STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Odar

Re: STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..

Příspěvek od Odar »

Akurát si zabudol na 1 háčik - tvoja teória predpokladá, že je vždy použitý rovnaký protokol. A to nie je. Ani zďaleka.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

patrik píše:
Petanek píše:
patrik píše:
A to se právě pleteš. K přenosu audio signálu NELZE přistupovat stejným způsobem jako k přenosu "běžných" dat. Jako ajťák bys měl vědět, že každý komunikační protokol respektive standard má specifické vlastnosti. Ne nadarmo se výrobci snaží specializovanými buffery a kontrolery (Tenor,Xmos) eliminovat negativa USB nebo TCP/IP.
Ne, nepletu. Jedine, co ovlivnis na USB prenosu je naprosto ... NIC :)

(data v bloku se nactou a poslou. • < tecka) ;)

Edit: nakonec clovek nemusi byt ajtak, aby chapal selskym rozumem naprosto zakladni fakt: pokud by bylo cokoli z toho, co tvrdi vyrobci a "testeri" o digitalnich datech pravda, nezkopiroval bych data z disku na flashku, protoze by to proste _neslo_. Je skutecne zajimave, ze nad tak zakladni veci se nikdo ani nepozastavi - ze vrazi cokoli do USB a ono to proste funguje, ze? Bez tech vsech statisicovych konektoru, kabelu, online z baterii napajenych zasuvek, atd. Nebo snad nekdo mate kabel k tiskarne polozeny na izolatorech, protoze mate lepsi barvy? :D U audia je to absolutne to same - prvni misto, od kud to zacne byt zajimave (a ovlivnitelne), je analogova cast DACu.

Jenže problém je, že já jsem mluvil o něčem naprosto jiném, což evidentně zůstalo nepochopeno. Přenos dat se samozřejmě ovlivnit dá viz. synchronní, adaptivní a asynchronní přenosy po USB. Jestli si myslíš, že DAC funguje jako flashka, tak bych s tou sebejistotou opravu nepřeháněl. Možná se stačí podívat, jak pracuje DAC podporující asynchronní či adaptivní přenosy a k čemu má buffer a hodiny (proč dochází k reclockingu) a bude to lepší než hlásat tyhle nepravdy.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Takhle polozeny argument neni argument, ale ptakovina.
A neni to moje teorie, ale jsou to fakta, ktera jsou v tech odlazech, ktera jsem sem dal. Ze je nikdo necte, neni muj problem :)

Protokoly jsou preci o levely vejs. Je vlak, vlak ma vagony, vagony maji kupe, v kupe jsou pytle s daty. A protokol popisuje jak jsou pytle v kupe a data v pytlich poskladana, aby je druha strana pri vylozeni dokazala prevzit.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Petanek píše:
patrik píše:
Jenže problém je, že já jsem mluvil o něčem naprosto jiném, což evidentně zůstalo nepochopeno. Přenos dat se samozřejmě ovlivnit dá viz. synchronní, adaptivní a asynchronní přenosy po USB. Jestli si myslíš, že DAC funguje jako flashka, tak bych s tou sebejistotou opravu nepřeháněl. Možná se stačí podívat, jak pracuje DAC podporující asynchronní či adaptivní přenosy a k čemu má buffer a hodiny (proč dochází k reclockingu) a bude to lepší než hlásat tyhle nepravdy.

Ano, USB ma "neduhy" - prenos neni "realtime", ale v blocich. A vadi to necemu? Ne, nevadi.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Patrik píše:Edit: nakonec clovek nemusi byt ajtak, aby chapal selskym rozumem naprosto zakladni fakt: pokud by bylo cokoli z toho, co tvrdi vyrobci a "testeri" o digitalnich datech pravda, nezkopiroval bych data z disku na flashku, protoze by to proste _neslo_. Je skutecne zajimave, ze nad tak zakladni veci se nikdo ani nepozastavi - ze vrazi cokoli do USB a ono to proste funguje, ze? Bez tech vsech statisicovych konektoru, kabelu, online z baterii napajenych zasuvek, atd. Nebo snad nekdo mate kabel k tiskarne polozeny na izolatorech, protoze mate lepsi barvy? U audia je to absolutne to same - prvni misto, od kud to zacne byt zajimave (a ovlivnitelne), je analogova cast DACu.
Naprostý souhlas. Výstižně a pravdivě napsáno.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

