Tidal
Re: Tidal
No nainstalovali mi v piatok ROON core na MacMini.
Trochu carovania zo set-upom [apple tv, trinnov, linn, vsetky gadgety, NAS] rozpoznane za cca 15 sekund - napojeny Tidal, Qobuz, NAS, stara Itunes Library]
Appka na Ipade - super pohodlna a rychla, konecne odstranena jedna obrovska nevyhoda Tidalu a to ze nevedel seriozne doporucovat muziku.
No a najvacsi benefit - nakolko trinnov je roon ready, tak mozem odstranit Linn streamer z velkej zostavy, zatial pri priamom pocuvani ziadny rozdiel [ja som doteraz pouzival ako digitalny transport]. Asi ho dam k tym Neumannom do pracovne ako preamp/streamer.
Zatial nadsenie
, ako z kazdej novej hracky
Trochu carovania zo set-upom [apple tv, trinnov, linn, vsetky gadgety, NAS] rozpoznane za cca 15 sekund - napojeny Tidal, Qobuz, NAS, stara Itunes Library]
Appka na Ipade - super pohodlna a rychla, konecne odstranena jedna obrovska nevyhoda Tidalu a to ze nevedel seriozne doporucovat muziku.
No a najvacsi benefit - nakolko trinnov je roon ready, tak mozem odstranit Linn streamer z velkej zostavy, zatial pri priamom pocuvani ziadny rozdiel [ja som doteraz pouzival ako digitalny transport]. Asi ho dam k tym Neumannom do pracovne ako preamp/streamer.
Zatial nadsenie

Na iPadu mám Tidalovskou apku jen nainstalovou, ale většinu používám androidí Tidal v telefonu. Nemáš srovnání Tidalovských appek v androidu a iPadu?
Lepší doporučování hudby u Tidalu mi chybí na PC, kde používám Audirvanu+. Možná jsem na to v Audirvaně jen nepřišel: Řeším to buď tak, že hledám alba s konkrétním autorem v Tidalu a občas na nějakých kompilacích objevím něco dobrého od jiných autorů... Nebo občas vlezu na youtube, najdu si to, co právě poslouchám v Tidalu, a podle doporučení Youtube pak dohledám nadějné věci v Tidalu přes Audirvanu. Obojí je trochu krkolomné. Neví někdo, jak na doporučování hudby v Audirvaně?
Lepší doporučování hudby u Tidalu mi chybí na PC, kde používám Audirvanu+. Možná jsem na to v Audirvaně jen nepřišel: Řeším to buď tak, že hledám alba s konkrétním autorem v Tidalu a občas na nějakých kompilacích objevím něco dobrého od jiných autorů... Nebo občas vlezu na youtube, najdu si to, co právě poslouchám v Tidalu, a podle doporučení Youtube pak dohledám nadějné věci v Tidalu přes Audirvanu. Obojí je trochu krkolomné. Neví někdo, jak na doporučování hudby v Audirvaně?
Pořád hraješ na tu Audirvanu+? Mně skončil trial a už jsem neobnovil, ale zpětně o ní uvažuji. Srovnával jsi s odstupem času? Třeba FB nebo HQP. Možná zavolám, jaké máš poznatky.. 

Ano, porovával jsem v ní jen Tidal, soubory už v PC neposlouchám, takže ty jsem nakonec ani nezkoušel. A na Tidal u mě Audirvana zvukově nejlepší v Asiu (ovladač poslední chordovské Asio 1.05) oproti audirvanovskému WAsapi, nativní Tidalovské aplikaci i přehrávání v prohlížeči (vše Windows 10). Zkoušel jsem i Amarru, ale byla pomalá a tuhla mi, odinstaloval jsem. Ještě čekám na nový Jriver - mám koupenou licenci na Jriver 25, ale ještě nevyšel. Na Tidalu je toho příliš a na mé sbírky ve FLACu atd. se od pořízení Tidalu už jen "práší".
Občas mi tedy Audirvanovské Asio udělá v PC problém, že po zavření Audirvany jiné programy nehrají a některé dokonce padají, ale řešení jednoduché - nejdřív v Audirvaně přepnout na Wasapi a pak zavřít Audirvanu a zase vše OK.
Na Tidal jsem tedy zůstal v PC (Windows 10) u Audirvany (ASIO Chord 1.05 ) jako u mě zvukově nejlepším řešení.
Občas mi tedy Audirvanovské Asio udělá v PC problém, že po zavření Audirvany jiné programy nehrají a některé dokonce padají, ale řešení jednoduché - nejdřív v Audirvaně přepnout na Wasapi a pak zavřít Audirvanu a zase vše OK.
Na Tidal jsem tedy zůstal v PC (Windows 10) u Audirvany (ASIO Chord 1.05 ) jako u mě zvukově nejlepším řešení.
