STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..
Re: STREAMER – nová hračka, alebo nástupca známych komponentov..
Akurát si zabudol na 1 háčik - tvoja teória predpokladá, že je vždy použitý rovnaký protokol. A to nie je. Ani zďaleka.
patrik píše:Ne, nepletu. Jedine, co ovlivnis na USB prenosu je naprosto ... NICPetanek píše:A to se právě pleteš. K přenosu audio signálu NELZE přistupovat stejným způsobem jako k přenosu "běžných" dat. Jako ajťák bys měl vědět, že každý komunikační protokol respektive standard má specifické vlastnosti. Ne nadarmo se výrobci snaží specializovanými buffery a kontrolery (Tenor,Xmos) eliminovat negativa USB nebo TCP/IP.patrik píše:
(data v bloku se nactou a poslou. • < tecka)
Edit: nakonec clovek nemusi byt ajtak, aby chapal selskym rozumem naprosto zakladni fakt: pokud by bylo cokoli z toho, co tvrdi vyrobci a "testeri" o digitalnich datech pravda, nezkopiroval bych data z disku na flashku, protoze by to proste _neslo_. Je skutecne zajimave, ze nad tak zakladni veci se nikdo ani nepozastavi - ze vrazi cokoli do USB a ono to proste funguje, ze? Bez tech vsech statisicovych konektoru, kabelu, online z baterii napajenych zasuvek, atd. Nebo snad nekdo mate kabel k tiskarne polozeny na izolatorech, protoze mate lepsi barvy? U audia je to absolutne to same - prvni misto, od kud to zacne byt zajimave (a ovlivnitelne), je analogova cast DACu.
Jenže problém je, že já jsem mluvil o něčem naprosto jiném, což evidentně zůstalo nepochopeno. Přenos dat se samozřejmě ovlivnit dá viz. synchronní, adaptivní a asynchronní přenosy po USB. Jestli si myslíš, že DAC funguje jako flashka, tak bych s tou sebejistotou opravu nepřeháněl. Možná se stačí podívat, jak pracuje DAC podporující asynchronní či adaptivní přenosy a k čemu má buffer a hodiny (proč dochází k reclockingu) a bude to lepší než hlásat tyhle nepravdy.
Takhle polozeny argument neni argument, ale ptakovina.
A neni to moje teorie, ale jsou to fakta, ktera jsou v tech odlazech, ktera jsem sem dal. Ze je nikdo necte, neni muj problem
Protokoly jsou preci o levely vejs. Je vlak, vlak ma vagony, vagony maji kupe, v kupe jsou pytle s daty. A protokol popisuje jak jsou pytle v kupe a data v pytlich poskladana, aby je druha strana pri vylozeni dokazala prevzit.
A neni to moje teorie, ale jsou to fakta, ktera jsou v tech odlazech, ktera jsem sem dal. Ze je nikdo necte, neni muj problem
Protokoly jsou preci o levely vejs. Je vlak, vlak ma vagony, vagony maji kupe, v kupe jsou pytle s daty. A protokol popisuje jak jsou pytle v kupe a data v pytlich poskladana, aby je druha strana pri vylozeni dokazala prevzit.
Petanek píše:patrik píše:
Jenže problém je, že já jsem mluvil o něčem naprosto jiném, což evidentně zůstalo nepochopeno. Přenos dat se samozřejmě ovlivnit dá viz. synchronní, adaptivní a asynchronní přenosy po USB. Jestli si myslíš, že DAC funguje jako flashka, tak bych s tou sebejistotou opravu nepřeháněl. Možná se stačí podívat, jak pracuje DAC podporující asynchronní či adaptivní přenosy a k čemu má buffer a hodiny (proč dochází k reclockingu) a bude to lepší než hlásat tyhle nepravdy.
Ano, USB ma "neduhy" - prenos neni "realtime", ale v blocich. A vadi to necemu? Ne, nevadi.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Naprostý souhlas. Výstižně a pravdivě napsáno.Patrik píše:Edit: nakonec clovek nemusi byt ajtak, aby chapal selskym rozumem naprosto zakladni fakt: pokud by bylo cokoli z toho, co tvrdi vyrobci a "testeri" o digitalnich datech pravda, nezkopiroval bych data z disku na flashku, protoze by to proste _neslo_. Je skutecne zajimave, ze nad tak zakladni veci se nikdo ani nepozastavi - ze vrazi cokoli do USB a ono to proste funguje, ze? Bez tech vsech statisicovych konektoru, kabelu, online z baterii napajenych zasuvek, atd. Nebo snad nekdo mate kabel k tiskarne polozeny na izolatorech, protoze mate lepsi barvy? U audia je to absolutne to same - prvni misto, od kud to zacne byt zajimave (a ovlivnitelne), je analogova cast DACu.
