Tidal
Re: Tidal
ne milý Liame pořád jsi nepochopil že downgradem do CD formátu se nahrávka nikdy nemůže stát kvalitnější než když si ji pustím v HiRes
Ne, milej zlatej mcm, pořád jsi nepochopil, že tohle, co se mi tu teď snažíš podsunout, tu Já ani nikdo jinej netvrdí.
Neposlouchám Adele.
Tento týden jsem si koupil první čtyři alba od Flower Kings - znovu vydané v roce 2022. Jedná se o vinyl + CD. Porovnával jsem zvuk Qobuz 96/24 a CD. CD je lepší, dynamičtější, s větším prostorem.
Streaming: Lumin U2 mini + Gustard X26 + Gustard U18
CD přehrávač: Teac Esoteric DV60 s převzorováním na DSD.
Tento týden jsem si koupil první čtyři alba od Flower Kings - znovu vydané v roce 2022. Jedná se o vinyl + CD. Porovnával jsem zvuk Qobuz 96/24 a CD. CD je lepší, dynamičtější, s větším prostorem.
Streaming: Lumin U2 mini + Gustard X26 + Gustard U18
CD přehrávač: Teac Esoteric DV60 s převzorováním na DSD.
Ne tak docela, porovnávání hrušek a jablek je to ve chvíli, kdybychom chtěli srovnávat různý formáty/kodeky/nosiče, ale pokud řešíme to o co hifistům jde v první řadě, neboli co nejkvalitnější poslech hudby, pak jde přece právě o to hledat nejlepší vydání alb a v tu chvíli přichází na řadu právě srovnání různých masterů a právě vydání alb.
Ja to bral tak, ze se fox snazil porovnat zvuk Qobuz a CD (tedy nutno pouzit stejne vydani), ne zvuk ruznych vydani. Predpokladam, ze pokud se k porovnani pouzije jine vydani, tak je snad vsem jasne (teda az par mistnim pripadum), za tam bude rozdil. V tomto pripade je navic porovnani ovlivneno HW - je celkem prirozene, ze CD player za 160k bude asi hrat lip, nez streamer za 60k. Porovnava 24/96 hi-res vs. CD, kde navic CD prehravac prevzorkovava do DSD, takze to je jiny format, jiny master. Pro me to teda michani hrusek s jabkama tak trochu je. Nebo jsem nepochopil, co se snazi fox sdelit.
No to jo, takhle samozřejmě jo, to je jasný (tedy jak říkáš, všem tady to jasný není, ale....), pokud chceme srovnávat různý formáty/kodeky/nosiče, tak je tohle míchání jablek s hruškama, ale Já to zase právě beru tak, že tu jde o kvalitní poslech hudby a tudíž o hledání zvukově nejlepších vydání alb.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
... problematice rozumět. mít ohromnou sbírku jak nosičů, tak Hi-Resů, mít hromadu zkušeností s nejrůznějšíma streamovacíma službama, který člověk testoval měsíce a měsíce a mnohý opakovaně x krát v průběhu několika let, ...
LUKu, LUKu, už zase
LUKu, LUKu, už zase
Hochu hochu ano už zase. Něco se ti snad nezdá?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Liamee:
Tak to je hezké, že jsi konečně potvrdil, že jsi LUK
Dál už není co, LUK a jeho "zkušenosti".
Tak to je hezké, že jsi konečně potvrdil, že jsi LUK
Dál už není co, LUK a jeho "zkušenosti".
Dark side of the moon:
Já jsem někdy něco popíral nebo potvrzoval? Ani jedno. Evidentně začínáš mít problém rozlišit svoje představy od reality. No, s tímhle problémem ti nepomůžu.
A že někdo mám zkušenosti a znalosti? No tak to bývá, že ty je ale nemáš (a dokonce se ti nelíbí, že je má někdo jinej), to je opět jen tvůj problém a tvá "nevíra" ani nesouhlas atd., na tom nic nezmění.
Já jsem někdy něco popíral nebo potvrzoval? Ani jedno. Evidentně začínáš mít problém rozlišit svoje představy od reality. No, s tímhle problémem ti nepomůžu.
