USB Audio PRO

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

USB Audio PRO

Příspěvek od vonvichousch »

Konečně aplikce, kterou jsem dlouho hledal. Dokáže posílat přes USB digitální data pro externí DAC z telefonu nebo tabletu. https://play.google.com/store/apps/deta ... oplayerpro

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: USB Audio PRO

Příspěvek od hřebík »

Vypadá to dobře. Audio přes USB do DACu mi funguje v zařízeních s Androidem 4.x bez speciálních aplikací, už to v tom systému je, ale tuším jen v 16 bitech a 44,1/48 ... Hraje tato aplikace lépe? A opravdu umí víc než 16 bitů a 48 kHz?

A umí tato aplikace propojit Android 4.X s USB převodníky, jako je m2tech hiFace Evo, abych mohl k tabletu a telefonu digitálně připojit i DACy, které nemají USB?

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Takže po týdnu testování mé nadšení nad tímto prográmkem nevyprchalo. Naopak, po předvčerejší aktualizaci, která zprovoznila bezproblémové propojení s NASem, je o to větší, že nemusím mít soubory na kartě, ale bez problémů je streamuju z NASu.

Opravdu umí poslat na USB 24/192 flac. Jediný problém nastal u převodníku Audiolab M-Dac, který sice detekoval správnou samplovací frekvenci,ale nešel z něho žádný zvuk. U Q-Dac problém nebyl a přehrával vše správně.

Audioquest Dragonfly také bez problémů.

Bohužel jsem nemohl vyzkoušet přehrávání souborů DSD, protože můj tablet je nezvládne dekodovat.

Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_AQ »

Umí to pouštět přes USB i stream např. ze spotify?
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Martas píše:Umí to pouštět přes USB i stream např. ze spotify?
Stream to umí, Spotify jsem nezkoušel, respektive zkoušel, ale spotify posílá data na USB sam o sobě... pro streamovací služby je to zbytečná aplikace, protože i Tidal je maximálně FLAC 44/16 a to by měl umět Android 4.x.x už v základu.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Vlákno je staré, ale mezitím se dost změnilo, USB audio je součástí androidu.
Takže přidávám moji čerstvou zkušenost.

Telefon - Redmi Note 8
DAC - Audiolab M-DAC

Trial verze USB Audio Pro
- zvuk špatný, slyšitelné výpadky, lupání
- bitperfect test okamžitě selhal (pochopitelně)
- konzultováno s autory - divil se, že mi to vůbec funguje, neporadil žádné řešení.

Eval verze přehrávače Neutron
- stejný výsledek, lupance, výpadky

Free přehrávač Pulsar přes nativní adroidní USB audio
- přehrávání bez problémů, žádné lupání ani jiné slyšitelné vady
- bitperfect test M-DACu prošel pro 44.1/16 a 96/24 bez chyb
- jediná drobná vada je, že funguje systémové řízení hlasitosti (hlasitost pro média), takže je potřeba ohlídat nastavení na 100%

Za mně teda vůbec nemá smysl nahrazovat androidí driver něčím jiným, naopak se ukázal jako lepší řešení, které je navíc zadarmo :)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Ještě zkušenost s USB kabelem - měl jsem jenom asi půlmetrový, tak jsem ho na zkoušku ještě prodloužil 5m nejobyčejnějším USB kabelem, abych měl telefon na stolku u křesla. Teoreticky na hraně, ale funguje to bez problémů, bitperfect testy prošly bez chyb. Tolik k potřebě USB kabelů za tisíce :-)

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Sranda, jak rychle v digitálu některé věci stárnou, po necelých pěti letech se člověk se diví, co tehdy musel řešil :)

bh69: Otázka: Píšeš "...bitperfect testy...". Co tím myslíš?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

M-DAC ma vestaveny test - v menu se zvoli test, pusti se testovaci "sum" (vygenerovane soubory v pozadovanem formatu - 44,1/16, 96/24 ..) a necha se to bezet. Pokud DAC zjisti, ze neco nesedi, ohlasi chybu. Je to vyborna vec, snadno se zjisti, jestli je prenos dat bez problemu.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

bh69: dík, to jsem nevěděl. Šikovná funkce.

Odpovědět