Ovlivnitelné to začíná být daleko předtím............již volbou a nastavením operačního systému, vše ostatní je následné.PítrsPraha píše:Naprostý souhlas. Výstižně a pravdivě napsáno.Patrik píše:Edit: .....U audia je to absolutne to same - prvni misto, od kud to zacne byt zajimave (a ovlivnitelne), je analogova cast DACu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tzn. když budu mít na USB flashce fotku přírody, tak na Windowsech se mi na monitoru ukáže hornatá krajina a na Linuxu mořská pláž? Jinými slovy zvuk hudebního souboru bude při jinak shodném řetězci (PC-->kabel-->DAC-->zesilovač-->bedny) jiný dle operačního systému? Ale notak.... .
Presne tak. Vyborne si to pochopilPítrsPraha píše:Tzn. když budu mít na USB flashce fotku přírody, tak na Windowsech se mi na monitoru ukáže hornatá krajina a na Linuxu mořská pláž?
Jde jen a jen o výslednou kvalitu zvuku.PítrsPraha píše:.... Ale notak.... .
Kdysi dávno jsem se zeptal jednoho vysoce postaveného ajťáka jak nastavit PC (ještě 98), aby byl nejlepší zvuk z něj.
Podíval se na mne jako na blbce a pravil: Ukazuje ti to něco? Hraje to?
Tak o co ti jde?
Jak je vidět, časy se nemění.
Dôležitý je ten "kabel", nie konkrétne, ale akým spôsobom je ten prenos dát do DACu zabezpečovaný.PítrsPraha píše:... (PC-->kabel-->DAC-->zesilovač-->bedny) ... .
Jedna vec je synchrónny prenos a úplne iná asynchrónny prenos.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nechápu,proč ve vláknu o streamerech, řešíte přehrávání z PC. PC v tomto případě může tak maximálně sloužit jako uložiště dat pro streamer.
Řetězec v tomto vlákně by mohl vypadat NAS (PC jako uložiště dat) -- STREAMER -- DAC--ZESILOVAČ (pokuď má streamer vlastní DAC, tak tam ten externí být nemusí).
Streamer má vnitřní mezipaměť pro data, které následně zpracovává, když poslouchám FLAC soubory, tak po odpojení LAN kabelu hraje cca ještě 10s, při poslechu mp3 cca ještě 1 minutu.
Řetězec v tomto vlákně by mohl vypadat NAS (PC jako uložiště dat) -- STREAMER -- DAC--ZESILOVAČ (pokuď má streamer vlastní DAC, tak tam ten externí být nemusí).
Streamer má vnitřní mezipaměť pro data, které následně zpracovává, když poslouchám FLAC soubory, tak po odpojení LAN kabelu hraje cca ještě 10s, při poslechu mp3 cca ještě 1 minutu.
Aleska píše:Kdysi dávno jsem se zeptal jednoho vysoce postaveného ajťáka jak nastavit PC (ještě 98), aby byl nejlepší zvuk z něj.
Podíval se na mne jako na blbce a pravil: Ukazuje ti to něco? Hraje to?
Tak o co ti jde?
Jak je vidět, časy se nemění.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Aleska:
Tou parafrází s fotkama jsem tě chtěl nepřímo ponouknout k tomu, abys popsal, jak konkrétně operační systém změní nuly na jedničky a jedničky na nuly nebo co že to vlastně v těch souborech změní... A proč, pokud operační systém mění hudební soubory, proč nemění i jiné soubory (dokumenty, fotky, data...)?
mrba:
Ano, to jsme si už vysvětlili na některé z předchozích stránek....
Tou parafrází s fotkama jsem tě chtěl nepřímo ponouknout k tomu, abys popsal, jak konkrétně operační systém změní nuly na jedničky a jedničky na nuly nebo co že to vlastně v těch souborech změní... A proč, pokud operační systém mění hudební soubory, proč nemění i jiné soubory (dokumenty, fotky, data...)?
mrba:
Ano, to jsme si už vysvětlili na některé z předchozích stránek....
Nejde len o zmenu dát, ale pri tom synchrónnom prenose aj o jeho prerušovanie a to už od operačného systému a jeho nastavenia závisí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mrba:
Nezbývá než tě znovu odkázat na historii této diskuse. O synchronním přenosu se zde nebavíme....
Nezbývá než tě znovu odkázat na historii této diskuse. O synchronním přenosu se zde nebavíme....