PítrsPraha píše:
Patrik píše:Edit: .....U audia je to absolutne to same - prvni misto, od kud to zacne byt zajimave (a ovlivnitelne), je analogova cast DACu.
Naprostý souhlas. Výstižně a pravdivě napsáno.
Ovlivnitelné to začíná být daleko předtím............již volbou a nastavením operačního systému, vše ostatní je následné.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tzn. když budu mít na USB flashce fotku přírody, tak na Windowsech se mi na monitoru ukáže hornatá krajina a na Linuxu mořská pláž? Jinými slovy zvuk hudebního souboru bude při jinak shodném řetězci (PC-->kabel-->DAC-->zesilovač-->bedny) jiný dle operačního systému? Ale notak.... *headbang* :D .

Odar

Příspěvek od Odar »

PítrsPraha píše:Tzn. když budu mít na USB flashce fotku přírody, tak na Windowsech se mi na monitoru ukáže hornatá krajina a na Linuxu mořská pláž?
Presne tak. Vyborne si to pochopil *headbang*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

PítrsPraha píše:.... Ale notak.... *headbang* :D .
Jde jen a jen o výslednou kvalitu zvuku.

*offtopic*
Kdysi dávno jsem se zeptal jednoho vysoce postaveného ajťáka jak nastavit PC (ještě 98), aby byl nejlepší zvuk z něj.

Podíval se na mne jako na blbce a pravil: Ukazuje ti to něco? Hraje to?
Tak o co ti jde?

Jak je vidět, časy se nemění.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

PítrsPraha píše:... (PC-->kabel-->DAC-->zesilovač-->bedny) ... .
Dôležitý je ten "kabel", nie konkrétne, ale akým spôsobom je ten prenos dát do DACu zabezpečovaný.
Jedna vec je synchrónny prenos a úplne iná asynchrónny prenos.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Nechápu,proč ve vláknu o streamerech, řešíte přehrávání z PC. PC v tomto případě může tak maximálně sloužit jako uložiště dat pro streamer.

Řetězec v tomto vlákně by mohl vypadat NAS (PC jako uložiště dat) -- STREAMER -- DAC--ZESILOVAČ (pokuď má streamer vlastní DAC, tak tam ten externí být nemusí).

Streamer má vnitřní mezipaměť pro data, které následně zpracovává, když poslouchám FLAC soubory, tak po odpojení LAN kabelu hraje cca ještě 10s, při poslechu mp3 cca ještě 1 minutu.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Aleska píše:Kdysi dávno jsem se zeptal jednoho vysoce postaveného ajťáka jak nastavit PC (ještě 98), aby byl nejlepší zvuk z něj.

Podíval se na mne jako na blbce a pravil: Ukazuje ti to něco? Hraje to?
Tak o co ti jde?

Jak je vidět, časy se nemění.
*palec* *bravo*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Aleska:
Tou parafrází s fotkama jsem tě chtěl nepřímo ponouknout k tomu, abys popsal, jak konkrétně operační systém změní nuly na jedničky a jedničky na nuly nebo co že to vlastně v těch souborech změní... A proč, pokud operační systém mění hudební soubory, proč nemění i jiné soubory (dokumenty, fotky, data...)?

mrba:
Ano, to jsme si už vysvětlili na některé z předchozích stránek....

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Nejde len o zmenu dát, ale pri tom synchrónnom prenose aj o jeho prerušovanie a to už od operačného systému a jeho nastavenia závisí.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

mrba:
Nezbývá než tě znovu odkázat na historii této diskuse. O synchronním přenosu se zde nebavíme....

Odpovědět