Tidal mě mmch přiměl pořídit lineární zdroje k síťovému přehrávání... Chtěl jsem zakládat samostatné vlákno k lineárům, ale někomu jsem to tuším slíbil zde? Takže stručně: Tidal přes Allo DigioneSignature super / zkušenosti s lineáry k DigiOne:
Zdroje k DigiOne původně:
Lineární Audiophonics: https://www.audiophonics.fr/en/hifi-pow ... 11364.html
Bateriový Bakoon BPS-02: http://www.bakoon.com/product/bps-02/
Tyto dva jsem prohazoval a v zásadě si nejsem jistý, zda mezi nimi slyším rozdíly. Rozhodl jsem se ale pořídit ještě lineární zdroj k routeru (19V spínaná cihla), modemu atd., prostě "zlinearizovat" celou síť. Volba padla na poslední verzi HDPlexu 200W: https://www.hdplex.com/hdplex-fanless-2 ... evice.html
HDPlexem nakonec napájím Allo Digione Signature, router i jeden sluchátkáč (iFi Pro iCAN, k němuž byl původně firemní iPower - speciální 4A verze) a ke všemu si to sedlo ideálně. Zkoušel jsem napájet i Hugo M Scaler a taky slušné, ale nemám čas na podrobné porovnávání. Trvale HDplexem zatím napájím router, Allo (oba vstupy) a iFi iCan. Bohužel asi už nenajdu čas/energii na založení vlákna k linárům, ale odkazovaný HDPlex si mě získal. Nyní zvažuju zakoupení dalších HDPLexů a zlinearizování celé PC sestavy, kam těch HDPlexů budu potřebovat víc. Bohužel nedostatek času, snad na jaře.
Tyto dva jsem prohazoval a v zásadě si nejsem jistý, zda mezi nimi slyším rozdíly. Rozhodl jsem se ale pořídit ještě lineární zdroj k routeru (19V spínaná cihla), modemu atd., prostě "zlinearizovat" celou síť. Volba padla na poslední verzi HDPlexu 200W: https://www.hdplex.com/hdplex-fanless-2 ... evice.html
HDPlexem nakonec napájím Allo Digione Signature, router i jeden sluchátkáč (iFi Pro iCAN, k němuž byl původně firemní iPower - speciální 4A verze) a ke všemu si to sedlo ideálně. Zkoušel jsem napájet i Hugo M Scaler a taky slušné, ale nemám čas na podrobné porovnávání. Trvale HDplexem zatím napájím router, Allo (oba vstupy) a iFi iCan. Bohužel asi už nenajdu čas/energii na založení vlákna k linárům, ale odkazovaný HDPlex si mě získal. Nyní zvažuju zakoupení dalších HDPLexů a zlinearizování celé PC sestavy, kam těch HDPlexů budu potřebovat víc. Bohužel nedostatek času, snad na jaře.
Nevím jestli to někdo ještě řeší, ale já ho měl taky, problém je na straně Tidalu, mají tu aplikaci odfláknutou. Vyřešit se to dá snadno tak, že v APčku, počítači, mobilu nebo routeru nastavíš nějakou veřejnou DNS od Google.deniska3 píše: ↑02 led 2019 23:25Prosím o radu .
Mám přístroj Marantz NA-6006 jedu přes wifi mám zaplacený Tidal Hifi v telefonu i tabletu stažený Heos vše hraje Spotify Rádia
jenom Tidal mě stále píše Unable to stream from Tidal Please try again later v překladu nelze stream nevím si rady
koupil jsem silnější router nepomuže .
Prosím moc o radu .
Děkuji Zdeněk
například
8.8.8.8 a 8.8.4.4
je to většinou v nabídce nastavení DHCP protokolu (DHCP settings) který je v klasickém nastavení sítě, kde má dneska většina lidí všechno na automatiku, tak je třeba ty DNS nastavit manuálně
Zajímavé a věřím, že dochází ku zlepšení. Dá se HDPLEX koupit u nás v republice?hřebík píše: ↑18 úno 2019 17:29Tidal mě mmch přiměl pořídit lineární zdroje k síťovému přehrávání... Chtěl jsem zakládat samostatné vlákno k lineárům, ale někomu jsem to tuším slíbil zde? Takže stručně: Tidal přes Allo DigioneSignature super / zkušenosti s lineáry k DigiOne:
Jestli u nás přímo v ČR nevím, ale lze objednat a nechat si poslat z jejich německého skladu, tj. běžná cena v dolarech a žádné clo. Měl jsem ho doma do týdne. Teď tedy vidím, že je asi nemají moc skladem, takže je pak otázka, jak rychle vyrobí další várku.
Model routeru nevím. Chce to vyzkoušet, jestli to něco přinese, u něčeho přínos je, u něčeho ne, zkoušel jsem to zatím u pár přístrojů. U Allo DigiOne Signature jednoznačný přínos.
Model routeru nevím. Chce to vyzkoušet, jestli to něco přinese, u něčeho přínos je, u něčeho ne, zkoušel jsem to zatím u pár přístrojů. U Allo DigiOne Signature jednoznačný přínos.
Mesacna skusenost s ROONom, v skratke, kupil som tu dozivotnu licenciu.
Uzivatelsky komfort nesmierny, uplne ina liga ako hocico, co som mal predtym [Kinsky/Kazoo na Ipade].
Integracia Qobuzu v novej verzii, cize pristup k normalnemu Hi-Resu cez streaming, co sa paci, kupim a stiahnem. V tomto je ten Qobuz super oproti Tidalu.
