krátkém poslechu ostrost nezaznamenal, ale pravda, nic "ostřejšího" jsme si ani nepustili ;)

Arnošt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnošt »

Dobrý den, stal jsem se také majitelem cd Vincent s3 a prosil bych tímto někoho o případnou radu.Player při přehrávání disku se někdy jednou nebo dvakrát zastaví zhruba na 5 až 10s a pak dál zase hraje.Jinak zvuk perfektní.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Už asi končí životnost laseru.

Odpovědět