A že někdo mám zkušenosti a znalosti? No tak to bývá, že ty je ale nemáš (a dokonce se ti nelíbí, že je má někdo jinej), to je opět jen tvůj problém a tvá "nevíra" ani nesouhlas atd., na tom nic nezmění.
V nasledujúcej aktualizacii Tidalu už pri nahrávke na playeri nebude uvedené len stručne FLAC
https://www.reddit.com/r/TIdaL/comments ... lable_for/
https://www.reddit.com/r/TIdaL/comments ... lable_for/
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud tu někdo má "hromadu zkušeností s nejrůznějšíma streamovacíma službama, který testoval měsíce a měsíce a mnohý opakovaně x krát v průběhu několika let" bylo by fajn, kdyby uvedl kdy a na čem testoval, s čím srovnával a případně to nějak doložil. Jinak jsou to bohužel jenom řeči, co nemají žádnou váhu. Ale to už jsme tu s LUKem v minulosti řešili ... bez výsledku. Proč asi?
Jinak si myslím, že při aktuálním rozvoji streamovacím platforem (včetně hardwaru) už nějaké případné zkušenosti z minulých let rychle ztrácejí na validitě.
Bezztrátový FLAC, případně i v HiRes - to je dnešní standard.
Jinak si myslím, že při aktuálním rozvoji streamovacím platforem (včetně hardwaru) už nějaké případné zkušenosti z minulých let rychle ztrácejí na validitě.
Bezztrátový FLAC, případně i v HiRes - to je dnešní standard.
"" Bezztrátový FLAC, případně i v HiRes - to je dnešní standard. ""
Technologie může být třeba vesmírná, přesto to bude k neposlouchání, protože ta nahrávka v ním obsažená bude sra*ka. Dnes už se nic jiného, než z 90% sra*ky, mezi náhrávkami nevyskytuje, kromě klasické hudby.
Bohužel tato skutečnost zasáhla i nahrávky na současném vinylu. Nedávno jsem sjižděl několik LP nakoupených v poslední době a jednalo se o nové vydání. Hrálo to silněji, než obvykle, ale dalo se to poslouchat. Na třetí LP v pořadí už jsem cítil jakýsi neklid a dokonce nepříjemný pocit v uších. Pak jsem roztočil LP Jethro Tull – Benefit limitku 2013 reedici 2013 USA od Rhino Records a to bylo úplné pohlazení po uších, žádná agrese ani nepříjemní zvuky. Bohužel svět se změnil a kvantita, či PR kecy přejely kvalitu.
Diskuse v tomto vlákně je zcela zbytečná, kvalitu ovlivnit nemůžeme a co můžeme očekávat od dnešní reprodukované hudby ( dráťák nevyjímaje ), bez ohledu na formát, každý soudný posluchač zná.
Kupujte v bazarech, pokud je to ještě k mání.
Technologie může být třeba vesmírná, přesto to bude k neposlouchání, protože ta nahrávka v ním obsažená bude sra*ka. Dnes už se nic jiného, než z 90% sra*ky, mezi náhrávkami nevyskytuje, kromě klasické hudby.
Bohužel tato skutečnost zasáhla i nahrávky na současném vinylu. Nedávno jsem sjižděl několik LP nakoupených v poslední době a jednalo se o nové vydání. Hrálo to silněji, než obvykle, ale dalo se to poslouchat. Na třetí LP v pořadí už jsem cítil jakýsi neklid a dokonce nepříjemný pocit v uších. Pak jsem roztočil LP Jethro Tull – Benefit limitku 2013 reedici 2013 USA od Rhino Records a to bylo úplné pohlazení po uších, žádná agrese ani nepříjemní zvuky. Bohužel svět se změnil a kvantita, či PR kecy přejely kvalitu.
Diskuse v tomto vlákně je zcela zbytečná, kvalitu ovlivnit nemůžeme a co můžeme očekávat od dnešní reprodukované hudby ( dráťák nevyjímaje ), bez ohledu na formát, každý soudný posluchač zná.
Kupujte v bazarech, pokud je to ještě k mání.