Dalsia vyhoda, vsetky digitalne spojenia mam teraz cez Ethernet a uplne som z digitalnej cesty odstranil vsetky ostatne
[AES/EBU, S/PDIF].
Roon Core bezi na "vytunenom MacMini" - hardwarovo vykuchany na Roon + linearny zdroj. Plus mi moji Ajtaci, nieco spravili so sietovymi nastaveniami a nieco poprepinali a pomenili na sietovych prvkoch, aby bolo cele audio "oddelene". Jedina fyzicka interakcia je s Ipadom, cez ktory riadim obidve zostavy, cela technikaj je pekne schovana v serverovni/technickej miestnosti.
Co sa tyka zvuku, neviem povedat, ci to ma samotny ROON nejaky prinos, alebo naopak, nakolko som vdaka instalacii mohol kompletne zmenit komponenty [odstranenie Linn streamera z velkej zostavy a jeho presun do pracovne, nakolko moj TRINNOV funguje aj ako ROON endpoint]. Mam pocit, ze to hra rovnako, alebo dostatocne rovnako na to, aby som to dalej neriesil
.
V pracovni je ten LINN ale vyrazny upgrade voci Musical Fidelity Encore.
Ale najvacsi prinos je skutocne ta neuveritelna praca s metadatami a databazami. Tolko novej muziky som nasiel, ci uz na NASke
, alebo na Tidali/Qobuze.
Uzivatelsky komfort nesmierny, uplne ina liga ako hocico, co som mal predtym [Kinsky/Kazoo na Ipade].
Integracia Qobuzu v novej verzii, cize pristup k normalnemu Hi-Resu cez streaming, co sa paci, kupim a stiahnem. V tomto je ten Qobuz super oproti Tidalu.
Dalsia vyhoda, vsetky digitalne spojenia mam teraz cez Ethernet a uplne som z digitalnej cesty odstranil vsetky ostatne
[AES/EBU, S/PDIF].
Roon Core bezi na "vytunenom MacMini" - hardwarovo vykuchany na Roon + linearny zdroj. Plus mi moji Ajtaci, nieco spravili so sietovymi nastaveniami a nieco poprepinali a pomenili na sietovych prvkoch, aby bolo cele audio "oddelene". Jedina fyzicka interakcia je s Ipadom, cez ktory riadim obidve zostavy, cela technikaj je pekne schovana v serverovni/technickej miestnosti.
Co sa tyka zvuku, neviem povedat, ci to ma samotny ROON nejaky prinos, alebo naopak, nakolko som vdaka instalacii mohol kompletne zmenit komponenty [odstranenie Linn streamera z velkej zostavy a jeho presun do pracovne, nakolko moj TRINNOV funguje aj ako ROON endpoint]. Mam pocit, ze to hra rovnako, alebo dostatocne rovnako na to, aby som to dalej neriesil

V pracovni je ten LINN ale vyrazny upgrade voci Musical Fidelity Encore.
Ale najvacsi prinos je skutocne ta neuveritelna praca s metadatami a databazami. Tolko novej muziky som nasiel, ci uz na NASke

Zaujimava diskusia je na audioscience stranke.hřebík píše: ↑18 úno 2019 17:29HDPlexem nakonec napájím Allo Digione Signature, router i jeden sluchátkáč (iFi Pro iCAN, k němuž byl původně firemní iPower - speciální 4A verze) a ke všemu si to sedlo ideálně. Zkoušel jsem napájet i Hugo M Scaler a taky slušné, ale nemám čas na podrobné porovnávání. Trvale HDplexem zatím napájím router, Allo (oba vstupy) a iFi iCan. Bohužel asi už nenajdu čas/energii na založení vlákna k linárům, ale odkazovaný HDPlex si mě získal. Nyní zvažuju zakoupení dalších HDPLexů a zlinearizování celé PC sestavy, kam těch HDPlexů budu potřebovat víc. Bohužel nedostatek času, snad na jaře.
Zaaujimave je porovnanie dvoch linearnych zdrojov medzi sebou, pre mna hlavna sprava "neni linear ako linear"
https://www.audiosciencereview.com/foru ... dacs.7021/
Určitě není lineár jako lineár, je to kategorie výrobků různých kvalit.... Určitě jsou i špatné lineáry. A jsou i dobré spínané zdroje (iFi iPower třeba vzhledem k penězům umí v některých sestavách pěkné věci, navíc je lepší než některé lineáry). A stejně tak bateriové zdroje budou různých kvalit a úrovní. Jsou to vše jen kategorie, obecná pojmenování pro výrobky s různými marketingovými parametry a reálnými hodnotami.
ahoj nevím kam to mám napsat ale poslouchám na Tidalu album Dvě slunce od Anety Langerové a mám pocit že ta nahrávka je strašně zahuhlaná skoro jako kdyby zpěvačka měla na hlavě prázdný kýbl Naopak když si třeba pustím od Mišíka album Jednou tě potkám tak to se mě zdá že hraje dobře. Je to jen můj problém nebo to taky někdo slyšíte na vašich sestavách?